mięso mielone - 23354 przepisów (strona:539/1557)

Czebureki- smażone pierogi 146

Składniki na 16 sztuk Ciasto: ½ kg mąki poznańskiej do pierogów 250ml gorącej wody 4 łyżki oleju 1 łyżeczka soli 1 łyżka spirytusu (zapobiegnie zbytniemu wsiąkaniu tłuszczu) Farsz: ½ kg drobiowego mięsa mielonego 250g pieczarek 1 łyżka masła 50g sera żółtego startego na małych oczkach 1 płaska łyżeczka soli ½ łyżeczki pieprzu ½ łyżeczki słodkiej papryki 2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę Dodatkowo(...)ciasta wkładamy do woreczka foliowego i pozostawiamy na 15 minut. W tym czasie przygotowujemy farsz. Pieczarki kroimy i podsmażamy na maśle aż do odparowania wody. Studzimy. Dodajemy je do mięsa razem z pozostałymi składnikami i dokładnie wyrabiamy. "Wypoczęte" ciasto odwijamy. Lekko spłaszczamy i robimy w środku dziurę, rozciągając ciasto kciukami od środka na zewnątrz. Takie koło dzielimy najpierw

Kuchnia w czekoladzie
Naleśniki po meksykańsku / Mexcican pancakes 173

recipe in English. Składniki: (5 porcji) 1 szklanka mleka 1 szklanka mąki 1 jajko 1 łyżka oliwy z oliwek 1/4 łyżeczki soli 1/4 łyżeczki cukru Farsz: 300 g mięsa mielonego (np z łopatki) 2 łyżki oliwy z oliwek 1/2 puszki kukurydzy 1/2 puszki czerwonej fasoli 1 cebula 3 ząbki czosnku 1 łyżka koncentratu pomidorowego 1/2 szklanki bulionu warzywnego(...)naleśnikowe połącz mikserem. Naleśniki smaż na dużej suchej patelni po 2 minuty z każdej strony. Farsz: Na oliwie podsmaż posiekaną cebulę aż zmięknie. Dodaj starty czosnek, a po minucie mięso. Smaż, aż mięso zacznie się rumienić. Wlej bulion wymieszany z koncentratem. Dopraw oregano, papryką, solą i pieprzem. Duś 5 minut. Dorzuć kukurydzę i fasolę, podgrzej. Farsz odstaw. Sos: Na oliwie

Delicious Place
Burger drobiowy podany na plackach ziemniaczanych z warzywami 197

ziemniaków w towarzystwie salsy pomidorowo - paprykowej i lekkiego sosu na bazie jogurtu naturalnego. Według mnie to połączenie smakuje doskonale! Składniki (na 2 - 3 porcje); Burger drobiowy: 400 gram mielonej piersi kurczaka  1/2 cebuli  1 ząbek czosnku  1 łyżka oliwy z oliwek  2 łyżki otrębów owsianych  sól, pieprz, majeranek  1 łyżka zmielonego siemienia lnianego(...)naturalnego garść świeżej bazylii  szczypta soli i pieprzu  ząbek czosnku  pokrojony w plastry ogórek zielony  Na oliwie z oliwek podsmażam cebulę i czosnek z przyprawami. Mięso mielone mieszam z siemieniem lnianym, otrębami, podsmażonymi produktami, szczyptą soli, pieprzu i majeranku. Dłonie zwilżam olejem i formuję niewielkie burgery. Na patelni rozgrzewam olej i smażę

Mango Papaja
Mielone z kapustą 302

napisałam. Ale mięsożercy kotlecikami na pewno nie pogardzą, zwłaszcza, że czwartki to takie wydaje mi się typowo mięsne obiady, przynajmniej w naszej kulturze :) Mam rację?! Składniki: 600g mielonego mięsa z szynki wp. 150g kapusty białej 1 cebula 1 jajko 2 ząbki czosnku 4 łyżki płatków owsianych 4 łyżki mąki sól, pieprz do smaku bułka tarta olej rzepakowy do smażenia

Kuchnia w czekoladzie
Gołąbki z młodej kapusty 227

blasze podane z sosem kurkowym i młodymi ziemniaczkami. Nic tylko jeść! Gołąbki z młodej kapusty Składniki: 16 dużych gołąbków 1 duża młoda kapusta 400 ml ryżu 500 g mielonego mięsa 300 g surowej salsiccia 3 łyżki posiekanej natki pietruszki 2 łyżki posiekanego szczypiorku 1 duża cebula 2 ząbki czosnku sól i pieprz do smaku 2 łyżki masła 2 łyżki(...)przez 20 minut. Ostudź i delikatnie odziel liście. Ugotuj ryż na sypko w osolonej wodzie. Cebulę pokrój w drobną kostkę i zeszklij na oleju. W dużej misce wymieszaj ryż, mielone i surową salsiccia (rozetnij flak i wyjmij farsa, który następnie zgnieć widelcem). Dodaj sól, pieprz i zioła i dokładnie wymieszaj farsz. Na każdy liść nałóżporcję farszu i zwiń

codojedzenia
Muffiny jęczmienne z wołowym klopsikiem i sosem kukurydzianym 167

resztę składników roboczych. Trzymajcie kciuki, bo do wygrania super garnki, komplet obiadowy i kawowy... początek urządzania mojej nowej kuchni (jeśli wygram, a chciałabym bardzo:)). Składniki: Pulpety: 500g wołowego mięsa mielonego 20g kaszy jęczmiennej (waga przed gotowaniem) 3-4 łyżki bułki tartej 1 łyżka koncentratu pomidorowego 1 duże jajko 1 duży ząbek czosnku 1 łyżeczka słodkiej papryki 1/2 łyżeczki ostrej(...)czarnuszki sól i pieprz do smaku Sos kukurydziany: 10 łyżek kukurydzy z puszki 1 płaska łyżeczka ostrej papryki 1/2 łyżeczki kwasku cytrynowego 4 łyżki jogurtu naturalnego Sposób przygotowania: Pulpety: Mięso przekładamy do miski, wbijamy jajko, dodajemy ugotowaną i ostudzoną kaszę jęczmienną, koncentrat i przyprawy oraz bułkę tartą. Wyrabiamy rękoma na jednolitą masę, o takiej konsystencji, aby dało się formować zgrabne

Kolorowy Przepisownik
Zapiekanka ala meksikana 191

nachosami. Zapiekanka jest pyszna, ostra i sycąca. Świetna dla tych, którzy szukają pomysłu na szybki obiad. Świetnie smakuje polana keczupem lub sosem paprykowym.   Warstwa mięsna: 500g mięsa mielonego wieprzowego cebula 3 ząbki czosnku papryka puszka czerwonej fasoli 1/2 puszki kukurydzy 3-4 łyzki koncentratu pomidorowego sól, świeżo zmielony pieprz łyżeczka przyprawy gyros łyżeczka słodkiej papryki 1/4 łyżeczki ostrej(...)starty ser, śmietankę i gałkę muszkatołową. Dokładnie wymieszać na gładką masę. Na 3 łyżkach oleju zeszklić posiekaną cebulkę i czosnek, dodać przyprawy, wymieszać i smażyć ok 1 minuty. Dodać mięso, usmażyć. Do mięsa dodać pokrojoną w kostkę paprykę, fasolę i kukurydzę oraz koncentrat pomidorowy. całość wymieszać. Ewentualnie doprawić do smaku. W naczyniu żaroodpornym (śr. 22cm) ułożyć warstwę mięsa

Smakołyki Asi
Naleśniki z pikantnym farszem 141

Składniki: Farsz: 1 cebula 2 papryki (np. czerwone lub 1 czerwona i 1 żółta) 2 pomidory 1 papryczka chili 500g mięsa mielonego (np. z indyka lub wieprzowego) 1 puszka czerwonej fasoli 1 puszka kukurydzy 1 kostka rosołowa lub warzywna delikat do mięs sól, pieprz Naleśniki: 1 litr mleka 1/2 szklanki wody mineralnej gazowanej 2 jajka 3 łyżki oleju sól(...)Pomidory sparzyć i obrać ze skóry. Pokroić na mniejsze części dodać do papryki szybko podsmażyć. 4. Kostkę rozpuścić w 3/4 szklanki wrzątku dodać do papryki. 5. Na patelni usmażyć mięso doprawione solą, pieprze oraz delikatem. Dodać do papryki. 6. Do farszu dodać odsączoną kukurydzę. 7. Gotować do prawie całkowitego odparowania sosu, doprawić solą oraz pieprzem. Dodać fasolę.Gotować przez

A Ty Smakuj Mnie
BOCZEK ROLOWANY CZYLI ROLADA Z BOCZKU 320

czosnkiem i innymi ulubionymi przez nas przyprawami stanowi aromatyczny dodatek do kanapek.  Smakuje wyśmienicie podana z ostrym domowym chrzanem albo musztardą :)  Dodatkowo  można ją faszerować mielonym mięsem, cebulą,szpinakiem czy warzywami, ale ja zazwyczaj robię ją w tej najprostszej wersji - tylko z przyprawami. Składniki: 1kg boczku surowego bez skóry  2 duże ząbki czosnku sól pieprz

Walijskie Pichcenie
Łatwe obiady z makaronem 185

dyni czy zapiekankę makaronową. Pamiętajcie, że dania z makaronem są najlepsze tuż po przygotowaniu – wtedy makaron jest jędrny, a sos aksamitny. Koniecznie przed podaniem oprószcie porcje makaronu świeżo mielonym pieprzem i udekorujcie ziołami Gdy będziecie chcieli przygotować makaron na drugi dzień, na przykład do pracy, starajcie się oddzielnie pakować makaron, a oddzielnie sos. Danie wtedy będzie smaczniejsze(...)sosie serowym ze szpinakiem Makaron z boczkiem i kapustą w sosie sojowym Spaghetti carbonara (bez śmietanki) Makaron spaghetti carbonara Pikantny makaron z chili i białą kiełbasą Zapiekanka makaronowa z mięsem mielonym Makaron w sosie szpinakowym Makaron z porem i boczkiem Makaron z bakłażanem i boczkiem Makaron z grzybami i białą kiełbasą Makaron w sosie gorgonzola z boczkiem Makaron

Kuchnia Bazylii
Drożdżowe z wołowiną i pieczarkami 322

czosnkowym. CIASTO DROŻDŻOWE: 3 szklanki mąki pszennej 1 szklanka wody 25 g drożdży świeżych 1/3 łyżeczki soli 1 łyżka oleju rzepakowego FARSZ MIĘSNY: 200 g pieczarek 300 g mięsa mielonego wołowego 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 marchewka 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego sól pieprz czarny papryka słodka mielona pieprz ziołowy Przygotować zaczyn rozcierając drożdże z 1/4 szklanki ciepłej(...)zdjąć z patelni. Rozgrzać niewielką ilość oleju rzepakowego i usmażyć pokrojoną w kostkę cebulę oraz startą na tarce jarzynowej marchewkę. Podlać wodą i dusić, aż marchewka będzie miękka. Dołożyć mięso i stale mieszając delikatnie obsmażyć. Wrzucić pieczarki, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz przyprawy wg smaku. Farszu nie należy mocno wysmażać, żeby nie był zbyt suchy. Wyrośnięte ciasto przełożyć oprószoną mąką

https:KKuchniaMniam
LECZO Z MIĘSEM MIELONYM Z INDYKA 270

Składniki: 1/2 średniej papryki czerwonej (ok. 100 g) 100 g mięsa mielonego z indyka 1 łyżka oleju rzepakowego (ok. 10 g) 1 ząbek czosnku (ok. 3 g) 1/2 dużej cebuli (ok. 75 g) 1/2 średniej cukinii (ok. 250 g) 1 łyżeczka natki pietruszki (ok. 5 g)  1 porządna łyżka koncentratu pomidorowego(...)ósemki. Paprykę połóż na folię, obok cukinię i cebulę. Piecz 15-20 min w 230 st. C. Po 10 min odwróć paprykę, cukinię i cebulę zamieszaj. Mięso podduś podlewając wodą na niepełnej łyżce oleju, dodaj koncentrat i czosnek, dopraw wybranymi przyprawami. Paprykę po wyjęciu z piekarnika zawiń w folię, obierz i usuń pestki. Pokrój na kawałki. Wymieszaj

Vroblewska-fitlife
Pieczeń rzymska z czubrycą 235

Pyszna i aromatyczna pieczeń nie tylko na wielkanocny stół. Doskonała zarówno do kanapek jak i na ciepło do obiadu. Składniki: 700-750 g mielonego mięsa wieprzowo-wołowego 4 duże jajka 1 duża cebula 100-150g wędzonego boczku 1 czerstwa bułka 2 ząbki czosnku 4 łyżki bułki tartej 4 łyżeczki zielonej czubrycy ½ łyżeczki gałki muszkatołowej ½ łyżeczki majeranku sól, świeżo(...)ugotować na twardo. Ostudzić i obrać ze skorupki. Czerstwą bułkę namoczyć w wodzie. Kiedy zmięknie odcisnąć z wody. Cebulę i boczek pokroić w drobną kosteczkę i podsmażyć na oliwie. Mięso mielone dokładnie połączyć z jednym surowym jajkiem, bułką, bułką tartą, czubrycą, majerankiem, gałką muszkatołową, pieprzem i solą. Dodać zarumienioną cebulkę i boczek (razem z oliwą na której się

Ze smakiem i z pasją
Pasztet warzywny z pomidorową salsą – dieta dr Dąbrowskiej 779

Pasztety można zrobić z różnych składników, nie tylko z mięsa. Ostatnio popularne są pasztety warzywne. Pasztet warzywny na diecie dr Dąbrowskiej jest tylko z samych dozwolonych warzyw i przypraw. Smakuje zarówno na ciepło, jak i na zimno. Pomidorowa salsa trochę zaostrza jego neutralny smak. Składniki: – 1/2 małej kapusty białej(...)kapustę, marchewkę, por, cebulę i 1/2 kalafiora. Odcedzić i wycisnąć warzywa przez gazę, aby nie miały za dużo wody. – Warzywa przepuścić przez maszynkę do mielenia mięsa. – Połowę surowego kalafiora zetrzeć na tarce i dodać do warzyw. – Wymieszać z przyprawami, doprawić solą, pieprzem. – Pasztet przełożyć do blaszki wyłożonej

To co kocham
FIT OBIAD # ZDROWE ODŻYWIANIE CZĘŚĆ II - SZPINAKOWO DROBIOWE SPAGHETTI 183

Dzisiaj przygotowałam na obiad spaghetti ze szpinakiem i mięsem mielonym drobiowym.  Idealne danie, które dostarczy nam energii oraz nasyci.  Do takiego obiadu nie potrzeba zbyt wiele produktów. Sos opiera się na bazie jogurtu naturalnego z małym dodatkiem śmietany słodkiej 12 %.  Jak wiadomo szpinak jest bardzo zdrowy i zawiera to co najlepsze dla naszego organizmu, także wspiera(...)naszej zdrowej diecie. Dodatek stanowi chude mięsko mielone z filetów kurczaka.  A skoro to spaghetti to makaron pełnoziarnisty. I właśnie w tak prosty sposób można stworzyć coś bardzo pysznego.  Zainspirowała mnie koleżanka z kursu norweskiego- Mirela, która jest instruktorką fitness. Buziaki i pozdrowienia dla Niej :* Do rzeczy ! :D  Składniki na 3-4 porcje: szpinak mrożony

Kuchnia Paulettes
Odchudzony obiad jak u mamy ;) (kotlety mielone + kluski pseudo śląskie + buraczki) 424

dorówna buraczkom mojej mamy, które mogłaby jeść kilogramami! ;) nie potrafię ich odpowiednio przyprawić;/ może Wam się uda ;) Składniki: kotlety (11 sztuk): 500g mięsa mielonego z indyka 5 łyżek sera białego (Emilka) mała cebula sól (około 2 łyżeczek) pieprz (0,5 łyżeczki) słodka papryka (1 łyżeczka) opcjonalnie dla podkreślenia smaku musztarda (1-2 łyżeczki) kluski (7 sztuk): 200g(...)mieszamy z tak przygotowanej masy lepimy kotlety możemy je piec w piekarniku lub tak jak ja na patelni lekko posmarowanej oliwą z oliwek (nie powinny wam się przypalić, bo mięso puści sok) kotlety smażymy z każdej strony, aż mięso nie będzie surowe (około 20-30 minut) buraki obieramy i kroimy na połowę gotujemy, aż będą miękkie następnie

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość

Proponowane wyszukiwania