wnuki mi pod nogami latają i w polu widzenia są jak nie Transformersy to tablety czy słodycze albo napoje . Ogarnąć się tego nie da . Ale na koktajl wszyscy mieli ochotę. Szybki napój na upały . Czytaj więcej
Buniabaje w kuchniPost Domowe hamburgery z kotletem wołowym i serkiem topionym pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl .
Kulinarne Przebojepalonych ziaren wypełnia podczas parzenia całe pomieszczenie. Kawa mi bardzo smakuje, nie czuję w niej goryczki, często wyczuwalnej w kawach palonych ziarnistych. Kawa z Zambi dobrze się mieli - używam młynka elektrycznego. Ziarna zostają rozbite na drobny pyłek. Dzięki temu w przygotowanym naparze nie pływają nieestetyczne cząstki ziarna, które nie chcą się zaparzyć... Polecam kawę z Zambi
kolorowotorcikowożurawina i inne Przygotowanie: Sezam uprazyć na suchej patelni. Radzę wam go podgrzać około 2 minuty, mieszając. Łatwo go przypalić, a przypalony robi się gorzki. Gdy ziarno ostygnie, mielimy partiami w młynku do kawy. Do zmielonych ziaren dodajemy miód i dodatki i zagniatamy. Formujemy baton, zawijamy w papier lub folię spożywczą i chłodzimy w lodówce około 2 godziny
kolorowotorcikowobudyniu waniliowego (proszek) 1/3 szklanki śmietany 30 lub 36% 12 okrągłych biszkoptów 6 dużych truskawek listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content=''; document.write(" "); Ser (najlepiej w temperaturze pokojowej) mielimy w malakserze (lub tradycyjnie w maszynce). Gdy będzie gładki dodajemy jajka i pokrojonego na mniejsze części banana – całość miksujemy pulsacyjnie. Następnie dodajemy śmietanę, cukier puder, nutellę i proszek budyniowy
Poezja smakuSKŁADNIKI: 40 dag mięsa wieprzowego z łopatki 2 ząbki czosnku sól do smaku (ok. 1 łyżeczki) pieprz czarny do smaku 2 łyżki majeranku 50 ml wody PRZYGOTOWANIE: Mięso wieprzowe mielimy w maszynce do mięsa na grubszych oczkach. Mięso przekładamy do miski, 2 ząbki czosnku przeciskamy przez praskę i dodajemy do mięsa, dodajemy 2 łyżki majeranku, doprawiamy solą i świeżo zmielonym
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięSos do pulpetów jest często zupełnie przypadkowy. Szczególnie jak gotuję pulpety na zapas. Zrobię ich więcej, podzielę na porcje i zamrożę ( z reguły razem z porcją
Buniabaje w kuchniInspirowane kuchnią turecką. Nie mam pojęcia jak się mówi prawidłowo - kofte , kofta , kofty ? ważne , że bardzo lubię te pikantne kotleciki . Można je piec na grillu , w
Buniabaje w kuchniDopadło mnie ,,leniwe zmęczenie" związane z niedoczynnością tarczycy ( bardzo duża i wrednie osłabiająca). Podejrzewam , że nie ja jedna tak mam z różnych powodów. Podpowiadam jak
Buniabaje w kuchnimięsa z drobnym sitkiem. Do przygotowania masy makowej można również użyć często dostępnego w sklepach maku zmielonego . Jest to spore uproszczenie, ponieważ maku nie trzeba już mielić. Wystarczy zalać wrzatkiem do przykrycia i wystudzić. Mak dokładnie odciskamy z nadmiaru wody, np. w lnianym ręczniczku kuchennym. Do zmielonego maku dodajemy pozostałe składniki, całość wymieszać. Na końcu delikatnie
Pudełko rozmaitościPowinna być zupka, zgodnie z Zupowymi Wtorkami ale zrezygnowałam z niej. Nie miałam smakowitej koncepcji, trudno... Jutro będzie lepiej gdyż zamierzam upiec i Wam przedstawić dorsza
Dzieje kuchennej WiewióryJuż od dawna słyszałam od Małżona, że ma chęć na coś z baraniny. Żeby nie było, nie robiłam jej nigdy a i nie jest to popularne
Dzieje kuchennej Wiewióry