mięsa pieczone - 17572 przepisów (strona:133/1172)

Filet z piersi kurczaka pieczony w płatkach kukurydzianych 203

łyżki oleju Mięso umyć, osuszyć i przełożyć do miski. Następnie dodać sos sojowy i przyprawy. Całość wymieszać i odstawić do lodówki - minimum na kilka godzin, a najlepiej na całą noc. Po tym czasie filety obtoczyć w jajku roztrzepanym z mlekiem oraz dokładnie - w uprzednio pokruszonych płatach. Blachę wysłać papierem do pieczenia i posmarować odrobiną oleju. Ułożyć kurczaka, którego należy delikatnie

Di gotuje
Pieczeń wieprzowa z dynią 127

Łopatka wieprzowa, dynia, boczek, przyprawy. Jak myślicie co z tego będzie ? Nie będę Was trzymać w niepewności i zdradzę Wam co wymyśliłam. Zrobiłam pieczeń do chleba

Ewa w kuchni
Tacos na winie dna wczorajszego. 342

się nawinie pod rękę.  Dodatkowo pysznie  ostry Dip meksykański Prymat. Świetne! Składniki: szklanka mąki pszennej szklanka mąki kukurydzianej sól 2 łyżki oleju woda   mięso z pieczonego kurczaka salami ulubione warzywa Dip Meksykański Prymat majonez Sposób wykonania: Mieszamy ze sobą mąkę pszenną i kukurydzianą. Dodajemy sól, olej i wlewamy wodę. Można dodać odrobinę wrzątku, aby zapażyc mąkę(...)małego talerzyka. Smażymy na suchej patelni po obu stronach. Jeszcze gorące formujemy na kształt tzw muszelek. Ja pomogłam sobie wieszając upieczone gorące tortille na kratce z piekarnika.   Mięso z kurczaka rozdrabniamy doprawiamy do smaku i łączymy z majonezem. Dzięki temu nasze kawałki kurczaka nie będą suche. Warzywa np sałata lodowa, pomidory, ogórki, cebula czerwona, papryka..... kroimy na dogodne

Malinowe Pocałunki
Schab pieczony w boczku z jabłkami 140

nich jest przepis na schab pieczony w boczku z jabłkami. Świetnie sprawdzi się jako danie obiadowe, ale również jako zastępstwo wędliny do kanapek. Smakuje naprawdę rewelacyjnie. Gorąco polecam! A wkrótce na blogu kolejne propozycje Wielkanocne :) Składniki: 1,5 kg schabu 300g wędzonego boczku 4 jabłka masło (najlepiej klarowane) sól pieprz majeranek Mięso umyć, osuszyć, natrzeć solą, pieprzem i majerankiem(...)gniazda nasienne. Posypać majerankiem. Mięso obsmażyć na maśle, przełożyć do brytfanki, podlać wodą i wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 160 stopni. Piec około godziny. Po godzinie mięso obłożyć jabłkami i piec jeszcze około 15-20 minut. Smacznego

kuchnia doski
BAGIETKA Z PASTĄ "HAWAJSKĄ" 112

light Sól, pieprz Dodatkowo: Bagietka  Kawałki ananasa i oregano/bazylia do dekoracji Sposób wykonania: Kurzaka nacieramy marynata z ziół, soli i oliwy z oliwek. Wkładamy do rękawa i pieczemy. Upieczone mięso wyjmujemy i studzimy.  Kurczaka dzielimy na małe kawałki i wrzucamy do miksera, dodajemy jogurt , majonez, sól i pieprz. Miksujemy na gładką pastę. Na koniec dodajemy posiekanego drobno ananasa

Marcepanowa kuchnia
Piwny szaszłyk 88

oleju. Pieczarki obrać, większe przekroić na pół, paprykę pokroić na mniejsze kawałki, cebulę w plasterki. Wszystkie składniki nadziać na patyczek, posypać solą, pieprzem i polać oliwą. Podczas pieczenia podlać mięso kilkakrotnie piwem. SMACZNEGO

Malinowo w kuchni
paprykarz z pieczonej makreli 155

gorąco, co oznacza że mogę wtedy nasz paprykarz,  przełożyć do słoików (co spowoduje spasteryzowanie  się pasty) i o wiele dłużej go wtedy przechowywać. Po wtóre,  mięso krótko pieczonej ryby, będzie delikatniejsze i bardziej soczyste od uwędzonego. Po trzecie zaś w ten sposób wykonam produkt, o wiele bardziej zbliżony do oryginału ( w którego składzie nigdy nie było

Miód i pieprz
Francuska orzechowa tarta z kaczką na jesienny piknik! 163

swój jedyny i niepowtarzalny sposób. Ja wyczarowałam w kuchni przepyszne danie, rodem z kuchni francuskiej. Bardzo aromatyczna i korzenna tarta z dużą ilością orzechów, karmelizowaną czerwoną cebulą, mięsem z pieczonej kaczki, chrupiącym boczkiem i chrupiącymi zielonymi jabłuszkami kaparowymi. Tą tartę po prostu trzeba chociaż raz zrobić podczas jesieni, jest bardzo chrupiąca, bogata w smaku i obłędnie dobra. Tarta jest(...)zmiksuj z mięsem z kaczki, olejem i dwoma białkami, dopraw solą i pieprzem - na ciasto wykładamy plastry boczku tak aby połowa ich długości była poza tartą (potem będziemy je zawijać), następnie wykładamy masę orzechowo -mięsną.  Na każdą ćwiartkę tarty naprzemiennie wykładamy ze słoiczka Czerwoną cebulę -Stovit, i pozostałe całe orzechy. Zawijamy plastry boczku ku środkowi. Całość pieczemy godzinę

SMYKWKUCHNI
Myślał indyk o niedzieli... 174

pamiętam ;)  Pieczony indyk  w całości solanka indyk (ok. 6,5kg) 300g mięsa mielonego garść rodzynek 1 jajko bułka tarta 1/2 cebuli 1/4 startej brukwi 1 główka czosnku 1 pomarańcza 2 marchewki przyprawy (zioła prowansalskie, majeranek, słodka i ostra papryka) oliwa Solanka (tudzież marynata) Można się bez niej obyć i po prostu w dniu pieczenia obficie nasolić indyka(...)cały w niej się zanurzył (mi wyszło ok. 7l wody). Pozostawiłam przez 24h w chłodnym miejscu. Pieczenie Z racji swoich gabarytów indyk potrzebuje sporo czasu na pieczenie. Źródła podają iż na każdy 1kg mięsa (z nadzieniem) potrzeba 35- 40min. pieczenia. Ważne jest także dobre rozgrzanie piekarnika przed umieszczenie tam ptaszora. Rozpiętość czasowa jest różna, jedni piszą, że potrzeba

bastalena
Tradycyjny bigos moskiewski - przepis 326

różnych rodzajów mięs. Tradycyjnie, według przepisu, bigos ten przygotowuje się z pozostałych resztek pieczeni wędlin, które znacznie uszlachetniają smak bigosu, czyli z  pieczonej wieprzowiny, wędzonych kiełbas, szynki oraz dziczyzny i innych chłodnych mięs pozostałych z obiadu. Bigos(...)rosole z grzybami, na koniec zapiekany w piecu. Jak zrobić tradycyjny bigos - wypróbowany przepis, składniki, przyprawy i przygotowanie.     Podstawowymi składnikami tradycyjnego bigosu mieszanego są zawsze drobno szatkowana biała i kiszona kapusta oraz różne gatunki mięsa i wędlin, suszone grzyby, a także czerwone wino i powidła śliwkowe. Idealna potrawa na wykorzystanie mięs pozostałych z obiadu. Niekiedy zdarza się również

Moja Książka Kucharska
Polędwiczki z kurczaka pieczone w musztardzie i tartym serze 164

Kolejne błyskawiczne danie obiadowe, które praktycznie robi się samo:). Potrzebujemy jedynie kilku minut na przygotowanie mięsa do pieczenia. Jedno z naszych ulubionych dań. 500g polędwiczek drobiowych 4 łyżki musztardy  sól, pieprz, papryka słodka, czosnek granulowany 150g tartej mozzarelli  natka pietruszki do dekoracji 1. Filety mieszamy z musztardą i przyprawami. Układamy je w naczyniu żaroodpornym, posypujemy tartą mozzarellą

Szefowa kuchni
Łopatka jagnięca z piekarnika - uczta smaków 130

dokładnie natrzeć (wcześniej umyte i wysuszone papierowym ręcznikiem) mięso. Umieścić  w naczyniu, obłożyć igiełkami rozmarynu, przykryć folią spożywczą i ustawić na noc w lodówce obrać i pokroić w grube plastry 2 cebule. Na cebuli ułożyć jagnięcinę, następnie podlać bulionem wstawić pod przykryciem do piekarnika nagrzanego do 250' C i piec 10 minut(...)czasie zmniejszyć temperaturę do 160' C i piec 2 godziny pod przykryciem w miedzyczasie można podlać kilkakrotnie sosem. 20 minut przed końcem pieczenia zdjąć pokrywę i piec odkryte mięso do zrumienienia upieczone mięso kroić gdy "odpocznie" po około 10 minutach

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Wielkanocna pieczeń z jajkami 96

świątecznym stole nie może zabraknąć tradycyjnym polskich potraw.Pieczeń rzymska to po prostu pieczeń z mięsa mielonego z dodatkiem ugotowanych jaj. Można ją jeść i na ciepło i na zimno. Składniki (8 porcji): 1 kg mięsa mielonego wołowo-wieprzowego 2 jajka 3 łyżki bułki tartej 1 łyżka mąki 4 ząbki czosnku majeranek, sól, pieprz do smaku 5 jajek ugotowanych(...)oleju Sos chrzanowy  Sposób przygotowania: Do mięsa wybić jajka, dodać bułkę tartą, mąkę i wyciśnięty przez praskę czosnek.  Doprawić do smaku solą, pieprzem, majerankiem i dokładnie wyrobić.  Do natłuszczonej foremki wyłożyć połowę masy, następnie delikatnie wcisnąć ugotowane jajka, przykryć pozostałą częścią masy i uklepać.  Wierzch natłuścić olejem. Piec w temperaturze 180°C przez około 45 minut

The Slow Life Wife
Sałatka z kurczakiem 136

Mięso z pieczonego kurczaka – 40 dag Ziemniaki – 25 dag Ogórek kiszony – 2 szt Jabłko – 1 szt Groszek zielony – ˝ op Jajka na twardo 2-3 szt Majonez -  250 ml Musztarda -  1 łyżeczka Sól Cukier Natka pietruszki Ziemniaki obrać, opłukać i ugotować, ostudzić. Jajka obrać. Mięso z kurczaka, jajka, ziemniaki, obrane ogórki i jabłko pokroić w kostkę, wsypać

Camilla w kuchni
Sałatka kalafiorowa z kurczakiem i pomidorami 154

Kolejna propozycja na sałatkę kalafiorową, tym razem z mięsem i soczystymi pomidorami. Składniki: 1 kalafior, 20 dag mięsa drobiowego (pieczonego lub gotowanego), 20 dag pomidorów, 2 ząbki czosnku, sól do smaku, majonez, natka pietruszki. Wykonanie: Kalafior dokładnie opłukać, ugotować w lekko osolonej wodzie (lecz nie rozgotować). Pomidory opłukać, obsuszyć, pokroić i połączyć z ostudzonym pokrojonym na różyczki kalafiorem. Pokroić(...)również mięso, dodać do kalafiora, przyprawić do smaku solą i startym czosnkiem i na koniec polać majonezem  i posypać natka pietruszki

Tradycyjna Kuchnia