Czasami jest tak, że mimo głowy pełnej pomysłów obiadowych czasami człowieka ogarnia tak pustka, że nie wie co zrobić na obiad. I tak w poszukiwaniu pomysłu
Bernika - moj kulinarny pamietnikPrzepis an te pyszności znalazłam na blogu u Sylwii - Smaki Maroka. Trochę z nimi zachodu ale warto, są niesamowite w smaku, idealne do czerwonego barszczu albo
Moje Małe CzarowanieTakie małe pierożki - dim sum to takie kąski na jeden gryz. Jakie małe takie pyszne, mówią o nich i to jest prawda. Pierożki wietnamskie są przepyszne
Moje Małe CzarowaniePrzepis na ten cudny torcik znalazłam w książce Aleksandry Seghi "Słodkie pieczone kasztany. Toskańskie opowieści ze smakiem". Zwlekałam długo z jego upieczeniem i to
Moje Małe CzarowanieTo idealne danie aby rozgrzać zziębnięte brzuchy. Taka jedna, treściwa cukinia zaspokoi głód na długie godziny i pożywi organizm. Polecam gorąco, będzie pysznie. Cukinie nadziewane mięsem
Moje Małe CzarowanieTak jadano w latach dwudziestolecia. Składniki: 500 g cielęciny 400 g zielonego groszku 2 kajzerki 3 jajka 5 łyżek masła 1 szklanka bułki tartej 2
R'n'G KitchenGdy mąż rzuca od czasu do czasu hasło „zrobiłabyś coś normalnego na obiad” to wiem, że chodzi mu o jakieś klopsy. Za pomysł tych
greenscarfDawno nie było tutaj żadnego przepisu z użyciem wolnowaru, naprawiam więc ten błąd. Jako że jest jesień, sezon na kapustę trwa to zrobiłam gołąbki, ale nie
Bernika - moj kulinarny pamietnikDziś danie klasyczne lazania z mięsem i sosem pomidorowym. Żeby było trochę zdrowiej i danie miało więcej witamin ja w swojej lazanii przemycam jeszcze dodatkowo różne
Smaczny zeszytObiad dla wnuka i babci. Postanowiłam zrobić coś ciekawego i kolorowego. Bardzo nam smakowało. Przygotowanie makaronu – do dużego garnka wlać wodę, lekko osolić. Do wrzącej
Kuchnia PokoleńAle ona pyszna była, zniknęła szybciutko i dlatego dzielę się przepisem. Zakupiłam takie śliczne, fioletowe bakłażany w paski i taki oto właśnie pomysł do głowy mi
Moje Małe CzarowanieOstatnio przygotowując domową białą kiełbasę zostało mi troszkę mięsa w nadziewarce i w lejku, którego nie dało rady już nabić w jelita. W związku z
Kocham..lubię..gotuję..Kalafior to bardzo uniwersalne warzywo, z którego możemy przygotować wiele dań. Można go jeść na surowo, jednak my polecamy bardziej wykwintne posiłki, które idealnie nadają się
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Danie obiadowe szybkie i zdrowe, ale mi do rymu wyszło. Klopsy są aromatyczne a kuskus pyszny i kremowy, polecam do wypróbowania. Lubicie takie dania? jadacie? gotujecie
Moje Małe Czarowanie