Kotleciki Myśliwego Smaczne kotleciki z warzywami w pysznym sosie. Składniki: · 1 kg mięsa mielonego z łopatki wieprzowej · Jajko · Sól · Papryka ostra · Majeranek(...)przecieru pomidorowego · 2 łyżki musztardy sarepskiej · 2 łyżeczki mąki pszennej Sposób przygotowania: 1. Mięso przekładamy do miski, wbijamy jajko, solimy, doprawiamy papryką ostrą, wsypujemy bułkę tartą oraz majeranek i wyrabiamy. 2. Obtaczamy w mące i smażymy na rozgrzanym oleju, po usmażeniu układamy w naczyniu
Kulinarna Chwilaenable_page_level_ads: true }); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({ google_ad_client: "ca-pub-4596016726727942", enable_page_level_ads: true }); Makaron z pulpecikami składniki: 250 g mięsa mielonego 1 jajko 1 szklanka ketchupu z cukinii z tego przepisu KLIK (ewentualnie puszka pulpy z pomidorów) 1 żółta papryka 1/2 czerstwej bułki 1 szklanka bulionu Makaron z pulpecikami wykonanie(...)Bułkę namaczamy w wodzie, odstawiamy, gdy wchłonie płyn i będzie miękka odciskamy ją i dodajemy do mięsa. Dodajemy jajko, łyżeczkę ostrej i słodkiej papryki, łyżkę majeranku, sól i pieprz. Wyrabiamy całość dokładnie, formujemy pulpeciki. W głębokiej patelni podgrzewamy bulion z ketchupem z cukinii, wrzucamy klopsiki, pokrojoną w kostkę paprykę. Dodajemy makaron spaghetti (około 4 porcji) i gotujemy do momentu
Delusional Trineryżem, kaszą lub chipsami nachos. Osobiście bardzo lubię to danie za swoją prostotę i pyszny smak. Polecam wersję zapiekaną w plackach z serem. SKŁADNIKI : 500 g chudego mięsa mielonego 1 cebula 1 marchewka pokrojona w kostkę 1 papryka czerwona, pokrojona 2 łyżeczki przecieru pomidorowego 0,5 l bulionu ( może być troszkę mniej ) 1 łyżka ostrego ketchupu 4 ząbki(...)czosnku 1 puszka pomidorów krojonych 1 puszka fasolki czerwonej w zalewie 1/2 puszki kukurydzy 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka mielonego kminku 1 łyżka słodkiej papryki ostra papryka do smaku 1 łyżeczka pieprzu 1 łyżka ziół prowansalskich 1-2 łyżki oleju
Kulinarne Fantazje MarioliPieczone mięso z jajkiem w środku. Jako przystawka, zamiast wędliny na kanapkę lub jako dodatek obiadowy do ziemniaków. Pyszna! Składniki: (na dużą formę keksową) 1,5 kg mięsa mielonego wieprzowo - wołowego, jajko, sucha bułka, 2 łyżki majeranku, 2 łyżki suszonego lubczyku, łyżka słodkiej papryki, sól - płaska łyżka, łyżeczka pieprzu, dodatkowo 5 jajek masło i bułka tarta do wysmarowania formy(...)Przygotowanie: 5 jajek gotujemy na twardo. Obieramy. Bułkę namaczamy w wodzie i odsączamy. Dodajemy do mięsa wraz z przyprawami i surowym jajkiem. Dokładnie mieszamy. Do wysmarowanej masłem i lekko obsypanej bułką tartej formy wykładamy na dno trochę mięsa. Następnie układamy jedno za drugim jajka. Wykładamy pozostałe mięso, dokładnie uzupełniając formę. Pieczemy w nagrzanym do 200 stopni piekarniku przez godzinę
Lena GotujeSkładniki: na kotlety: 500 g mięsa mielonego wołowo- wieprzowego 1 cukinia 1 cebula 1 czerstwa bułka 3 łyżki bułki tartej sól i pieprz do smaku na sos: wywar z gotowanych suszonych grzybów do pierogów, który został zamroziłam i teraz użyłam go jako bazy do sosu zasmażka do sosu: masło oraz mąka Przygotowanie: mięso przełożyć do miski, wbić jajo, dodać
Oka w rosole czyli KaFka gotujepieczeni z żurawiną , przyszedł czas na pieczeń z warzywami. Składniki: 800 g mięsa mielonego z szynki, 8 średniej wielkości pieczarek, pół dużej czerwonej papryki, duża cebula, 2 łyżki posiekanego lubczyku, jajko, 2-3 łyżki bułki tartej, sól czosnkowa, pieprz Przygotowanie: Cebulę obieramy i kroimy w małą kostkę. Pieczarki dokładnie myjemy i wraz z papryką kroimy w większą kostkę(...)mięsa dodajemy warzywa, lubczyk, jajko, bułkę tartą i mieszamy. Wszystko doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Pieczemy w keksówce przez około godzinę w 180 stopniach
Lena Gotujestwierdziłam, że warto zjeść spaghetti zapieczone w dużej ilości ciągnącego się sera. Spróbujcie :) Składniki: 30 dag makaronu spaghetti 50 dag mięsa ( u mnie z łopatki) + łyżeczka przyprawy do mięsa mielonego duża cebula szklanka passaty pomidorowej lub puszka pomidorów bez skórki zioła (bazylia, zioła prowansalskie, po 1/2 łyżeczki papryki słodkiej i ostrej) sól, pieprz łyżeczka koncentratu pomidorowego 15 dag parmezanu(...)ulubionego sera 3 duże kulki mozzarelli Przygotowanie: Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie. Odcedzamy. Mięso podsmażamy z przyprawą do mięsa. Cebulkę kroimy w piórka i dodajemy do mięsa. Dolewamy passatę oraz koncentrat pomidorowy. Doprawiamy do smaku przyprawami. Gotujemy około 10 minut na małym ogniu. Łączymy mięso z makaronem i startym serem. Wykładamy do formy żaroodpornej. Mozzarellę kroimy w plastry
ChilliJemyKuchnia włoska. Moja słabość. Lasagne... Nasza domowa jest najlepsza, ale włoska niezrównana. Składniki na lasagne (4 duże porcje): mięso mielone około 500 g makaron do lasagne (najlepiej włoski makaron) puszka krojonych pomidorów około 8 pomidorków koktajlowych puszka kukurydzy puszka czerwonej fasoli konserwowej cebula ser żółty 400 g sól pieprz oregano bazylia Sos beszamelowy: http://karolakulinarnie.blogspot.com/2017/01/sos-beszamelowy.html Cebulę pokroić(...)kostkę i podsmażyć. Na patelnie wrzucić mięso, doprawić solą i pieprzem. Podsmażać kilka minut, a następnie dodać krojone pomidory, kukurydzę i fasolę. Całość dokładnie wymieszać i doprawić oregano oraz bazylią. Dusić kolejne kilka minut, a w tym czasie przygotować sos beszamelowy. Zetrzeć na dużych oczkach ser żółty. Układać lasagne w naczyniu żaroodpornym warstwami: sos, makaron. mięso, ser. Odłożyć na tyle
Karola gotujefarszem. Czasami robić się nie chce, nie wiadomo dlaczego...ale jak się zrobi....MMMM <3 parę chwil nie idzie na marne ;) Składniki 1 kapusta włoska 300 g mięsa mielonego z karkówki 1 łyżka oleju Sos: 2 łyżki oleju 1 duża cebula 250 ml passaty pomidorowej 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka bazylii sól, pieprz 250 g ryżu(...)bulionu warzywnego Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Na oleju (1 łyżka) podsmażamy mięso, tak aby było „sypkie”. Na drugiej patelni rozgrzewamy olej (2 łyżki), podsmażamy cebulę, dodajemy passatę, koncentrat pomidorowy, bazylię i dusimy 20 min. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Ryż gotujemy na sypko. Kapustę sparzamy, oddzielamy liście, studzimy i usuwamy zgrubiałe części (nerwy
R'n'G Kitchenpłaskiej powierzchni). Teraz zabieramy się za sos mięsno-pomidorowy. Możemy przygotować swój ulubiony sos bolognese. Oto proporcje na sos, który ja zawsze wykonuje: - 500 gr mięsa mielonego wieprzowo-wołowego - puszka pomidorów w zalewie + 2 łyżki koncentratu pomidorowego - 4 średnie marchewki - 3 łyżki oleju - 2 ząbki czosnku - 1 średnia cebula - sól, pieprz, pieprz cayenne, oregano Marchewkę zetrzeć(...)grubych oczkach (jabłkowych). Czosnek pokroić w plasterki, cebulę w piórka. Podsmażyć na oleju, dodać mięso. Przesmażyć. Dodać marchewkę, pomidory, koncentrat. Doprawić solą, pierzem, pieprzem cayenne i oregano. Podlać 0,5 szklanki wody. Dusić przez około 20 minut. Pamiętajmy, że sos nie może być zbyt suchy, gdyż płaty makaronu podczas zapiekania muszą się w nim "ugotować" . Pieczarkowy sos beszamelowy
kawawszklanceSkładniki: 500 g mięsa mielonego 1 puszka czarnej fasoli 1 puszka pomidorów 1/2 puszki zielonego groszku 100 g żółtej fasolki szparagowej 100 g zielonej fasolki szparagowej 2 cebule 2 ząbki czosnku 1 łyżka koncentratu pomidorowego olej do smażenia sól, pieprz, czerwona papryka Wykonanie: Cebulę obieramy, kroimy w piórka, podsmażamy, dodajemy mięso i smażymy, aż nabierze brązowego koloru. Wrzucamy żółtą
magiczna kuchnia Kasifilmu "Supernatural". Screen z filmu "Supernatural". Dean przygotował hamburgery. Screen z filmu "Supernatural". Screen z filmu "Supernatural". Poniżej przepis na 4 duże hamburgery. SKŁADNIKI Na kotlet: 500 g mięsa mielonego wołowego lub wołowo-wieprzowego (pół na pół) 2-3 łyżeczki musztardy do smaku: sól, pieprz, majeranek jeżeli posiadacie, to nieco sosu sojowego Pozostałe: 4 bułki do hamburgerów 1 czerwona(...)cebula 1-2 pomidory 3 ogórki kiszone kilka liści sałaty majonez, musztarda, ketchup WYKONANIE Do mięsa dodać musztardę, sól, pieprz, majeranek, kilka kropel sosu sojowego i dobrze zagnieść. Jeżeli jest za suche, to dodać wody, będzie się lepiej formować kotlety. Liście sałaty umyć i dobrze osuszyć. Pomidory i cebulę pokroić w krążki, ogórki w cienkie plasterki. Bułki przekroić. Z mięsa
Passions hobbies lifedosypujemy sól i mąkę. Dokładnie rozprowadzamy, by nie było grudek. W zależności, czy wolimy cieńsze, czy grubsze dolewamy wody do odpowiedniej gęstości. Smażymy na średnim ogniu, na dużej patelni. Mięso mielimy na drobnym sitku w maszynce i przyprawiamy. Osobiście zakochałam się ostatnio w czubrycy czerwonej i używam jej właściwie do każdego dania. Oczywiście użyłam również standardowo soli i pieprzu. Wychodzę
Kuchenna KontrrewolucyaSkładniki: 1 kg mięsa mielonego, 2 jajka, 2 – 4 łyżki bułki tartej, 1 – 2 ząbki czosnku, 1 – 2 cebule, pieprz, vegeta,ostra papryka, 2 – 3 łyżki chrzanu tartego lub ze słoiczka, 1 szklanka śmietany, 2 szklanki bulionu z kostki,mąka, sól,olej do smażenia, parę kropli cytryny, odrobina miodu. Przygotowanie: Mięso wyrobić z jajkami, dodać zmiażdżony czosnek, pokrojoną drobno
kulinarnajamka.blogspot.comserka topionego) tworzą połączenie idealne, podałam je w formie sosu. Pasuje do niego każdy rodzaj mięsa, można nawet całkowicie je wykluczyć a i tak będzie smacznie. Pulpety: 500g mięsa mielonego mała czerwona cebula 1 łyżeczka czerwonej papryki sól, pieprz do smaku jajko 3 łyżki bułki tartej Sos 1 brokuł (500g) 2 średnie czerwone cebule 100g serka(...)topionego o smaku cebuli 100g żółtego sera 200ml mleka sól, pieprz 1. Przygotowujemy pulpety: cebulę drobno kroimy, mieszamy z mięsem, papryką, solą, pieprzem, jajkiem i bułką tartą. Formujemy malutkie kulki, wrzucamy do wrzącej wody i gotujemy przez 20 minut. Po tym czasie odsączamy z wody i przekładamy na talerz. 2. Brokuł gotujemy przez 10 minut w osolonej wodzie
Szefowa kuchniSkładniki: - 150g mięsa mielonego - 1 cebula - jajko - kilka łyżek oleju do smażenia - kilka łyżek bułki tartej - dwie bułki kajzerki lub inne jak ktoś woli - 400g mrożonych frytek - 2 plasterki żółtego sera -sól, pieprz, ketchup do smaku Przygotowanie: Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy lekko na oleju. Wrzucamy ją do mięsa, dodajemy jeszcze jajko, bułke tartą, pieprz i wyrabiamy ręka
Tanie przepisy studenckieSkładniki: 500g mięsa mielonego ( łopatka wieprzowa ) puszka pomidorów 2 cebule 2 ząbki czosnku kilka suszonych pomidorów sól, pieprz imbir, papryka słodka i ostra ( do smaku ) szczypta oregano, tymianku, rozmarynu, ziół prowansalskich 1 łyżeczka maggi 3 łyżki oleju parmezan lub żółty ser 375g makaronu Przygotowanie: Rozgrzać olej na patelni podsmażyć mięso, dodać drobno posiekaną cebulę, zmiażdżony czosnek i wszystkie przyprawy
Gaździnka warzypomimo tego, że towarzyszy nam od lat, wciąż się nam nie znudziła. Pozostając wierna tradycji rodzinnych spotkań przyrządziłam ją na przyjęcie urodzinowe mojego Skarbka :) Składniki: 1 kg mięsa mielonego 2 puszki białej fasoli 2 puszki fasoli czerwonej (lub po jednej czerwonej i czarnej) 2 puszki pomidorów krojonych słoiczek koncentratu pomidorowego 2 puszki kukurydzy (niekoniecznie) 2 średnie cebule kilka ząbków(...)czosnku olej do smażenia sól pieprz papryka ostra Cebulę podsmażamy do zeszklenia na oleju, dodajemy mięso i chwilę smażymy. Dodajemy odsączone z zalewy fasole i kukurydzę oraz pomidory razem z zalewą, koncentrat pomidorowy i przeciśnięty przez praskę czosnek. Doprawiamy do smaku. Podajemy z chlebem. Smacznego
chwile dla mniekażdy ma w sobie coś z dziecka. U mnie w wersji light. ok. 0,5kg mięsa mielonego opakowanie cienkich kiełbasek (parówek) plastry sera tostowego liście sałaty plastry pomidora bułki do hamburgerów przyprawy (wg uznania) majonez, ketchup pikantny (do podania) Mięso mielone przyprawiłam i uformowałam 4 burgery. Kiełbaski przekroiłam na połówki, a te z kolei ponownie
bastalenazalać nagła krew, może udawać głuchego, lub, w przypadku jednostki bardziej wrażliwej zalać się łzami), to jedno z najbardziej znanych, najpopularniejszych dań kuchni włoskiej. Proste jak pęczek suszonego spaghetti – mielone, trochę warzyw, przecier pomidorowy, wino – czasem mleko i bulion. Danie niezwykle pyszne o bardzo złożonym smaku. Tajemnica dobrego spaghetti al ragu polega na tym, że sos mięsno-warzywny(...)spaghetti al ragu, gęste jak należy, aromatyczne i bardzo przyjemne w smaku. Przepis wzorowany na Bonapetit.com Spróbuj też naszego wegetariańskiego bolognese z kalafiora i grzybów Składniki: 250 g mielonego mięsa (indyk, wołowina) 1 marchewka pokrojona w kostkę Kawałek selera (pół szklanki pokrojonego w kostkę korzenia) 1 cebula pokrojona w kostkę 2-3 plastry boczku lub suszonej szynki ½ szklanki wina
Niedzielny kucharzKluski śląskie na różowo to pomysł na urozmaicenie tradycyjnych dodatków do mięsa. Już jakiś czas temu pokazałam Wam przepis na tradycyjne kluski śląskie . Dzisiaj zachęcam do lekkiej modyfikacji przepisu i dodaniu ugotowanego buraka. Kluski są bardzo smaczne, różowe i lekko buraczane w smaku. Idealnie smakują polane sosem pieczeniowym. Składniki na porcję dla 2-3 osób: 0,5 kg ugotowanych(...)zmielonych ziemniaków 1 średniej wielkości burak mąka ziemniaczana sól do smaku Buraka umyć, odciąć końcówki i ugotować w osolonej wodzie. Ostudzić i obrać. Przestudzone ziemniaki zmielić w maszynce do mielenia mięsa (na średnich oczkach). Buraka zmiksować za pomocą blendera.* Ziemniaki wymieszać z burakiem. Następnie masę ubić, wyrównać i podzielić na 4 części. Jedną część przełożyć na wierzch masy warzywnej
Ugotowaćpamiętam ze stołówki w podstawówce, ale mogą być naprawdę pyszne. Wystarczy szczypta fantazji i trochę dobrych chęci. Dziś proponuję... Tymiankowe klopsiki w sosie śmietanowo-pieczarkowym Będziemy potrzebować: 500 g mięsa mielonego (u mnie, jak zwykle, z kurczaka) 1 jajko 2 łyżki bułki tartej + trochę do obtoczeni przyprawy: sól, pieprz, 1,5 łyżeczki tymianku + 1 łyżeczka do sosu(...)bulionu lub rosołu 500g pieczarek 200 ml śmietanki 30% 2-3 łyżki mąki 2 łyżki masła olej do smażenia 2 woreczki kaszy gryczanej Z mięsa mielonego, jajka, bułki tartej i przypraw formujemy niewielkie kulki. Obtaczamy je w bułce taryej i obsmażamy na patelni na złoty kolor. Pieczarki kroimy w plastry i podsmażamy na maśle. Po chwili dodajemy mąkę, dokładnie
Ratunku obiad