mięsa pieczone - 17572 przepisów (strona:142/1172)

Kurczak na piwie. 347

olejem i wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni na 1 godzin 40 minut. Jeśli kurczak będzie mniejszy to musicie skrócić czas pieczenia. Przyjęte jest, że 1 kg mięsa 1 godzina pieczenia. W trakcie pieczenia co jakiś czas oblewałam kurczaka piwem ze szklanki. Robiłam to łyżką. Piwo w butelce będzie parować nie będzie wypływać z butelki. Dlatego 2 razy

Agusiowe smakołyki
Rosołek jak u Mamy – przepis 101

plasterki/kosteczkę. 8. Serwujemy z drobnym makaronem, kawałkami kurczaka i warzywami. Można posypać posiekanym koperkiem lub natką pietruszki. 9. Resztę mięsa i warzyw możemy wykorzystać do pieczonych pierożków z mięsem z rosołu

Kate's Kitchen
Kurczak w boczku nadziewany suszonymi pomidorami 214

delikatnie na siebie nachodziły. Nafaszerowaną pierś kurczaka układamy w poprzek plastrów boczku i ściśle zawijamy. Mięso układamy w naczyniu żaroodpornym i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 220 stopni. Mięso powinno piec się przez około 50 minut pod przykryciem. Gotowe

Dieta bez mleka
Faszerowana cukinia przepis 159

hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi;} Faszerowana cukinia – przepis Lekkie a zarazem pożywne danie – faszerowana cukinia pieczona z mięsem mielonym wołowym i warzywami. Propozycja obiadu bądź kolacji – uroczystej lub na co dzień ! :) Przede wszystkim cukinie są bardzo łatwe w przygotowaniu! Potrzebne będą (porcja dla 3-4 osób

MintTaste
Jak zrobić sos francuski Mornay 240

Bardzo prosty i bardzo szybki do zrobienia jasny sos francuski. To tylko kilka łatwo dostępnych składników. Sos idealny jest do: -  gotowanych szparagów - białego mięsa np. pieczonego kurczaka - jajek na twardo oraz w koszulkach - gotowanych i pieczonych ryb - pulpetów z kurczaka i ryb Czas przygotowywania: do 20 minut Ilość sosu:  4 porcje Składniki

AniaGotuje.pl
Naczynia żeliwne – jak gotować w garnkach żeliwnych i jak o nie dbać 274

gotowanie potrawy. Żeliwny garnek świetnie działa też jako piec i tak był wcześniej (już w XVII wieku) wykorzystywany– przy wysokiej temperaturze i jej równomiernym rozkładzie działa perfekcyjnie przy pieczeniu chleba, mięsa czy ciasta. Garnek rozgrzewamy zaczynając od włożenia go do zimnego piekarnika, a następnie do już mocno rozgrzanego garnka wkładamy chlebowe ciasto lub mięso i zamykamy garnek rozgrzaną pokrywką

Karo in the Kitchen
Pijane misie 120

Uwielbiam banalnie proste przepisy. Chleb z pomidorem i cebulą dużo bardziej mi smakuje niż pieczone godzinami mięsa nadziewane niewiadomo czym. Przecież mało kto jest profesjonalnym kucharzem i ma tyle wolnego czasu. Moją ulubioną przegryzką koktajową są pijane misie. Przepis jest pretty much self explanatory. Zalewa się misie typu haribo białym winem lub innym alkoholem, który nie ma zbyt

Ugotowane pozamiatane
Skrzydełka marynowane w Sosie Hoisin (pieczone) 129

Przepis autorski (mój). W moim domu bardzo lubimy Sos Hoisin. Przeważnie używam go do przyrządzenia różnych części kurczaka oraz żeberek. Jego słodko-pikantny i lekko czosnkowy

Di gotuje
CUKINIA FASZEROWANA MIĘSEM MIELONYM I WARZYWAMI 382

WYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 50 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 9 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 2-3 Składniki: 3 nieduże cukinie, 15 dag mięsa mielonego, 5 większych

JejKuchnia
Pierś pieczona w marynacie jogurtowej 136

wrzucamy pokrojone piersi i bardzo starannie obtaczamy je w marynacie. Odstawiamy do lodówki na minimum godzinę, ale im dłużej tym lepiej :)  Naczynie żaroodporne smarujemy oliwą /olejem, układamy mięso ( ja piekłam partiami, tak by mąż później miał prosto  z pieca:))  Pieczemy w temp. 200 stopni przez 35min

Mamuśka wraca do formy
NADZIEWANE CUKINIE 180

ukochanym granatem.  Sprawdźcie sami! SKŁADNIKI: - 2 duże cukinie - 1 szalotka - 2 ząbki czosnku - 100 g kaszy orkiszowej - 2 grube kabanosy, możesz też użyć szynki, kiełbasy bądź mięsa z pieczonego kurczaka - 4 łyżki drobno pokrojonej czerwonej papryki w zalewie z oliwy z oliwek (zamiennie świeża) - 20 listków bazylii - 20 listków szałwii - 20 listków mięty - 150 ml jogurtu naturalnego

SMYKWKUCHNI
Pikantny dip ketchupowo - majonezowy 217

można użyć ulubionego, ostrego sosu jak np. Sriracha, Tabasco, lub innych . Dip można przygotować wcześniej i przykryty przechowywać w lodówce przez max. 7 dni. Dip jest idealny do mięs (smażonych, pieczonych, z grilla), krewetek, do maczania w nim warzyw (np. selera naciowego, marchewek, papryki, ogórków). Ostrość dipu można dowolnie zmieniać dodając mniej lub więcej ostrego sosu. Źródło przepisu

Gospodyni Miejska
Baba ziemniaczana radrużanka – kuchnia podkarpacka 190

podkarpacka Składniki na keksówkę (u mnie 12 x 24 cm ): 1 kg surowych ziemniaków 300 g ugotowanych ziemniaków 300 g pokrojonego w kostkę i podsmażonego boczku (lub dowolnego mięsa z pieczeni pokrojonego w kostkę) 1/2 szklanki kaszy manny 1 cebula 2 jajka 1 łyżka oleju 3 łyżki bułki tartej sól pieprz Cebulę kroimy w drobniutką kostkę. Surowe ziemniaki ścieramy

Trzeci talerz
Babka last minute wg Aleex 137

wszystko do świąt już gotowe? Mieszkanie lśni, mięsa się pieką, baby pięknie się puszą w oczekiwaniu na świąteczną niedzielę? U mnie jeszcze to tak nie wygląda, ale wszystko zmierza ku dobremu. Dzisiaj mam wolne, więc zdążę zrobić to, co sobie zaplanowałam. Czasami jednak bywa, że z niczym nie możemy się wyrobić. Pracujemy coraz dłużej i kiedy w piątkowe popołudnie wpadamy

W mojej kuchni
KURCZAK SATAY Z SOSEM ORZECHOWYM 160

cytryny, sosem sojowym , kolendrą, kuminem, kurkumą , chili i olejem. Wkładamy mięso, zawijamy w folię, odstawiamy do lodówki na ok. 45 minut. Patyczki do szaszłyków nacieramy oliwą, nadziewamy mięso i pieczemy / smażymy. Są 2 sposoby – możemy usmażyć miso na patelni grillowej lub upiec w piekarniku w 180C z opcją grill SOS ORZECHOWY: Mleko kokosowe grzejemy dodajemy masło orzechowe oraz pozostałe

Ostra na Słodko

Proponowane wyszukiwania