wszystko do świąt już gotowe? Mieszkanie lśni, mięsa się pieką, baby pięknie się puszą w oczekiwaniu na świąteczną niedzielę? U mnie jeszcze to tak nie wygląda, ale wszystko zmierza ku dobremu. Dzisiaj mam wolne, więc zdążę zrobić to, co sobie zaplanowałam. Czasami jednak bywa, że z niczym nie możemy się wyrobić. Pracujemy coraz dłużej i kiedy w piątkowe popołudnie wpadamy
W mojej kuchnicytryny, sosem sojowym , kolendrą, kuminem, kurkumą , chili i olejem. Wkładamy mięso, zawijamy w folię, odstawiamy do lodówki na ok. 45 minut. Patyczki do szaszłyków nacieramy oliwą, nadziewamy mięso i pieczemy / smażymy. Są 2 sposoby – możemy usmażyć miso na patelni grillowej lub upiec w piekarniku w 180C z opcją grill SOS ORZECHOWY: Mleko kokosowe grzejemy dodajemy masło orzechowe oraz pozostałe
Ostra na Słodkoalbo je związać sznurkiem albo włożyć samemu w siatkę. Można również upiec samo bez zabezpieczeń ale wówczas może być mniej soczyste. Dodatek cebuli i miodu zaostrza smak mięsa, polecam. Pieczeń cielęca z miodem i cebulą. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowaniePolecam wszystkim, którzy tęsknią za latem. Przed wami lekka, orzeźwiająca tajskasałatka w wersji podstawowej, jeżeli tylko masz ochotę i nie wyobrażasz sobie posiłku bez mięsa dodaj pieczoną kaczkę albo kurczaka. Będziesz potrzebować 2 porcję zielony ogórek - 1 szt marchewka - 1 szt czerwona cebula - 1 szt mango - 1 szt czerwona papryka - 1 szt sałata rzymska świeża kolendra świeża mięta dressing
Wylizany RondelKupiłam sobie wolnowor, dlatego przed świętami wypróbowuję jakie mięsa z niego można zrobić i jak smakują. Dzisiaj postanowiłam zrobić schab, mąż go przyprawił w stylu delikatnie
Bernika - moj kulinarny pamietnikPodaję dzisiaj idealne mięso na świąteczny stół. Mięso jest kruche i delikatne w smaku, soczyste, polecam. Do mięsa delikatne pieczone ziemniaki w ćwiartkach i pyszny obiad na stole, aha jeszcze jakaś surówka obowiązkowo. Goście i domownicy będą zachwyceni. Ja dodatkowo podałam śliwki w occie, rewelacyjnie pasują. Bitki z szynki z dzika. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniewtedy się upieką ].Następnie kurczaka podsmażyć, przełożyć na blaszkę.Cebulę, marchewkę i pieczarki pokroić, lekko podsmażyć i dodać do kurczaka.Dodać także lekko podgotowane i odcedzone ziemniaki.Wymieszać, piec aż, mięso i ziemniaki będą miękkie
Moje domowe kucharzeniewięcej niż tylko kilka obiadów. Sól grzybowa, bo o niej mowa, idealnie nadaje się do dosmaczania mięsa lub sosów. Wystarczy dodać odrobinę do sosu pieczeniowego lub natrzeć nią mięso przed pieczeniem. Przygotowanie jej jest banalnie proste i szybkie. Do blendera (malaksera) wrzuciłam garść suszonych grzybów . Idealnie nadają się do tego celu mniej lubiany trzonki. Zmiksowałam je, dodałam do nich
Codzienna kuchnia niecodziennakuchni do kuchni. Dlatego jego potrawy są wyśmienite i zagadkowe. Popróbujcie koniecznie bo pracy z kurczakiem mało, trochę czasu wymaga a efekt piorunujący. Potrzebny będzie termometr do mięsa. Kurczak pieczony według receptury Hestona Blumenthal'a. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanieząbkiem czosnku a na wierzch wrzućcie coś co lubicie! Możecie też przygotować masełko czosnkowe – obraną główkę czosnku zawinięta w folię alu pieczecie w piekarniku (najlepiej przy okazji pieczenia jakiegoś mięsa, bo inaczej szkoda energii) – pychota! RELAKS. Najlepiej z ulubioną książką, serialem czy muzyką. Poprawia nastrój i odpręża! Czasami po prostu trzeba sobie pozwolić na nic nierobienie i chodzenie
Szybko Tanio Smaczniekażdej połówki łyżeczką wydrążyć miąższ , tworząc łódeczki, tak aby boki miały około 1 cm grubości. Każdą łódeczkę z bakłażana wyłożyć w środku plastrami sera. Na wierzch wyłożyć mięso i piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni C około 20 minut. Podawać gorące posypane natką pietruszki i polane ulubionym sosem bakłażan faszerowany
O kuchni z uczuciemniepocięty środek nakładamy pierś, na to rozsmarowujemy łyżeczkę ketchupu, następnie układamy pieczarki i plasterek żółtego sera. Zaplatamy paseczki od ciasta, od lewej do prawej. (pozostawiając malutkie przestrzenie aby mięso podczas pieczenia mogło swobodnie oddychać. Tak przygotowane cztery porcje smarujemy roztrzepanym jajkiem. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do około
Smaki NataliiZapraszam na przepis z mojej ulubionej kategorii: mało pracy, duży efekt 🙂 Polędwiczki upieczone w panierce z płatków migdałowych Są chrupiące i delikatne, dlatego stały się ostatnim
Wiszniówkaszczypiorku porcja pieczonego kurczaka Ryż wymieszać delikatnie wraz z fasolką, kukurydzą i posiekanym niezbyt drobno szczypiorkiem. Na końcu dodać w całości lub pokrojonego na mniejsze kawałki pieczonego kurczaka. Mięso można wymieszać z resztą składników lub podać bez mieszania. Taką sałatkę podawać z sosem, ma przykład majonezowym, jogurtowym lub mieszanym. sos: 4 łyżki gęstej kwaśnej śmietany
Codzienna kuchnia niecodziennagodziny. Po tym czasie marynatę odlewamy z miski i łączymy ją z 120 ml. wody. Mięso przekładamy do keksówki i zalewamy je połową marynaty a drugą połową polewamy mięso podczas pieczenia co jakiś czas. Pieczemy około 70 min w 180C. Smacznego
Radość kipiąca uśmiechem.