mięsa pieczone - 17572 przepisów (strona:153/1172)

Rolada schabowa z żurawiną w sosie chrzanowym 169

roladę i związujemy sznurkiem. Wkładamy do rękawa i pieczemy około 1 godziny w 200 stopniach C. Sos: śmietanę podgrzewamy (i przed zagotowaniem) dodajemy chrzan tarty oraz sok z połowy cytryny, cukier i sól do smaku. Na koniec dodajemy koperek i zioła prowansalskie. Zagotowujemy i czekamy aż sos się zredukuje. Podajemy do mięsa. schab nadziewany żurawinąkliknij: akcja: mięsna rolada

Bon Appetit Małgorzaty
Faszerowane papryki z mięsem mielonym, pieczarkami i ryżem 223

sera do zapiekania Faszerowane papryki mięsem mielonym, pieczarkami i ryżem – przepis Ugotuj ryż zgodnie z zaleceniami na opakowaniu Pieczarki umyj, obierz i podsmaż na patelni, by odparowała woda Farsz: mięso mielone włóż do miski, dodaj posiekany czosnek, cebulę, pieczarki , ugotowany ryż, sól, pieprz, oregano, 50 g żółtego sera, Papryki: dobrze umyj je, odkrój górną część, wyciągnij gniazda nasienne i dopraw(...)wierzch posyp pozostałym serem i nałóż górną część papryk, Tak przygotowane papryki włóż do naczynia żaroodpornego polej oliwą z oliwek i piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 40-50 minut. Smacznego! Artykuł Faszerowane papryki z mięsem mielonym, pieczarkami i ryżem pochodzi z serwisu Kulinarny Blog - wiesz jak gotować

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pieczeń rzymska z czubrycą 184

Pyszna i aromatyczna pieczeń nie tylko na wielkanocny stół. Doskonała zarówno do kanapek jak i na ciepło do obiadu. Składniki: 700-750 g mielonego mięsa wieprzowo-wołowego 4 duże jajka 1 duża cebula 100-150g wędzonego boczku 1 czerstwa bułka 2 ząbki czosnku 4 łyżki bułki tartej 4 łyżeczki zielonej czubrycy ½ łyżeczki gałki muszkatołowej ½ łyżeczki majeranku sól, świeżo zmielony(...)posmarować tłuszczem. Jeśli jest silikonowa nie jest to konieczne. Do formy wyłożyć  1/3 mięsa, następnie ułożyć 3 ugotowane na twardo jajka. Dodać resztę mięsa dokładnie uciskając. Wierzch można posypać ziołami (ja posypałam czubrycą). Piec w temperaturze 175 stopni przez około 60 minut. Pieczeń doskonała jest zarówno na ciepło jak i na zimno. Smacznego

Ze smakiem i z pasją
Schab pieczony z ziołami 155

rozmarynuświeży tymianek1 łyżka ziaren gorczycyświeżo zmielony pieprz1/2 łyżeczki kminku3 zmiażdżone ząbki czosnkuSposób wykonania:1. Składniki marynaty dokładnie mieszamy i nacieramy mięso. Odstawiamy do lodówki na całą noc.2. Mięso przekładamy do rękawa do pieczenia lub do naczynia żaroodpornego (z pokrywką) i pieczemy 1 godzinę w 200 st.C (do zrumienienia).Smacznego

Kuchnia domowa Ani
PIKANTNE UDKA Z KURCZAKA Z PIEKARNIKA 1131

Mięciutkie, aromatyczne mięso z kurczaka, pieczone w piekarniku ...  niebo w gębie 💗 Dzięki wcześniejszemu zamarynowaniu mięsa, jest ono kruchutkie, i bardzo aromatyczne. Polecam gorąco!  Składniki na marynatę: 1/2 łyżeczki ostrej papryki 1/2 łyżeczki słodkiej papryki 1/4 łyżeczki mielonego kminku 1/2 łyżeczki curry (jeśli lubimy, jeśli nie - pomijamy) 2 łyżeczki musztardy (ja użyłam grillowej, bo lubię jej smak

Walijskie Pichcenie
Schab pieczony z morelami 107

powkładać suszone morele. • Tak przygotowane mięso ułożyć w naczyniu do zapiekania i polać olejem. • Piec w temperaturze 180 st.C przez 1,5 godziny. • Podczas pieczenia kilkakrotnie skropić mięso wodą – najlepiej silikonowym pędzelkiem. • Kroić po upieczeniu i podawać na zimno

To co kocham
Schab faszerowany grzybami i suszonymi pomidorami 116

schab. Dokładnie do końca napełniamy kieszeń. Mięso owijamy folią i wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy 1, 5 godziny w temperaturze 180 stopni. Po tym czasie odwijamy mięso z foli i pieczemy jeszcze ok 40 - 50 min. Powinno ładnie się  przyrumienić. Kroimy w plastry podajemy z ziemniakami lub kaszą. U mnie dodatkowo do całości sos grzybowy (dla chętnych). Polecam

W kuchennym oknie Ewy
Pomysł na kotlety z kurczaka i komosy ryżowej 107

Pomysł na wykorzystanie resztek z obiadu. Mięsa i kaszy. W tym przypadku była to komosa ryżowa i mięso pozostałe z pieczonego kurczaka. Do pozostałości z obiadu dodałam startą cukinię. Starłam ją na tarce o dużych oczkach, lekko posoliłam i zostawiłam, aby puściła sok. Odciśniętą z nadmiaru soku wymieszałam z komosą ryżową (ok. szklanki ugotowanej) oraz posiekanym mięsem (również

Kucharzyca
Kaczka pieczona, faszerowana, z jabłkami i grzybami 201

Kaczka pieczona, dobrze upieczona to bardzo smaczne, miękkie mięso. Dzięki usunięciu kości i wypełnieniu pysznym farszem później całą łatwo pokroić. Naprawdę warto na początku trochę(...)się przyłożyć do luzowania żeby później uzyskać lepszy efekt dania. Kiedy się piekła i pięknie pachniała wiedzieliśmy, że czeka nas pyszny obiad. Jabłko i sok jabłkowy nadały mięsu delikatności i soczystości. Kaczkę piekłam z różnymi farszami. Była na przykład Kaczka z kaszą jaglaną , Kaczka z farszem mięsnym czy Kaczka z farszem kolorowym . A jak przygotować i upiec pyszna, soczystą, pełną

Smaczna Pyza
Cukiniowe krążki z kurczakiem i warzywami 173

passaty i duszę jeszcze ok 5 min. Ostawiam z ognia . Do naczynia żaroodpornego rozkładam papier do pieczenia, a na niego pokrojoną w krążki cukinię. W środek cukninii nakładam mięso z warzywami . Piekę w temperaturze 180 stopni ok 40 min. Dodałam jeszcze jeden plasterek sera pokrojony w paseczki i układałam 3 paseczki w tzw gwiazdeczkę :) Smacznego

Domowa Kuchnia u Mamy
Pasztet z suszonymi grzybami i żurawiną 182

garści suszonych grzybów ( u mnie mieszanka podgrzybków, maślaków i borowików) Sposób przygotowania Grzyby dzień wcześniej namoczyć. W dniu pieczenia pasztetu odlać z grzybów wodę i gotować w nowej wodzie. Miękkie grzyby pokroić w mniejsze kawałki. Nie wylewać wywaru grzybowego. Mięso pokroić w mniejsze kawałki. Podsmażyć z wyjątkiem wątróbki, podlać wodą oraz wywarem grzybowym i dusić do miękkości z listkiem laurowym(...)ubitą pianę z białek. W razie gdyby masa prze dodaniem białek była sucha, podlać ją wywarem z mięsa. Keksówki nasmarować tłuszczem i wysypać bułką lub kaszą manną. Nałożyć mięso do keksówek. Piec w 180 stopniach ok 1h - aż góra się zrumieni. 4.21 http://mieszamwgarnku.pl/do-chleba/pasztet-z-suszonymi-grzybami-i-zurawina/ MieszamWGarnku Artykuł Pasztet z suszonymi grzybami i żurawiną pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe

Mieszam w Garnku
Rolada mięsno-serowa 265

piekarnika). Rozsmarowujemy – uzyskamy cienką warstwę (masy może wydawać się bardzo mało, ale urośnie). Pieczemy przez ok. 15 minut w 200ºC (190ºC z termoobiegiem). Szalotkę i marchew obieramy. Szalotkę kroimy drobno, a marchew trzemy na tarce o dużych oczkach. Do mięsa mielonego dodajemy dwa jajka, dwie czubate łyżki bułki tartej, dwie łyżki majonezu oraz drobno posiekaną cebulę szalotkę, posiekany szczypiorek(...)serowe wyciągamy i lekko studzimy (powinno być jeszcze ciepłe, ale nie bardzo gorące). Odwracamy, kładąc roladę na bawełnianą ściereczkę lub nowy kawałek papieru i delikatnie zrywamy papier do pieczenia. Rozkładamy równomiernie mięso mielone. Zwijamy ciasto z farszem jak roladę, od dłuższego boku, pomagając sobie ściereczką. Wkładamy serowe ciasto na blachę i pieczemy w 180ºC (170ºC z termoobiegiem) około 40 minut

Poezja smaku
Schab nadziewany pomidorami, pieczony w piekarniku. 385

suszonymi pomidorami w oleju pieczony w piekarniku. Zapraszam :)  Składniki : 1 słoiczek suszonych pomidorów w oleju 1 łyżka przyprawy węgierskiej 1 łyżka ziół prowansalskich 1 łyżka czerwonej papryki 2 ząbki czosnku 1 gałązka rozmarynu i tymianku 1 kg schabu bez kości 1/2 szklanki oliwy 1 l bulionu z kurczaka sól, pieprz do oprószenia Wykonanie : Mięso myjemy i osuszamy ręczniczkiem(...)oprószamy solą i pieprzem oraz  przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Przekładamy do brytfanki, polewamy oliwą, obkładamy gałązką rozmarynu i tymianku, przykrywamy i odstawiamy na noc do lodówki. Mięso zalewamy bulionem i pieczemy w temperaturze 180 stopni około 80 minut aż mięso po włożeniu widelca będzie miękkie.   Smacznego

Sama słodycz i szczypta chili
Menu na tydzień: Przedświąteczna dieta oczyszczająca 130

warzywnymi szaszłykami Poniedziałek: Pieczone bakłażany z bulgurem słodko-wytrawnym Wtorek: Libański kebab z sałatką tabbouleh z kuskusem z kalafiora Środa: Północnoafrykańskie pulpeciki w pomidorowo-szafranowym sosie Czwartek: Marokańska zupa z bobu i rzepy Piątek: Hinduskie rybne krokiety Piszemy o postnych sprawach, bo obydwoje w Niedzielnym Kucharzu poczuliśmy potrzebę zrobienia menu lżejszego, bez mięsa, nie przeładowanego przyprawami, opartego(...)dorobić sałatkę. Obawy zupełnie zbyteczne, bo zupy są nadzwyczaj sycące. Całe menu wygląda tak: Poniedziałek: Sałatka z pęczaku, krewetek i pieczonych buraczków Jędrne mięso krewetek świetne świetnie komponuje się z równie jędrnym i charakternym pęczakiem. Do tego pieczone buraczki, dodające całości słodyczy i delikatności oraz lekki dresing na bazie mango i szalotki. Czytaj dalej Wtorek: Sałatka

Niedzielny kucharz
POLĘDWICA Z WARZYWAMI Z RĘKAWA 246

Doskonały pomysł na niedzielny obiad - jest to danie, po którym nie będziemy mieli garnków do zmywania, ponieważ wszystkie składniki wkładamy do rękawa do pieczenia, następnie do piekarnika i obiad mamy gotowy. Tak przygotowana polędwica doskonale smakuje również na zimno, pokrojona w plastry na kanapki.    SKŁADNIKI    60 dag polędwiczki wieprzowej, 5 ziemniaków, 1 mała cebula, 1 marchew(...)przekładamy do rękawa do pieczenia. Ziemniaki kroimy w plastry, polewamy oliwą, posypujemy przyprawą do ziemniaków. Marchew kroimy w paski, a cebulę w piórka. Warzywa przekładamy do rękawa do mięsa. Całość zamykamy. Pieczemy 45- 50 min w 180 stopniach. Po upieczeniu polędwicę kroimy w plastry, polewamy wytworzonym sosem. Podajemy z warzywami

słodki bratek