Lazania to jedno z moich ulubionych dań ale nie często je robię, czemu? nie wiem. Jak już jednak trafi na mój stół to zjem zawsze za
Moje Małe CzarowanieSkładniki: 9 płatów makaronu lasagne 500 g łopatki wieprzowej 2 cebule 200 g mrożonego zielonego groszku 250 g mrożonego szpinaku w brykiecie 3 ząbki czosnku 1/2
czarrna od kuchniPaprykę faszerowałam już na różne sposoby ale ryżem czerwonym jeszcze nie i stąd ten pomysł. Rezultat wyszedł przepysznie, papryki szybko zniknęły z talerzy. Warto więc czasami
Moje Małe CzarowanieSkładniki: 1/2 kg łopatki wieprzowej 1/2 cebuli 1/2 pęczku jarmużu 2 kromki czerstwego chleba 1 jajko mąka vegeta do mięs 4 większe pomidory 1/2 szklanki sosu
czarrna od kuchniHej! Czy zauważyliście, że coraz częściej myślimy o potrawach sytych i rozgrzewających? Moi chłopcy też pomyśleli i wymyśli, że czas zrobić lazanię. Wbrew pozorom to danie
Tylko pysznieTak jak pisałam jakiś czas temu, bardzo posmakowały mi azjatyckie smaki. Tym razem postanowiłam spróbować czegoś z kuchni koreańskiej. Po tajlandzkim kurczaku z orzechami nerkowca , przyszedł
Pieguskowa KuchniaZakupiłam małe okrągłe cukinie i od razu je nadziałam aby potem cieszyć się smakiem pysznego dania. Szybkie w przygotowaniu danie obiadowe i bardzo smakowite. Jeśli tylko
Moje Małe CzarowanieDużo pisania, mało pracy przy obiedzie a smakołyki na talerzu. Passatę pomidorową połączyłam z mięsem a potem z makaronem i danie prawie gotowe, potem tylko boczniaki
Moje Małe CzarowanieKotlety to zawsze udana propozycja na obiad lub obiado kolację. Można oczywiście usmażyć, ale dzisiaj proponuję upieczenie. Potrzebujemy 0,5 kg mięsa, 0,5 kg ugotowanych
chleba naszegoCielęcina uważana jest za jedno z najzdrowszych i najdelikatniejszych czerwonych mięs, choć rzadko gości na naszych stołach. Zobacz, jak ją prawidłowo wybrać i przyrządzić. Artykuł CIELĘCINA
COOKMAGAZINEHej! Domowa wędlina jest niesamowicie smaczna. Zachęcam Was do jej zrobienia. Potrzebujemy: Czytaj więcej »
Tylko pysznieTore Fredrik Wretman szwedzka ikona gastronomii. Kucharz, restaurator, autor książek kulinarnych, założyciel gastronomicznej Akademii, zasłynął z propagowania i ochrony szwedzkiej, domowej kuchni , a także szerzenia gotowania
Bernika - moj kulinarny pamietnikPulpeciki pełne ziół i przypraw, z ciągnącym się serowym wnętrzem, polane sosem pomidorowym to ciekawy pomysł na odświeżenie i uatrakcyjnienie tradycyjnego przepisu. Zasmakują zarówno najmłodszym jak
Czekoladowa muffinkaszalotka łyżka posiekanego rozmarynu łyżeczka skórki otartej z cytryny 100 g twarogu 50 g bułki tartej jajko i białko sól, pieprz do smaku bułka tarta do obtoczenia Mięso mielimy razem z boczkiem i cebulką. Dodajemy pozostałe składniki i wyrabiamy. Na patelni rozgrzewamy olej. Z masy formujemy kotleciki i obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na rumiano z obu stron. Podajemy
Dzieje kuchennej WiewióryBardzo dobre danie, coś jak gołąbki tylko podane inaczej. Również można podać taką kapustę na imprezy, wtedy naokoło rozsypać obsmażone pieczarki. Przygotowanie mięsa – cebulę drobno
Kuchnia Pokoleń