mielonka - 285 przepisów (strona:9/19)

Burger Drwala. Wszystko o Kanapce Drwala z McDonald’s 87

jedli w podróży, wymyślono więc, jak przetworzyć nadmiar konserw w szybkie, łatwe i niedrogie dania, które będzie można zjeść bez talerzy i sztućców (było to podyktowane oszczędnościami). Postanowiono z mielonki konserwowej zrobić kotleciki, a następnie wsadzić je do bułki, póki gorące, dodać niewielką ilość sosów (by choć trochę zmienić smak tego, co ludzie jedli przez ostatnie kilka miesięcy) i sprzedać

ProstePesto.pl
Mielonka z dzika 117

szybkowaru i stopniowo nie spiesząc się za bardzo wlewamy coraz chłodniejszą wodę, aż w końcu dajemy zimną. Wodę zmieniamy 2-3 razy. Dalsze wychładzanie przeprowadzamy w lodówce. Wyrób polecam mielonka jest miękka soczysta, za razem zwarta jest też galaretka dla jej zwolenników

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Batch Cooking! Gotowanie i zdrowe jedzenie 96

tarcie wszystkich rodzajów żywności w ciągu kilku sekund i z precyzją szefa kuchni, w dużych ilościach. Wykorzystaj je do przygotowania składników bez wysiłku lub do stworzenia własnych sosów, mielonek, hummusu lub marynat. Dzięki robotowi kuchennemu zaoszczędzisz jeszcze więcej czasu, ponieważ są to urządzenia, które łączą w sobie wiele funkcji w sposób automatyczny. Od stir-fry do gulaszu, dań mieszanych

ProstePesto.pl
Palak chicken 104

rozgrzanego garnka. Smażymy aż cebulę zeszkli się. Dodajemy 1 łyżkę garam masala, 0,5 mielonej kurkumy, 0,5 mielonego kminu rzymskiego, 0,5 łyżeczki pieprzu cayenne, 0,5 łyżeczki mielonek kolendry i 0,25 łyżeczki cynamonu. Chwilę mieszamy aż przyprawy pokryją cebulę. Trzeba uwarzać aby się nie przypaliły. Wlewamy 0,5 szklanki bulionu, dodajemy 1-4 suszone papryczki chilli

PanGotuje
Burger Drwala. Wszystko o Kanapce Drwala z McDonald’s 146

jedli w podróży, wymyślono więc, jak przetworzyć nadmiar konserw w szybkie, łatwe i niedrogie dania, które będzie można zjeść bez talerzy i sztućców (było to podyktowane oszczędnościami). Postanowiono z mielonki konserwowej zrobić kotleciki, a następnie wsadzić je do bułki, póki gorące, dodać niewielką ilość sosów (by choć trochę zmienić smak tego, co ludzie jedli przez ostatnie kilka miesięcy) i sprzedać

ProstePesto.pl
Hasz 102

zasadniczo był problem z każdym jedzeniem, tylko tych, które miały trudności gospodarcze w wyniku przeniesienia zasobów na produkcję broni. Wojenny przepis zakładał użycie przydziałowych puszek z mielonką. Ja wykorzystałem parówki, które, jak głosi jedna z hipotez, zostały wymyślone podczas oblężenia Leningradu, kiedy to w okolicach Newy znaleziono zakopanych kilka ton wnętrzności baranich. Składniki: - ziemniaki - jakieś parówki - cebula  Wykonanie: Wszystkie

Kryzysowa Książka Kucharska
Serek na kanapki 132

chleba, które mogą Ci się spodobać: Pasta ze śledzi>>> Twarożek z warzywami na śniadanie>>> Pasta na chleb z sardynek>>> Mielonka - domowa kiełbasa słoikowa>>> Serek kanapkowy. Składniki: 300g białego sera twarogowego 1/2 czerwonej cebuli, drobniutko posiekana 2-3 łyżki jogurtu greckiego 1 ogórek gruntowy kilka rzodkiewek 1 łyżka posiekanego

Moja Książka Kucharska
Smażony ryż z mielonym indykiem 79

szerokiej patelni 2 łyżki oleju, wsyp na niego cebulę. Smaż na dość ostrym ogniu 3 minuty, dodaj imbir i czosnek, smaż minutę. Wyłóż na patelnię mięso, smaż rozdrabniając mielonkę szpatułką. Kiedy mięso będzie brązowe, wsyp na patelnię groszek i dodaj szpinak. Wymieszaj całość. Kiedy szpinak zmięknie, dodaj ryż. Wymieszaj całość, smaż chwilę. Dodaj posiekany szczypior. Wymieszaj. Krok 3 Wymieszaj

Niedzielny kucharz
Mielonka ,,Luncheon meat'' w osłonce w/g JackaW 168

wykonać to czynność nadziewarką ,ale można to zrobić i łyżką, osobiście tak robiłem. Mocno wiążemy końce, ale do jednego z końców trzeba włożyć sondę termometru aby nasz pomiar temperatury mielonki był dokładny, a nie na oko. Parzenie w wodzie o temperaturze 75-80 stopni do momentu osiągnięcia w wyrobie 70 stopni. Następnie chłodzimy w zimnej wodzie około 30 min. Wyjmujemy

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Konserwa Tyrolska w/g JackaW 174

wykonać to czynność nadziewarką ,ale można to zrobić i łyżką, osobiście tak robiłem. Mocno wiążemy końce, ale do jednego z końców trzeba włożyć sondę termometru aby nasz pomiar temperatury mielonki był dokładny, a nie na oko. Parzenie w wodzie o temperaturze 75-80 stopni do momentu osiągnięcia w wyrobie 68-70 stopni. Następnie chłodzimy w zimnej wodzie około

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Sałatka szwabska z mortadelą 215

Sałatka szwabska, zwana również bawarską, to bardzo prosta sałatka z kuchni niemieckiej. Przygotowuje się ją z dobrej  jakości mortadeli, parówek lub mielonki. Do wędliny w podstawowej wersji dodawana jest tylko cebula, w bogatszej ser żółty i ogórki konserwowe.Wszystkie składniki zalewa się zalewą na bazie musztardy i zalewy z ogórków, z dużą ilością pieprzu. Ma być cierpko i pikantnie

Kuchnia z widokiem na ogród