mięsa pieczone - 17572 przepisów (strona:41/1172)

Szynka w majeranku. 183

łyżeczka soli pół łyżeczki pieprzu Czosnek przeciskamy przez praskę i łączymy z resztą przypraw. Mięso myjemy i wycieramy papierowym ręcznikiem. Następnie nacieramy je przyprawami i wkładamy do rękawa do pieczenia. Mięso umieszczamy w lodówce na 24 h po czym pieczemy w piekarniku w 180 stopniach przez 90 minut. Smacznego! Skomentuj

MamaOskarka
Schab z boczkiem i tymiankiem 234

boczkiem, aż pokryje całe mięso. Tak przygotowaną roladę można zabezpieczyć wykałaczkami, aby podczas pieczenia się nie rozpadła. Do brytfanki wlać 2 łyżki oleju i ułożyć na nim roladę. Mięso pieczemy w 180ºC przez około 50-60 minut.  Dwa razy polać naszą roladę wytapiającym się tłuszczem. Jeżeli skórka za szybko się przypieka, należy je przykryć folią aluminiową

Zabawa smakiem
Indyk po brazylijsku 216

Wigilię polskie stoły uginają się od pierogów, karpia czy też kapusty z grochem. W Brazylii zaś stoły uginają się pod ciężarem przede wszystkim pieczonego indyka. W brazylijskich domach w ten dzień nie może go zabraknąć. U nas go zabrakło gdyż w tym roku to nie Brasileiro królował w kuchni lecz Ukochana Teściowa. Dlatego też i post spóźniony. Tę piękne(...)przykryliśmy je folią aluminiową i wystawiliśmy na zimną noc na balkon. Pieczemy w piekarniku 1,5 godziny (przykryty) w temperaturze 150 stopni. Później nie zmieniając temperatury(co zapobiega wyschnięciu mięsa) pieczemy przez następne 1,5 godziny, tym razem bez przykrywki, nie zapominając obracać mięsa od czasu do czasu i polewać go sosem własnym. Gotowe! Ps. Jeszcze pyszniejszy jest oczywiście

Smaki Brazylii
Barszcz a'la Ukraiński na pieczonych buraczkach 183

cebula 300 g fasolki szparagowej 400 g bobu 2 pieczone buraki ćwikłowe sól pieprz ocet winny cukier listek laurowy szczypta oregano szczypta bazylii ziele angielskie 4 łyżki śmietany natka pietruszki koper Żeberka umyć zalać wodą, dodać listek laurowy i ziele angielskie , ugotować do miękkości. Ugotowane mięso oddzielić od kości i pokroić, dodać do wywaru, warzywa lekko rozdrobnić, fasolkę(...)szparagową przeciąć na pół lub drobniej, marchewkę pokroić w kostkę. Dolać wody by warzywa były zanurzone. Ugotować do miękkości warzyw, buraczki zetrzeć na tarce (buraczki upiekłam wcześniej przy okazji pieczenia mięsa , należy zawinąć je w folię aluminiową i piec ok półtorej godziny) Zupę doprawić solą, cukrem, octem winnym , zdjąć z ognia dodać śmietanę i wymieszać. Posypać natką pietruszki i koperkiem

Gotowanie jest łatwe
Świąteczna karkówka w cebuli 375

ostatnim czasie troszkę mnie tu mało , ale mam nadzieje że już nie długo to się zmieni , a dziś serdecznie zapraszam na bardzo fajną propozycję na wielkanocny stół , pieczone mięso w cebuli , ale nie tylko , koniecznie spróbuj przepisu . Składniki  1,5 kg karkówki  1 średnia pora  3 średnie cebule  3 ząbki czosnku  3 łyżki(...)musztardę , kiedy mamy dodane wszystkie dodane przyprawy , dokładnie wszystko mieszamy i pod przykryciem wstawiamy do lodówki na 24 godziny. Po tym czasie nasze mięso razem z cebulą czosnkiem i porą  przekładamy do naczynia żaroodpornego pieczemy pod przykryciem na 160 stopni około 2 , 3 godzin , sprawdzając czy mięso jest miękkie .  A kiedy nasze mięso jest już gotowe , to możemy

Mój Smak
Czosnkowa pieczeń z łopatki 132

Pyszna pieczeń z mięsa wieprzowego, którą można podać zarówno na ciepło do obiadu, jak i na zimno na kanapki. Składniki: 1-1,2 kg łopatki wieprzowej (lub innego mięsa wieprzowego) 7-8 ząbków czosnku Marynata: 3 łyżki oleju 0,5 łyżeczki papryki ostrej 0,5 łyżeczki pieprzu ziołowego 0,5 łyżeczki oregano 0,5 łyżeczki papryki wędzonej pieprz Przygotowanie Wszystkie(...)wkładamy do miseczki i dokładnie mieszamy. Ząbki czosnku obieramy, jeśli są duże przecinamy na pół. Mięso nakłuwamy ostrym nożem na głębokość 4-5 cm i w otwory wciskamy czosnek. Staramy się nacinać mięso w jednakowych odległościach, aby czosnek był rozłożony równomiernie na całej pieczeni. Tak przygotowane mięso przekładamy do folii aluminiowej, smarujemy marynatą, zawijamy folią i wkładamy do lodówki

e-PrzepisyKulinarne
Sałatka z pieczonego kurczaka i czerwonego ryżu 223

woreczek ryżu czerwonego 3 plastry ananasa z puszki pół puszki kukurydzy 1 żółta papryka pęczek natki pietruszki 2 łyżki majonezu 2 łyżki soku z cytryny majeranek, sól, czosnek (do pieczenia mięsa) Sposób wykonania: Pierś kurczaka nacieramy solą, majerankiem i zmiażdżonym czosnkiem, pieczemy (można upiec kurczaka w całości a dopiero później oddzielić piersi, wtedy mięso nie będzie wysuszone). Ryż gotujemy zgodnie

Qchnia po prostu
Bigos według Ewy Wachowicz 2999

taki olej albo inne produkty.. 75 dag białej kapusty 75 dkg kiszonej kapusty 2 duże cebule 1 średnia golonka lub ½ kg wieprzowego karczku 1 kg mięsa (pieczenie wołowa i cielęca, kawałki pieczonego drobiu, różne wędliny, boczek, dziczyzna) 1 szkl. czerwonego wytrawnego wina 2 łyżki koncentratu pomidorowego 100 g suszonych grzybów 2-3 liście laurowe kilka ziaren jałowca(...)wodą, w której się moczyły. Gotować do miękkości. Ugotowane kapusty połączyć ze sobą. Dolać resztę rosołu wraz z koncentratem pomidorowym. Ugotowaną golonkę obrać ze skóry, mięso pokroić i dodać do kapusty. Pieczenie, wędliny, boczek, drób itd pokroić  w kostkę, podsmażyć na patelni i dodać do garnka. Doprawić sporą ilością pieprzu i soli. Wszystko gotować na wolnym ogniu

Moje domowe kucharzenie
Golonka pieczona z warzywami 198

kompletna potrawa, która przez zdecydowaną większość czasu „robiła się sama” i nie wymaga już innych dodatków. Choć nie będzie od rzeczy podać taką golonkę np. z tartym chrzanem. Zwolenników mięsa pieczonego z taką lub podobną mieszanką warzyw może zainteresować również nasza karkówka pieczona z warzywami w rękawie . Golonka pieczona z warzywami(...)gallery-95 img {border: 2px solid #cfcfcf;} #gallery-95 .gallery-caption {margin-left: 0;} Składniki wyjściowe Przyprawioną golonkę najpierw opiekamy Pokrojone warzywa Golonka i warzywa gotowe do pieczenia Golonka pieczona z warzywami Golonka pieczona z warzywami Post Golonka pieczona z warzywami pojawił się poraz pierwszy w Kulinarna Pokusa

Kulinarna Pokusa
Pierś z kurczaka pieczona w sosie BBQ 2654

powinien być słodko-kwaśny. Przygotowanie pieczonej piersi z kurczaka w sosie BBQ Piersi z kurczaka umyć, osuszyć oprószyć solą i pieprzem. Odstawić. Naczynie żaroodporne wylać częścią sosu, ułożyć na nim piersi z kurczaka i polać pozostałą częścią sosu. Piekarnik nastawić na 180 stopni, ale naczynie wstawić od razu do zimnego pieca. Kurczaka piec przez około 35-45 minut(...)czasu aż będzie upieczony, nie będzie surowy w środku, najlepiej sprawdzić to nakrawając mięso po upływie 35-40 minut.  Pod koniec pieczenia mięso posypać startym żółtym serem i wstawić jeszcze na chwilę do piekarnika, aby ser się rozpuścił.  Smacznego

Codzienne Gotowanie
Pieczony schab na kanapki 135

Zapraszam po przepis na pieczony schab do pieczywa. Od czasu do czasu sama piekę mięso na kanapki w domu. Naprawdę nie potrzeba dużo czasu ani wielkich umiejętności aby zdrowo się odżywiać. Polecam. Składniki: 1 kg schabu bez kości 1 płaska łyżeczka soli 1 płaska łyżeczka pieprzu 1 płaska łyżeczka słodkiej papryki Przygotowanie: Mięso myjemy i osuszamy. Sól, pieprz(...)godziny do lodówki. Rozgrzewamy piekarnik. Schab przekładamy do naczynia do pieczenia i wstawiamy do piekarnika. Pieczemy przez 40 minut pod przykryciem, zlewamy wytopiony płyn i pieczemy jeszcze przez 20 minut bez przykrycia. Zostawiamy mięso aby ostygło. Kroimy zimne na kanapki

słodkie i nie tylko historie kulinarne
KURCZAK PIECZONY Z WARZYWAMI 255

okazji przepisu na pyszne, pieczone pączki mówiłam Wam o swoim nowym piekarniku parowym i dzisiejszy obiad oczywiście przygotowałam również w nim. Ma większe wnętrze niż mój stary piekarnik, więc duży kurczak i blacha z warzywami bez problemu w nim się mieści, a ja nie muszę piec ich osobno, a potem odgrzewać. Świetnie zamarynowane mięso dzięki pieczeniu z funkcją(...)tymiankiem. CAŁOŚĆ: Zamarynowanego kurczaka układamy blasze ( pomidorki możemy dać również do niego ), wkładamy do nagrzanego na 170C piekarnika z funkcja parowania. Kurczaka dajemy wyżej, warzywa niżej. Czas pieczenia zależny jest od wagi mięsa – wynosi średnio 1 godzinę na 1 kg mięsa. Mięso co jakiś czas podlewamy sosem tworzącym się podczas pieczenia. Warzywa w połowie pieczenia obracamy. Podajemy gorące! Smacznego

Ostra na Słodko
Papryka faszerowana 176

Chyba najlepsza papryka jaką kiedykolwiek zrobiłam. Idealnie doprawiony farsz, idealne proporcje pomiędzy mięsem a ryżem. Do tego idealny czas pieczenia papryki - chyba w końcu mam TEN przepis na faszerowaną paprykę. Mój Mąż z tego powodu wcale nie narzeka ;)  'Papryka faszerowana' Składniki (na 4 porcje): - 4 czerwone papryki o płaskim spodzie - 0,5 kg mięsa mielonego - 100 g białego ryżu(...)bazylią. Pod koniec smażenia dodać ryż i puszkę pomidorów. Smażyć na średnim ogniu. Doprawić do smaku. Papryki dokładnie umyć. Ściąć górę papryk, środek wydrążyć, oczyścić i delikatnie posolić. Faszerować mięsem. Piec w piekarniku nagrzanym do 190C przez 45 minut. 5 minut przed pieczeniem, zdjąć górę papryk i posypać startym serem. Przykryć i dopiekać. Podawać na ciepło. Smacznego

CookYourself
Pieczeń z indyka z papryką 146

Pieczeń z indyka z papryką to aromatyczna, delikatna w smaku i bardzo smaczna przystawka. Ciekawie wygląda wśród innych wędlin na talerzu. Tak upieczone mięso świetnie sprawdza się również na kanapki. Na pieczeń najlepiej nadają się różne części indyka razem ze skórą, gdyż z samej piersi bez skóry, pieczeń będzie zbyt sucha. Po upieczeniu pieczeń wystudzić w foremce i pozwolić(...)wywar do zupy. Pieczeń z indyka jest delikatniejsza, niż wieprzowa i chętnie jedzą ją nawet dzieci. Osobiście nie przepadam za sklepowymi wędlinami i wolę sama upiec kawałek mięsa lub pieczeń, wtedy wiem, co w niej się znajduje. Mam nadzieję, że również lubicie i sami przygotowujecie domowe mięsa. Składniki: (na 2 foremki o wymiarach

Kuchcik gotuje
Shawarma z kurczaka 690

mogą spędzić w marynacie nawet półtorej doby Czym się różnią shawarma, doner kebab i gyros Doner kebab, gyros i shawarma wyglądają bardzo podobnie. Pieczone na pionowym rożnie i bardzo cienko pokrojone mięso, zawija się razem z warzywami w płaski chleb. Różnica polega przede wszystkim na doborze przypraw, dodatków i sosów. Do przygotowania greckiego gyrosa najczęściej używa się wieprzowiny(...)foodach doner kebab na bazie cielęciny, kurczaka lub mieszanki kilku rodzajów mięsa. W skład marynaty wchodzi kolendra, kmin rzymski, kardamon. Całość uzupełniają warzywa - pomidor, sałata, doprawiona sumakiem cebula, świeży lub kiszony ogórek, chili i różnego rodzaju sosy. Arabska shawarma to bogactwo przypraw i najbardziej aromatyczna wersja mięsa pieczonego na pionowym rożnie. W skład marynaty wchodzą gałka muszkatołowa, cynamon, suszone

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Burgery z szarpanym kurczakiem w sosie barbecue i pikantym coleslawem 302

skórę wyrzucić. Ostrożnie zdjąć nadmiar tłuszczu, który osadził się na powierzchni sosu w naczyniu do zapiekania i przelać do rondla. Do rondla z sosem z pieczenia kurczaka dodać poszarpane, oddzielone od kości mięso, wymieszać i podgrzać. PIKANTNY COLESŁAW: Obie kapusty drobno poszatkować. Przełożyć do miski. Plasterki jalapeno odcedzić z zalewy. Dodać do surówki. Wymieszać. Kolendrę umyć, osuszyć, posiekać. Przygotować(...)porcję pikantnego colesława. Zamknąć górną połówką bułki. Burgery zjadać na ciepło, bezpośrednio po przygotowaniu. SMACZNEGO! Uwagi do przepisu: Z podanych składników wychodzi 8 sycących burgerów. Wolno pieczone mięso z kurczaka jest soczyste i aromatyczne. Ilość ząbków czosnku, jak i dodatek jalapeno do surówki, można dowolnie zmieniać. Sos barbecue można zastąpić np. dobrej jakości pikantnym ketchupem. Zmieni

Gospodyni Miejska

Proponowane wyszukiwania