mięso mielone - 23354 przepisów (strona:692/1557)

Cepeliny - Kartacze 291

mączystych ziemniaków 100 g mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 2 jajka sól 500 g mielonej wieprzowiny 1 cebula 1 jajko 4 ząbki czosnku majeranek pieprz czarny pieprz ziołowy staropolski sól Połowę ziemniaków ugotować i utłuc dokładnie Resztę zetrzeć na drobnej tarce i wycisnąć przez ściereczkę. Wyciśnięty płyn odstawiamy na kilka minut, a potem zlewamy, zostawiając na dnie odstałą(...)skrobię. Dodać skrobię do ziemniaków razem ze startymi ziemniakami. Dodać mąkę i mąkę ziemniaczaną, jajka, dodać do smaku sól i zagnieść miękkie ciasto. Mięso wymieszać z drobno posiekaną cebulką i czosnkiem dodać majeranek, sól i pieprz do smaku. Z ciasta formować placek, nadziewać mięsem i formować owalne kluchy. Gotować partiami w osolonym wrzątku ok. 10 minut. Podajemy okraszone skwarkami

Gotowanie jest łatwe
Makaron ze szpinakiem i szparagami 220

Makaron ze szpinakiem i szparagami to niecodzienne połączenie „zielonych” składników. Tak, tak będzie tym razem to danie bez mięsa ale myślę, że nie nie

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Zupa gulaszowa 119

mięsa gulaszowego 2 czerwone papryki 300 g pieczarek 1 duża cebula pikantne papryczki chilli 2 łyżki mielonej papryki liść laurowy, ziele angielskie, sól, pieprz Na początki mięso obtaczamy w mielonej papryce i doprawiamy solą i pieprzem. A następnie podsmażamy na rozgrzanym tłuszczu. W tym samym czasie w garnku, w którym będziemy robić zupę podsmażamy - na łyżce masła(...)miękkości drobno posiekaną cebulę. Pieczarki kroimy na plasterki i dodajemy do cebuli. Podsmażamy jeszcze 10 minut. Następnie dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę, usmażone wcześniej mięso i zalewamy pomidorami z puszki. Dodajemy bardzo drobno posiekane papryczki chilli. Ilość zależy od indywidualnych preferencji, ja dałem 3 sztuki i zupa naprawdę nieźle trzepała :) Madzia twierdziła, że za ostra dla niej. A ja twierdziłem

Marder&Marder Manufacture
Gniazdka ziemniaczane po bolońsku 277

jako efektowna przekąska na przyjęcie. Polecam!     Składniki: Gniazdka ziemniaczane: ok 800g ziemniaków 1 łyżka masła 1/3 szklanki mleka 1-2 łyżki posiekanego koperku Sos boloński: ok 350g mielonej wieprzowiny 1 cebula 1 marchewka 2-3 łyżki groszku konserwowego 2-3 łyżki koncentratu pomidorowego Przyprawy: sól, pieprz, cukier, papryka słodka i ostra, bazylia, oregano Dodatkowo(...)Ziemniaki obieramy, kroimy na kawałki, wkładamy do garnka, zalewamy wodą, solimy i gotujemy do miękkości *** *** W międzyczasie przygotowujemy sos. Na rozgrzanym oleju podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulkę, dodajemy mięso i smażymy, aż straci surowy kolor *** *** Całość przyprawiamy do smaku *** *** Wlewamy około pół szklanki wody, mieszamy i zagotowujemy *** *** Dodajemy pokrojoną w kosteczkę marchewkę i gotujemy pod przykryciem przez około 15 minut

Blog z Apetytem
Mini kebaby z nadziewanymi pomidorami - Grecka uczta 198

Składniki: 4 pomidory 1 woreczek kaszy gryczanej 250 g mięsa mielonego ( ja użyłam wołowiny) 1 łyżka bułki tartej natka pietruszki 1 łyżka przyprawy do gyrosa sól, pieprz 3 ząbki czosnku 3 ogórki gruntowe 1 mały jogurt grecki 1 łyżeczka cebuli olej do skropienia pomidorów  Przygotowanie: Mięso doprawiamy przyprawą do gyrosa, solą i pieprzem, wyciskamy jeden ząbek

Niezły Młynek
Czebureki z mięsem 192

Dzisiaj na Dzień Matki proponuję pyszne czebureki. Mamom życzę wszystkiego co najlepsze w życiu. Czebureki to tradycyjne danie regionalne Tatarów krymskich. Są to pierogi z ciasta

Moje Małe Czarowanie
Mielone wieprzowo-drobiowe z wędzonym boczkiem 95

Niedawno znajomy opowiadał mi o swoim rodzinnym przepisie na mielone z piersią kurczaka i wędzonym boczkiem, więc kiedy tylko uzupełniłam zapasy wędzonego boczku od razu wypróbowałam przepis. Zawsze podsmażam cebulkę do mielonych, a tu koniecznie miała być surowa i miał być również czosnek. Tak jak mówił, tak zrobiłam. Podpiekłam je jedynie w piekarniku w naczyniu żaroodpornym zamiast(...)palników nie starczyło. Dzięki temu miały chrupiącą skórkę, a w środku pozostały soczyste i mięciutkie. Najlepszym podsumowaniem i recenzją przepisu niech będzie opinia mojej córki .... "Mamo, to najlepsze mielone jakie do tej pory zrobiłaś"... Dziękuję Jacku, za przepis :) Składniki: 1 kg wieprzowiny (u mnie mix karkówki, łopatki, warkocze od schabu i troszkę boczku) 0,5 kg filetów

Kocham..lubię..gotuję..
Zapiekanka makaronowa z mięsem, cukinią i..... 133

sosu, wymieszam i tak zapiekę. Jednak po ugotowaniu makaronu, okazało się, że urósł i rurki zmieniły się w prawdziwe rury.  250 g makaronu rurki  600 g mielonej łopatki 500 mil przecieru pomidorowego 3 jajka 2 łyżki oleju duża cebula 2 zabki czosnku 1/3 łyżeczki pieprzu cayenne łyżeczka suszonej bazylii łyżeczka pieprzu ziołowego 0,5 łyżeczki czarnego pieprzu(...)manny Oraz: tortownica 20 cm łyżka masła bułka tarta Makaron gotujemy połowę czasu jak zaleca producent. Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju. Gdy się ładnie zeszkli dodajemy mięso. Pilnujemy i rozgniatamy widelcem, aby się nie zbiło w grudy, podsmażamy aż się lekko zrumieni. Do dużej miski wylewamy przecier, dodajemy jajka i przyprawy. Zazwyczaj do takich zapiekanek dodaje się

Dieta moja pasja
Moja ulubiona lazania 267

nowa potrawa na stałe weszła do mojego repertuaru. Polecam serdecznie :) Drobiowa lazania z pieczarkami, szpinakiem i suszonymi pomidorami (porcja dla 6 osób) Do farszu będziemy potrzebować: 500 g mielonego mięsa z kurczaka 500 g pieczarek ok. 100 g świeżego szpinaku ok. 12 suszonych pomidorów 2 ząbki czosnku 100 g topionego serka śmietankowego 100 g dobrego koncentratu lub przecieru pomidorowego

Ratunku obiad
Szwedzkie pulpeciki Köttbullar 202

Pulpeciki jadłam po raz pierwszy oczywiście w Ikei. Tak jak wiele innych osób urzekły mnie swoim smakiem. Od pewnego czasu często przygotowuję je w domu. Są

Mania Gotowania
Chilli con carne 84

koszyka Książka Zapach Świąt 45,00  zł Dodaj do koszyka CHILLI CON CARNE Czas przygotowania: 40 minut Ilość porcji: 2-3 Składniki: – 500-600 g mielonej wołowiny – 250 ml passaty pomidorowej – 1 cebula – 2-3 ząbki czosnku – 1 łyżeczka pieprzu cayenne -1 łyżeczka kminu rzymskiego – 1 puszka czerwonej fasoli(...)oliwę, dodaj czosnek, cebulę i podsmażaj aż się zeszklą. Wtedy dodaj pieprz cayenne, kmin rzymski i podsmażaj jeszcze minutę. Dodaj na patelnię zmieloną wołowinę i podsmażaj do czasu aż mięso przestanie być surowe, mieszając od czau do czasu. Dopraw mięso solą, pieprzem, wlej pasattę pomidorowa i dalej podgrzewaj. Możesz całość doprawić jeszcze większą ilością chilli, ja zwykle tak robię

nietylkopasta.pl
Cannelloni meksykańskie 151

łyżki groszku i kukurydzy przyprawa do kuchni meksykańskiej 500ml. przecieru pomidorowego 3 ząbki czosnku 2 pieczarki 1 łyzka pikantnego keczupu Pieczarki, oliwki, fetę kroimy na mniejsze kawałki, dodajemy do mięsa mielonego, wsypujemy przyprawę do kuchni meksykańskiej, dodajemy groszek, kukurydzę i rozdrobniony czosnek. Mieszamy Przecier pomidorowy mieszamy z keczupem dodajemy, możemy dodatkowo dodać groszek i kukurydzę. Rurki nadziewamy farszem

NaKońcuJęzyka
Me(e)at me at the pizza 211

dawna. Hm, a może by tak pominąć jeden kluczowy składnik jakim jest ciasto? Co z tego wyjdzie? Kiedy pizza przestaje być pizzą? Mizza czyli mięsna pizza  400g mięsa mielonego 3-4 łyżki bułki tartej (lub płatków owsianych) 2 łyżki startego żółtego sera 1 jajko 1 ząbek czosnku natka pietruszki ulubione przyprawy 1 łyżka masła 1 pomidor zielone oliwki(...)papryczki jalapeno sos taco ostry sos czosnkowy Mięso wymieszałam z płatkami owsianymi, jajkiem, serem na gładką masę. Dodałam sprasowany czosnek, natkę oraz przyprawy. Foremkę posmarowałam masłem i wyłożyłam mięsnym ciastem.  Wierzch mięsa posmarowałam w połowie sosem taco, a na drugiej połówce czosnkowym. Następnie ułożyłam plastry pomidora, oliwki oraz papryczki jalapeno. Posypałam startym serem i ca łość zapiekłam przez

bastalena
Lazania z cukinią 138

Lazania z cukinią Pyszna i prosta mięsno-warzywna zapiekanka. Super obiad dla całej rodziny. Polecam!     Składniki: 0,5 kg mięsa wieprzowego mielonego 1 cukinia 1 czerwona papryka 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 puszka krojonych pomidorów 100g koncentratu pomidorowego 50g bulionu Przyprawy: sól, pieprz, oregano, majeranek, tymianek, papryka słodka i ostra, cukier Sos beszamelowy: 2 łyżki masła(...)opakowanie makaronu do lazanii 100g żółtego sera olej do smażenia     *** Cukinię, paprykę i cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy przez chwilę na rozgrzanym oleju *** *** Dodajemy przeciśnięty czosnek, mięso oraz przyprawy – do smaku *** *** Całość mieszamy i smażymy do momentu, aż mięso straci surowy kolor *** *** Po tym czasie dodajemy pomidory z puszki, bulion i koncentrat pomidorowy. Całość gotujemy

Blog z Apetytem
Kurczak pieczony w musztardzie 1062

Pisałam już kiedyś, że nie jestem jakąś wielką fanką udek. Sprawdzają się świetnie w mojej kuchni do dań, w których wykorzystuję mięso drobiowe mielone, ale za smakiem udek pieczonych nie przepadam jakoś szczególnie mocno. Lubią je za to moi bliscy, więc raz na jakiś czas przygotowuję je właśnie dla nich. Tym razem udka marynowane w musztardzie francuskiej. około(...)łyżki musztardy francuskiej 3-4 łyżki musztardy sarepskiej 1 łyżka miodu sól, pieprz Cebulę kroimy w piórka. Pieczarki kroimy na ćwiartki. Obie musztardy mieszamy z miodem. Oczyszczone mięso doprawiamy solą oraz pieprzem. Nacieramy musztardą. Wstawiamy do lodówki na co najmniej pół godziny, a najlepiej na całą noc. Następnie rozkładamy je na dnie żaroodpornego naczynia wyłożonego cebulą. Naczynie przykrywamy folią aluminiową

Smaki Na Talerzu