mięsa pieczone - 17572 przepisów (strona:151/1172)

SCHAB W GLAZURZE Z POWIDEŁ ŚLIWKOWYCH I MIODU 113

Nadmiar marynaty odlewam do miseczki, schab zawijam w folię aluminiową (wraz z czosnkiem i bazylią). Piekę około 70 minut w temperaturze 190 stopni (w czasie pieczenia podlewam pozostałym sosem). Odkrywam mięso, zmniejszam temperaturę do 160 stopni i piekę kolejne 20 minut. Po tym czasie wyłączam piekarnik, zostawiam w nim mięso na 10-15 minut

JejKuchnia
Pieczony pulpet z kurczaka z cukinią i marchewką (Polpettone di pollo con zucchine e carote) 144

ząbek czosnku 1 jajko natka pietruszki szczypiorek suszone oregano s ó l, pieprz   PRZYGOTOWANIE Podłużną formę wykładamy papierem do pieczenia. Cebulę kroimy w kostkę. Mięso mieszamy z cebulą, wyciśniętym ząbkiem czosnku, jajkiem, pokrojonym drobno szczypiorkiem i natką pietruszki. Doprawiamy solą, pieprzem i suszonym oregano.    Cukinię(...)cukinii.  Na cukinię wykładamy kolejną porcję mięsa, którą przykrywamy plastrami marchwi. Marchew przykrywamy ostatnią porcją mięsa. Pulpet przykrywamy folią aluminiową. Pieczemy w kąpieli wodnej 50 min. w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Zdejmujemy folię i pieczemy bez przykrycia kolejne 20 minut. Pulpet jest gotowy

La grande e la piccola cuoca
Schab w marynacie jogurtowej zapiekany z cebulą i pieczarkami 158

Jeśli znudził Wam się tradycyjny schab pieczony lub kotlety, to ta wersja schabu jest idealna aby posmakować nowego smaku. Dzięki połączeniu cebuli i pieczarek mięsko jest soczyste i miękkie.   Składniki: schab (ilość według własnej potrzeby) pieczarki cebula jogurt naturalny czosnek majeranek sól pieprz Przygotowanie: Schab umyć, osuszyć i pokroić w plastry o grubości 1cm (ja miałam(...)pieczarki i cebula, a na wierzch wylać resztę marynaty. Przykrywamy pokrywką i wstawiamy do nagrzanego piekarnika (200 stopni) i pieczemy 40 minut, po tym czasie zmniejszamy temperaturę do 180 stopni i pieczemy kolejne 40 minut. Jeśli mamy mniejszą ilość mięsa to czas pieczenia należy skrócić, najlepiej sprawdzając widelcem lub szpikulcem - jeśli łatwo wchodzi w mieso to znaczy, że jest już

Dieta Rozdzielna i Zdrowie
Filet z kurczaka w kolorowym warkoczu 92

Ciekawy pomysł dla amatorów kurczaka! Filet zapleciony w warkocz, 3 rodzaje przypraw, 3 kuszące kolory. Rewelacyjnie współgra z pieczonymi ziemniakami i świeżą surówką. Oryginalny wygląd a wykonanie bardzo proste… dla osób, które potrafią zaplatać warkocze Składniki (na 2 osoby): 2 filety z kurczaka (pojedyncze) 6 ziemniaków Przyprawy: curry, ostra papryka mielona, sól, przyprawa do ziemniaków olej (3 małe(...)małą łyżeczkę oleju i posypujemy przyprawą do ziemniaków .     Warkocze razem z ziemniakami pieczemy w piekarniku w temperaturze 180 stopni aż mięso będzie gotowe. Warto podłożyć pod mięso papier do pieczenia, by nie przywierało. Świetnie smakuje z sosem pieczeniowym i surówką z sałaty lodowej. Smacznego! Post Filet z kurczaka w kolorowym warkoczu pojawił się poraz pierwszy w Za drzwiami

Za drzwiami kuchni
Filet z kurczaka w kolorowym warkoczu 130

Ciekawy pomysł dla amatorów kurczaka! Filet zapleciony w warkocz, 3 rodzaje przypraw, 3 kuszące kolory. Rewelacyjnie współgra z pieczonymi ziemniakami i świeżą surówką. Oryginalny wygląd a wykonanie bardzo proste… dla osób, które potrafią zaplatać warkocze Składniki (na 2 osoby): 2 filety z kurczaka (pojedyncze) 6 ziemniaków Przyprawy: curry, ostra papryka mielona, sól, przyprawa do ziemniaków olej (3 małe(...)małą łyżeczkę oleju i posypujemy przyprawą do ziemniaków .     Warkocze razem z ziemniakami pieczemy w piekarniku w temperaturze 180 stopni aż mięso będzie gotowe. Warto podłożyć pod mięso papier do pieczenia, by nie przywierało. Świetnie smakuje z sosem pieczeniowym i surówką z sałaty lodowej. Smacznego! Post Filet z kurczaka w kolorowym warkoczu pojawił się poraz pierwszy w Za drzwiami

Za drzwiami kuchni
Łopatka w wiejskiej marynacie z solą peklującą 154

ściągającej siatki, wkładamy liście laurowe, przekładamy do rękawa do pieczenia. Piekarnik nagrzewamy do 180C i umieszczamy tam mięso na ok. 60-70 minut, im większy kawałek mięsa, tym dłuższy czas pieczenia

Apetyczna babeczka
Pieczone gołąbki z mięsem 177

jaki farsz jest dzisiaj? Nie mogłam oprzeć się i zrobiłam standardowo ryż, mięso i cebula, a całość przyprawiona dość pikantnie świeżo mielonym czarnym pieprzem.   Pieczone gołąbki z mięsem   Składniki : 1 główka kapusty  600-700 g łopatki 1 cebula biała 200 g ryżu sól, pieprz przyprawa w płynie maggi  masło 3-4 szklanki bulionu(...)osolonej wodzie do miękkości, dodajemy do mięsa, doprawiamy pieprzem i solą - mieszamy, farsz powinien być pikantny. Kapustę oparzamy, z liści odcinamy łyko. Farsz zawijamy w kapustę.  Brytfannę smarujemy masłem, układamy kilka liści kapusty na dno, układamy gołąbki, solimy delikatnie i skrapiamy przyprawa w płynie, zalewamy bulionem lub wodą. Przykrywamy brytfannę. Pieczemy w nagrzanym do 180 - 190 stopni piekarniku przez

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Pieczeń z dzika z suszonymi śliwkami na puree z pieczonej papryki i batata 153

Muszę przyznać, że to moja pierwsza w życiu pieczeń z dzika. Trochę się obawiałam, ale niepotrzebnie… Przecież dawniej dziczyzna królowała w polskiej kuchni! Mięso jest zwarte, ma niepowtarzalny smak i aromat, który zdecydowanie różni się od innych mięs. Zawiera mnóstwo żelaza, witamin i minerałów, niezbędnych dla naszego organizmu szczególnie jesienią. Mięso z dzika jest również chudsze, niskokaloryczne (idealne(...)lodówki na całą noc. Na drugi dzień wyjąć mięso z marynaty, rozłożyć suszone śliwki, zwinąć i obwiązać sznurkiem. Przełożyć do brytfanny, wlać marynatę, przykryć i wstawić do piekarnika nagrzanego do 170°C. Piec przez 1 i 1/2 godziny, następnie zdjąć pokrywkę i piec jeszcze przez około 15 minut. Puree z pieczonej papryki: Papryki przekroić na pół i usunąć gniazda

Oryginalny smak
Pieczeń z łopatki wieprzowej w majeranku z czosnkiem. 170

Dziś przepis na klasyczną pieczeń, według przepisu mojej babci. Mięso jest niesamowicie aromatyczne i smaczne. Idealne na obiad, a po wystudzeniu na kanapki. Polecam. Składniki na pieczeń z łopatki wieprzowej w majeranku z czosnkiem: 1,5 kg łopatki wieprzowej- kulki lub szynki, lub karczku 2 ząbki czosnku majeranek sól pieprz (najlepiej czosnkowy) 2 liście laurowe      Mięso(...)wkładamy do nagrzanego do 200 stopni C piekarnika, po 15 minutach zmniejszamy grzanie do 165-170 stopni C i pieczemy 1,5 godziny. Po tym czasie wyłączamy grzanie, uchylamy piekarnik i zostawiamy tak na 20 minut. Po tym czasie mięso jest gotowe

Rozpustne gotowanie
Pierś z kurczaka pieczona w śmietanie i zupie cebulowej 368

się wszystko przemacerowało. Na ok 2 godziny przed podaniem, wyjmujemy mięso, dodajemy śmietanę, mieszamy i pieczemy ok. 1,5 godziny w temperaturze 200 stopni. Od czasu do czasu zaglądamy do piekarnika i poruszamy mięsem, by zapobiec niedopieczeniu. Do pieczeni pasuje zarówno ryż, jak i ziemniaki; szpinak, mizeria, marchewka z groszkiem

Taste Of My Day
Kaczka pieczona w pomarańczach 205

Dziś mam dla Was przepis na pyszną kaczkę pieczoną w pomarańczach. Mięso z powodzeniem można przygotować na świąteczny obiad dla najbliższych.  Kaczka ma pyszną chrupiącą skórkę, a mięso jest miękkie i rozpływa się w ustach.  SKŁADNIKI: 1 średniej wielkości kaczka, 3 pomarańcze, ½ łyżki papryki słodkiej mielonej, ½ łyżki majeranku, ½ łyżki pieprzu, 1 łyżeczka soli, 5 łyżek oleju , PRZYGOTOWANIE(...)Pozostałe dwie pomarańcze kroję w plasterki. Owoce wkładam do środka kaczki. Związuję nogi. Kaczkę układam na blaszce. Polewam pozostałą marynatą i przykrywam. Kaczkę piekę około 2 godzin w temperaturze 190 stopni. Co jakiś czas mięso polewam utworzonym sosem. Upieczoną kaczkę wykładam na półmisek i dzielę na porcje

Tradycyjna kuchnia Kasi
Czwartek: Kurczak generała Tso 96

Prosty patent, żeby zwykłego, panierowanego kurczaka zmienić w danie zupełnie niecodzinne. Kurczak generała Tso na pewno Wam zasmakuje. Czas przygotowania : 10 minut Czas pieczenia : 15-18 minut Poziom trudności : Łatwe Liczba porcji : 2 Znany jest pod przeróżnymi nazwami: kurczak generała Tso, generała Mao, generała Zuo, Gao, Cho, Tang. A co najlepsze z żadnym generałem nie ma nic wspólnego. Skąd wzięła(...)następnie przełóż do misy z bułką tartą. Dokładnie obtocz mięso w obsypice. Strząśnij nadmiar bułki i wyłóż polędwiczki na tackę do pieczenia i wstaw do piekarnika. Piecz 15-18 minut aż mięso dobrze się upiecze. Wyjmij z pieca. Krok 2 W międzyczasie wymieszaj składniki sosu: sok z 3 pomarańczy, po łyżce sosu sojowego, cukru, octu ryżowego, sosu sriracha, suszonego czosnku

Niedzielny kucharz
Środa: Pulpety włoskie z cukiniowo-marchewkowym spaghetti 140

wsyp przyprawę włoską, posiekaną zieleninę, jajko, tarty parmezan, wymieszaj. Formuj małe pulpeciki, mniejsze od orzecha włoskiego. Obtaczaj każdą kulkę w bułce tartej i odkładaj na blaszkę do pieczenia. Gdy wyrobisz całe mięso, wstaw pulpety do piekarnika i piecz przez 15 minut (albo do czasu, aż pulpecik po przekrojeniu nie będzie różowy w środku). Krok 2 Sos. Posiekaj drobno papryczkę chili

Niedzielny kucharz
Świąteczna pieczeń z szynki 199

Smaczna pieczeń z szynki z wyrazistym sosem. Sprawdzi się i na świąteczny obiad, i na zimno jako wędlina. Szynka była soczysta i dosyć delikatna a sam sos, o zdecydowanym sojowym smaku. Nam, bardzo smakowało.Przepis znaleziony w grudniowym numerze miesięcznika "Kuchnia" 2014r.składniki1 kg szynki wieprzowejmłotkowany czarny pieprz i zielony pieprz1 drobno posiekana papryczka chili50(...)szklanki wody i kilkoma łyżkami zalewy. Dołożyć pokrojoną w piórka cebulę.  Naczynie szczelnie przykryć ( np folią aluminiową) i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 st C. Pieczemy przez godzinę. Po upieczeniu mięso wyjąć, a powstały sos zlać na patelnię.  Dodać masło wymieszane z mąką, podgrzać i mieszać aż sos zgęstnieje.  Jeżeli sosu było mało, możemy dodać jeszcze

Stare Gary
Kaczka pieczona z jabłkami i pigwą 140

KACZKA PIECZONA Z JABŁKAMI I PIGWĄ to doskonały przepis na... Artykuł Kaczka pieczona z jabłkami i pigwą pochodzi z serwisu CookMagazine .

COOKMAGAZINE