mięsa pieczone - 17572 przepisów (strona:829/1172)

PYZY ZIEMNIACZANE Z CEBULKĄ 168

Pyzy ziemniaczane to bardzo popularne danie kuchni wielkopolskiej. Często są nadziewane mięsem lub zwyczajnie polane podpieczoną cebulką z tłuszczykiem. Ja podałam je do zrazów i kapusty na ciepło(...)pyzy które wrzucamy, partiami na osolony wrzątek. Gotujemy około 4 minuty od momentu wypłynięcia, wyciągamy łyżką cedzakową i polewamy podpieczoną cebulką z odrobiną tłuszczu.  Pyzy można podać do pieczonych mięs, zrazów oraz kapust na ciepło

Kulinarne Fantazje Marioli
Karkówka marynowana w mleku i cebuli – grill 262

Karkówka marynowana w mleku i cebuli – grill Jak ciepło i wolne ,to trzeba siedzieć na powietrzu , a nie w kuchni , dlatego warto grillować " class="wp

Ogrodnik w podróży
Domowe burgery 181

samodzielnym upieczeniem bułek. Z podanego przepisu wyszły mi 4 ogromne burgery, takie jak te serwowane w burgerowaniach. Dodatek kajzerek do mięsa mielonego czyni burgery miękkimi.  Burgery: 700g mięsa mielonego 2 czerstwe bułki kajzerki 1 jajko 1 cebula sól, pieprz, papryka słodka, papryka ostra, czosnek granulowany  olej do smażenia, u mnie Polski Olej rzepakowy Bułki: 680g mąki pszennej(...)Ciasto dzielimy na 4 części, formujemy kulki, które lekko rozpłaszczamy. Ułożone na blaszce bułki smarujemy roztrzepanym jajkiem, a następnie posypujemy sezamem. Wstawiamy do rozgrzanego piekarnika do 190 stopni i pieczemy przez około 25-30 minut. 2. Kajzerki zalewamy wodą, moczymy aż namiękną. Wyciskamy wodę. Cebulę siekamy. Wszystkie składniki zagniatamy ze sobą do uzyskania zwartej masy. Formujemy 4 duże kotlety

Szefowa kuchni
Zapiekanka ziemniaczana z kiełbasą i pieczarkami 341

Kiełbasę i boczek kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni do lekkiego zarumienienia. W tym czasie cebulę kroimy w kostkę, pieczarki w półplasterki i siekamy drobno czosnek. Do podsmażonego mięsa dodajemy cebulę. Smażymy aż lekko się zeszkli. Następnie dodajmy pieczarki i czosnek. Całość smażymy razem ok 7-10 min. Sos. W misce mieszamy śmietanę z jajkami. Dodajemy starty na grubych(...)farsz mięsny, sos. Na wierzch ścieramy pozostały ser żółty. Zapiekanka ziemniaczana z kiełbasą i pieczarkami Zapiekankę ziemniaczaną z kiełbasą i pieczarkami wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 st. C. Pieczemy ok 20 min pod przykryciem. Po tym czasie odkrywamy ją i pieczemy jeszcze 5-7 min z włączonym termo obiegiem, tak aby ser na wierzchu zapiekł się. Zapiekanka ziemniaczana

Pyza i Surówka
Podudzie w marynacie z miodu i musztardy 176

Kurczak w roli głównej, pora na PODUDZIE W MARYNACIE Z MIODU I MUSZTARDY.   Pyszne chrupiące  danie, niewymagające wielkich umiejętności. Danie dla smakoszy mięsa  ze słodkawym i pikantnym posmakiem. KURCZAK W MARYNACIE Z MIODU I MUSZTARDY SKŁADNIKI: • 8 kawałków podudzia kurczaka • natka pietruszki do posypania • 1 kg ziemniaków GLAZURA: • 125 ml płynnego miodu • 4 łyżki musztardy Dijon(...)DÓŁ) do 220 stopni.  Wyjąć udka z marynaty i ułożyć je w naczyniu żaroodpornym jedno obok drugiego, zachowując resztę marynaty w misce. Włożyć naczynie do nagrzanego piekarnika i piec często przewracając oraz polewając pozostałą marynatą, przez około 40 minut, aż będą ładnie zarumienione i chrupiące. Wyłożyć udka na talerz i posypać posiekaną natką pietruszki. Pozostałym sosem z naczynia żaroodpornego

Kuchnia Beaty
Kapuśniaczki drożdżowe do barszczu 199

www.Skworcu.com.pl  Kapustę kroimy na ćwiartki i gotujemy w lekko osolonej wodzie z zielem angielskim i liściem laurowym. Po ugotowaniu odcedzić i wyjąć przyprawy, zmielić w maszynce do mięsa. Na patelni rozgrzać oliwę, podsmażyć drobno posiekaną cebulę i czosnek, dodać zmieloną kapustę, smażyć ok 10 minut, dodać majeranek, sól, pieprz. Doprawioną masę kapuścianą odstawić do wystygnięcia. Składniki na ciasto(...)plastyczne. Wyrobione ciasto cienko wałkować, na brzegu wzdłuż nakładać kapustę, zwijać w rulon, odcinać i nakłuwać widelcem z góry. Posmarować rozmąconym jajkiem, układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w tem. 175 C przez ok 20-25 minut, na złoty kolor

Apetyczna babeczka
Golonka gotowana ( z wody) 273

Polecam ulubione dane Piotra – tym razem golonkę gotowaną w jego wykonaniu. Ja zawsze przygotowuję Golonkę pieczoną w piwie. To danie chyba lubią wszyscy faceci, ale znam też amatorki golonki wśród pań. Ale tym razem za gotowanie zabrał się Piotrek, to jego sposób. Ostatnio przygotowywałam golonkę po bawarsku z warzywami tutaj Przepis na pyszną gotowana Golonka wg Piotra: Składniki(...)Dodajemy oczyszczone warzywa, liście laurowe i ziele angielskie, doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy sól peklową, wtedy golonka nabierze delikatnego różowego koloru. Gotujemy na wolnym ogniu 2-3 godziny, aż mięso będzie bardzo miękkie. Gotowaną golonkę podajemy z zasmażaną kapustą z boczkiem, oraz musztardą lub chrzanem. Smacznego. The post Golonka gotowana ( z wody) appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Kanapki z awokado i jajkami 207

Kanapki z awokado i jajkami to dietetyczna propozycja na szybką, smaczną i zdrową kolację. Awokado znajduje się praktycznie w każdej diecie, ze względu na swoje właściwości

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Schab zapiekany z pesto i suszonymi pomidorami 157

kruche. To przy schabie bardzo ważne, żeby nie uzyskać przysłowiowej "podeszwy". :) Przyznam się Wam, że tego typu siekacz już posiadałam, ale musiałam zużywać więcej siły i energii, aby ubić mięso. W przypadku Raptor'a pracowało mi się zdecydowanie lżej. Nasze plastry schabu dokładnie ubijamy i oprószamy solą i pieprzem. Ziemniaki, marchew i cebulę kroimy w cieniutkie plasterki. Suszone pomidory siekamy(...)warzyw. Następnie kolejne 3 plastry schabu, pesto i warzywa. To samo z kolejną warstwą. Na wierzchu układamy plasterki twardego wędzonego sera i zapiekamy w piekarniku pod pokrywką. Pieczemy w 200 stopniach przez 60 minut. Przed podaniem posypujemy posiekanym koperkiem. Smacznego! :) Wioleta Gargula

MamaOskarka
Zapiekany kalafior 172

Opis: Zapiekany kalafior z sosem serowym to szybki przepis na smaczne danie. Idealny przepis dla osób, które nie jedzą mięsa. Jest to bardzo ciekawy sposób na przygotowanie kalafiora. Składniki: 1 kalafior 200 g żółtego sera 50 g masła 1/4 szklanki mąki pszennej 500 ml mleka Pęczek koperku Sól Sposób przygotowania: Kalafior myjemy. W całości musimy obgotować go w osolonym wrzątku(...)zgęstnieje i będzie miał gładką konsystencję. Ponownie zmniejszamy ogień i dodajemy 2/3 startego sera. Ser musi się rozpuścić. Kalafior polewamy przygotowanym sosem i posypujemy pozostałą częścią sera. Całość pieczemy w rozgrzanym piekarniku o temperaturze 170 stopni przez ok. 30-40 minut

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Kotlety jajeczne z marchewką 185

zdrowsza alternatywa dla mięsnych kotletów lub po prostu dodatek do obiadu. Kotlety jajeczne z marchewką wyszły naprawdę pyszne i pomimo mojej sympatii do mięsa i mięsnych dań, muszę je pochwalić. :-) A czym posypane są kotlety? To czipsy z pietruszki, które upiekły się obok nich. Ich smak to duże, pozytywne zaskoczenie, bo pietruszkę w zupie omijam szerokim łukiem. ;-) 2 duże marchewki(...)Masę mieszamy, doprawiamy do smaku solą i pieprzem, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Wbijamy jajko, dodajemy bułkę tartą.  4. Formujemy kotleciki (u mnie z pomocą obręczy) i pieczemy w 180 stopniach przez około 30 minut

Szefowa kuchni
Bułka brudasek 227

ciasta  - stworze walec ( z połowy ciasta) i kroję go ostrym nożem na kawałki    - z kawałka tworze mniej więcej koło na które nakładam wystudzone mięso a na mięso układam plaster mozzarelli      - tak przygotowany placek smaruję delikatnie dookoła wodą aby brzegi się skleiły i unoszę brzegi do góry tworząc w ten sposób bułkę, obracam i delikatnie(...)warto zamrozić ciasto i mieć już gotowe , skróci zawsze to czas przygotowania na przyszłość - gdy robimy placki przygotowując ich do farszu nie róbmy zbyt cienkiego bo pęknie nam podczas pieczenia i zawartość bułki wypłynie - gdy chcemy bułki drożdżowe odświeżyć polewamy odrobina wody i wkładamy do nagrzanego piekarnika na 200 stopni na ok 5 min uzyskamy w ten sposób chrupiącą ciepła

Basia w kuchni
Grillowane warzywa – jakie warzywa grillujemy? 229

Grill to nie tylko miejsce na którym możemy przygotowywać potrawy mięsne. Świetnie smakują również grillowane ryby i warzywa. Tak, to właśnie grillowane warzywa będą świetnym dodatkiem

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Złote placki ziemniaczane z sosem z piersi kurczaka 199

Złote placki ziemniaczane z sosem z piersi kurczaka. Prosty i naprawę szybki pomysł na obiad, zwłaszcza jeśli tak jak ja przygotujecie placki ziemniaczane bez użycia tarki

Słodkie okruszki
Skrzydełka w miodzie i keczupie 239

Skrzydełka w miodzie i keczupie robi się szybko i smakują wyśmienicie. Idealne na obiad czy jako ciepła przekąska na imprezie. Składniki: 1 kg skrzydełek 4 łyżki

e-PrzepisyKulinarne