mięsa pieczone - 17572 przepisów (strona:207/1172)

Fit placuszki drobiowe z cukinią 180

Pomysł na dietetyczny obiad - pieczone placuszki drobiowe przygotowane na bazie mięsa mielonego z piersi kurczaka nadziane świeżą, tartą cukinią. Dodatkowo, podałam je z sałatką wraz z dodatkiem świeżego szpinaku, pomidora, rzodkiewki i czerwonej cebulki. Prosto i pysznie :) Jeżeli nie lubicie suchego mięsa to placuszki możecie podać, np. z sosem pieczeniowym.  Składniki na 3-4 porcje(...)zetrzeć ją (wraz ze skórką) na tarce o średnich oczkach. Lekko posolić i odstawić. Do mięsa mielonego dodać przyprawy, wbić jajka i przełożyć lekko odciśniętą, startą cukinię. Na sam koniec wsypać mąkę. Wymieszać. Ciasto na placuszki będzie miało dosyć rzadką konsystencję. Blachę do pieczenia wyłożyć papierem. Za pomocą łyżki nakładać porcje ciasta, formułując placuszki. Piec około 25 minut

Ugotować
Zrolowany Schab z Bakłażanem i Serem Feta 101

ułożyć plastry bakłażana, zrolować i związać sznurkiem. 4. Wierzch posypać czosnkiem granulowanym, włożyć do pojemnika żaroodpornego, spód pojemnika wyłożyć masłem(około 1-2 łyżki), piec w temp. 200*C. 5. Gdy mięso będzie już miękkie polecam zdjąć pokrywę, i piec przez kilka minut, aby się ładnie zrumieniło

Dziś Ja gotuje
ŻURAWINOWO-PIERNIKOWY KURCZAK W CIEŚCIE FRANCUSKIM 106

Kurczak wcale nie musi być nudny... Oto niebanalny i oryginalny przepis na kurczaka w sosie żurawinowo-piernikowym, pieczonego w cieście francuskim. Mięso jest delikatne i soczyste bo sos oraz ciasto francuskie chronią przed wysuszeniem kurczaka. Danie jest wyjątkowe w smaku - kwaśno-ostre z wyczuwalną słodką nutą piernika. Z pewnością posmakuje amatorom połączeń mięsa z owocami. Idealna przekąska imprezowa

Kuchnia MagdaLeny
Bigos ze słodkiej i kiszonej kapusty 124

Składniki 750 g kapusty kiszonej domowej 750 g kapusty białej 500 dag karkówki 2 pętka kiełbasy polskiej wędzonej 2 pętka kiełbasy Zyguły 1 pętko kiełbasy podwawelskiej różne skrawki mięs pieczonych garść suszonych grzybów sok pomidorowy Pudliszki suszone morele koncentrat pomidorowy kilka ziaren ziela angielskiego 3 listki laurowe 2 ząbki czosnku sól pieprz 1 cebula smalec     Przygotowanie(...)ułożyłem w brytfance. Kiełbasę ponacinałem i również ułożyłem wokół karkówki. Dodałem smalcu. Brytfankę wstawiłem do piekarnika rozgrzanego do 190 stopni C , zapiekałem pod przykryciem do czasu , aż mięso upiekło się, pod koniec pieczenia dodałem pokrojoną w plastry cebulę, zdjąłem przykrycie i zapiekałem tak aby cebula się zeszkliła, a mięso przypiekło. Suszone grzyby namoczyłem. Kapustę kiszoną pokroiłem, zalałem w garnku wodą

R'n'G Kitchen
Kotlety mielone w cieście francuskim 131

smakowały. A były efektem dość dużych modyfikacji przepisy z gazety Na żywo Kotlety mielone w cieście francuskim Przygotuj nóż i deskę do krojenia, maszynkę do mielenia mięsa, płaską blachę, miskę, miseczkę, papier do pieczenia, zaostrzony drewniany patyczek lub wykałaczkę, ewentualnie wałek do ciasta. Przygotuj składniki:  0,5 kg mięsa wieprzowego (np. łopatki),  1 niedużą cebulę,  1 czerstwą(...)Jajka sparz. Bułkę przełóż do miseczki, zalej przegotowaną wodą lub mlekiem. Do zmielonego mięsa wbij jajko i dodaj posiekaną cebulę i namoczoną bułkę. Dosyp także tyle bułki tartej, aby mięso nabrało odpowiedniej konsystencji. Całość dopraw do smaku solą, pieprzem i mieloną papryką i dokładnie wyrób dłońmi. Jeśli jednak dodasz zbyt dużo bułki tartej i masa będzie zbyt twarda i zbita

blog.moje-pasje.info
Karkówka zapiekana, aromatyczna i rozpadająca się w ustach 162

wylać troszeczkę oleju, obsmażyć mięso na złoty kolor z dwóch stron. Zdjąć z patelni i ułożyć na dnie naczynia na w którym będziemy piec. Na tej samej patelni obsmażyć cebulę pokrojoną w plasterki, następnie rozłożyć na mięso. Jako ostatnie obsmażyć pieczarki pokrojone w plasterki, następnie rozłożyć na cebulce. Papryki umyć, oczyścić z nasionek i błonek. Pokroić w paseczki i rozłożyć

Kuchnia Pokoleń
Polędwiczki wieprzowe z purée z batatów i glazurowanymi w miodzie marchewkami 161

wierzchu. Następnie układamy polędwiczki na brytfance, wlewamy na nią pozostały z marynaty sos oraz układamy na wierzchu kilka cząstek masła. Wstawiamy do piekarnika. Pieczenie: Temperatura - 180ºC Czas - ok. 10-15 minut #Przydatne info:  Po upieczeniu mięso wyjmujemy z piekarnika i przekładamy na talerz, by "odpoczęło" i wchłonęło wszystkie soki. Nie ważcie się go kroić przed upłynięciem przynajmniej(...)momentu, gdy wszystkie się zeszklą. Podajemy od razu po przygotowaniu. Na talerzu układam purée, polędwiczki kroję w plastry, marchewki układam obok. Mięso polewam glazurą z marchewek (choć można je polać także sosem z pieczenia). Jest naprawdę pysznie i z dużą ilością beta-karotenu. Oczywiście tak zamarynowane mięso możecie podać z Waszymi ulubionymi dodatkami lub skorzystać jedynie z przepisu na marchewki

Cooking Monster
Filet z indyka faszerowany żurawiną i sliwkami 108

zawinąć w folię aluminiową, ułożyć w blaszce i odstawić do lodówki do drugiego dnia. Piec w piekarniku nagrzanym do 200 st ok  godzinę, Rozerwać i rozchylić folię aluminiową i wstawić jeszcze na ok 15 min w celu zrumienienia mięsa. Można podać jako obiad z pieczonymi ziemniaczkami, sosem żurawinowym i surówkami. Opublikowany

Gotowanie jest łatwe
Pieczone pałki z kurczaka 607

Aromatyczne pieczone pałki z kurczaka są klasyczną i bardzo apetyczna propozycją obiadową dla całej rodziny. Chrupiąca, glazurowana skórka i soczyste mięso to je znak rozpoznawczy. tego dania. Klasyka w najlepszym wydaniu! Składniki: 1o pałek z kurczaka ½ szklanki oliwy z oliwek sól 1/2 łyżki pieprzu 1 łyżka tymianku 1 łyżka ziół prowansalskich 1 łyżka czosnku granulowanego1

Pyry na Gaz
Pieczony kurczak z soczewicą 140

naczynia żaroodpornego, podlać wodą i piec pod przykryciem przez 30 minut. Następnie zdjąć pokrywkę, zmienić program na grill lub termoobieg i piec kolejne 15-20 minut. Czas pieczenia zależy od wielkości mięsa i mocy piekarnika. Soczewicę namoczyć w wodzie przez 20 minut. Potem jeszcze kilkakrotnie przepłukać. Seler, pieczarki i szpinak pokroić na kawałki. Na patelni rozgrzać oliwę. Podsmażyć cebulę, następnie

Moja Galeria Smaku
Toskańska polędwiczka w bagietce z ziołami. 159

Podczas godzinnego pieczenia toskańskiej polędwiczki w całym domu unosi się nieziemski zapach. Sprawia on, że nie można się wprost doczekać konsumpcji. Jego sprawcą jest ziołowa gremolata, w której moc czosnku harmonijnie łączy się z olejkami eterycznymi cytrynowej skórki i czystym zapachem ziół. Aromat przenika zarówno mięso, jak i bagietkę. Polędwiczka pieczona w ten sposób zachowuje całą swoją soczystość(...)solą, skórkę cytrynową i 2 łyżki oliwy. Wymieszać dokładnie.  Masą ziołową wyłożyć równomiernie obie części bagietki. Położyć mięso na dolnej części bułki, przykryć dokładnie górną i bardzo ściśle owinąć folią aluminiową. Włożyć do piekarnika rozgrzanego do 190-200 stopni i piec 1 godzinę. Po wyjęciu pozwolić odpocząć 10 minut. Kroić w grube plastry i podawać z sałatami i ulubionym

zadanie-gotowanie
Zrazy zawijane z kaczki 157

rumiano ze wszystkich stron. Przełożyć do naczynia do zapiekania. Dodać pieprz, gałązkę tymianku, wlać bulion, pozostałe plasterki gruszki, przykryć. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 160 stopni. Piec około godziny, aż mięso będzie miękkie. Zrazy wyjąć i trzymać w cieple. Sos przetrzeć przez sito, doprawić do smaku sola i cukrem (j a do sosu dodałam trochę przecieru z leśnych owoców mrożonych

królestwo garów
” Ziołowy ” , pieczony kurczak 118

Ziołowy ” , pieczony kurczak Kurczak pieczony , jest żelazną pozycją w naszym menu i obowiązkowo , musi się pojawić przynajmniej raz w miesiącu . Wariacji , kurczaka z piekarnika jest mnóstwo , sama co chwilę wymyślam nowe , ale ten przepis, jest naprawdę wart próby . Lato w pełni , świeże zioła pod ręką , aromatyczne i pachnące , czy jest coś zdrowszego i przyjemniejszego Kurczak nafaszerowany ziołami(...)mięsa , jeśli wsunie się pod nią palce , tworząc kieszonki . Solimy , pieprzymy całego kurczaka z wierzchu i od spodu . Drugą kostkę rosołową rozcieramy i smarujemy nią środek kurczaka , przykładamy masło . Zioła siekamy i dzielimy na dwie części , jedną upychamy pod skórę , tam gdzie siedzi masło ( na udach,piersiach i skrzydłach ) Cebulę szatkujemy na cienkie plastry ,układamy na blaszce do pieczenia

Ogrodnik w podróży
Pasztet z gęsi, z żurawiną 224

owoce żurawiny urozmaicają jego smak oraz strukturę. Do przyrządzenia pysznego pasztetu nie kupowałam specjalnie elementów tuszy, ale wykorzystałam to co zostało z gęsi pieczonej w całości. Nic się nie powinno zmarnować, a mięsa przy kościach zostaje naprawdę sporo. Jeśli ktoś nie będzie piekł całej gęsi, a chciałby zrobić taki pasztet, to radzę kupić 2 dorodne gęsie uda. Jak przygotować

Smaczna Pyza
Karkówka pieczona w ketchupie z cebulą i papryką. 942

kurczaczkiem oczywiście. Ostatnio zaszalałam i upiekłam karkówkę w ketchupie z cebulą i papryką. Mięso wyszło bardzo aromatyczne, pikantne i mięciutkie. Powiem, że to super pomysł na obiad, może nie szybki, ale za to nie wymagający dużego wysiłku. Polecam i zapraszam!    KARKÓWKA PIECZONA W KETCHUPIE Z CEBULĄ I PAPRYKĄ.          Składniki: około(...)ketchupem. Całość posypać suszonym majerankiem i cząbrem. Karkówkę zapiekać pod przykryciem w piekarniku nagrzanym do temperatury 200ºC przez 1,5 godziny, później odkryć i jeszcze piec 10 - 15 minut, aby mięso się zrumieniło. Podawać z pieczywem, smażonymi ziemniakami lub kaszą albo według własnych upodobań. Smacznego

Zakątek rozkoszy kulinarnych