mięsa pieczone - 17572 przepisów (strona:127/1172)

Jambalaya z resztkami z kurczaka 132

wołowiny, wieprzowiny, czy resztek pieczonego kurczaka. Amerykanie często gotują jambalayę po Święcie Dziękczynienia, żeby spożytkować kawałki wczorajszego indyka. My w naszej jambalai użyliśmy resztek kurczaka z rosołu. Podsmażony z chorizo zmienił się nie do poznania, nabrał smaku i ostrości. Polecamy Wam ten przepis, jako sposób na wykorzystanie resztek pieczystego. Możecie też użyć świeżego mięsa. Wtedy trzeba(...)wydłużyć o kilka minut czas smażenia. Lista składników jest długa za sprawą przypraw, których jest sporo. Warto je dodać, bo jambalaya to przede wszystkim aromat przypraw. Składniki: Szklanka pieczonego, posiekanego mięsa 30-centymetrowy kawałek chorizo Krewetki (najlepiej surowe, mogą być mrożone) 250 g 1 cebula 2 ząbki czosnku Mała czerwona papryka Mała zielona papryka 2 łodygi selera naciowego Szklanka

Niedzielny kucharz
Schab w ziołach i soli peklowej 150

papierowym, można go związać nicią bawełnianą aby zachował swój ładny kształt. Nacieramy dokładnie przygotowaną mieszanką z każdej strony, dociskając do mięsa. Przygotowany schab układamy w prostokątnym naczyniu szklanym żaroodpornym, przykrywamy pokrywą i marynujemy minimum 48 godzin w lodówce. Przed pieczeniem schab ogrzewamy do temperatury pokojowej, wlewamy wodę do naczynia, zamykamy i pieczemy w nagrzanym piekarniku do 180*c około

Wanilia i Kardamon
Karmel wietnamski 122

jest słodko-gorzki. Razem stanowią wyjątkowy duet. Karmel wietnamski znajduje jednak przede wszystkim zastosowanie jako przyprawa do smażonych, grillowanych mięs. My wykorzystujemy go jako doskonały środek rewitalizacji mięsa z pieczeni. Ale nie tylko. Okazało się, że karmel wietnamski i mleko kokosowe potrafią zmienić w wyśmienite danie kawałek nudnego mięsa z rosołu. Przygotowanie Krok 1 Cukier wsypujemy do rondelka

Niedzielny kucharz
Święta Bożego Narodzenia - jak sprawnie je przygotować 192

doprawiania i dodawania majonezu przechować w lodówce w szczelnie zamkniętym naczyniu. Gwarantuję, że nic im się nie stanie przez ten czas. Sama ten patent stosuję od wielu lat. Mięso na pieczenie można przyprawić dużo wcześniej, a po przyprawieniu zamrozić. Dzień przed pieczeniem wystarczy wyjąć je z zamrażarki i rozmrozić w lodówce (proces rozmrażania trwa wtedy wolniej, co jest korzystne

Codzienna kuchnia niecodzienna
Filet drobiowy grilliowany orientalnie 129

sojowy znajdziecie na stronie www.Skworcu.com.pl 1. Przygotować marynatę do mięsa. Fileta umyć, osuszyć i natrzeć olejem z przyprawami. Rozgrzać grill elektryczny lub patelnie grillową. Grill wykładam papierem do pieczenia aby mięso było bardziej soczyste, a płytki grilla pozostaną czyste. Filet jest gotowy po około 10-12 minutach po zapiekaniu w grillu 1000 W. Gorące mięso kroimy na małe paski

Apetyczna babeczka
Kurczak z grzybami 209

wymaga rozbijania. Pamiętaj, że kurczak to nie kaczka czy wołowina i musi być dobrze wysmażony. Jeśli po rozkrojeniu mięso jest różowe w środku, wrzuć je spowrotem do pieca. Zjedzenie niedosmażonego mięsa może grozić różnymi nieprzyjemnościami, od sraczki po zarażenie salmonellą. Ok, cycki się pieką, czas na sos. Pokrój pieczarki w jakieś większe cząstki i wrzuć na patelnię, na której smażyłeś

manslogblog
Karkówka pieczona w kapuście 210

Karkówka pieczona w kapuście Kruche i aromatyczne mięso, które idealnie komponuje się ze smakiem kiszonej kapusty. Danie to trochę w smaku przypomina tradycyjny bigos. Jest to świetna opcja na przyjęcie, kiedy chcemy zaskoczyć gości czymś nowym a do tego bardzo smacznym. Do tak przyrządzonego mięsa polecam podać pieczone ziemniaczki, które możemy upiec w piekarniku, w tym samym(...)układamy podsmażone mięso *** *** Na mięsie układamy podsmażoną cebulkę. Całość przykrywamy resztą kapusty i ponownie oprószamy delikatnie przyprawami *** *** Potrawę należy zapiekać pod przykryciem, jeśli jednak nie mamy pokrywki do naczynia żaroodpornego, możemy włożyć je do foliowego rękawa przeznaczonego do pieczenia i szczelnie zamknąć lub zawiązać – ja tak właśnie zrobiłam *** *** Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180’C i pieczemy przez

Blog z Apetytem
Perliczka w pomarańczowej marynacie 147

wysuszyć, więc ważna jest odpowiednia marynata i sposób przygotowania perliczki. Przed pieczeniem najlepiej moczyć ją kilkanaście godzin w solance, a potem „suszyć” kilka godzin w lodówce. Jak widać – na gotową potrawę trzeba trochę poczekać, ale efekt jest tego wart. Delikatne, soczyste, kruche mięso w oszałamiającej marynacie z pomarańczy, imbiru i miodu.   Składniki: – 1 perliczka (waga(...)roztopić, dodać oliwę, miód, sos sojowy i paprykę. Wyjąć perliczkę z piekarnika i odkryć. Polać sosem,w którym się dusiła. Następnie za pomocą pędzelka kuchennego posmarować perliczkę przygotowaną glazurą. Piec dalej, już bez przykrycia przez około 50 minut. Co jakiś czas smarować pozostałą glazurą i polewać sosem, żeby zapobiec wysuszeniu. Około 20 minut przed końcem pieczenia perliczkę obrócić, posmarować glazurą

Pociąg Do Kuchni
Jak połączyć posiłki, żeby były zdrowe? 189

czytelniczek poprosiła mnie, żeby zamieścić przykładowy jadłospis dzienny i zrobię to, ale potrzebuję trochę czasu. 🍎 Nie łączę mięsa z węglowodanami, czyli np. z ziemniakami, kaszami czy makaronami. Jem mięso z surówkami i sałatkami. Warzywa na ciepło też pasują. 🍎   Bardzo rzadko, jedząc chleb, smaruję go masłem. Wolę zjeść chleb bananowy i posmarować go dżemem. Albo zrobić sobie grzanki z chleba(...)Więcej jem jajek, a czasem zastępuję je nasionami chia (1 łyżka nasion, to jedno jajko, poza tym chia to też substytut siemienia lnianego). Chia można dodawać do pieczenia pieczywa. 🍎   Mięso tak: wołowe, drobiowe - jest naprawdę dużo sposobów na przygotowanie takich mięs, żeby mi się nie znudziły. Różnie przyprawiam, zmieniam dodatki. Gotuję, piekę, smażę na zdrowym tłuszczu: maśle klarowanym

Szczęśliwa kuchnia
Kurczak marynowany w keczupie 225

kurczaka, lekko ją wmasowując w mięso. Kurczaka zostawić w misce z marynatą. Miskę przykryć szczelnie folią aluminiową i włożyć na noc do lodówki. Następnego dnia wyjąć mięso minimum na 1 godzinę przed pieczeniem. Naczynie(...)którym będziemy piec kurczaka wyłożyć folią aluminiową. Ułożyć w niej mięso. Każdy kawałek kurczaka polać 1 łyżeczką marynaty. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 180-200 stopni i piec około 45 minut, aż mięso będzie miękkie a skórka ładnie się przypiecze

My simple kitchen
Pieczone devolaye w chrupiącej panierce 264

troszkę pietruszki. Mięso zwinąć i obtoczyć najpierw w cieście, a następnie w płatkach kukurydzianych. Włożyć do rozgrzanego piekarnika do 200stopni C i piec 40min. W czasie połowie pieczenia odwrócić mięso na drugą stronę

W kuchni u Moniki
Zapiekanka ze szparagami 261

mało na obiad na następny dzień. Za dużo by wyrzucić. Czasami też, nie mamy zwyczajnie ochoty jeść dwa dni z rzędu tego samego. Nam ostatnio zostały ziemniaki i mięso z pieczonego kurczaka. Myślałysmy co z nimi zrobić, myślałyśmy i wymyśliłyśmy... zapiekankę! Dorzuciłyśmy trochę szparagów ( trzeba karzystać póki sezon trwa) i cukinię (warzyw nigdy nie za wiele :)). Wszystko zalałyśmy śmietanowym(...)sosem i posypałyśmy zółtym serem. Efekt był znakomity! Czas przygotowania: ok. 60 minut ( w tym ok.25 minut pieczenia) Ilość porcji: 4 Składniki: 500g ugotowanych ziemniaków Pęczek białych szparagów Pół pęczka zielonych szparagów Cukinia 250g ugotowanego/usmażonego/ upieczonego mięsa z kurczaka Oliwa Opakowanie śmietany 12% 200g żółtego sera Ulubione przyprawy: sól, pieprz, oregano, Przygotowanie potrawy zaczynamy od nastawienia posolonej wody

Kolizje Smaków
Rolada ze szpinakiem 151

według uznania. Mozarellę zetrzeć na dużych oczkach tarki, paprykę i ogórki pokroić w niedużą kostkę. Wymieszać wszystkie składniki farszu i wyłożyć je na mięso. Zawinąć i mocno obwiązać szpagatem, żeby się nie rozeszło. Są dwie opcje pieczenia, roladę można zawinąć w folię(...)aluminiową bądź włożyć do rękawa, po licznych testach uznaliśmy, że wersja z folią aluminiową jest bardziej soczysta i tą polecam dla tych, którzy nie lubią zbyt suchego mięsa. Roladę ze schabu pieczemy 1,5 godziny (wprost proporcjonalnie do wagi mięsa), natomiast roladę z indyka nieco krócej, godzina powinna wystarczyć. Przez pierwsze pół godziny temperatura pieczenia powinna wynosić 200 stopni

Przepysznik - BLW i nie tylko
Empanadas , chrupiące pierożki 147

naprawdę pyszne i wcale nie trudniejsze niż nasze krajowe Składniki : ciasto : 2 szklanki mąki pszennej gorąca woda 1 płaska łyżeczka soli 1 łyżka oleju farsz : 2 szklanki mięsa z pieczonego lub gotowanego kurczaka , bez kości 1 cebula 2 ząbki czosnku 4-5 pieczarek 2 papryczki jalapeno , czerwona i zielona 150 ml słodkiej gęstej śmietany 2 łyżki masła sól , pieprz(...)smaku dodatkowo olej rzepakowy do smażenia Mąkę , olej , sól umieszczamy w maszynie do wyrabiania . Zaczynamy wyrabiać ciasto , dolewając tyle wrzątku , żeby powstało gładkie , sprężyste ciasto . Odstawiamy do przestygnięcia . Mięso z kurczaka przepuszczamy przez maszynkę do mielenia . Na patelni podsmażamy siekaną drobniutko cebulę i wyciśnięty praską czosnek . Jak nabiorą złocistego koloru , dodajemy zmielonego kurczaka i nadal smażymy . Jak już farsz będzie

Ogrodnik w podróży
Kurczak po zbójnicku 891

Kurczak po zbójnicku Mięso z kurczaka pieczone na aromatycznej kapuście z pieczarkami to pomysł na pyszny obiad z piekarnika. Polecam!     Składniki: 7-8 pałek z kurczaka przyprawy: sól, pieprz, majeranek, papryka słodka i ostra, kminek mielony 0,5 kg kiszonej kapusty 1 cebula 100g pieczarek 70ml bulionu 1 łyżka koncentratu pomidorowego 1 łyżka miodu 1 łyżka(...)chwilę przesmażamy *** *** Kapustę przekładamy do żaroodpornego naczynia *** *** Na kapuście układamy doprawione wcześniej mięso z kurczaka i smarujemy je delikatnie z wierzchu olejem *** *** Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180’C i pieczemy przez 1 godzinę – bez przykrycia *** *** Do tak upieczonego kurczaka z kapustą polecam podać pieczone ziemniaczki, które możemy przygotować w piekarniku razem z mięsem PRZEPIS TUTAJ

Blog z Apetytem

Proponowane wyszukiwania