mielonka - 285 przepisów (strona:9/19)

Kiełbasa szynkowa z piekarnika 61

znajdziesz także inne przepisy na domowe wędliny: Polędwiczka wieprzowa suszona Szynka wieprzowa z szynkowara Szynka z indyka z majerankiem Ziołowa szynka z szynkowara Kiełbasa żywiecka parzona Szynka domowa wędzona Mielonka dojrzewająca a la salami Wędzona słonina, czyli sało Kiełbasa krakowska parzona Ziołowy schab z pończochy Kiełbasa myśliwska Więcej inspiracji na moim Instagramie Po więcej przepisów i kulinarnych ciekawostek zapraszam Cię

Kulinarne przygody Gatity
Mielonka drobiowa 32

spadnie puszki schładzamy w zimnej wodzie czas około 60 min słoiki schładzamy ostrożnie stopniowo aby nie pękły (kto nie ma doświadczenia radzę odpuścić ten proces). Dalsze wychładzanie w lodówce. Mielonka jest bardzo smaczna pachnąca, konsystencja bardzo delikatna mięciutka soczysta, a jednocześnie zwarta i można ukroić cięcie plasterki. Polecam wyrób

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Mielonka z łopatki 45

3g/kg -cebula suszona 2g/kg -kolendra mielona 0,5g/kg -woda 15% -skrobia ziemniaczana 2g/kg -skórki wp ugotowane i zmielone na sitku 2,5 mm 20g/kg PS: Przyprawy dodane do tej mielonki to tylko moja sugestia takie dodałem bo uważam, że się bardzo dobrze ze sobą komponują nie pierwszy raz używałem takiej kompozycji i mi bardzo pasuje. Oczywiście każdy może dodać swoje

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Burger Drwala. Wszystko o Kanapce Drwala z McDonald’s 50

jedli w podróży, wymyślono więc, jak przetworzyć nadmiar konserw w szybkie, łatwe i niedrogie dania, które będzie można zjeść bez talerzy i sztućców (było to podyktowane oszczędnościami). Postanowiono z mielonki konserwowej zrobić kotleciki, a następnie wsadzić je do bułki, póki gorące, dodać niewielką ilość sosów (by choć trochę zmienić smak tego, co ludzie jedli przez ostatnie kilka miesięcy) i sprzedać

ProstePesto.pl
Mielonka z dzika 89

szybkowaru i stopniowo nie spiesząc się za bardzo wlewamy coraz chłodniejszą wodę, aż w końcu dajemy zimną. Wodę zmieniamy 2-3 razy. Dalsze wychładzanie przeprowadzamy w lodówce. Wyrób polecam mielonka jest miękka soczysta, za razem zwarta jest też galaretka dla jej zwolenników

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Batch Cooking! Gotowanie i zdrowe jedzenie 68

tarcie wszystkich rodzajów żywności w ciągu kilku sekund i z precyzją szefa kuchni, w dużych ilościach. Wykorzystaj je do przygotowania składników bez wysiłku lub do stworzenia własnych sosów, mielonek, hummusu lub marynat. Dzięki robotowi kuchennemu zaoszczędzisz jeszcze więcej czasu, ponieważ są to urządzenia, które łączą w sobie wiele funkcji w sposób automatyczny. Od stir-fry do gulaszu, dań mieszanych

ProstePesto.pl
Palak chicken 79

rozgrzanego garnka. Smażymy aż cebulę zeszkli się. Dodajemy 1 łyżkę garam masala, 0,5 mielonej kurkumy, 0,5 mielonego kminu rzymskiego, 0,5 łyżeczki pieprzu cayenne, 0,5 łyżeczki mielonek kolendry i 0,25 łyżeczki cynamonu. Chwilę mieszamy aż przyprawy pokryją cebulę. Trzeba uwarzać aby się nie przypaliły. Wlewamy 0,5 szklanki bulionu, dodajemy 1-4 suszone papryczki chilli

PanGotuje
Burger Drwala. Wszystko o Kanapce Drwala z McDonald’s 118

jedli w podróży, wymyślono więc, jak przetworzyć nadmiar konserw w szybkie, łatwe i niedrogie dania, które będzie można zjeść bez talerzy i sztućców (było to podyktowane oszczędnościami). Postanowiono z mielonki konserwowej zrobić kotleciki, a następnie wsadzić je do bułki, póki gorące, dodać niewielką ilość sosów (by choć trochę zmienić smak tego, co ludzie jedli przez ostatnie kilka miesięcy) i sprzedać

ProstePesto.pl
Hasz 83

zasadniczo był problem z każdym jedzeniem, tylko tych, które miały trudności gospodarcze w wyniku przeniesienia zasobów na produkcję broni. Wojenny przepis zakładał użycie przydziałowych puszek z mielonką. Ja wykorzystałem parówki, które, jak głosi jedna z hipotez, zostały wymyślone podczas oblężenia Leningradu, kiedy to w okolicach Newy znaleziono zakopanych kilka ton wnętrzności baranich. Składniki: - ziemniaki - jakieś parówki - cebula  Wykonanie: Wszystkie

Kryzysowa Książka Kucharska
Serek na kanapki 86

chleba, które mogą Ci się spodobać: Pasta ze śledzi>>> Twarożek z warzywami na śniadanie>>> Pasta na chleb z sardynek>>> Mielonka - domowa kiełbasa słoikowa>>> Serek kanapkowy. Składniki: 300g białego sera twarogowego 1/2 czerwonej cebuli, drobniutko posiekana 2-3 łyżki jogurtu greckiego 1 ogórek gruntowy kilka rzodkiewek 1 łyżka posiekanego

Moja Książka Kucharska
Smażony ryż z mielonym indykiem 56

szerokiej patelni 2 łyżki oleju, wsyp na niego cebulę. Smaż na dość ostrym ogniu 3 minuty, dodaj imbir i czosnek, smaż minutę. Wyłóż na patelnię mięso, smaż rozdrabniając mielonkę szpatułką. Kiedy mięso będzie brązowe, wsyp na patelnię groszek i dodaj szpinak. Wymieszaj całość. Kiedy szpinak zmięknie, dodaj ryż. Wymieszaj całość, smaż chwilę. Dodaj posiekany szczypior. Wymieszaj. Krok 3 Wymieszaj

Niedzielny kucharz