mięsa pieczone - 17572 przepisów (strona:106/1172)

Kurczak pieczony w ajwarze z lubczykiem 162

przyprawą do kurczaka, suszonym lubczykiem i bazylią oraz świeżą posiekaną natką pietruszki. Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy na mniejsze kawałki. Kawałki mięsa układamy w blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pomiędzy mięsem wykładamy ziemniaki. Mięso smarujemy z wierzchu dokładnie ajwarem. Wszystko delikatnie solimy solą z młynka. Blaszkę przykrywamy folią aluminiową. Danie pieczemy w 200*C przez 1,5 godziny

VioletoweKucharzenie
Pasztet z gęsi z pistacjami 195

zrobić z pozostałym po niedzielnym obiedzie mięsem z pieczonej gęsi? Można przygotować pyszny pasztet. Jeśli chociaż raz mieliście okazję samodzielnie przygotować pasztet, z pewnością przyznacie mi rację, że żaden kupiony nawet w najlepszych delikatesach nie może się z nim równać.    Składniki: 750 g mięsa z gęsi (z rosołu lub pozostałego z pieczonej gęsi) 200 g gęsich(...)oczyszczoną wątróbkę i smażymy przez chwilę, aby się zaparzyła, ale pozostała miękka. Gęsie mięso (ugotowane lub upieczone) mielimy dwukrotnie z wątróbką i cebulą. Do zmielonej masy dodajemy jajka, sól, pieprz, rosół i dokładnie wyrabiamy mikserem. Na koniec dodajemy obrane pistacje i mieszamy. Przygotowujemy formę do pieczenia pasztetu. Dno i brzegi foremki wykładamy plastrami boczku. Do tak przygotowanej foremki przekładamy mięsną

Smakowity Blog Kulinarny
Przepis na pasztet 254

smakowych z żurawiną, ze śliwką, w boczku itp. Z czego robimy pasztet ? Taki klasyczny pasztet robimy oczywiście z mięsa. Mięso może mieć postać surową lub gotowaną a nawet pieczoną. Do mięsa możemy dodać warzywa, grzyby, słoninę czy podroby a nawet owoce. W zależności od użytego rodzaju mięsa mówimy o pasztecie drobiowym, cielęcym itp. Możemy zrobić pasztet również z kaszy(...)dobrze całość wyrabiamy. Białka ubijamy na pianę i dodajemy na koniec. Delikatnie mieszamy. Masa ma mieć konsystencję mięsa na kotlety mielone - nie za rzadkie ale też nie za gęste. Przekładamy masę do wysmarowanych masłem i wysypanych bułką tartą keksówek. Pieczemy ok 1 h. w 180 stopniach. Pasztet pozostawiamy w blaszce do ostygnięcia Notatki Jeśli nie masz kajzerki, zastąp

Mieszam w Garnku
Schab pieczony do kanapek. 202

schab pieczony. Ten przepis pozwoli Wam przygotować schab, który nie jest wysuszony i który jest bardzo aromatyczny. Trzeba tylko spełnić 3 warunki: ponakłówać mięso, marynować je przez 24 godziny oraz podsmażyć przed pieczeniem. A o tym, dlaczego to jest tak istotne znajdziecie w opisie wykonania :-) Polecam! Składniki: kawałek schabu 1 kg łyżeczka pieprzu ziołowego płaska łyżka ziół prowansalskich słodka(...)godziny do lodówki, by naciągnęło aromatów. W kolejnym dniu rozgrzewamy tłuszcz na patelni i rumienimy mieso z każdej strony, tak by białko się ścięło i nie wypuściło z mięsa podczas pieczenia marynaty. Dzięki temu mieso będzie nie tylko bardzo smaczne, ale także nie będzie suche. Schab wkładamy do naczynia żaroodpornego. Teraz można go natrzeć przeciśniętym przez praskę ząbkiem czosnku. Pieczemy

Poezja Smaków - blog kulinarny
Ramen 236

pora. Pieczemy jeszcze 20 minut. Wszystko przekładamy do garnka, w którym będziemy gotować bulion. Naczynie, w którym piekliśmy, deglasujemy wodą i zgarniamy wszystkie składniki z pieczenia. Dodajemy to do garnka. Do mięs dokładamy wszystkie pozostałe składniki, zalewamy zimną wodą i gotujemy. Doprowadzamy do wrzenia, gotujemy około 5 min i zmniejszamy intensywność gotowania do minimum. I teraz zaczyna się lekcja cierpliwości(...)zagotowaniu bulionu dodajemy tare, mieszamy i ściągamy garnek z palnika. Nie solimy, nie dodajemy pieprzu. Mamy intensywny i pyszny bulion. Dodatki do ramenu: ugotowane na półpłynnie jajko mięso boczek długo pieczony glony nori sezam prażony płatki chilli zielona cebulka. U mnie było jajko, chilli, cebulka, sezam, wołowina, makaron i szalotka. To w zupełności wystarczyło i chyba było dobre

ladykitchen
POLĘDWICZKA PIECZONA W RĘKAWIE 338

wieprzowej. Składniki marynaty: 3 łyżki oleju z dodatkiem czosnku i bazylii, łyżeczka soli, łyżeczka słodkiej papryki, łyżeczka bazylii, łyżeczka suszonej natki pietruszki, łyżeczka czosnku staropolskiego. Dodatkowo: rękaw do pieczenia. Przygotowanie: Mięso umyć i osuszyć, oczyścić z błonek. Składniki marynaty dokładnie połączyć, następnie natrzeć mięso i odstawić do lodówki (najlepiej minimum na 12 godzin). Mięso przełożyć do rękawa do pieczenia. Piec

JejKuchnia
KARKÓWKA Z GRILLA 193

przekładamy warstwy by karkówka dobrze przeszła marynatą. Tak zamarynowane mięso układamy na ruszcie i pieczemy z każdej strony po ok 2-3 min. Sekretem dobrze zrobionej karkówki jest pieczenie kawałka mięsa tylko jeden raz z każdej strony. Z pierwszej strony trzymamy mięsko tak długo,aż brzegi po jednej stronie zrobią się białe,przewracamy na drugą stronę i czekamy aż mięsko

Niespełnione zdolności kulinarne
Pieczeń kanapkowa z suszonym szczypiorkiem 144

moim domu bardzo często przyrządza się różne domowe wędliny na kanapki, ostatnio przygotowałam tą pyszną pieczeń z mięsa mielonego. Dodałam do niej suszony szczypiorek oraz przyprawy które dostałam w zestawie od firmy Tradismak , wyszła bardzo aromatyczna. Składniki: 0,5 kilograma mięsa mielonego z szynki 3 łyżki suszonego szczypiorku Tradismak  1 łyżeczka soli 0,5 łyżeczki pektosoli 2 łyżki przyprawy(...)Masę dokładnie wyrabiamy i przekładamy do foremki aluminiowej, wierzch wyrównujemy łyżką maczaną w zimnej wodzie. Foremkę z mięsem zawijamy folią i wstawiamy do lodówki na 24 godziny. Mięso wstawiamy do piekarnika i pieczemy przez 50-60 minut w temperaturze 180 stopni. Upieczone pozostawiamy do ostudzenia, przed krojeniem wstawiamy do lodówki i mocno schładzamy

Bajeczna Kuchnia
Królik confit 141

papierem do pieczenia przyciętym do wielkości naczynia. Papier ma dotykać do tłuszczu. Całość wstawić do piekarnika nagrzanego do 140 -150 stopni i piec około 2 – 2,5 godziny. Piecmięso będzie miękkie.   zastawa

królestwo garów
Pieczeń z kapustą pekińską 93

obiad, ani ochoty, żeby coś zrobić. Totalne lenistwo mnie opanowało. Też macie takie dni? Jednak rodzinka głodna i obiad musi być. I wiecie, że zrobiłam bardzo szybką, smaczną pieczeń z mięsa mielonego i kapusty pekińskiej. Do tego ziemniaki , ogórek konserwowy i cóż można więcej sobie życzyć. Jeśli macie ochotę na takie mięso to zapraszam po przepis Składniki 500 g mięsa(...)drobno kapustę pekińską oraz pozostałe składniki. Wszystko wyrobić na gładką masę. Do formy keksówki wyłożonej folią aluminiową wyłożyć masę mięsną, ubijając ją w formie. Piec w 180 stopniach C do momentu aż z wierzchu mięso będzie rumiane. U mnie trwało to około 45 minut. Po wyjęciu posypać natką pietruszki. Podawać na ciepło lub zimno ze swoim ulubionym sosem. pieczeń

O kuchni z uczuciem
Pieczone fit frytki z kurczaka 235

Każdy kawałek mięsa posmarować olejem oraz obficie posypać przyprawami. Całość luźno umieścić na blasze wysłanej papierem do pieczenia i wstawić do rozgrzanego piekarnika. Piec 15-20 minut w temperaturze 180 stopni. (W międzyczasie frytki przemieszać. Mięso powinno być delikatnie przyrumienione.) Jeśli frytki przygotowuję dla Natalii to używam delikatniejszych przypraw. Ostatnio fajnie sprawdza się u nas przyprawa Radix-Bis - pomidory

Di gotuje
Piątek: Pieczony łosoś z warzywami i kaszą jaglaną 148

warzywami i kaszą – wystarczy pięć składników i 20 minut, żeby wyczarować to pełnowartościowe, zdrowe danie. Pokochasz je nawet jeśli nie przepadasz za rybami. Warzywa w roli głównej Pieczony łosoś w tej sałatce jest, ale jakby go nie było W tym daniu rządzą upieczone, słodkie warzywa: batat, dynia i niesamowicie smaczna brukselka. Kasza jaglana i łosoś z odrobiną sosu(...)dodaj trochę wody. Krok 3 Łososia umyj, osusz, odetnij mięso od skóry, posól, popieprz i posmaruj z wierzchu sosem barbecue, albo teryaki. Przełóż do żaroodpornego naczynia. Wstaw do piekarnika i zapiekaj bez przykrycia przez 12 minut. Krok 4 Wymieszaj kaszę z warzywami. Podawaj z łososiem. Smacznego!   Artykuł Piątek: Pieczony łosoś z warzywami i kaszą jaglaną pochodzi z serwisu

Niedzielny kucharz
Pieczeń z łopatki nadziewana czosnkiem 160

dzisiaj proponuję słuszny kawałek mięsa a mianowicie pieczeń z łopatki z czosnkiem. Łopatka idealnie nadaje się na taką pieczeń. Smakowicie wygląda i smakowicie smakuje. Składniki: Dowolna ilość łopatki Ząbki czosnku Knorr – czerwony do mięs Sól Pieprz czarny Wykonanie: W umytej i osuszonej łopatce robimy nacięcia (kieszonki) długim i cienkim nożem. Do wytworzonych kieszonkach wkładamy ząbki czosnku (możemy wkładać cały ząbek(...)czasie pieczemy w piekarniku w temp. 185 o C przez ponad godzinę na 1 kg. W trakcie pieczenia opiekamy z jednej strony, potem z drugiej i przykrywamy mięso folią aluminiową. Do końca pieczemy pod folią. Podajemy na ciepło a gdy się schłodzi można je wykorzystać do kanapek. SMACZNEGO. (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject

Smaki Ewy
Danie jednogarnkowe – chilli con carne 239

Chilli con carne wbrew ogólnie panującej opinie to danie kuchni amerykańskiej. Traktowane jest jak dość popularny fastfood. Tym razem jednak przygotujemy jego zdrową wersję delikatnie nawiązując

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pasztet z kury/koguta z cebulą i marchewką (wersja 2) 124

wysokości. Piec (w rozgrzanym piekarniku) 50-60 minut w 180 stopniach. Jeśli masa jest zbyt "sucha" - należy dodać odrobinę rosołu, w którym gotowało się mięso. U mnie akurat nie było takiej potrzeby.  (*) Piekłam w metalowych blaszkach o wymiarach  11 x 26,5 cm, 7,5 x 20 cm oraz w foremce aluminiowej Stella (długość - 31 cm, szerokość

Di gotuje

Proponowane wyszukiwania