mielone - 47549 przepisów (strona:2307/3170)

Lazania ze szpinakiem 232

Lazania to jedno z moich ulubionych dań ale nie często je robię, czemu? nie wiem. Jak już jednak trafi na mój stół to zjem zawsze za

Moje Małe Czarowanie
Lasagne taka że Łooo! 239

Składniki: 9 płatów makaronu lasagne 500 g łopatki wieprzowej 2 cebule 200 g mrożonego zielonego groszku 250 g mrożonego szpinaku w brykiecie 3 ząbki czosnku 1/2

czarrna od kuchni
Faszerowana zielona papryka 151

Paprykę faszerowałam już na różne sposoby ale ryżem czerwonym jeszcze nie i stąd ten pomysł. Rezultat wyszedł przepysznie, papryki szybko zniknęły z talerzy. Warto więc czasami

Moje Małe Czarowanie
Pulpety z jarmużem w pomidorach 284

Składniki: 1/2 kg łopatki wieprzowej 1/2 cebuli 1/2 pęczku jarmużu 2 kromki czerstwego chleba 1 jajko mąka vegeta do mięs 4 większe pomidory 1/2 szklanki sosu

czarrna od kuchni
Bezproblemowa lasagne 140

Hej! Czy zauważyliście, że coraz częściej myślimy o potrawach sytych i rozgrzewających? Moi chłopcy też pomyśleli i wymyśli, że czas zrobić lazanię. Wbrew pozorom to danie

Tylko pysznie
Makaron z wołowiną i warzywami 159

Tak jak pisałam jakiś czas temu, bardzo posmakowały mi azjatyckie smaki. Tym razem postanowiłam spróbować czegoś z kuchni koreańskiej. Po tajlandzkim kurczaku z orzechami nerkowca , przyszedł

Pieguskowa Kuchnia
Okrągłe cukinie nadziane mięsem z łopatki wieprzowej i boczniakami 185

Zakupiłam małe okrągłe cukinie i od razu je nadziałam aby potem cieszyć się smakiem pysznego dania. Szybkie w przygotowaniu danie obiadowe i bardzo smakowite. Jeśli tylko

Moje Małe Czarowanie
Makaron z oregano, sosem pomidorowym z łopatką wieprzową i boczniakami 142

Dużo pisania, mało pracy przy obiedzie a smakołyki na talerzu. Passatę pomidorową połączyłam z mięsem a potem z makaronem i danie prawie gotowe, potem tylko boczniaki

Moje Małe Czarowanie
Kotlety ziemniaczano mięsne z piekarnika 537

Kotlety to zawsze udana propozycja na obiad lub obiado kolację. Można oczywiście usmażyć, ale dzisiaj proponuję upieczenie. Potrzebujemy 0,5 kg mięsa, 0,5 kg ugotowanych

chleba naszego
CIELĘCINA – NAJDELIKATNIEJSZE Z CZERWONYCH MIĘS 195

Cielęcina uważana jest za jedno z najzdrowszych i najdelikatniejszych czerwonych mięs, choć rzadko gości na naszych stołach. Zobacz, jak ją prawidłowo wybrać i przyrządzić. Artykuł CIELĘCINA

COOKMAGAZINE
Domowa wędlina 198

Hej! Domowa wędlina jest niesamowicie smaczna. Zachęcam Was do jej zrobienia. Potrzebujemy: Czytaj więcej »

Tylko pysznie
Köttbullar - szwedzkie klopsiki wg Tore Wretmana 166

Tore Fredrik Wretman szwedzka ikona gastronomii. Kucharz, restaurator, autor książek kulinarnych, założyciel gastronomicznej Akademii, zasłynął z propagowania i ochrony szwedzkiej, domowej kuchni , a także szerzenia gotowania

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Klopsiki z mozzarellą w sosie pomidorowym 143

Pulpeciki pełne ziół i przypraw, z ciągnącym się serowym wnętrzem, polane sosem pomidorowym to ciekawy pomysł na odświeżenie i uatrakcyjnienie tradycyjnego przepisu. Zasmakują zarówno najmłodszym jak

Czekoladowa muffinka
Kotlety z indyka, z boczkiem i twarogiem czyli Niedzielne Mielenie odc.41 180

szalotka łyżka posiekanego rozmarynu łyżeczka skórki otartej z cytryny 100 g twarogu 50 g bułki tartej jajko i białko sól, pieprz do smaku bułka tarta do obtoczenia Mięso mielimy razem z boczkiem i cebulką. Dodajemy pozostałe składniki i wyrabiamy. Na patelni rozgrzewamy olej. Z masy formujemy kotleciki i obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na rumiano z obu stron. Podajemy

Dzieje kuchennej Wiewióry
Kapusta faszerowana mięsem mielonym, a la gołabki 196

Bardzo dobre danie, coś jak gołąbki tylko podane inaczej. Również można podać taką kapustę na imprezy, wtedy naokoło rozsypać obsmażone pieczarki. Przygotowanie mięsa – cebulę drobno

Kuchnia Pokoleń