mięso mielone - 23354 przepisów (strona:687/1557)

Ktoś nam podłożył świnię! …. 190

Jacinto) , schab faszerowany pieczony w całości w wykonaniu obu Piotrów - rolada z boczku faszerowana mięsem mielonym z paprykami - tuszonka w słoikach według norm radzieckiego GOST-u - bigos - gulasz piwny z dodatkiem papryki czerwonej i zielonej - zrazy wieprzowe zawijane z karkówki - tradycyjne kotlety mielone - improwizowane przez obu Piotrów pulpety a’la Köttbullar (z żurawiną i suszonymi śliwkami

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Domowy sos pomidorowy 212

Domowy sos pomidorowy zrobiony ze świeżych pomidorów stanowi idealną bazę do wielu potraw. Świetnie sprawdzi się jako sos do spaghetti albo pizzy. Dodając delikatnie ostrości takiemu

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
UDKA PO CYGAŃSKU 113

pewno udka w ten sposób przyrządzę jeszcze nie jeden raz ;) Składniki: * 700 g pałek z kurczaka * odrobina oleju do podsmażenia mięsa na patelni * sól do doprawienia mięsa * papryka mielona słodka (użyłam  Skworcu ) * 1 duża cebula * 8-9 śliwek suszonych (użyłam  Skworcu ) * 2/3 szklanki łagodnego ketchupu * 3 łyżki koncentratu pomidorowego * około 1 szklanki wody * 3 łyżeczki cukru(...)łyżka octu * pół szklanki powideł śliwkowych Wykonanie: Pałki posypać solą i słodką papryką. Obsmażyć na patelni z rozgrzanym olejem. Mięso zdjąć z patelni. Na oleju od smażenia mięsa zeszklić cebulę pokrojoną w piórka. Następnie dodać pokrojone na mniejsze kawałki śliwki suszone, koncentrat pomidorowy, ketchup i wlać wodę. Wszystko wymieszać. Wsypać cukier, wlać ocet i dodać powidła śliwkowe. Wszystko dobrze wymieszać

Zrób to smacznie
140. Dynia w środku zimy czyli dyniowe chili con carne. 218

chon carne - z Panną Dynią w roli głównej! :) Opcja ta jest naprawdę przepyszna - koniecznie spróbujcie, bo warto! Składniki:  dla 4 osób 0,5 kg obranej dyni 400g mięsa wołowego, mielonego  1 puszka czerwonej fasoli 2 małe czerwone cebule  2-3 ząbki czosnku (według uznania :)) 1 duża papryka (kolor - opcja indywidualna:)) 1 dość duża obrana, starta marchew(...)dużych oczkach pół papryczki chili (bez pestek - z pestkami jeśli lubi ktoś tą mega ostrość) 2 łyżki mleka - do smażenia mięsa 400g przecieru pomidorowego (passaty/pomidorów krojonych/pomidorów całych w puszce) przyprawy: cynamon, świeżo zmielona sól i pieprz, odrobina cukru (do lekkiego skarmelizowania cebuli i papryczki chili), świeżo starta gałka muszkatołowa(lub suszona), szczypta kuminu rzymskiego (opcjonalnie) oliwa z oliwek/olej

Symfonia Smaków
Pulpety z tuńczykiem 137

podawać jaki tylko macie ochotę.  Przypominam, że wyniki konkursu, można znaleźć w aktualizacji wpisu o nim [ KLIKNIJ ] Pulpety z tuńczykiem 1 puszka tuńczyka w oleju słonecznikowym 500g mięsa wieprzowego mielonego 1 cebula 1/2 słoiczka marynowanej papryki 1 pęczek szczypiorku 1 jajko przyprawy do smaku, pieprz   Cebulę pokroić w mniejsze kawałki, paprykę odsączyć z zalewy i także pokroić(...)mniejsze kawałki. Wylać wodę z tuńczyka, wyjąć go z puszki i pokroić na mniejsze części. Wszystkie składniki, łącznie z mięsem wrzucić do miski i wymieszać. Poszatkować szczypiorek. Dodać do miski, przyprawić wg uznania. Jajko roztrzepać widelcem i dodać do miski, można ewentualnie dodać jeszcze pod koniec 3-4 łyżki bułki tartej. Całość dokładnie wymieszać, a następnie tworzyć kuleczki z powstałej

Gotuję Testuję
Grillowane burgery z papryką i sos cebulowy 181

imprezę ogrodową.... pod namiotem :-PSkładniki na burgery:0,5 kg mielonej wołowiny (najlepiej antrykotu) 1 cebula2 ząbki czosnku 1 duża, żółta paprykaszczypioreknatka pietruszkiok. 50 ml zimnej wodysólświeżo zmielony kolorowy pierzolej do smażeniadodatkowo pszenne bułkiskładniki na cebulowy sos:3 duże cebule1 ząbek czosnkusól, pieprzolej do smażeniaBurgery: Mięso umieszczamy w misce, dodajemy wodę, posiekane zioła oraz przyprawy

Bon Appetit Małgorzaty
Burger z rukolą i zdrowe frytki 121

składników tym będzie smaczniejszy. Nie dodajemy ŻADNEJ bułki ani jajek! Oczywiście, musimy do jego przygotowania mieć mięso wołowe. Możecie poprosić w sklepie sprzedawcę, aby zmielił Wam dowolny kawałek mięsa. Przeczytaj przepis na: Sałatka z buraka i awokado do grilla Składniki 250g mięsa wołowego (mielonego) sól pieprz 1/2 łyżeczki musztardy 2-3 łyżki wody bułki do burgerów Dodatki do burgera(...)żółty ser majonez ketchup Składniki na domowe frytki 3-4 ziemniaki oliwa z oliwek zioła prowansalskie sól tymianek Warto sprawdzić poradnik: Ile gotować jajka Przepis na burgera z rukolą Mięso wkładamy do miski, dodajemy odrobinę wody, sól, pieprz i odrobinę musztardy dla podbicia smaku. Mięso dokładnie mieszamy, a następnie formujemy kotlety. Powinny mieć po ok. 125g. Odstawiamy na kilka minut

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pulpety w potrawce ala leczo 155

jego smak podana z mięsnymi pulpetami. Danie przygotowuje się szybko i znika w takim samym tempie.  Pulpety w potrawce ala leczo SKŁADNIKI : mięsne pulpety:  300 g mięsa wieprzowego mielonego np z łopatki 1 łyżka posiekanego szczypiorku sól i pieprz potrawka: 3 papryki czerwone 1 puszka krojonych pomidorów 2 - 3 ogórki kiszone 250 ml wody   sól(...)pieprz, papryka  mielona słodka i ostra - do smaku  PRZYGOTOWANIE : Papryki myjemy, oczyszczamy z nasion i kroimy w większą kostkę - przekładamy do rondla.  Następnie dodajemy pomidory i wodę, doprawiamy solą, pieprzem i paprykami - gotujemy kwadrans.  Ogórki kroimy w kosteczkę - dodajemy do potrawki - gotujemy przez 10 minut. Przygotowujemy mięsne pulpeciki: do miseczki przekładamy mięso, dodajemy szczypiorek, doprawimy

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Młoda kapusta z pulpecikami 151

Smaczna potrawka kapuściana, z mięsnym wkładem w postaci wieprzowych pulpecików. Składniki: 25 dag mięsa wieprzowego mielonego, 1 bułka, 1 jajko, 1 główka młodej kapusty, 1 marchewka, 1 pietruszka, 2 cebule, 1 łyżka masła, 1 łyżka mąki, 1 litr bulionu rosołowego, 4 pomidory, sól do smaku, pieprz do smaku. Wykonanie: Kapustę poszatkować, marchew, pietruszkę zetrzeć na tarce i ugotować(...)bulionie rosołowym pod przykryciem. Z mięsa , jajka, namoczonej i odciśniętej bułki przygotować masę, doprawić do smaku i dokładnie wyrobić. Formować pulpeciki , włożyć do kapusty i gotować przez 15 minut na wolnym ogniu. Z masła i mąki przygotować zasmażkę, dodać do kapusty razem z pokrojonymi na ćwiartki pomidorami i jeszcze raz doprawić do smaku

Tradycyjna Kuchnia
Dietetyczne oszukane indycze gołąbki 154

W związku z dietą córki kombinuje jak mogę by dania, które do tej pory lubiła zmienić na bardziej dietetyczne ale równie smaczne. Dlatego postanowiłam zrobić oszukane

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Zapiekanka kapuściana w cieście francuskim 205

zamrażalniku, a reszta to stały element mojej lodówki. Jest bardzo smaczna i syta, można ją robić w wielu kombinacjach zmieniając smak sosu czy dodatki. Tutaj w wydaniu z mięsem mielonym. Przepis dodaje do akcji " Pokochaj olej rzepakowy ", który zresztą używany jest najczęściej w mojej kuchni, a który również dodałam tutaj do marynowanie i smażenia mięsa. Zachęcam

Bernika - moj kulinarny pamietnik
ZIOŁOWA PIECZEŃ RZYMSKA. 293

już wstał, zbudził się. Radości czas nastał więc! Wszystkim, ale to wszystkim bez wyjątku - WESOŁEGO ALLELUJA! ZIOŁOWA PIECZEŃ RZYMSKA. (musiała, po prostu musiała coś w niej zmienic) 500g mięsa mielonego 6 jajek na twardo 2 jajka surowe bułka tatra (zależy od konsystencji masy) garśc majeranku garśc mięty garść oregano natka pietruszki koperek sól, pieprz, Mięso wymieszałam z przyprawami, siekanymi

W kuchni Karmel-itki
Papryka faszerowana 110

papryk 800 g mielonej łopatki wieprzowej 1 szkl. ryżu 1 duży pomidor 1 kulka mozzarelli 1 spora cebula garść natki pietruszki 0,5 l passaty pomidorowej sól pieprz 1 łyżeczka rozmarynu świeży lub suszony Instrukcje Paprykę myjemy, odcinamy górę około 1-2 cm, wydrążamy pestki. Ryż gotujemy prawie do miękkości, odcedzamy i mieszamy z mięsem. Cebulę kroimy w drobną

To co lubię - gotuję i polecam
Żurawinówka – nalewka z żurawiny błotnej 78

obniżający ciśnienie krwi i gorączkę oraz przy awitaminozie. Roślina kosmetyczna, używana przy produkcji niektórych kosmetyków.* Żurawinę przed przygotowaniem nalewki przemrażamy i … nie rozmrażamy! Zamrożone owoce żurawiny mielimy w maszynce do mięsa lub miksujemy np. w thermomix. Takie rozdrobnienie owoców żurawiny korzystnie wpływa na macerację, kolor i smak  nalewki. Składniki I ETAP 1 kg borówek brusznicy 1 l alkoholu(...)ETAP 300 ml wody 300 ml cukru Wykonanie I ETAP Owoce żurawiny myjemy, osuszamy i przemrażamy przez minimum dobę. Zamrożoną żurawinę mielimy w maszynce do mięsa. Przekładamy do gąsiorka, zalewamy alkoholem 70% i szczelnie zamykamy.  Gąsior odstawiamy w nasłonecznione miejsce na miesiąc, pamiętając o tym, aby raz na jakiś czas wstrząsnąć zawartość naczynia. II ETAP Po okresie miesiąca

Tajemnice Smaku
Cukinie zapiekane z mięsem mielonym i serem 84

To idealne danie aby rozgrzać zziębnięte brzuchy. Taka jedna, treściwa cukinia zaspokoi głód na długie godziny i pożywi organizm. Polecam gorąco, będzie pysznie. Cukinie nadziewane mięsem

Moje Małe Czarowanie
Pierogi domowe na maślance z mięsem 266

Uwielbiacie pierogi? To podobno nasz najlepszy produkt eksportowy, to własnie z pierogami kojarzy się turystom nasza kuchnia, w końcu co jak co ale pierogów to my

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Kebaby z grilla 203

To jest jedno z tych dan, które zagościły u nas na stale kilka lat temu i do których chętnie wracamy. To jest moja wersja popularnych na

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Pulpeciki miesne z fetą - Montignac 190

To danie to alternatywa na szybkie pulpeciki tylko z 3 składników. W dodatku te pulpeciki są dietetyczne wiec każdemu, kto się odchudza myślę że przypadną do

Bernika - moj kulinarny pamietnik