Bułgarska musaka to siostra musaki greckiej a różni je tylko główny składnik. W greckiej główną rolę grają bakłażany, a w bułgarskiej ziemniaki. Obie wykonuje się prawie
Bernika - moj kulinarny pamietnikWieki temu, dokładnie w ubiegłym tysiącleciu, zajadano się wybornymi kotletami z mortadeli. „Wszedliśmy” w posiadanie włoskiej mortadeli z pistacjami i od razu wiedzieliśmy co z nią
R'n'G KitchenPomysł na pyszne, ekspresowe, włoskie danie, jako alternatywa dla popularnego spaghetti bolognese. Polecam zastąpić makaron kluskami gnocchi, a uzyskacie zupełnie nowy, świeży i pyszny obiad. Jedzenie
Bernika - moj kulinarny pamietnikKeby1 Wōm sie na bezuch wcisły jake wegany, to na zicher2 mogecie im narychtować3 take karminadle. Kōnzystyncja4 majōm podobno do miysa5, fajnie smakujōm, ku tymu [...] Artykuł
Chop w kuchniDrobiowa pieczeń z dodatkiem marchewki i sera mozzarella. Wilgotna i smaczna. Fajna alternatywa dla smażonych paluchów drobiowych z mozzarellą (zobacz przepis -> KLIK ). Na ciepło jako
Smaki Na TalerzuFollow my blog with Bloglovin Follow my blog with Bloglovin Spaghetti bolognese - to jest włoski klasyk. Jest idealny w chwili, kiedy pragniesz czegoś prostego i ponadczasowego
CRAVEmonkeyKotleciki po amerykańsku Chrupiące i soczyste roladki drobiowe. Są naprawdę pyszne! Składniki: 2 pojedyncze filety z kurczaka 4 łyżki płatków owsianych 1 jajko 5
Blog z ApetytemPulpety, kotleciki, pulpeciki, klopsiki, któż ich nie uwielbia. Są małe, średnie i duże kulki, są małe, średnie i duże kotlety, jak kto lubi i zrobi. Dziś
Moje Małe CzarowanieCategory: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order now!
Eksplozja smakuPrzepis na tę zupę podesłała siostra. Zrobiła ją w oparciu o to co akurat miała w lodówce a to okazało się świetnym połączeniem. Jej dzieci zajadały
Bernika - moj kulinarny pamietnikPizza jak wiadomo to przysmak typowo włoski. Czemu jednak nie spróbować zrobić ją na sposób indyjski? smaki Indii doskonale sprawdziły się na pizzy. Nam smakowało bardzo
Moje Małe CzarowanieJedliście już taką wersję gołąbków? To zapiekanka gołąbkowa, czyli dekonstrukcja znanych, lubianych gołąbków. Smak pyszny, obiad bardzo syty i robi się go chyba łatwiej i szybciej
Bernika - moj kulinarny pamietnikTo bardzo pożywna, smaczna i ładna zapiekanka. Użyłam tutaj ziemniaków zwykłych białych i batatów, w rezultacie wyszedł przepyszny obiad, który i Wam polecam. Takie zapiekanki robi
Moje Małe CzarowanieWiele osób zapytanych o największe przysmaki kuchni włoskiej, bez zastanowienia wymieniłoby przepyszne makarony, rozpływającą się w ustach pizzę czy chrupiącą bruschettę. Tymczasem słoneczna Italia słynie również
Wędrówki po kuchni