mielonka - 285 przepisów (strona:10/19)

Pasta kanapkowa z makreli i 3 ziaren 103

się doskonale uzupełniają. Pasty to jeden z naszych ulubionych dodatków do pieczywa. Zapewne dlatego, że są proste w przygotowaniu oraz okazują się doskonałą i zdrową alternatywą dla szynki i mielonki. A zatem zapraszamy na przepis. PASTA KANAPKOWA Z MAKRELI I 3 ZIAREN Składniki: makrela w oleju: 1 puszka jajka: 3 szt. ogórek korniszon: 1 duży lub 2 mniejsze cebula

Kuchnia Na Wypasie
Wędlina drobiowa z szynkowaru / Homemade Chicken Ham 125

skóry i kości, dzięki czemu nie jest sucha i powinna posmakować wszystkim fanom ,,konkretnych" wędlin. Dzięki temu, że podczas parzenia z mięsa wytwarza się galaretka, odrobinę przypomina puszkowaną mielonkę. W tym przepisie jednak nie mielimy mięsa, ale kroimy na drobne kawałeczki, które są wyczuwalne w wędlinie. Jak doprawić domową wędlinę ? Ja użyłam w tym przypadku mieszanki ulubionych suszonych ziół - świetnie

Lekcje w kuchni
Paluszki rybne 99

nadaje się na paluszki, mięso jest jędrne i zwarte, a panierka przygotowana z kaszy manny daję chrupiącą skórkę. Paluszki rybne kupowane w sklepach to koszmar! Najczęściej są z jakiejś mielonki rybnej, pełno tam konserwantów, wypełniaczy, polepszaczy! Co więcej, w najbardziej popularnych produktach na rynku, zawartość ryby w rybie jest znikoma, a w składzie paluszków z dorsza można znaleźć na przykład

SprawdzonaKuchnia.pl
Mielona wieprzowo-drobiowa 222

znów mam swojską mielonkę z szynkowaru.Tym razem z mięsa mielonego wieprzowego i drobiowego.Na kanapki idealna, polecam. około 1,2 kg mięsa mielonego [ u mnie wieprzowe i drobiowe] 2 łyżeczki soli papryka   pieprz majeranek zioła prowansalskie 1 -2 łyżeczki żelatyny  około 50 ml wody Do mięsa mielonego dodać przyprawy i wodę, wyrobić mięso dłonią,aż mięso wchłonie wodę

Moje domowe kucharzenie
Domowa mielonka z papryką 98

wiele smaczniejsze od tych dostępnych w sklepach. Przy pomocy szynkowaru jest to jeszcze łatwiejsze, niż Wam się wydaje! Wystarczy odrobina chęci, dobrej jakości mięso i garść […] Artykuł Domowa mielonka z papryką pochodzi z serwisu Wędrówki po kuchni

Wędrówki po kuchni
Wędliny w słoiku 152

blogu znajdziecie nasze przepisy na wędliny w słoikach: Pasztet w słoiku Łopatka mielona w słoiku Kiełbasa w słoiku kiełbasa słoikowa z różnych gatunków mięsa wędlina drobiowa ze słoika mielonka drobiowa ze słoika Karkówka ze słoika smalec ze skwarkami z dodatkiem czosnku, cebulki i majeranku w słoiku smalec z kiełbasą Gdy macie za dużo mięsa to może najlepszym wyjściem będzie suszenie

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Mielonka wieprzowo-drobiowa z indyka 157

Następnie puszki studzimy w zimnej wodzie 60 min. W razie konieczności wodę można zmienić 2-3 razy. Odstawiamy do lodówki w celu dalszego wychłodzenia wyrobu . SMACZNEGO Ps: Mielonka jest bardzo smaczna mięciutka i soczysta. Myślę że można by było jeszcze zwiększyć ilość skórek o tą z boczku wtedy powinno być jeszcze lepiej

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Pomidorowy pasztet z soczewicy 123

stołu w wielu domach. Choć większość osób kojarzy pasztet z mięsem, to ja postanowiłam przygotować jego wegetariańską wersję i wykorzystałam czerwoną soczewicę. Kiedyś spotkałam się też z nazwą wegetariańska mielonka, ale do mnie jakoś nie przemówiła - zostanę przy pasztecie 😉 Fani ciecierzycy mogą zerknąć tutaj na przepis na pasztet z ciecierzycy . Pasztet możecie podać na ciepło lub na zimno, na kanapce

Z notatnika dietetyka
domowa słoikowa wieprzowa mielonka z łopatki, boczku... 208

chłodne miejsce lub do lodówki, (jeśli mają być na dłużej to pasteryzowanie powtórzyć) , u nas po 1 pasteryzacji są do dwóch 3 miesięcy w lodówce - najlepsza, najsmaczniejsza domowa słoikowa mielonka, wszystkie kupne nie mają szans smakowo-jakościowych przy tej domowej.........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Bezy z kremem kawowym 98

był idealny. Także warto próbować! Przepis autorstwa  Domowe wypieki  . Bezy: 5 białek 250 g drobnego cukru Szczypta soli Krem kawowy: 2 jajka 4 łyżki cukru 1 łyżka mielonek kawy 20 ml wrzątku 200 - 250 g masła lub margaryny Białka ubijamy na sztywną pianę ze szczyptą soli. Gdy jest już dość gęsta i biała partiami wsypujemy cukier. Masę ubijamy

VioletoweKucharzenie
Środa: Lasagna z cukinii 126

cebulę. Rozgrzej na patelni łyżkę oleju, dodaj do niego cebulę. Smaż 2-3 minuty aż cebula się zeszkli. Wtedy dodaj mięso, podkręć temperaturę i smaż mieszając i rozdrabniając grudki mielonki na mniejsze kawałki aż mięso przysmaży się i zbrązowieje. Wtedy dodaj ząbek drobno posiekanego czosnku, świeżą bazylię i marchewkę z groszkiem. Przemieszaj całość i smaż ze 2 minuty. Wlej szklankę

Niedzielny kucharz
Środa: Spaghetti z sosem al ragu 99

prosciutto. Krok 2 Rozgrzej rondel, włóż do niego posiekane proscitto, smaż chwilę, następnie dodaj mieloną wieprzowinę, a gdy mięso nie będzie już czerwone dodaj do niego indyka. Smaż rozdrabniając mielonkę drewnianą szpatułką, aż w mięsie nie będzie już ani jednego czerwonego kawałka. Zdejmij z rondla i odłóż. Krok 3 Przełóż rondel z powrotem na palnik, wyłóż na nią 2 łyżki

Niedzielny kucharz
Czwartek: Stir fry z mielongo indyka i boczniaków 104

patelni i odłóż na bok. Krok 4 Na tę samą patelnię wlej drugą łyżkę oleju, kiedy się rozgrzeje wyłóż na niego mielone mięso. Smaż na dość mocnym ogniu, rozdrabniając mielonkę drewnianą szpatułką na małe kawałki. Smaż około 4 minut. Dodaj czosnek, imbir i papryczkę chilli, smaż jeszcze minutę, dwie. Następnie wlej do mięsa przygotowany sos, dodaj grzyby i smaż przez

Niedzielny kucharz
Szynka z szynkowaru 95

znika ze stołu. A domowa, samodzielnie zrobiona rozchodzi się w trymiga! Po trzecie: jest prosty. Przygotowanie w szynkowarze mięsa w kawałku zawsze wymaga dużo mniej pracy niż w przypadku mielonki. I łatwiej je później wyjąć

Proste-przepisy.pl
Czwartek: Stir fry z mielongo indyka i boczniaków 124

patelni i odłóż na bok. Krok 4 Na tę samą patelnię wlej drugą łyżkę oleju, kiedy się rozgrzeje wyłóż na niego mielone mięso. Smaż na dość mocnym ogniu, rozdrabniając mielonkę drewnianą szpatułką na małe kawałki. Smaż około 4 minut. Dodaj czosnek, imbir i papryczkę chilli, smaż jeszcze minutę, dwie. Następnie wlej do mięsa przygotowany sos, dodaj grzyby i smaż przez

Niedzielny kucharz