mięsa pieczone - 17572 przepisów (strona:199/1172)

Indyk pieczony w całości 169

przepisu… marynata od mamy, farsz od siostry, rusztowanie z marchewki z internetu. W ten sposób przygotowany i pieczony indyk jest bardzo kruchy, aromatyczny i soczysty. Mięso samo odchodzi od kości. Z pewnością jeszcze nieraz powtórzę ten wyczyn. Składniki: • cały indyk – mój 4,7 kg • sól, pieprz(...)polewania indyka podczas pieczenia. • Po 30 minutach wyjąć indyka, zmniejszyć temperaturę do 160 st.C. • Ja mojego indyka piekłam 3 godziny. w przybliżeniu trzeba liczyć 40 minut na 1 kg mięsa. • Co 30 minut wyjmować indyka z piekarnika i polewać go przygotowanym płynem. • Odstawić upieczonego indyka na 30 minut i dopiero przenieść

To co kocham
Pieczeń wołowa w wolnowarze 203

Bardzo prosty przepis, nie wymaga wcześniejszego obsmażania mięsa. Mięso było niezwykle miękkie, nie dawało się kroić w plastry gdyż rozpadało się na drobne kawałki. Sos wyszedł aromatyczny, jeżeli wyda nam się zbyt rzadki, można go przełożyć na patelnię i na niej i doprawić i zagęścić masłem zmieszanym z odrobiną mąki.przepis Food.comsk(...)łyżeczka suszonego rozmarynu lub 2 - 3 świeżego1/2 łyżeczki czosnku w proszku - lub 2 - 3 zgniecione ząbki1 łyżeczka musztardykieliszek czerwonego wina przygotowanieWolnowar rozgrzać zgodnie z instrukcją. Mięso umyć i osuszyć. Umieścić pieczeń w misie wolnowaru. Wymieszać ocet, olej, ketchup, sos sojowy, rozmaryn, czosnek w proszku i musztardę, dodać wino. Polać pieczeń.  Wolnowar ustawić na program

Stare Gary
Kurczak w sosie marchewkowym 173

pikantny sos. To moja propozycja na obiad. Koniecznie musicie  spróbować. Danie wymaga od nas trochę pracy, smażenie, miksowanie, pieczenie.... Jednak smak wynagrodzi Wam trud przygotowania. Można podawać z makaronem, ryżem, ziemniakami, kaszą. Jeśli macie ochotę na inne przepisy z mięsem w roli głównej to zapraszam tutaj Składniki 6 udek z kurczaka 2 łyżki masła klarowanego sól pieprz(...)łyżeczki tymianku 1/4 łyżeczki kminu rzymskiego sól pieprz Na patelni rozgrzać masło. Udka oprószyć solą i pieprzem, a następnie przyrumienić z dwóch stron na złoty kolor. Przełożyć mięso do naczynia żaroodpornego i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C około 20 minut. Na czystej patelni rozgrzać masło i zeszklić drobno posiekaną cebulę, dodać startą marchewkę i pokrojony seler naciowy

O kuchni z uczuciem
Rolada pieczeniowa z wołowiny otulona boczkiem wędzonym 195

Pomagając sobie folią zwijać mięso ciasno w rulon. Obłożyć plasterkami boczku, tak aby zahaczały jeden za drugi, nie pomijając również spodu. Obwinąć folią aluminiową i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C. Piec przez 1 godzinę, a potem podwyższyć temperaturę do 190*C. Odkryć pieczeń i zapiec 15 min, aż boczek się zrumieni. Przed pokrojeniem pieczeni odczekać(...)Podać np z ziemniakami i surówką. Smacznego :) W trakcie pieczenia w foli zbierze się sporo wody z tłuszczem, co można wykorzystać na przygotowanie sosu. Kategoria: A-Z WYTRAWNIE , Dania bez glutenu , Mięsa , Na specjalne okazje , Obiad , Obiad Świąteczny Tagged: boczek , kukurydza , pieczarki , wołowina

https:KKuchniaMniam
Kawałki kurczaka w sosie piwnym 308

tylko). Podudzia i pałki kurczaka pieczone z suszonymi pomidorami i porem w sosie piwnym.  Efektem są pyszne, soczyste kawałki mięsa z niesamowitym, aromatycznym sosem. Pycha! Czas przygotowania: 15 minut + 45 minut pieczenia Ilość porcji: 4 Składniki: 8 kawałków podudzia lub pałek z kurczaka 100g suszonych pomidorów 1 duży por 2 ząbki czosnku 0,5 l. jasnego piwa(...)mieszamy. Dokładamy kawałki kurczaka i zalewamy piwem. Brytfankę zamykamy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 210 stopni na 45 minut. Po tym czasie sprawdzamy czy mięso jest miękkie. Jeśli jest jeszcze twarde to pieczemy kilka minut dłużej. Jeśli natomiast jest miękkie to możemy zajadać. Smacznego

Kolizje Smaków
Gulasz po węgiersku, inaczej niż nasz polski 128

Pomysł na ten gulasz dopatrzyłam z programu Magdy Gessler. Oczywiście wszystkie składniki według mojego smaku i tak ja lubię,ale sam sposób wykonania podpatrzyłam Marynowanie mięsamięso pokroić na małe kawałki, wsypać paprykę w proszku ostrą i słodką, majeranek, przeciśnięty przez praskę czosnek,kminek,olej, sól, pieprz. (Jeśli ktoś nie lubi kminku można go ominąć, ale w gulaszu węgierskim(...)papryk i ogonek. Rozłożyć na blaszce. Wstawić do nagrzanego piekarnika do 200 C i piec tak długo, aż papryczki zrobią się czarne i skórka się pomarszczy. Zostawić do ostudzenia i następnie zdjąć skórkę. Miąższ zmielić za pomocą blendera i odstawić. Wykonanie -patelnię rozgrzać wrzucić mięso i cebulę pokrojoną w pół-plasterki. Smażyć, aż mięso nabierze lekko złotego koloru, a cebulka

Kuchnia Pokoleń
Pieczony kurczak faszerowany pęczakiem 218

Pomysł na niedzielny obiad jest następujący- kurczak nadziewany kaszą pęczak to tak naprawdę dwa w jednym, bo i kurczak, i dodatek do mięsa. Jak danie jednogarnkowe;) Tak pieczony kurczak jest bardzo smakowity, z wypieczoną złotą skórką i soczystym mięsem.  Obawiałam się, jak sobie poradzę z wyluzowaniem kurczaka z kości, ale wyzwanie okazało się nie takie trudne. Ostry nóż(...)wykałaczkami lub obwiązać nitką. Dno żaroodpornego naczynia posmarować olejem, włożyć kurczaka, po bokach obłożyć go pokrojonymi w ósemki jabłkami. Naczynie przykryć pokrywką lub folią aluminiowa. Wstawić do nagrzanego piekarnika, piec 50 minut w temp. 170stC, w trakcie pieczenia polewać kurczaka wytworzonym sosem. Następnie zdjąć pokrywkę i zapiekać jeszcze ok 30 minut, uważając, żeby skórka nie przypaliła się zbyt mocno. Przed

Obiad gotowy
Karczek z pieca 160

stron na mocno brązowy kolor. Składniki na zalewę połączyć i zagotować. Cebulę pokroić w krążki, położyć na dnie naczynia do zapiekania. Obsmażone mięso położyć na cebulę zalać marynatą i włożyć do ciepłego pieca.  Obrane i pokrojone pieczarki podsmażyć na tłuszczu spod mięsa, doprawić solą, ciemnym sosem sojowym (grzybowym) dodać do mięsa razem z startym selerem (na dużych oczkach). Przykryć

Gaździnka warzy
Karkówka pieczona w soku jabłkowym z rodzynkami 302

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Karkówka pieczona z sokiem jabłkowym z dodatkiem rodzynek i moreli. Sok jabłkowy nadaje jej wyjątkowego smaku. Mięso po upieczeniu staje się delikatne, kruche i soczyste. Zachęcam do wypróbowania przepisu. Post Karkówka pieczona w soku jabłkowym z rodzynkami pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje

Marta Gotuje
Cukinie faszerowane . 152

Okrągłe cukinie zachwycają już samym wyglądem .Nadziane pysznym farszem zyskują dodatkowo na smaku .Polecam gorąco . Składniki: dla 2 osób 2 okrągłe cukinie kawałek mięsa z polędwiczki wieprzowej jeden mały ,pieczony lub ugotowany burak środek z wydrążonych cukinii mała cebulka 3 pieczarki słonecznik,podprażony wcześniej na suchej patelni Mięso kroimy na małe kawałki ,doprawiamy solą ,pieprzem i przesmażamy krótko(...)cebulką pokrojoną w kostkę .Dodajemy pokrojone pieczarki .Buraczka i wydrążony środek z cukinii również kroimy na mniejsze kawałki i dodajemy do mięsa .Krótko smażymy ,dodajemy słonecznik i napełniamy farszem wydrążone cukinie skropione w środku oliwą .Pieczemy na blaszce w 200 stopniach przez około 20 minut z kapelusikami na wierzchu .Podajemy na ciepło

Ladylaura.
Koszyczki z mielonego mięsa z warzywami 150

mieszając. Cukinię i pomidorki kroimy w plasterki. Do mięsa mielonego przeciskamy przez praskę czosnek, dodajemy jajko, bułkę tartą i przyprawy. Dokładnie wyrabiamy. Następnie z mięsa formujemy kulki, które układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. W kulkach robimy dziurki tworząc koszyczki. Później uzupełniamy je papryką. Na każdym koszyczku układamy 3-4 plasterki cukinii i jeden plasterek pomidora. Następnie pieczemy około(...)minut w 170°C (z termoobiegiem). Na koniec po około 40 minutach pieczenia gniazda posypujemy startym na tarce serem. Smacznego Artykuł Koszyczki z mielonego mięsa z warzywami pochodzi z serwisu PatiGotuje

PatiGotuje
Grillowanie trwa – szaszłyki po ormiańsku 254

przed położeniem na grill. Mięso czyścimy z cebuli (można ją na folii aluminiowej również położyć na grillu) nabijamy na patyki do szaszłyków i posypujemy solą i pieprzem. Pieczemy na grillu aż mięso będzie miękkie. Wersja ta jest dopasowana do naszych możliwości jednak jeśli ktoś ma możliwość zorganizowania drewna i stojaka na szaszłyki  to najlepiej jest rozpalić ognisko

sierotka maRysia w kuchni
Kurczak w sosie pomarańczowo-imbirowym z brązowym ryżem 152

czasie mięso wraz z marynatą przełożyć do naczynia żaroodpornego. Wstawić do piekarnika, ustawić  190*C, a gdy osiągnie wybraną temperaturę, ustawić 25 minut. podczas pieczenia kilka razy polać mięso marynatą po wierzchu. Sprawdzić widelcem, czy jest już upieczone. Wyjąć, przełożyć na deskę, a marynatę przelać do garnka. W kubku rozmieszać 1 łyżeczkę mąki ziemniaczanej z 1 łyżką wody. Dodać

Chocolate Muffin Blog
Rolada ze szpinakiem, suszonymi pomidorami i serem feta 183

Zawsze chciałam przygotować wykwintne mięso :) Próbę podjęłam - wyszło naprawdę smacznie i ku mojemu zdziwieniu zrobienie rolady nie jest takie trudne jak się wydaje. Jest to moja pierwsza próba, dlatego rolada zostawia wiele do życzenia głównie jeśli chodzi o kwestię jej wyglądu. Mimo wszystko jestem z niej bardzo dumna, bo naprawdę broni się smakiem. Rolada jest obłożona szynką włoską, dzięki czemu(...)plastrami szynki i spiąć wykałaczkami. Dla pewności można owinąć mięso ciasno nitką. Odstawić mięso na 2 godziny. Naczynie żaroodporne natłuścić olejem z pomidorów. Ułożyć mięso, podlać winem. Mięso posmarować po wierzchu zalewą. Piec 30 minut w 200*C, a potem kolejne 30 minut w 180*C. Wyjąć mięso i odstawić na 10 minut. Podczas krojenia wyciągać wykałaczki i nitkę

Chocolate Muffin Blog
Bagietka z mięsem i warzywami 222

Przyda nam się trochę odmiany. Zrobimy coś innego. Potrzebujemy niewiele gotowanego mięsa z kurczaka. Wystarczy ćwiartka lub pierś. Oczywiście bagietki do pieczenia. Do tego warzywa: -kapusta pekińska -cebula -papryka -ogórek -pomidor Do tego kilka plastrów żółtego sera i przyprawy: -tzatziki -kebab-gyros -warzywko -olej -jogurt -majonez    Mięso kroimy na małe kawałki, posypujemy przyprawą kebab-gyros i skrapiamy olejem(...)minut.    Po tym czasie wyjmujemy z piekarnika i wykładamy je plastrami żółtego sera.    Jeszcze na chwilę wędrują do pieca, aby ser się roztopił.    Nakładamy niewielką ilość mięsa.    Polewamy delikatnie sosem.     Wypełniamy warzywami po brzegi bagietki.    Polewamy solidnie sosem.    Bagietka gotowa. Najlepiej jeść nad półmiskiem, bo danie

Maminek kulinarny