mięsa pieczone - 17572 przepisów (strona:202/1172)

Pieczeń Rzymska z Ziemniakami 259

pokrojone mięso , podsmażoną cebulę i ugotowane ziemniaki (wystudzone) . Do zmielonej masy dodaję natkę pietruszki , jajka , musztardę , majeranek , sól ( dwie duże szczypty) pieprz ( dwie duże szczypty) i całość dokładnie mieszam , można dłonią lub łyżką tak żeby składniki dokładnie się wymieszały , sprawdzam smak i jeżeli trzeba to doprawiam. Tak przygotowaną masę przekładam do foremki ,delikatnie ugniatam i wyrównuję górę . Pieczenie pieczeni

Uwaga Babcia Gotuje
Kurczak Koronacyjny 125

mango 1 łyżeczka pasty "Curry żółta" 2 łyżki konfitury morelowej 2 łyżki jogurtu greckiego 4 łyżki majonezu natka pietruszki sól pieprz świeżo zmielony Ponadto: Rękaw do pieczenia Wykonanie: Najpierw przygotowałam mięso z kurczaka. Filety umyłam i osuszyłam papierowym ręcznikiem. Przełożyłam do miski, posoliłam i oprószyłam pieprzem. Odłożyłam. Sparzyłam cytrynę, otarłam z niej skórkę i z połowy cytryny wycisnęłam sok. Wymieszałam(...)posiekanego szczypiorku. Filety wyjęłam   z lodówki.  Przygotowałam rękaw do pieczenia i włożyłam do niego filety. Zawiązałam oba końce i włożyłam do gorącego piekarnika na około 45 minut. Po upieczeniu filetów, pokroiłam je poprzecznie na dość grube plastry. Na talerzu położyłam porcje sosu ,na którym ułożyłam kawałki mięsa,     na wierzchu znów dałam porcje sosu. Mojego Kurczaka Koronacyjnego

Kuchnia u Krysi
Zapiekanka z pieczonymi pomidorami, cukinią i makaronem 485

Zapiekanka makaronowa z sosem z pieczonych pomidorów, usmażonej cukinii z tymiankiem i parmezanowym sosem beszamelowym. Sycące danie bez mięsa, świetne na obiad lub kolację. Polecam w sezonie na cukinię i pomidory. Składniki sosu z pieczonych pomidorów: (4-6 porcji) 800 g dojrzałych pomidorów, np. Limy 4 łyżki oliwy extra vergine lub oleju rzepakowego 1 łyżeczka posiekanych listków świeżego

Moja Delicja
Kurczak po hiszpańsku 342

Przepis na kurczaka pieczonego z warzywami w sosie pomidorowym z lekką nutą pomarańczy. Proszę się nie sugerować nazwą, potrawa jest tylko inspirowana kuchnią hiszpańską, ale nie mam pojęcia czy stricte taki przepis wykorzystują w Hiszpanii. Składniki: 2 ćwiartki kurczaka (albo inne ulubione części ;)) 2 cebule papryka czerwona pomarańcza puszka krojonych pomidorów 5-6 pieczarek 2 ząbki czosnku oliwa ocet(...)zapiekania układamy kurczaka, na niego warzywa i ćwiartki pomarańczy. Pomidory miksujemy z wodą, czosnkiem, ziołami, łyżką oliwy i łyżką octu balsamicznego. Sosem zalewamy kurczaka. Potrawę pieczemy pod przykryciem ok 45 minut, aż mięso będzie miękkie. Pod koniec duszenia można zdjąć pokrywkę, aby nadmiar wody mógł odparować

e-PrzepisyKulinarne
Keks mięsny 237

Keks kojarzy nam się ze słodkim ciastem, ale czy zawsze taki musi być? Zaraz zobaczycie, że niekoniecznie. Pieczeń mięsną z dodatkiem kolorowych warzyw też można nazwać

Smaczna Pyza
Tatar 248

milionem lat i według wielu to właśnie obróbka termiczna żywności pozwoliła mu na szybki rozwój. Czy powinniśmy więc jeść surowe mięso? Czy to zdrowe i bezpieczne? Mięso poddane obróbce termicznej (pieczone, gotowane…) ma dużo zalet, ale też kilka wad, np. gorszą dostępność niektórych aminokwasów i znacznie mniejszą zawartość witamin B6 i C. We wszystkich kulturach świata istnieją(...)dania zawierające surowe mięso (tatar lub carpaccio w Europe, sushi w Azji…) i pomimo opanowania ognia od tysiącleci wciąż część mięsa jadamy na surowo. Dokładnie to samo zresztą robią także żyjące współcześnie prymitywne plemiona. Tatar (befsztyk wołowy) – tradycyjne europejskie danie z surowej wołowiny – przepis : mięso wołowe – 100-150g na osobę żółtko przyprawy: sól, pieprz dodatki

PaleoSMAK
Golonka gotowana i pieczona 141

piec w piekarniku nagrzanym do 200  stopni C do momentu aż mięso będzie mocno przyrumienione.  (mój czas pieczenia to 40 minut) w razie potrzeby uzupełnić wodę. Wodę w której gotowaliście golonkę nie wylewać. Można na niej ugotować pyszną zupkę. golonka gotowana i pieczona

O kuchni z uczuciem
KURCZAK NA OSTRO W CHRUPIĄCEJ TEMPURZE 466

mąka kukurydziana – ok. 50 g * bardzo zimna woda mineralna gazowana – 160 ml * sól, pieprz , chili , papryka ostra , imbir – do smaku * proszek do pieczenia – 1 łyżeczka * olej SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Oczyszczone mięso kroimy w grubsze paski. Z połowy limonki ścieramy skórkę. Mięso oprószamy solą, pieprzem , papryką , chili i imbirem a następnie posypujemy startą skórką – wszystko razem dokładnie(...)mieszamy. Mąki przesiewamy ze szczyptą soli i proszkiem do pieczenia. Dodajemy wodę i dokładnie mieszamy – ma powstać gęsta śmietanka. Zanurzamy mięso, obtaczamy i smażymy na złoto na bardzo mocno rozgrzanym oleju. Podajemy gorące z ulubionymi dodatkami. Smacznego

Ostra na Słodko
Rolada drobiowa ze szpinakiem 213

jogurtu naturalnego  2 jajka 2 plastry sera typu feta sól pieprz Wykonanie: Filety z kurczaka oczyścić, osuszyć, przeciąć na pół (wzdłuż) i rozbić. Mięso oprószyć solą i pieprzem. Papier do pieczenia delikatnie wysmarować olejem i wyłożyć na niego mięso tak aby tworzyło kwadrat, odstawić. Na patelni podsmażyć szpinak, do czasu aż odparuje woda. W miseczce wymieszać jogurt z solą(...)się rozpuści. Na sam koniec dodać do szpinaku jogurt, wymieszać i podgrzewać do czasu aż całość delikatnie zgęstnieje, wystudzić. Wystudzony szpinak rozłożyć na mięsie i wraz z papierem do pieczenia zwinąć w roladę. Piec w piekarniku przez około 60 minut w 170 stopniach.  Smacznego

Krakowskie smaki Ani
Karkówka pieczona w sosie 199

przekładamy do naczynia żaroodpornego. Na wierzchu układamy cebulę i pieczarki. Wkładamy do piekarnika i pieczemy pod przykryciem przez ok 50 min. w temp. 180°C (do miękkości mięsa). Następnie zdejmujemy pokrywkę i pieczemy jeszcze

e-PrzepisyKulinarne
Sałatka makaronowa z burakiem 140

sałatka z dodatkiem pieczonego buraka i ... gruszki ;)  Połączenie nietypowe, ale jakże smaczne! Gruszka nadaje soczystości, burak ciekawego smaku, a łączy całość delikatny sos na bazie octu balsamicznego. Powiecie, że banał? Pewnie tak! Pamiętajcie tylko, że czasem te banały mają najlepsze wzięcie i mogę się założyć, że jak podacie tą sałatkę do grillowanych mięs, to będzie się cieszyła większym(...)minut. Również studzimy. Do zimnego makaronu dodajemy buraka- upieczony korzeń oraz posiekaną nać, roszponkę, pokrojoną drobno gruszkę oraz sos i przyprawy. Mieszamy. Sałatkę podajemy w towarzystwie pieczonego kurczaka lub grillowanych mięs

Kuchnia w czekoladzie
Karkówka w majonezie 236

wkładać na przemian- plastry karkówki, warstwa majonezu, warstwa cebuli i tak do wyczerpania składników. Warstwa majonezu powinna być dość gruba. Naczynia nie trzeba smarować tłuszczem, gdyż podczas pieczenia i tak wycieknie z mięsa i majonezu sporo płynu.  Mięso wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni na około 1,5 godziny. Przez pierwszą godzinę piec bez przykrycia, ostatnie pół godziny

na moim stole...
Gęsie nogi konfitowane z korzennymi przyprawami 106

Nogi gęsi zamiast pieczenia, czy gotowania można też konfitować, czyli gotować w tłuszczu. Oczywiście najlepszym tłuszczem będzie tłuszcz gęsi, ale jeżeli nie mamy go, można użyć masło lub olej słonecznikowy. 4 gęsie nogi, sól, tłuszcz do konfitowania – najlepiej gęsi około 1 kg, 1 laska cynamonu, 14 goździków, 2 płatki gwiazdki anyżu, 10 ziaren pieprzu czarnego, Nogi gęsie(...)oczyścić, umyć, osuszyć, natrzeć sola i odstawić na godzinę. W naczyniu z grubym dnem, rozgrzać tłuszcz, dodać przyprawy, włożyć gęsie nogi. Tłuszczu powinno być tyle, aby przykrył mięso. Przykryć papierem do pieczenia tak, aby papier dotykał do tłuszczu. Gotować na małym ogniu około 2,5 -3 godzin. Przed podaniem, nogi gęsi ułożyć w naczyniu do zapiekania i wstawić do piekarnika

królestwo garów
Karkówka pieczona w rękawie wraz z ziemniakami, marchewką i pieczarkami 324

Ziemniaki obrać, umyć i pokroić w grubsze plasterki. Posypać je przyprawą do ziemniaków. Czosnek obrać i przekroić na pół. Do foliowego rękawa przełożyć przyprawione mięso. Następnie na kawałki karkówki ułożyć ziemniaki oraz marchewkę. Rękaw do pieczenia odwrócić (ziemniaki z marchewką mają być na spodzie folii) i na karkówce(...)ułożyć cebulę, czosnek oraz pieczarki. Rękaw do pieczenia zawinąć/zawiązać boki.   Przygotowany rękaw przełożyć do naczynia żaroodpornego lub blachę do pieczenia. Piec w 180ºC przez około 85-100 minut (do zarumienienia mięsa i miękkości warzyw). Folię rozciąć i danie od razu podawać.  Danie przed i po upieczeniu

Ugotować
B... Bitki wieprzowe zapiekane z cebulką. 436

nazywa ;p) cebulę, aż będzie miękka i lekko złocista. Jeśli oleju jest zbyt mało, dodajemy kolejną łyżkę.Nagrzewamy piekarnik do 180'C.Przekładamy mięso do naczynia żaroodpornego, przykrywamy cebulką z tłuszczem. Dodałam również 1/2 szklanki bulionu. Pieczemy przez ok. 15 minut.Mięso bajecznie rozpływa się w ustach! To była świetna decyzja i fajna alternatywa

Kitchens Alphabet

Proponowane wyszukiwania