mięsa pieczone - 17572 przepisów (strona:109/1172)

Pieczone żeberka w sosie ketchupowym 231

Pieczone żeberka w sosie ketchupowym – to idealna propozycja obiadowa. Co prawda potrzeba jest chwili na przygotowanie tego dania głównie ze względu na czas

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Nadziewane muszle makaronowe 245

Pieczone nadziewane muszle makaronowe z sosem pomidorowym, to klasyk kuchni włoskiej. Muszle nadziewane są mieszanką najlepszych serów włoskich – ricottą, mozzarellą i parmezanem (lub grana padano) z garścią natki pietruszki. Do tego sos pomidorowy z oliwą, czosnkiem i bazylią przygotowany z całych pomidorów w puszce . Danie świetne na obiad lub na kolację dla całej rodziny. Składniki(...)ricotta umieścić na sicie postawionym na misce i wyłożonym gazą lub pieluszką tetrową, aby odsączyć nadmiar płynu. 500 g sera ricotta Pomidory wraz zalewą zmielić w maszynce do mielenia mięsa z nałożoną nakładką o jak najmniejszych oczkach. 2 puszki pomidorów w całości bez skóry (2 x 400 g) Na dużą patelnię z grubym dnem wlać oliwę z oliwek, dodać czosnek

Moja Delicja
Jagnięcina pieczona z oregano 153

wymieszać z posiekanym oregano, łyżeczką soli i masłem. Mięso oczyścić z błon, ponacinać w głąb ostrym nożem, w nacięcia powkładać masło ziołowe. Oprószyć solą. Włożyć do rękawa do pieczenia, skropić mięso sokiem z cytryny i oliwą. Rękaw do pieczenia zamknąć. Ułożyć na blasze. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 140 stopni. Piec niecałe dwie godziny (około godziny i 45 minut). zastawa

królestwo garów
Zapiekanka ziemniaczana na 5 sposobów 495

słynną angielską zapiekankę pasterską lub indyjską zapiekankę z mielonej jagnięciny, doprawioną curry oraz świeżą kolendrą. Do pieczonych ziemniaków rewelacyjnie pasuje kurczak – wystarczy tylko dodatek śmietanowego sosu oraz tymianku i rozmarynu, żeby przyrządzić proste i smaczne danie. Przed pieczeniem dobrze jest podsmażyć mięso, zwłaszcza jeśli zależy Ci na czasie. Do zapiekanki ziemniaczanej pasować będą nie tylko filety, ale także mięso(...)także często spotykany zestaw obiadowy, jednak nieco rzadziej łączy się te składniki w zapiekankach. A łączyć je warto, ponieważ pasują do siebie naprawdę dobrze. Do pieczenia najlepiej wybierać ryby o zwartym mięsie, takie jak dorsze, tuńczyki i miruny . Jest mnóstwo sposobów na to, by urozmaicać dania z rybami – jednym z nich są owoce morza . Dodatek krewetek sprawi, że zapiekankę ziemniaczaną

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Rolada z indyka z pieczarkami i sosem serowym 141

zawinąć. Następnie obwiązać sznurkiem. Mięso włożyć do rękawa do pieczeniapiec 45 minut w 180 stopniach (góra-dół). Po tym czasie rozciąć worek, mięso polać oliwą i piec przez kolejne 15 minut (do czasu zarumienienia) w 230-250 stopniach (od góry). Sos: W niewielkim garnku roztopić masło i wymieszać(...)Wymieszaj pieczarki z serem żółtym 3. Naciąć mięso, ubić mięso tworząc płat równej grubości i przyprawić 4. Wyłożyć farsz na mięso i zwinąć roladę 5. Związać roladę sznurkiem 6. Piec w piekarniku w rękawie do pieczenia 7. Rozpuścić masło i wymieszać z mąką 8. Dodać mleko i zagotować, następnie wymieszać

KuchniaWeDwoje.pl
Wolno pieczona karkówka 213

Wolno pieczona karkówka, świetna jako wędlina. Mięso jest soczyste, nie przesuszone, a przy tym, nie wymaga zbyt wielu zabiegów. Przepis ze strony  Mniam Mniam składniki 1 i 1/2 kg chudej karkówki 3 czubate łyżki soli 2 łyżki grubo zmielonego pieprzu przygotowanie Karkówkę dokładnie umyć, osuszyć, ewentualnie odciąć kawałki tłuszczu. Zagotować 2 litry wody, do wrzącej dodać sól. Wymieszać(...)Mięso położyć na kratce (pod nią ustawić puste naczynie) i piec w tej temperaturze 15 minut. Następnie zmniejszyć temperaturę do 140 stopni i trzymać w niej mięso przez 2,5-3,5 godziny. Pieczeń będzie gotowa, jeśli po nakłuciu będzie wypływać z niej klarowny płyn, a szpikulec będzie łatwo w nią wchodzić ( temperatura upieczonej wieprzowiny powinna wynosić

Stare Gary
Pieczeń ze śliwkami i pak choi na kanapki 161

solą i pieprzem. Wyłożyć masę do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Ubić mięso i uformować w prostopadłościan (na połowę keksówki). Piec ok. 40 minut w temp. 180 stopni C. Wyjąć z formy i odstawić do ostygnięcia. ----------- Podobne: Pieczeń mielonka z fasoli Pieczeń z ciecierzycy i dyni Pieczona szynka

Weekendy w domu i ogrodzie
Karkówka/schab/szynka pieczone w czerwonym winie 152

talarki, posypać majerankiem, listkiem laurowym i wstawić do lodówki na 2 godziny (czas można odrobinę skrócić).   Po tym czasie mięso (z cebulą) przełożyć do naczynia żaroodpornego, polać 1/2 porcji wina i wstawić do rozgrzanego piekarnika. Piec minimum 1 godzinę w temperaturze 200 stopni (pod przykryciem). Po 30 minutach podlać resztą wina. (Aby mięso dobrze się kroiło - po ostygnięciu należy

Di gotuje
Pieczeń z łopatki cielęcej z rozmarynem 161

Pieczona cielęcina to dobry pomysł na wędlinę do śniadania wielkanocnego. Domowa wędlina jest nie porównywalna w smaku do tej sklepowej. Pozbawiona wszelkich konserwantów, barwników i innych ,,cudów”, zachwyci Was naturalnym smakiem mięsa i świeżością. Wymaga trochę poświęcenia ale efekt jest zdecydowanie tego wart! Składniki: 0,5 kg łopatki cielęcej 3 łyżki masła klarowanego 2 ząbki czosnku 1 duża szalotka(...)minut. W czasie pieczenia, należy ze dwa razy mięso polać wytopionym sosem. Gotową pieczeń wyjmujemy, pozostawiamy do wystudzenia i odkładamy zakrytą na noc do lodówki. Podajemy na zimno, pokrojoną w plastry. Tak upieczoną pieczeń można też zaserwować na ciepło, na obiad z ulubionym dodatkiem. Przepis na ,,Pieczoną cielęcinę w sosie własnym z kluskami śląskimi” znajdziecie również na blogu. Artykuł

Kierunekuchnia
Przepiórki pieczone w białym winie 139

Przepiórki pieczone w białym winie Przepiórki , to genialne mięso , naprawdę nadzwyczajne w smaku , a do tego dietetyczne i zdrowe . Moja mini hodowla , co jakiś czas dostarcza nam spore ilości , tego przysmaku . Przepiórki , łatwo się hoduje , jeszcze lepiej się je skubie i przyrządza . Nie wymagają ,żadnych specjalnych warunków , ani zabiegów . Miłe , przyjacielskie ptaszki , które mega szybko rosną . Hodowla przydomowa(...)wierzchu każdej, kładziemy dość gruby, plaster masła , szczelnie zamykamy pokrywką . Dusimy , pieczemy około 60 minut w temperaturze 170 C . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Po tym czasie , zlewamy z brytfanki powstały w trakcie pieczenia wywar , do rondelka , a przepiórki pozostawiamy w niej , wkładając z powrotem do gorącego piekarnika . Już nie pieczemy , tylko trzymamy w cieple . Wywar w rondelku , stawiamy na gazie , doprawiamy

Ogrodnik w podróży
Kurczak pieczony w rękawie z figami 118

dokładnie pokryć marynatą. Tak przygotowanego najlepiej wstawić do lodówki minimum na kilka godzin, ale w ostateczności, gdy zależy nam na czasie - ten etap można pominąć. Następnie mięso z figami umieścić w rękawie do pieczenia i wstawić do rozgrzanego piekarnika. Piec do miękkości w 180 stopniach. Pod koniec pieczenia rękaw należy rozciąć, aby skórka nabrała rumianego koloru

Di gotuje
Gęsia pierś confit z gruszkowym kompotem 142

pieczenia gęsiny. W końcu się odważyłam. Wybrałam gęsią pierś, do której przyrządziłam gruszkowy kompot. Była to spora sztuka mięsa, ale po upieczeniu znacznie się skurczyła. Nic dziwnego, mięso gęsi jest tłuste. Piekłam gęś w marynacie. Mięso wyszło bardzo mięciutkie. Niewątpliwie przyczynił się do tego wytopiony tłuszcz ze skórki. Confit z gęsi jest wspaniały. Gęś marynowana w czerwonym winie i porzeczkowym(...)gęsią pokrywką lub aluminiową folią i wstaw do piekarnika. Piecz przez 40 minut. Po tym czasie zdejmij pokrywkę, zmniejsz temperaturę do 180ºC i piecz gęś jeszcze przez 45 minut. Skórka powinna być wypieczona i chrupiąca. Upieczone mięso wyjmij z naczynia i owiń aluminiową folię. Przyrządź kompot. Oczyść gruszki z gniazdek, obetnij ogonki i pokrój w kostkę. Rozpuść masło na patelni

codojedzenia
Pieczeń z indyka z sosem musztardowo – kurkumowym 157

wygrzanego do 200 C piekarnika , zmniejszamy po 5 minutach temperaturę do 170 C i pieczemy około 1,5 godziny , w zależności od wielkości kawałka mięsa , a także od piekarnika , bo każdy nieco inaczej piecze . Pieczemy z termoobiegiem , włączona góra i dół . Warto co jakiś czas podglądać , czy skórka zbytnio się nie przypieka , gdyż dodatek miodu, powoduje jej szybsze brązowienie , wtedy

Ogrodnik w podróży
Kurczak marynowany w solance. 134

cebuli, ani czosnku. I taka najprostsza wersja też jest bardzo dobra. Tym razem postanowiłam nieco wzbogacić mięso o lubiane przeze mnie aromaty. Podawałam z pieczonymi ziemniakami oraz marchewką, które siedziały w piecu równocześnie z mięsem, ale w osobnym naczyniu. Można całość przygotować równie dobrze w jednym. U mnie zadecydowały względy praktyczne. Polecam. Składniki: kurczak (u mnie(...)należy dokładnie posmarować roztopionym masłem. Piec w temperaturze 200°C przez ok. 1 godz. (w zależności od wagi kurczaka, na każde pół kilograma wypada ok 20 minut pieczenia). Po upieczeniu pozwolić odpocząć mięsu przez 15-20 minut

zadanie-gotowanie
Kurczak pieczony w sosie czosnkowym 130

autorski (mój). Jeśli nie macie pomysłu, ani chęci na wymyślny obiad - skuście się na zaprezentowany przepis. Kurczak smakuje rewelacyjnie i jest szybki w przygotowaniu. Mięso rozpływa się w ustach - kusi delikatnością i cudownym aromatem. Podczas pieczenia wytwarza się apetyczny sos, który idealnie łączy się z ziemniakami, makaronem, kaszą, czy ryżem. Polecam! 1,5-1,8 kg dowolnych części z kurczaka(...)sosu czosnkowego Ponadto: masło do wysmarowania formy Kurczaka umyć, osuszyć i delikatnie natrzeć przyprawami. Następnie mięso przełożyć do formy/naczynia żaroodpornego wysmarowanego masłem. (Każda część kurczaka powinna leżeć obok siebie. Nie kłaść ich jedna na drugą.) Całość zalać sosem czosnkowym i wstawić do rozgrzanego piekarnika. Piec 60-80 minut w 180 stopniach. (W międzyczasie kurczaka można polewać sosem z formy/naczynia

Di gotuje

Proponowane wyszukiwania