oliwę, smażymy na niej mięso wraz z ananasem przez około 4 minuty, dodajemy dymkę, czosnek, marchew oraz ziemniaki, mieszamy, dolewamy czerwone wino - trzymamy na ogniu przez 5 minut i wlewamy bulion - wszystko razem gotujemy pod przykryciem do momentu, aż wszystkie składniki będą prawie miękkie. Do potrawy dodajemy koncentrat pomidorowy, doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem - dusimy pod przykryciem do miękkości
Moja Książka Kucharskawrzucić cebulę z pieczarkami. Mięso mielone doprawić kucharkiem /vegetą, pieprzem i papryką. Dodać podduszoną cebulę z pieczarkami. Wymieszać. Na rozbity schab nakładamy 2 łyżki farszu ( na środku ). Do środka farszu wciskamy cienki plasterek sera mozzarella. Zwijamy roladki. Gotowe roladki oprószamy solą, pieprzem i papryką. Następnie układamy na rozgrzanym oleju na patelni, przykrywamy pokrywką i dusimy
Kuchnia Paulettesłyżki mąki pszennej Mięso mielone z indyka przełożyć do miski. Dodać majeranek i kaszę mannę, sól i pieprz do smaku. Masę dokładnie wyrobić i odstawić. Pieczarki pokroić w grubsze plasterki. Do garnka wlać wodę i zagotować. Z mięsnej masy uformować pulpeciki i wrzucić na wrzątek. Gdy pulpeciki zmienią kolor dodać pokrojone pieczarki. Przykryć i dusić całość aż pieczarki będą miękkie
Monia miesza i gotujedodajemy pomidory i dalej dusimy przez kolejne ok. 5 minut. Studzimy. Do pomidorów ze szpinakiem dodajemy startą na dużych oczkach tarki mozzarellę i dokładnie mieszamy. W tym samym czasie kurczaka myjemy, osuszamy i za pomocą cienkiego długiego noża robimy nacięcie w każdej z piersi tworząc "kieszonkę". Przygotowanym farszem wypełniamy wnętrze kurczaka, a koniec spinamy wykałaczkami. Mięso przyprawiamy słodką papryką oraz
Słodka StronaStoisław Wykonanie : Mięso myjemy, i kroimy w grubą kostkę lub paseczki,następnie nacieramy przyprawami i przeciśniętym przez praskę czosnkiem, odstawiamy na kilka minut do przegryzienia smaków. W rondlu rozpuszczamy masło i przekładamy obraną i pokrojoną w piórka cebulę, chwilę podsmażamy, następnie dodajemy piersi z kurczaka i obsmażamy na rumiano. Wszystko zalewamy bulionem i dusimy na małym ogniu około
Sama słodycz i szczypta chilizłoty kolor. Przełożyć mięso do naczynia żaroodpornego i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C około 20 minut. Na czystej patelni rozgrzać masło i zeszklić drobno posiekaną cebulę, dodać startą marchewkę i pokrojony seler naciowy. Smażyć mieszając, a następnie dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, tymianek, i kmin rzymski po czym zalać bulionem i dusić na wolnym ogniu około
O kuchni z uczuciemczasie mięso owinąć w folię aluminiową i piec w 200 stopniach ok. 1h. Pod koniec pieczenia folię odwinąć położyć na każdym kotlecie plaster ananasa, posypać serem żółtym i zapiec, aż ser się roztopi. Wyjąć z piekarnika. kolorowy ryż: Ząbek czosnku przecisnąć przez praskę i podsmażyć na łyżce oliwy, dodać szpinak i całość dusić, aż szpinak będzie miękki i woda
Prosto i Smacznie z Anetątermoobiegiem upieczone mieso wyjąć z sosu i odłożyć, przykryć folią aluminową, by nie wystygło i odpoczęło zlać sos z pieczenia usuwając gałązki rozmarynu. Odłożyć najładniejsze kawałki pigwy. Sos (można zblendować) doprawić miodem, octem balsamicznym, na końcu wmieszać zimne masło pierś przed podaniem pokroić w ukośne plastry. Podałam z kluskami śląskimi i czerwoną kapustą duszona z pigwą i kawałkami pigwy
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!przegotowaną wodą (do przykrycia mięsa) i dodajemy koncentrat pomidorowy. Gotujemy pod przykryciem od czasu do czasu mieszając. Cebulę szatkujemy w drobną kostkę, szklimy na patelni i wrzucamy do garnka. Paprykę kroimy w cienkie paski i również przesmażamy aby zmiękła. Dodajemy do całości razem z fasolką szparagową i paroma papryczkami chili (około 2 małych kawałków). Całość dusimy jeszcze około minut
Qchnia po prostukurczaka wyciągamy kości, a mięso kroimy na kawałki i wrzucamy do podsmażonej cebuli z czosnkiem. Na patelni prażymy trochę kminu i kolendry a następnie rozgniatamy je w moździerzu i dodajemy do kurczaka. Potem dodajemy trochę cynamonu, świeżego imbiru startego na tarce i ćwiartkę pokrojonej kiszonej cytryny. Na koniec dodajemy pomidory z puszki bez skórki i dusimy wszystko razem aż kurczak
Kuchenne WariacjeCzuć wyraźny smak duszonych porów. Jako dodatek zrobiłam prostą sałatkę z kalarepy i jarmużu. Finalnie wyszło świetne danie obiadowe, okraszone kwaśnym i miętowym sosem śmietanowo-jogurtowym. Z tego przepisu wychodzi 16 kotlecików, więc spokojnie możecie użyć połowy składników. W przeciwnym razie nakarmicie całą rodziną i to przez 2 dni :) Składniki klopsiki 400g mielonego mięsa wołowego (użyłam ligawy) 800g
W kuchni wieczoremzmielonego mięsa mielonego i mieszamy razem z ryżem i kaszą . Wbijamy jajko, doprawiamy solą i pieprzem. Na każdym liściu kapusty kładziemy porcję nadzienia, boki liścia zwijamy do środka a potem formujemy gołąbki. Dno garnka, w którym będziemy gotować gołąbki wykładamy liście kapust, które nam zostały, ściśle układamy gołąbki, zalewamy gorąca wodą i dusimy pod przykryciem
Smakowite Daniakapustę, śliwki, mięso i pokrojony koperek. Przekładamy do naczynia żaroodpornego i zalewamy bulionem (musi mieć zdecydowany smak - będzie podstawą smaku całej potrawy). Bulionem zalewamy naczynie mniej więcej do wysokości 2/3 potrawy. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 st. C a kiedy bulion zacznie wrzeć, zmniejszamy temperaturę do 160 st. C. Całkowity czas duszenia
Maminek kulinarnyskładniki marynaty do mięsa: 100 ml nalewki z kwiatów czarnego bzu, sok i skórka otarta z 1 cytryny, 4 łyżki oliwy, 3 łyżki jasnego sosu sojowego, świeżo mielony pieprz. Włożyć polędwiczkę, marynować min. 20 minut. 2. Przygotować sos: na oliwie zeszklić posiekaną szalotkę, dodać owoce rokitnika, nasiona i skórkę wanilii, podlać połową szklanki wody, dusić do miękkości. Wyjąć
SzczyptaSmaQpółplasterki pieczarki i dusimy, aż się zredukują. Mocno doprawiamy solą i pieprzem. Kurczaka kroimy w kawałki wielkości jednego kęsa, przekładamy do naczynia żaroodpornego, obsypujemy szklanką żółtego sera, dodajemy pieczarki i całość mieszamy. Śmietanę mieszamy z mąką, zagotowujemy. Zdejmujemy z palnika,solimy, następnie czekamy aż trochę przestygnie i wbijamy całe jajko i żółtko. Mieszamy. Polewamy mięso sosem, obsypujemy resztą
chwile dla mnie