mięsa pieczone - 17572 przepisów (strona:40/1172)

Kaczka faszerowana grzybami 229

Wnętrze kaczki wypełnić farszem grzybowym. Zszyć lub spiąć wykałaczkami, związać udka. Naczynie do pieczenia wysmarować masłem. Ułożyć w nim kaczkę piersią do dołu. Wstawić do nagrzanego piekarnika, piec 30 minut. Obniżyć temperaturę do 160°C piec kolejne 30 minut, w tym czasie dwa razy podlewając mięso sosem z pieczenia. Kaczkę obrócić, piec 1 godzinę i 15 minut. W tym czasie(...)często podlewać mięso sosem z pieczenia. W 3 łyżkach wody rozmieszać 2 łyżeczki soli. Temperaturę zwiększyć do 220°C. Kaczkę piec jeszcze 15 mniut, 3 razy smarując ją w tym czasie solanką. Upieczoną kaczkę wyjąć, odłożyć na 15- 20 minut, żeby mięso odpoczęło. Smacznego! Moje uwagi: - Jeżeli kaczka jest mrożona, trzeba rozmrażać ją powoli, np. w lodówce lub w niskiej

Pełny talerz
Pieczeń z baraniny marynowanej w oleju rzepakowym 125

właściwości zdrowotne, ale również, dlatego, że jest neutralny w smaku i zapachu i nie zakłóca smaku potraw. Mięso pieczone w niskiej temperaturze przez długi czas po prostu rozpływa się w ustach… Zapraszam na aromatyczną pieczeń z baraniny. Pieczeń z baraniny marynowanej w oleju rzepakowym Składniki: około 1,5 kg łopatki baraniej 0,5 szklanki oleju rzepakowego(...)solą i dodajemy obrany i pokrojony w plasterki czosnek. Zalewamy olejem rzepakowym. Przykrywamy i odstawiamy do lodówki na 24 godziny. Piekarnik nagrzewamy do 220 stopni. Mięso wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy 20-30 minut. Następnie dodajemy obraną i pokrojoną na ćwiartki cebulę, wino i rozdrobnione sardele. Przykrywamy naczynie, zmniejszamy temperaturę do 150 stopni i pieczemy około 2,5 godziny

UgotujmyTo.pl
Kaczka po mazursku 204

mięso układamy na blasze lub w kamionkowym naczyniu i pieczemy w 180 stopniach przez około godzinę, do uzyskania rumianej skórki. W czasie pieczenia, mięso należy polewać sosem powstałym z wytopionego tłuszczyku. Podajemy z ulubioną surówką i pieczonymi ziemniakami lub żurawiną

Kuchenna Kontrrewolucya
soczysta pieczona rolada ze schabu nadziana śliwkami 175

tłuszczem brytfanki ( z przykrywką) i wstawiamy do piekarnika, nagrzanego do 220 stopni. W tej temperaturze pieczemy mięso, bez przykrycia, przez pierwsze 20 minut. Następnie zmniejszamy temperaturę do 170 stopni, przykrywamy schab i pieczemy przez kolejne 60 minut. Wyłączamy piekarnik, zostawiając w nim pieczeń na 30 minut. Jest to bardzo ważny etap, który u możliwia  mięsiwu, wchłonięcie z powrotem wypieczonych(...)soków.  Teraz możemy wyjąć schab z piekarnika i podać  na gorąco, podlewając porcje sosem, lub na zimno Jeżeli podajemy schab na gorąco, warto z sosu z pod pieczeni, przyrządzić śliwkowy sos. Sos śliwkowy  ( składniki nie ujęte w przepisie) W garnku roztapiamy 50 g masła, wrzucamy na masło garść suszonych śliwek, smażymy je przez dwie minuty

Miód i pieprz
Kurczak pieczony z majerankiem i papryką 259

już niestety wspomnieniem, królował na naszym świątecznym stole obok pieczonego kurczaka z miodem i rozmarynem, ale pokazuję go z myślą o kolejnych świątecznym obiadach, na których będzie podawane mięso. Pieczony kurczak to niektórych trywialne, proste i mało atrakcyjne danie, aby podawać na świątecznym stole. Według niektórych na świątecznym stole powinny królować tylko wykwintne dania. Kurczak pieczony(...)dnie piekarnika ustawiamy naczynie żaroodporne z wodą), po godzinie kurczaka obracamy, zwiększamy temperaturę do 180 stopni, pieczemy kolejne 30 minut. (czas pieczenia kurczaka podobnie jak pieczenie kaczki zależy od wagi drobiu). Smacznego! The post Kurczak pieczony z majerankiem i papryką appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Schab pieczony w musztardzie 157

laurowy 3 łyżki mąki ziemniaczanej sól ketchup Wykonanie: Schab opłukać, osuszyć i posmarować musztardą. Do naczynia żaroodpornego wlać ½ litra ciepłej wody, włożyć pokrojoną cebulę z selerem, liściem laurowym i mięso. Piec w temperaturze 180 stopni przez godzinę, podlewając powstałym sosem. Pod koniec pieczenia wlać ½ litra posolonej wody. Gdy mięso będzie upieczone, warzywa przetrzeć lub zmiksować i zaciągnąć mąką ziemniaczaną rozprowadzoną

Tradycyjna Kuchnia
Pieczone żeberka w sosie z piwem karmelowym 121

Pieczone żeberka w sosie z piwem karmelowym Pieczone żeberka każdy zna i praktycznie każdy lubi . No ale pieczone żeberka w sosie z piwem karmelowym to już wyższa szkoła maggi , tylko dla wtajemniczonych Ok , uchylę rąbka tajemnicy bo pyszne przepisy powinny być upubliczniane ,żeby mogły pocieszać , smutne głodne brzuszki Nic tak nie poprawia nastroju(...)drugi dzień , wkładamy do woreczka do pieczenia ( razem z marynatą , nawet z tą która ściekła z mięsa ) i pieczemy w nagrzanym do 170 C piekarniku przez około 1,5 – 2 godziny . Czas pieczenia zależy trochę od grubości , mięsistości żeberek . Po tym czasie , ostrożnie otwieramy worek , zlewamy z niego powstały po pieczeniu wywar do rondelka . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Do wywaru

Ogrodnik w podróży
Schab faszerowany pomidorami 113

Pyszne, aromatyczne pieczone mięso z pomidorami. Składniki: 500 - 600 g schabu, 15-17 kawałków suszonych pomidorów, szklanka wody, 1/4 szklanki oleju, 1/2 łyżeczki soli, 2 łyżeczki papryki słodkiej, kilka listków świeżej bazylii, pieprz czarny - szczypta, bazylia, oregano Przygotowanie: Pomidory zalewamy wodą,olejem, solą, pieprzem, świeżą balią oraz łyżeczką słodkiej papryki. Mieszamy dokładnie, odkładamy na godzinę - półtorej co jakiś(...)czas mieszając. W schabie robimy kieszonkę, którą wypełniamy odsączonymi pomidorami. Mięso nacieramy z każdej strony papryką, bazylią,oregano. Odkładamy do lodówki na 2-3 godziny. Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni, pieczemy 40minut

Lena Gotuje
Schab faszerowany pomidorami 133

Pyszne, aromatyczne pieczone mięso z pomidorami. Składniki: 500 - 600 g schabu, 15-17 kawałków suszonych pomidorów, szklanka wody, 1/4 szklanki oleju, 1/2 łyżeczki soli, 2 łyżeczki papryki słodkiej, kilka listków świeżej bazylii, pieprz czarny - szczypta, bazylia, oregano Przygotowanie: Pomidory zalewamy wodą,olejem, solą, pieprzem, świeżą balią oraz łyżeczką słodkiej papryki. Mieszamy dokładnie, odkładamy na godzinę - półtorej co jakiś(...)czas mieszając. W schabie robimy kieszonkę, którą wypełniamy odsączonymi pomidorami. Mięso nacieramy z każdej strony papryką, bazylią,oregano. Odkładamy do lodówki na 2-3 godziny. Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni, pieczemy 40minut

Lena Gotuje
Pulled pork, czyli rwana wieprzowina 199

łyżka papryki wędzonej słodkiej 1 łyżka papryki mielonej ostrej (ja nie dałam) 1 łyżka majeranku Mięso myjemy, osuszamy. Do miseczki przeciskamy czosnek przez prasę, dajemy resztę składników, mieszamy i tak przygotowaną marynatą nacieramy porządnie mięso. Wkładamy do naczynia żaroodpornego, w którym później będzie pieczone, owijamy naczynie folią spożywczą i wkładamy do lodówki na 12 godzin(...)czasie wyjmujemy, zdejmujemy folię spożywczą i przykrywamy naczynie folią aluminiową. Pieczemy w 150 stopniach (ja tak piekłam) 6 godzin, następnie zdejmujemy folię aluminiową zwiększamy temperaturę do 170 stopni i bez folii pieczemy jeszcze 1 godzinkę lub troszkę dłużej, żeby zrobiłam nam się chrupiąca skórka na wierzchu. Po wyjęciu odstawiamy mięso, żeby nam przestygło i później za pomocą widelca rozdzielamy

kruche babeczki
rolada drobiowa z jajecznicą i szpinakiem 191

trójkącik serka topionego 2 łyżki masła 5 jajek ząbek czosnku sól, pieprz słodka i ostra papryka łyżka oleju Filety pokroić na plastry, lekko rozbić tak aby nie zrobić dziur. Mięso ułożyć na folii spożywczej lub aluminiowej na kształt prostokąta, zakładając kawałki jeden za drugi. Natrzeć przyprawami. Szpinak usmażyć na łyżce masła, doprawić czosnkiem, solą i pieprzem a na końcu dokładnie(...)serkiem topionym. Jajka rozbełtać i usmażyć na maśle jajecznicę. Na mięsie rozsmarować szpinak a obok jajecznicę. Całość zwinąć w roladę, jeśli trzeba to obwiązać bawełnianą nitką. Blaszkę do pieczenia mięsa posmarować olejem i ułożyć roladę. Piec około 40 minut w 200*C. Po upieczeniu odczekać kilka minut

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Żeberka pieczone z warzywami 227

Żeberka pieczone z warzywami Kruche, delikatne i aromatyczne mięso pieczone z warzywami to świetny pomysł na inny niż zwykle obiad. Danie jest łatwe do przyrządzenia i przez większość czasu praktycznie robi się samo. Jeżeli jednocześnie z żeberkami upieczemy pyszne, złociste ziemniaczki to mamy cały obiad z piekarnika     Składniki: 1 kg żeberek pół czerwonej papryki(...)lodówki *** *** Następnie mięso podsmażamy z każdej strony na mocno rozgrzanym oleju – do zrumienienia *** *** Warzywa kroimy w średniej wielkości kawałki *** *** W naczyniu żaroodpornym układamy warstwę warzyw na to warstwę żeberek, ponownie warzywa i znów żeberka *** *** Całość polewamy bulionem *** *** Pieczemy pod przykryciem w piekarniku nagrzanym do 180’C przez 1 godzinę i 30 minut. W czasie pieczenia żeberek polecam upiec

Blog z Apetytem
Zawijaniec drobiowo prowansalski 138

masę,dobrze rozprowadzić,papryką posypać brzeg zawijańca,ciasno zwinąć w rulon. Zawijaniec drobiowy włożyć do siatki masarskiej,a następnie do rękawa do pieczenia. Piekarnik nagrzać do 190 stop,włożyć mięso,piec 1 godz. Po tym czasie rozciąć rękaw i piec jeszcze 15 minut do zrumienienia. (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return

Kuchnia Danusi
Pieczone udko z indyka 218

marynatę. Mięso umyć, zdjąć skórę i osuszyć. Polać marynatą mięso, obtoczyć udka i włożyć do lodówki na minimum 1 godzinę (optymalnie całą noc). Zamarynowane mięso przełożyć do worka do pieczenia, polać resztą marynaty. Udka piec przez 1 godzinę 30 minut w 180 stopniach grzanie góra-dół. Po pół godziny pieczenie przewrócić(...)mięsem na drugą stronę. Na 30 minut przed końcem pieczenia rozciąć worek i zapiec mięso z obu stron (funkcja piekarnika grill od góry). Krok po kroku: 1. Przygotować marynatę 2. Oczyścić udka 3. Mięso polać marynatą 4. Odstawić na minimum 1 godzinę 5. Mięso razem z marynatą przełożyć do worka do pieczenia

KuchniaWeDwoje.pl