mięsa pieczone - 17572 przepisów (strona:123/1172)

pieczone bataty z mięsem mielonym 120

upieczony środek wymiesza się z farszem, ale to nie jest konieczne. W pieczeniu najważniejsze jest by dobrze je upiec przed wydrążeniem. Takie przynajmniej jest moje zdanie. To co włożymy do środka to już jest nasza wyobraźnia. Grzyby, mięso, szpinak, cebulka a może nawet jajko. Moje pierwsze pieczone bataty nafaszerowałam mięsem mielonym. Składniki: * 2 większe bataty * 50 dkg mięsa(...)koniec przyprawiłam do smaku solą, papryką, pieprzem i ziołami. Wydrążony miąższ z batatów rozdrobiłam widelcem i połączyłam z mięsem. Tak przygotowany farsz nakładałam do wydrążonych batatów. Posypałam startym żółtym serem i zapiekałam całość 15 minut w 180 stopniach. Taką połówką pieczonego faszerowanego batata naprawdę można najeść się do syta :D Smacznego życzę :D Lidka

Pieprzyć z Fantazją
Mięsne gniazdka z pieczarkami 157

farsz pieczarkowy. Gotowe gniazdka wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy ok 30 minut, aż mięso będzie upieczone, pod koniec na wierzchu układamy kawałeczki serka topionego lub żółtego. Gdy gniazdka są już upieczone, wyjmujemy blachę i ściągamy mięsne gniazdka, podajemy od razu, gdy są jeszcze ciepłe posypane natką pietruszki np. z pieczonymi ziemniakami, frytkami i surówką. Takie mięsne gniazdka można

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Kleftiko pieczone w pergaminie 204

wykorzystaliśmy łopatkę wieprzową. Danie chociaż początkowo wydaje się skomplikowane jest naprawdę proste i nie wymaga zbyt dużo pracy. Uzupełnieniem mięsa są pyszne warzywa i przyprawy, które zamieniają się w wykwintny obiad.   Kiedyś mięso do kleftiko pieczone było w jednym, dużym kawałku, teraz kroi się je Czytaj dalej... Artykuł Kleftiko pieczone w pergaminie pochodzi z serwisu

Pasja Smaku
PIECZONY INDYK W SOSIE PIECZARKOWYM 136

indyka pieczarki parę suszonych grzybków cebula śmietana czosnek majeranek sól,pieprz zioła prowansalskie marchewka pietruszka makaron olej Mięso z indyka przyprawiłam czosnkiem i przyprawami. Polałam oliwą i odstawiłam na 2 godziny do lodówki. Następnie wstawiłam do piekarnika. Podlałam wodą. Piekłam(...)temp.180 stopni przez godzinę. Po godzinie dodałam do niego pokrojoną marchewkę i pietruszkę. ( Możecie dodać inne ulubione warzywa) I ponownie wstawiłam na około 30 minut do piekarnika. Gdy mięso się piekło podsmażyłam pokrojone w plasterki pieczarki i cebulę. Dodałam również parę namoczonych wcześniej suszonych grzybków. Po usmażeniu przełożyłam wszystko do miseczki i zmiksowałam. Przełożyłam na patelnię i dodałam śmietanę. Wymieszałam

potrawyregionalne
Pierś z kaczki z jałowcem i tymiankiem 203

przyrządzeniu, jedynie czas oczekiwania by była idealna jest niestety długi. Czymś co mi się podoba to to że kaczka ma bardzo tłustą skórę, która wytapiając się automatycznie podlewa mięso przy pieczeniu. Na jego bazie może spokojnie powstać sos czy polewka do ziemniaków. Pamiętajcie o kupnie mięsa z wiadomego pochodzenia i o tym by odwiedzać Kuchnię Prozdrowotną codziennie! :) Dla 2 osób(...)pokrojony w cienkie plasterki czosnek. Mieszamy i odstawiamy przykryte do lodówki najlepiej na noc. 2/ Nastawiamy piekarnik na 185 stopni, wkładamy kaczkę umieszczoną w naczyniu żaroodpornym (zamkniętym) i pieczemy 80 minut obracając ją w połowie czasu.  3// Odkrywamy naczynie żaroodporne i z termoobiegiem skórą do góry pieczemy 10 minut 4/ Podajemy na jarmużu z plastrem pomelo. Smacznego

Kuchnia PROzdrowotna
Schab pieczony w rękawie do pieczywa. 124

mieszanki przypraw  przyprawy gosposi od  RAFEX . Zapraszam:) Składniki: 1 kg schabu 5 łyżek oleju 2 łyżeczki soli peklującej 2 łyżki przyprawy gosposi 1 woreczek do pieczenia lub rękaw Wykonanie: 1. Mięso oczyszczamy, płuczemy i dokładnie osuszamy. 2. Olej mieszamy z solą peklującą i przyprawą gosposi, następnie mieszanką dokładnie nacieramy mięso ze wszystkich stron. 3. Tak przygotowane mięso wstawiamy(...)lodówki na 12 godzin ( ja wstawiam na całą noc ). 4. Zamarynowane mięso wkładamy do woreczka do pieczenia lub rękawa, dokładnie zawiązujemy i wstawiamy w formie żaroodpornej do piekarnika. 5. Następnie pieczemy w temperaturze 180 minut przez 60 minut, po tym czasie woreczek rozcinamy i pieczemy jeszcze 5 minut w celu zrumienienia mięsa. 6. Dobrze wystudzony schab kroimy w plasterki

Izabelawkuchni
Ziemniaki pieczone w rękawie 279

Ziemniaki w tym wydaniu są idealnym uzupełnieniem każdego mięsa. Dzięki pieczeniu w rękawie są one jednocześnie chrupiące i niezwykle miękkie. Urzekają również wspaniałym aromatem. Składniki - 1,5 kg ziemniaków - 2 ząbki czosnku - 100 g masła - przyprawa do ziemniaków - zioła prowansalskie Wykonanie Ziemniaki obrać ( chyba, że są „młode” to wystarczy je umyć ) i pokroić w łódeczkę. Przyprawić przyprawą do ziemniaków oraz

Świat Smaku
Klops z jajkiem 109

Pieczeń rzymska lub, jak ktoś woli klops z jajkiem, jest łatwym do przygotowania mięsem i dość często gości na moim stole. Łatwość wykonania, a przede wszystkim smak oraz wygląd na talerzu sprawia, że goście i domownicy są nim zachwyceni. Podstawą wykonania smacznego klopsa jest dobrej jakości mięso mielone. Tym razem zrobiłam go z niezbyt tłustej mielonej łopatki wieprzowej. Mięso najlepiej(...)kupić w kawałku i zmielić samemu, wtedy jest pewność, że mięso jest świeże i bez dziwnych dodatków. Do klopsa można również dodać mielonej wołowiny lub indyka. W moim klopsie dodana jest niewielka ilość mięsa mielonego z indyka, które zostało mi po zrobieniu pieczeni z indyka z papryką . Składniki: (na foremkę o wymiarach

Kuchcik gotuje
Karkówka z marynatą barbecue. 149

lodówki. Mięso wyłożyć na blaszkę i lekko polać oliwą można jeszcze raz wszystko przemieszać.Piec w temperaturze 180 stopni około 75  minut aż zmięknie, podczas pieczenia polać mięso wodą, na końcu powinien wytworzyć się sosik. Bardzo pyszne, podawać z bułką, ryżem lub czym wolicie. Smacznego

Sama słodycz i szczypta chili
Karkówka w musztardzie 105

słodką papryką i pieprzem. Posmarować musztardą. Mięso przełożyć do naczynia, przykryć i wstawić do lodówki na kilka godzin, najlepiej na całą noc. Piekarnik nagrzewamy do 200°C, wkładamy mięso i pieczemy przez 1 godzinę. Po tym czasie odkrywamy i pieczemy jeszcze ok 30 minut  by ładnie się przyrumieniło,   (po 15 minutach przewrócić mięso na drugą stronę

magiczna kuchnia Kasi
Zrazy - zaproszenie do akcji 151

Rzeczypospolitej szlacheckiej: polskiej, litewskiej, białoruskiej i ukraińskiej W swoim tradycyjnym kształcie najprawdopodobniej wywodzi się z kuchni litewskiej chociaż jego nazwa wywodzi się z języka polskiego i oznacza plaster mięsa czy pieczeni odcięty od całości- Tyle wikipedia. Obecnie zrazy robi się z różnych gatunków mięsa i nie tylko uciętego plastra ale i niekiedy z mielonego mięsa .Najważniejsze żeby tam znalazł

Eli Gotowanie
Kurczak zapieczony w warzywnym musie 185

Kurczak o smaku wielu pieczonych warzyw. Mięso jest bardzo aromatyczne i mięciutkie. 1 kg udek z kurczaka Przyprawa do kurczaka Ostra czerwona papryka Majeranek 1 czerwona papryka 3 łyżki natki pietruszki 5 pieczarek 1,5 cebuli 30 ml oleju Udka z kurczaka myjemy i dzielimy na części. Dokładnie nacieramy przyprawą do kurczaka, ostrą papryką i majerankiem. Mięso układamy(...)kosteczkę. 2/3 warzyw miksujemy na gładki krem w blenderze. Mieszamy z resztą warzyw. Wykładamy na mięsie. Kurczaka pieczemy pod przykryciem przez 1 godzinę 10 minut w 190*C. Pod koniec na kilka minut możemy odkryć naczynie, po to aby mięso się zarumieniło

VioletoweKucharzenie
Karczek pieczony z polędwicą w środku 226

przyprawami oprócz soli, imbir oskrobałam, przekroiłam na pół- włożyłam do rękawa, ząbki czosnku przekrojone wzdłuż włożyłam w mięso  nacięte czubkiem noża  Tak przygotowane mięso przechowałam w rękawie do dnia następnego Przed pieczeniem karczek wyjęłam z rękawa i ostrym nożem przebiłam je wzdłuż robiąc nożem obrót tak by powstał otwór w który zmieściła się zamrożona polędwica Posypałam mięso(...)zamknęłam rękaw, zrobiłam w nim kilka małych dziurek Piekłam w piekarniku nagrzanym do 190 stopni C przez 15 min, a potem zmniejszyłam temp. do 160 stopni C, piekłam jeszcze około godziny. Mięso bardzo pyszne, kruche i aromatyczne :) Nie jest może proste do przygotowania, ale trud  naprawdę się opłaca

Proste Potrawy
Pieczona karkówka z sosem z podgrzybków 241

mięso. Do tego celu będziemy potrzebować sporej patelni oraz masła do smażenia. Taki zabieg zamyka pory w mięsie i cały smak pozostaje w środku a nie ucieka podczas pieczenia. Tak przygotowane mięso układamy do naczynia żaroodpornego, na wierzch kładziemy cebulę z mleka, w którym na początku moczyliśmy mięso, pokrojony w kostkę czosnek, 2 liście laurowe i całość wsadzamy do piekarnika(...)Pieczemy w 190ºC przez ok. 1,5h. Czas pieczenia należy kontrolować w zależności od posiadanego piekarnika. Mięso powinno być zarumienione z wierzchu, jednocześnie miękkie i soczyste w środku. Sos z podgrzybków: Ja użyłam do zrobienia sosu świeżych grzybów (podgrzybków) niemal prosto z lasu. Można jednak użyć mrożonych poza sezonem grzybowym. Grzyby obieramy, myjemy i kroimy na części. Ja preferuję większe

PastelFood
Pieczona karkówka z sosem z podgrzybków 325

mięso. Do tego celu będziemy potrzebować sporej patelni oraz masła do smażenia. Taki zabieg zamyka pory w mięsie i cały smak pozostaje w środku a nie ucieka podczas pieczenia. Tak przygotowane mięso układamy do naczynia żaroodpornego, na wierzch kładziemy cebulę z mleka, w którym na początku moczyliśmy mięso, pokrojony w kostkę czosnek, 2 liście laurowe i całość wsadzamy do piekarnika(...)Pieczemy w 190ºC przez ok. 1,5h. Czas pieczenia należy kontrolować w zależności od posiadanego piekarnika. Mięso powinno być zarumienione z wierzchu, jednocześnie miękkie i soczyste w środku. Sos z podgrzybków: Ja użyłam do zrobienia sosu świeżych grzybów (podgrzybków) niemal prosto z lasu. Można jednak użyć mrożonych poza sezonem grzybowym. Grzyby obieramy, myjemy i kroimy na części. Ja preferuję większe

PastelFood