mięsa pieczone - 17572 przepisów (strona:34/1172)

UDZIEC Z INDYKA PIECZONY W RĘKAWIE 775

wahania wybrałbym indyka – powiedział w jednym z wywiadów  angielski kucharz Jamie Oliver. Myślę, że jego słowa są najlepszą rekomendacją do spożywania indyczego mięsa jak najczęściej  Dziś zapraszam Was na udziec indyczy pieczony w rękawie.  Przepis z niezawodnego  "Co mi w duszy gra"  (po małej modyfikacji przepisu na matynatę) okazał się strzałem w 10-tkę(...)trochę tymianku 2 łyżeczki musztardy 2 płaskie łyżeczki słodkiej papryki 1/2 płaskiej łyżeczki ostrej papryki sok z połowy cytryny 1/2 szklanki oliwy lub oleju sól Sos : zlany sos z pieczenia mięsa sól i pieprz do smaku śmietana 18% mąka do zagęszczenia Wykonanie :  Wszystkie składniki marynaty dokładnie wymieszać. Mięso z indyka natrzeć z każdej strony marynatą, włożyć do pojemnika

Walijskie Pichcenie
Pieczone udka z kurczaka 179

rumianą skórką mięso. Podawać można z ziemniakami, frytkami lub ryżem. Na blogu znajdziecie mnóstwo innych przepisów na mięsa. Polecam również bardzo smacznego kurczaka pieczonego w majonezie  i inne pomysły w zakładce MIĘSA Składniki 5 udek z kurczaka 1 zielona papryka 2 cebule 4 ząbki czosnku 1 gałązka pomidorów koktajlowych 5 łyżek oleju 2 łyżki octu balsamicznego 1 łyżeczka(...)ocet balsamiczny, pieprz, sól i tymianek. Pędzelkiem nasmarować każdą porcję mięsa i ułożyć na blaszkę. Paprykę i cebulę pokroić na kawałki i poukładać pomiędzy udkami. Czosnek również porozkładać. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni aż mięso będzie rumiane. (około 1h) 10 minut przed końcem dołożyć gałązkę pomidorów. pieczone udka z kurczaka

O kuchni z uczuciem
Kanapka z pulled beef, pastą z pieczonej papryki, serem i szczypiorkiem 157

Przepyszna kanapka z długo duszoną wołowiną, rozpuszczonym serem i pyszną pastą z pieczonej papryki. By nadać świeżości temu daniu posypałam mięso dużą ilością szczypiorku. Jest to jedna z lepszych kanapek jakie jadłam. Cały trik polega na tym, by odpowiednio grillować pieczywo, które posmarowane pastą z papryki nadal będzie chrupiące i nie będzie chłonęło płynów. Reasumując jest ciekawy pomysł(...)przyprawami. Umieszczam w naczyniu żaroodpornym razem z obranymi i pokrojonymi warzywami. Wlewam wino oraz  połowę bulionu, wrzucam przyprawy. Piekarnik nastawiam na 140 stopni i umieszczam w nim naczynie. Mięso piekę przez 8 godzin, co jakiś czas dolewam bulionu i obracam mięso. Po upieczeniu mięso z łatwością powinno dzielić się na włókna. Pozostały sos mieszam z mięsem, by nie było

Mango Papaja
Obiad z piekarnika 206

rozmaryn oliwa z oliwek Umyj mięso i włóż do gotowej marynaty. Zamknij worek i najlepiej marynuj całą noc. Nazajutrz włóż mięso do brytfanny ,podlej wodą i posyp Kuchmistrzem.... I piecz mięso pod przykryciem w piekarniku- oczywiście wyjmij z worka! Międzyczasie obierz ziemniaki, pokrój na części , posól, posyp suszonym rozmarynem. Formę do zapiekania wyłóż papierem do pieczenia, wysyp ziemniaki. Papier zepnij

Z Kuchni Do Kuchni
Pieczony schab z musztardą 196

Smaczny zamiennik sklepowej wędliny. Piekłam w garnku rzymskim, może wyszedł odrobinę za suchy, ale cienko pokrojony jest bardzo dobrym dodatkiem do chleba. Polecam.  Przepis ze strony  Mniam Mniam  inspirowany przepisem Neli Rubinstein składniki 1 i 1/2 kg schabu bez kości 2 cytryny 1 spora cebula 4 łyżki oleju 3 łyżki miodu 3 łyżki musztardy z całymi ziarnami(...)patelni można używać w piekarniku, przykryć na niej schab folią aluminiową i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. W innym przypadku przełożyć mięso do odpowiedniego naczynia.  Piec mięso przez ok 60 minut. ( temp wewnątrz mięsa 54 - 60 st C) Po wyjęciu z piekarnika pozostawić przez co najmniej 10 minut pod przykryciem. Podawać na gorąco z chrzanem i buraczkami

Stare Gary
Udziec z indyka w sosie wiśniowym 191

powyżej 1 kg czas pieczenia może wydłużyć się do 1,5h.  Przed wyjęciem z piekarnika mięso odkrywamy a do powstałego sosu dolewamy 1/4 szklanki wody rozrobioną z 1 łyżką mąki. Mieszamy wodę z mąką z sosem i wstawiamy jeszcze na 4 min do piekarnika. Mąka zagęści nam sos który będzie wspaniały polewania naszej pieczeni.   Sos jest

W kuchennej krainie
Karkówka obłożona gruszkami z chrzanem i żurawiną 187

jaką znam . Nie trzeba mięsa wiele pilnować. Mięso jest miękkie i soczyste .Dodatkowo mamy pyszny sos . W zasadzie nie wiem czy powinnam pisać o pieczeniu czy raczej o duszeniu mięsa .Piekę ( duszę ) zawsze większy kawałek po to by mieć część na gorąco na obiad , a reszta zostaje do podawania na zimno. Zależnie od fantazji zmieniam dodatki , ale z gruszkami nadzianymi

Buniabaje w kuchni
Pieczona kaczka z sosem marsala 186

pomarańcza, sok 250 ml sosu z pieczenia Dodatkowo ½ kg ziemniaków 1 duży batat 400 g brukselki pestki granatu Nasiona przypraw upraż na suchej patelni i zgnieć w moździerzu lub zmiel w młynku. Wszystkie przyprawy wymieszaj i przełóż do słoiczka. Do kaczki potrzebujesz dwie czubate łyżki. Resztę można wykorzystać później. Natnij pierś kaczki,natrzyj mięso przyprawą i solą. Do wnętrza włóż(...)czasie dodaj obrany czosnek, marchewki w plasterkach i cebule pokrojone w ósemki. Odwróć kaczkę piersią do góry i piecz jeszcze przez 40 minut. Skórka na piersi powinna być ładnie zrumieniona, a mięso miękkie i lekko odchodzące od kości. Upieczone mięso przełóż na półmisek. Odcedź sos (wykorzystaj połowę, bo jest bardzo tłusty), dodaj marsala, bulion lub wrzątek, sok z pomarańczy

codojedzenia
MACZANKA KRAKOWSKA 160

burgera, gdyż w Krakowie była już znana w XVIIwieku. Prawdopodobnie było to ulubione danie krakowskich dorożkarzy. Co to jest ta maczanka? Przekrojona bułka, polana sosem pozostałym po pieczeniu mięsa, nadziana na bogato - pieczoną karkówką z dodatkiem kminku, przysmażonymi pieczarkami z cebulą oraz kiszonym ogórkiem. Typowo polskie smaki przy których amerykański hamburger może się schować 😉 Jest naprawdę znakomita! Karkówka marynuje

Kuchnia MagdaLeny
Schab faszerowany szpinakiem 650

głęboko nacinany. Pieczony w rękawie, więc jest kruchy i bardzo smaczny :) Idealny na świąteczny obiad lub jako wędlina na kanapki. SKŁADNIKI: 1 1/2 kg schabu 200g szpinaku 1 cebula 5 pieczarek 1/2 papryki czerwonej 2 ząbki czosnku sól pieprz czarny Ładny kawałek schab nacinać wzdłuż ostrym nożem. Nacięcia zrobić głębokie, ale trzeba uważać, żeby mięsa całkiem nie przeciąć. Oprószyć(...)przygotowanym farszem napełniać nacięcia w schabie. Obwiązać całość sznurkiem bawełnianym i włożyć do rękawa do pieczenia. Piec w temperaturze 180*C przez 1,5 godziny. Po upieczeniu mięso pozostawić na 10min i usunąć sznurek. Kroić na grube plastry ostrym nożem. Smacznego :) RADA: Jeżeli mięso pieczone jest z przeznaczeniem na wędlinę to po upieczeniu należy pozostawić mięso w piekarniku

https:KKuchniaMniam
kurczak z dżemem wiśniowym i ananasem 184

tego dania najlepiej użyć gęstego dżemu niskosłodzonego lub samych wiśni z dżemu, żeby nie wypłynął całkiem podczas pieczenia.  Składniki: 2 filety z kurczaka 4 plastry ananasa 4 łyżki dżemu wiśniowego niskosłodzonego gęstego 125 g sera mozzarella sól, pieprz słodka papryka olej Mięso(...)opłukać, podzielić na cztery plastry. Każdy pięścią niezbyt mocno utłuc. Natrzeć solą, pieprzem i czerwoną papryką. Na patelni rozgrzać olej i szybko obsmażyć mięso z dwóch stron. Blaszkę do pieczenia mięsa natrzeć olejem i ułożyć kurczaka. Na każdym kawałku położyć plasterek ananasa a środek napełnić wiśniami z dżemu. Przykryć plastrami mozzarelli. Piec w 200*C około 15 minut

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Pasztet drobiowy z pistacjami i morelami 200

suszone śliwki i sporo przypraw. Ugotowane, upieczone lub uduszone wcześniej mięso dokładnie mielimy, a  następnie po wymieszaniu z dodatkami pieczemy w piekarniku. Możemy je także upiec w kąpieli wodnej (foremki umieszczamy w większym naczyniu wypełnionym wodą), pasztet będzie wtedy delikatniejszy. W tym roku postanowiłam nieco urozmaicić pieczone w domu pasztety, do czego i Was zachęcam, i przygotowałam(...)delikatny pasztet drobiowy z dodatkiem suszonych moreli i pistacji. Jego wykonanie nie jest tak pracochłonne, jak w przypadku klasycznego pasztetu, ponieważ mięsa przed pieczeniem nie gotujemy, tylko mielimy, a następnie pieczemy w wyżej wymienionej kąpieli wodnej. Ostatnia sobota Karnawału to idealny czas na jego upieczenie. Pasztet drobiowy z pistacjami i morelami Proporcje na 3 foremki o długości 23 cm Składniki

Kulinarne przygody Gatity
Pałki kurczaka w majonezowej marynacie 311

Cały obiad w jednym naczyniu, pałki kurczaka w majonezowo musztardowej marynacie z suszonymi warzywami i przyprawami są soczyste i smakują obłędnie. Z powodzeniem zastąpią dwudaniowy obiad

Wanilia i Kardamon
Jean Bos i jego kuchnia 141

dodatek o innej teksturze. Kaszanka zyskuje nowy wymiar. III. Gołąbek z kaszy pęczak z grzybami, piana z jabłka i buraka, marynowane kurki, szalotki marynowane. IV. Polędwiczka pieczona w niskiej temperaturze (mięso pieczone w niskiej temperaturze szczerze polecam, jest miękkie, soczyste i super :) mam na blogu kilka przepisów); sos kawowy, krem ziemniaczany (z dużą ilością śmietany i masła

królestwo garów
GOŁĄBKI BEZ ZAWIJANIA W SOSIE POMIDOROWYM (PIECZONE W PIEKARNIKU) 608

Podsmażone mięso należy przełożyć do naczynia żaroodpornego, zalać przygotowanym sosem, dodać liście laurowe i ziele angielskie.  Piekarnik nagrzać do 170'C. Wstawić naczynie z mięsem (naczynie przykryte) i piec mięso około 40-45 minut

Zrób to smacznie