mielone - 47549 przepisów (strona:2646/3170)

Kotleciki rybne :) 149

średnie * 1 duża cebula lub 2 średnie * 2-3 białka (aby masa była zwarta) * pokrojona pietruszka, może być koperek (co kto lubi) * sól i pieprz do smaku PRZYGOTOWANIE: Fileciki mielimy, marchewkę i cebulkę kroimy w kosteczkę, siekamy pietruszeczkę, oddzielamy białka od żółtek i wszytsko wkładamy do jednej miski. Doprawiamy i mieszamy do momentu, aż masa będzię możliwa do lepienia kotlecików

Zdrowie na języku :P
Pieczeń z jabłkiem :) 171

szklanki bułki tartej - 3 jajka - przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka, ostra, curry, oregano, bazylia, majeranek (choć tu każdy może dać to co lubi :)) Przygotowanie: Wątróbkę obsmażamy na łyżce oleju. Mielimy szynkę, obsmażoną już wątróbkę i cebulkę. Jabłka obieramy i kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni po obsmażonej wątróbce. Pozostałe składniki (tu bułka tarta, przyprawy, jabłka) dodajemy do mięsnej masy

Zdrowie na języku :P
Gołąbki z kaszą gryczaną, kurczakiem i prawdziwkami :) 180

oregano) 1. Gotujemy kaszę gryczaną. 2. Dusimy na patelni pokrojone w plasterki prawdziwki. 3. Kapustę gotujemy do momentu możliwości ściągnięcia z niej liści. 4. Za pomocą maszynki mielimy pierś z kurczaka i grzybki. 5. Łączymy ze sobą pierś, grzyby, kaszę i przyprawy. 6. Zawijamy farsz w liście kapusty. 7. Gotowe gołąbki układamy w rondelku, na którego spodzie wykładamy liście kapusty

Zdrowie na języku :P
Kiełbaska prosto ze słoiczka :) 164

bardziej aromatyczna. Przekonacie się już po otworzeniu słoiczka :) Składniki: - 1 kg szynki wieprzowej - 0,5 szklanki wody - przyprawy: majeranek, pieprz prawdziwy, pieprz ziołowy, sól, zioła, - przyprawa do pasztetów Mięso mielimy i wyrabiamy z przyprawami i wodą. Napełniamy nim słoiczki, zakręcamy i gotujemy prze 2 godziny. Prosty i bardzo smaczny pomysł na inną wersję kiełbaski

Zdrowie na języku :P
Bakeo.pl - Część III :) 167

niego spojrzysz :D  Przez wszystkie części postów o Bakeo przewinęło się wiele informacji dotyczących tego świetnego przedsięwzięcia! Zależało mi, abyście dowiedzieli się o Bakeo jak najwięcej i mieli świadomość, że przekąski te nie służą tylko i wyłącznie do wyjadania prosto z pudełeczka, ale także do wykorzystywania ich do różnych przepisów, jako dodatek i urozmaicenie posiłków :)  Dlatego dziś

Zdrowie na języku :P
Biała kiełbasa drobiowa (wersja light) 372

kurczaka kroimy na mniejsze kawałki. Udka obieramy ze skóry i usuwamy wszystkie tłuste części, luzujemy z kości, kroimy na mniejsze kawałki. Następnie mięso wraz z czosnkiem i zielonym pieprzem mielimy w maszynce. Dodajemy 1 łyżkę soli, 1,5 łyżeczki pieprzu młotkowanego, inne przyprawy do smaku, ja dałam 3 łyżki majeranku. Mieszamy wszystko razem i zostawiamy na 2-3 godziny

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Ciecierzyca burger 166

pieprz i sól do smaku 4 bułki do hamburgerów  Przygotowanie: Ciecierzycę płuczę i zalewam dwoma szklankami wody zostawiam na noc. Następnego odsączam z wody i przepłukuje. Po czym mielę w maszynce do mięsa. Do masy dodaję posiekaną cebulę, łyżkę musztardy, jajko, kolendrę i kumin. Dokładnie mieszam i dosmaczam masę solą i pieprzem. Odstawiam masę na około 30 minut

Magiczna kuchnia Darii
Kotleciki z dorsza z sosem koperkowym 170

łyżka masła łyżka mąki pszennej szklanka chudego mleka pęczek koperku sól i pieprz Przygotownie: RYBA Dorsza myję i osuszam ręcznikiem papierowym. Wyciągam ewentualne ości i wraz cebula i bułką mielę w maszynce do mięsa. Do zmielonych składników dodaje jajko i otręby oraz sól i pieprz. Dokładnie mieszam aby powstała zwarta masa. Formuję małe kotleciki, które obtaczam w bułce tartej

Magiczna kuchnia Darii
Uszka z grzybami prawie wigilijne 152

Miskę oprószam  mąką i przekładam do niej ciasto, przykrywam ściereczką i odstawiam aby ciasto odpoczęło (około 1 godziny). W czasie gdy ciasto odpoczywa przygotowuję farsz. Rozmrożone wcześniej grzyby mielę w maszynce do mięsa. Cebulę drobno siekam i podsmażam około 3 minut na maśle. Do podsmażonej cebuli dodaję zmielone grzyby i razem podsmażam do momentu odparowania płynu. Następnie dodaję bułkę

Magiczna kuchnia Darii
Muffinki JAFFA CAKES 117

delicji o smaku pomarańczowym. Ledwie dzisiaj rano ostatnia babeczka zniknęła ze stołu, a ja już tęsknię za tym połączeniem smaków. Jutro znów będę miała okazję je upiec, bo będziemy mieli gości J Polewę tym razem zrobię z domieszką czekolady mlecznej. Czytaj więcej

bistro mama
Ciasteczkowy Potwór 143

razem tort dla naszego zaprzyjaźnionego fotografa :) Mam nadzieję, że: - niespodzianka Ci się podobała, - goście nie mieli po nim niestrawności, - nie masz niebieskich ścian i podłogi w domu :) Najlepszego, MARIO! Czytaj więcej

bistro mama
Sernik z rodzynkami na kruchym spodzie 352

wodzie rodzynek WYKONANIE Margarynę z mąką i proszkiem  siekamy. Dodajemy pozostałe składniki, zagniatamy, zawijamy w folię i wkładamy do zamrażarki, by się schłodziło. Masa serowa:  Ser mielimy 2 razy.W osobnych miskach ubijamy białka, w osobnej żółtka z cukrem. Masło ucieramy  na puch, dodajemy stopniowo rozkłócone żółtka, następnie mąkę ziemniaczaną lub budyń wymieszany z cukrem waniliowym

W kuchennym oknie Ewy
Co zrobić, aby Twój blog zaistniał? 158

czytelników jest zdecydowanie mniej, niż byście tego chcieli?  Poniżej znajdziecie kilka porad, dzięki którym Wasz blog kulinarny stanie się często odwiedzanym miejscem w sieci, a Wy będziecie mieli szansę dalej dzielić się swoją pasją z innymi. 1. AGREGATORY KULINARNE Agregatory kulinarne, czyli wyszukiwarki przepisów, są niezastąpione dla blogera kulinarnego. Agregatory przeważnie są dość wysoko pozycjonowane w Google oraz Yahoo

My Culinary Art
Błyskawiczne tartaletki - patent Jamiego Olivera 183

poniżej. Palcami rozgniatamy i tworzymy z ciasta "koszyczki". Wstawiamy do piekarnika na 10-12 minut, aż do zarumienienia. W czasie pieczenia ciasta, wkładamy do miski 2 połówki brzoskwiń i mielimy na przecier ręcznym blenderem. Do miski dodajemy jajko, śmietanę, cukier i odrobinę cukru waniliowego. Ubijamy mikserem ok. 2 minuty, aż masa dokładnie się połączy. Kiedy ciasto jest rumiane, wyjmujemy

W kuchni wieczorem
Najprostszy krem z dyni (z garam masala) 223

nasiona kminu (nie kminku), kolendry, kardamon oraz inne przyprawy indyjskie. Jej skład jest różny w zależności od regionu Indii. Garam po pendżabsku znaczy gorący. Przyprawy praży się, a potem mieli. Polecam Wam kupić mieszankę przypraw lub zrobić samodzielnie i wypróbować przepis na zupę. Uwielbiam go, bo jest ekspresowy i niezawodny. Robię zupę w 3 litrowym rondlu i dla takiego naczynia

W kuchni wieczorem