mięso duszone - 8529 przepisów (strona:24/569)

Zapiekanka z mięsem mielonym, warzywami i peperoni 209

Makaron gotujemy zgodnie z instrukcja na opakowaniu. Na rozgrzanej patelni dusimy cebulkę, paprykę, peperoni, czosnek, dodajemy mięso mielone, doprawiamy solą i pieprzem, przyprawą do mięsa mielonego, dalej dusimy, jak mięso będzie już gotowe, dodajemy ugotowany makaron, wszystko razem mieszamy, wykładamy w naczyniu żaroodpornym. Następnie do miseczki wbijamy 2 jajka i dodajemy 4 łyżki śmietany (30%), mieszamy trzepaczką, solimy, dodajemy

SMYKWKUCHNI
Cannelloni ze szpinakiem i mięsem pod dwoma sosami 236

Biały pieprz do smaku 5 dag startego sera cheddar do posypania Świeża papryczka chili-niekoniecznie Jak wykonać ?  Cebulę i czosnek obrać posiekać , zeszklić na oliwie, dodać  mielone mięso, dusić aż będzie usmażone, doprawić w trakcie solą i pieprzem, dodać liście świeżego szpinaku, dusić do odparowania wody, zestawić z kuchenki, do gorącej masy wbić jajko, dodać starty ser cheddar

Wanilia i Kardamon
SCHABOWE ROLADY Z SEREM, SZYNKĄ I SUSZONYMI POMIDORAMI 196

rodzimego i wciąż bardzo popularnego schaboszczaka w bułce.  Przygotowuję je dość często zmieniając tylko farsz.  Na blogu znajdziecie  roladki schabowe z szynką parmeńską i brokułami ,  duszone roladki ze schabu z białą kiełbasą ,  rolady ze schabu a'la zrazy , a dziś zapraszam na rolady nafaszerowane serem, szynką i suszonymi pomidorami.  Baaardzo nam smakowało(...)szklankę. Zagotowujemy, po czym całą zawartość patelni wlewamy do garnka z roladami. Jeśli płynu jest mało, uzupełniamy go  tak, aby rolady były przykryte. Garnek  przykrywamy i dusimy mięso ok 1h. Po tym czasie lekko zagęszczamy powstały sos (łyżeczką mąki rozrobioną w odrobinie zimnej wody). Podajemy z ziemniakami, kaszą lub ryżem

Walijskie Pichcenie
Kuleczki z ciecierzycy w sosie pomidorowym ze szpinakiem 284

Kuleczki z mielonej ciecierzycy i twarogu są niczym pulpeciki, ale nie ma w nich ani grama mięsa. Duszone w sosie pomidorowym z kawałkami pomidorów i listkami szpinaku. To wegetariańskie danie jest nie tylko smaczne, ale też zdrowe i sycące. 200 g ciecierzycy 100 g twarogu półtłustego 1 jajko 1 łyżka mąki ziemniaczanej sól pieprz czarny SOS POMIDOROWY: 1/2 cebuli(...)mielenia mięsa. Wymieszać razem z twarogiem, jajkiem i mąką na jednolitą masę, doprawiając do smaku. Formować kuleczki wielkości nieco większej od orzecha włoskiego. Gotować w lekko osolonym wrzątku przez 1 minutę od momentu wypłynięcia na powierzchnię. Odcedzić i odstawić. Oliwę z oliwek rozgrzać na patelni, wrzucić rozgnieciony czosnek, posiekaną cebulę i zeszklić. Wlać pomidory, przyprawić i chwilę dusić. Szpinak całe

https:KKuchniaMniam
Duszona karkówka z warzywami 183

indyka lub kurczaka, lecz rano w pośpiechu z zamrażalnika wyciągnęłam czerwone mięso i nie zwróciłam na ten fakt uwagi. Tak więc dziś na obiad znów było czerwone mięsoDuszona karkówka z warzywami. Trudno to przyznać, lecz […] The post Duszona karkówka z warzywami appeared first on Magiczny Garnek

Magiczny Garnek
Bitki w sosie tymiankowym. 165

wlewamy 500 ml wody, dodajemy tymianek, ziele angielskie, liść laurowy, wsypujemy majeranek, paprykę słodką, cząber, trochę soli, przykrywamy pokrywką i dusimy na wolnym ogniu około 90 minut. Pod koniec duszenia mięsa wlewamy rozpuszczoną w wodzie mąkę, dolewamy śmietanę, zagotowujemy i ewentualnie doprawiamy solą i pieprzem. Gotowe

Rozpustne gotowanie
Placek po cygańsku 252

liściem laurowym i 2 łyżkami oleju. Całość mieszamy i pozostawiamy na 30 minut do zamarynowania. Po upływie tego czasu, rozgrzewamy z odrobiną oleju wysoką patelnię lub dostosowany garnek, dusimy mięso w sosie własnym do miękkości. ( mięso umieszczamy w rozgrzanym garnku, mieszamy, sos pojawi się sam, w przypadku gdy mięso zbyt bardzo zaczyna przywierać możemy dolać trochę wody ). Gdy mięso będzie

Smaki Ewy
Indyk w sosie śmietanowym z pieczarkami. 186

osuszmy ręczniczkiem papierowym i kroimy w grubą kostkę.Posypujemy wszystkimi przyprawami i mieszamy, odstawiamy na 15 minut do przegryzienia smaków. W głębokim rondlu rozpuszczamy 4 łyżki masła, przekładamy mięso i dusimy pod przykryciem około 15 minut.Pieczarki i cebulę obieramy, myjemy i kroimy wpół plasterki, przekładamy do mięsa i mieszamy, wlewamy połowę śmietanki i dusimy pod przykryciem aż mięso zmięknie

Sama słodycz i szczypta chili
Gulasznikow Kurkowy z Kopytkami. 138

minutach dodajemy litr bulionu. W czasie gdy oczekujemy na zawrzenie bulionu możemy odcedzić ziemniaki i odstawić je w celu odparowania. Gdy bulion się zagotuje zmniejszamy ogień do połowy i dusimy mięso (dodając w tym czasie 100 g przecieru pomidorowego) pod przykryciem.  Jeżeli ziemniaki ostygną zaczynamy przygotowania do zrobienia kopytek, musimy przecisnąć przez praskę pyry a następnie dodać jedno jajko

Wspólne smaki
Zupa gołąbkowa 170

ilości i razem z cebulą, dobrze mieszając, przesmażamy przez kilka chwil. Po upływie rzeczonych minut, na patelnię wlewamy passatę - przecier pomidorowy. Zwiększamy nieco temperaturę pod patelnią i dusimy mięso do uzyskania pożądanej miękkości, a następnie przekładamy w całości do garnka z zupą. Wszystko razem dokładnie mieszamy i cieszymy się jej pysznym, gołąbkowym smakiem

Kuchenna Kontrrewolucya
Wereszczaka po litewsku 142

jest kwaskowy i wyrazisty w smaku. Zaletą tego dania jest też fakt, że robi się je szybko. Zachęcam Was do spróbowania bo to ciekawy, zapomniany sposób przygotowania duszonego mięsa. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Smaczna Pyza
15 przepisów na dania z papryką 228

Penne z grillowanymi warzywami Ratatuja z soczewicą Ryż tricolore z grillowanym kurczakiem Warzywa śródziemnomorskie z kuskusem Serek Capri czosnkowo-koperkowy Gulasz z żółtej fasolki szparagowej w pomidorach Pappardelle z mięsem Duszone warzywa śródziemnomorskie Grillowane kanapki razowe Chrupiące grzanki czosnkowe Sałatka z soczewicy i cukinii

Moja smaczna kuchnia
Zapiekane muszle 8080

Zeszklić na odrobinie oleju.   Dodać mięso, smażyć do czasu, gdy nie będzie surowe. Posolić i popieprzyć do smaku. Pomidory z puszki i koncentrat pomidorowy (2 łyżki) dodać do mięsa. Dusić do czasu, gdy pomidory się nie rozpadną. Doprawić bazylią i oregano. Resztę koncentratu pomidorowego rozcieńczyć z odrobiną wody (konsystencja sosu – nie za rzadkie, ale i nie za gęste), posolić

Fabryka pomysłów
Cukinia faszerowana mięsem, cieciorką i pieczarkami 129

wodę i na wrzątek wkładamy cukinie na 7 min. Na patelni rozgrzewamy łyżkę oleju. Wrzucamy na olej pociętą cebulkę. Jak cebulka się zeszkli dodajemy pieczarki. Po 4 min dodajemy mięso. Dusimy ok 10 min, pod koniec dodając 2 łyżki natki i 2 łyżki sera żółtego, startego. Doprawiamy do smaku. Cukinie nadziewamy farszem, posypujemy 2 łyżkami natki i 2 łyżkami sera

Mieszam w Garnku
Sałatka "gyros" trochę inaczej 177

Makaron ugotować  "al dente". Przecedzić, przelać zimna wodą. Mięso usmażyć na połowie oleju. Posolić do smaku.  Przyprawę gyros rozpuścić w 1/4 szklanki gorącej wody i wlać do mięsa. Dusić aż do całkowitego odparowania, kilka minut. Ostudzić. Ogórki zetrzeć na wiórki. Cebulę zalać wrzątkiem i odcedzić. Cukinię razem ze skórką pokroić na cienkie plasterki maszynką do jarzyn

Maślane ciasteczko