łopatka 250 g boczku 50 g słoniny 150 g chudego mięsa z golonki ( wycięłam z całej, małej golonki) przyprawy 15 g peklosoli 10 g soli 1/2 łyżeczki pieprzu naturalnego mielonego 1 łyżeczka kolendry 4 ząbki czosnku 1/2 szklanki wody schłodzonej w lodówce lub zamrażalniku. dodatkowo osłonki np białkowe (o średnicy 5,5 cm, lub większej) nadające się
Stare GarySkładniki : 1 kurczak 1 cytryna oliwa przyprawa do kurczaka papryka mielona słodka sól pieprz Sposób wykonania : K urczaka umyj, oczyść, obsusz, natrzyj oliwą wymieszaną z przyprawami. Zawiń w folię lub folię aluminiową i włóż do lodówki na noc. Następnie kurczaka nadziej dokładnie umytą cytryną , przekłutą w kilku miejscach np. wykałaczką. Kurczaka zaszyj. Piec w piekarniku pod przykryciem, podlewając
Przepisy i porady kulinarnesłodką nutę. Całość komponuje się wspaniale. Przepis warty wypróbowania. Składniki: 1 pierś z gęsi ze skórą-1,10 kg Marynata: 2 łyżki miodu 2 łyżki sosu sojowego 1 łyżeczka mielonego imbiru 2 łyżki oliwy Sól morska do smaku Pieprz kolorowy utarty w moździerzu do smaku Kapusta na słodko: 1 litr kapusty kwaszonej z marchewką 20 dag chudego boczku
Wanilia i Kardamonklopsikami Składniki Ciasto: 1,5 szklanki mąki 2 szklanki płatków owsianych 3/4 szklanki ciepłej wody 20 g drożdży Pół łyżeczki cukru szczypta soli Klopsiki: 0,5 kg mięsa mielonego (u mnie indyk) Łyżka koncentratu pomidorowego Pudliszki Łyżka gęstego jogurtu Słodka papryka, chilli, pieprz, imbir, czosnek granulowany, tymianek Sos: Pół słoiczka koncentratu pomidorowego Pudliszki Świeży pomidor - drobno posiekany (albo pół
Kuchnia w szuwarachmasło, ale po kolei: Składniki (mała blaszka lub tortownica max 20 cm) -130 g mąki kukurydzianej -130 g mąki gryczanej -100 g cukru brązowego cukru -łyżka cynamonu -pół łyżeczki mielonego kardamonu *ja dałam całe opakowanie przyprawy do pierników, bo oczywiście akurat skończył mi się cynamon, a piekłam w nocy -100 g zimnego masła kokosowego (można nawet wstawić na chwilę
greenscarfgłówka kapusty białej 3 łyżki smalcu ze skwarkami 2 łyżki masła 200 g pieczarek 2 łyżki mąki po szczypcie tymianku papryki ostrej kminku i cząbru sól i pieprz świeżo mielony Wykonanie: Główkę kapusty szatkujemy, następnie gotujemy. W osobnym garnku gotujemy kapustę kiszoną. Do garnka wkładamy ugotowane, odcedzone z wody oba rodzaje kapusty, dodajemy smalec ze skwarkami, umyte i pokrojone
kgwjanczewomałych sztuk) 165 g mąki pełnoziarnistej 100 ml mleka 3 jajka 1,5 łyżeczki sody 1/2 szklanki erytrytolu + 1 kopiasta łyżka słodzika ze stewii* 2 łyżeczki cynamonu 1 łyżeczki mielonego kardamonu szczypta soli Przygotowanie: Do miski wbijamy jajka, dodajemy cukier, szczyptę soli i ucieramy mikserem przez 5 minut. Ważne jest, aby robić to długo, aby odpowiednio napowietrzyć ciasto. Masa
Moja Michamajonezu 2 czubate łyżki ostrej musztardy 3 ząbki czosnku 1 łyżka suszonej warzywnej jarzynki 2 łyżki oliwy ½ łyżeczki soli 1 łyżeczka słodkiej papryki ½ łyżeczki wędzonej papryki Pieprz czarny świeżo mielony do smaku Sposób przygotowania: Ziemniaki obieram, myję kroję na małe cząstki, oprószam solą do smaku oraz przyprawą do ziemniaków, układam w naczyniu żaroodpornym. Czosnek obieram, przeciskam przez praskę ucieram
Wanilia i Kardamonjabłek, - 1 łyżeczka cynamonu, - 1 łyżka soku z cytryny (ok. 10 ml), - 2 łyżki miodu (ok. 48 g), na ciasto: - 1 szklanka płatków owsianych (ok. 110 g), - 1 szklanka mielonych migdałów (ok. 100 g), - 1/4 szklanki cukru (ok. 50 g), - 1/4 kostki masła (ok. 50 g). Sposób przygotowania 1. Jabłka obieramy i kroimy w cienkie plastry
Z Kuchni Do Kuchnipierników 380 g pszennej mąki 100 g cukru 120 g masła 150 ml melasy 1 duże jajko ¼ łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżeczki korzennej przyprawy do pierników 1 łyżeczka mielonego imbiru szczypta zmielonych goździków ½ łyżeczki cynamonu Biały lukier 250 g cukru pudru 1 białko 1 łyżeczka octu Utrzyj masło z cukrem do białości. Dodaj jajko i ucieraj jeszcze przez
codojedzeniabardzo dobre.. - 7 lub 8 kromek chleba - łyżka masła - 10 plastrów salami - 1 krążek sera brie - pół szklanki sosu pomidorowego lub ketchupa - 2 pomidory - łyżka pieprzu czarnego mielonego Kromki posmaruj masłem cienko! Teraz posmaruj sosem pomidorowym lub ketchupem, na nim poukładaj plasterki salami (cienkie) , a na salami brie. Na brie poukładaj plastry pomidora i zapiekaj
Pasje Jolkioleju, może być ten z pomidorów krótko szklimy pociachany por i 2 ząbki czosnku, dosalamy szczyptą soli i dodajemy do miski z resztą składników. Mieszamy całość. Dodajemy łyżeczkę czarnego mielonego pieprzu, szczyptę tymianku i rozmarynu.Mieszamy. Mięso kroimy na pół, jeżeli polędwiczki są małe to zostawiamy w całości. Nożem z ostrym szpicem robimy kieszonkę, ostrożnie i powoli
Pasje Jolkipaznokcie, skórę oraz włosy i metabolizm) Pomarańczowy pudding (1 porcja): - 50g kaszy jaglanej - 1/3 szklanki mleka roślinnego (opcjonalnie krowie) - pół pomarańczy - pół centymetra kłącza imbiru lub pół łyżeczki mielonego - pół łyżeczki cynamonu - szczypta kardamonu - łyżka syropu z agawy/klonowego Karmelizowany granat: - pół granatu - łyżka syropu z agawy/klonowego Wykonanie puddingu: 1. Odpowiednio przygotowaną kaszę zalej jedną i 1/3 szklanki
Pland based fillepapryka słodka 1 łyżka, musztarda miodowa 1 łyżka, olej rzepakowy 1 łyżka, sok z cytryny 1 łyżeczka, miód 1 łyżeczka, kucharek 2 łyżeczki, przyprawa w płynie 1 łyżeczka, pieprz mielony 1 łyżeczka te pyszne porcje kuczaka przygotowałam w urządzeniu do testowania z Platformy Ambasadorskiej Philips "strona jest TUTAJ" otrzymałam do testowania Airfryer hd9240/30 "kliknij i ZOBACZ-Airfryer hd9240/30
W Mojej Kuchni Lubięfirmy Bonduelle . Do mięsa użyłam przypraw od firmy Skworcu i firmy Eco Blik . Zapraszam na pyszne danie :) Składniki : około 300 g cannelloni 1 kg mięsa mielonego z szynki 1 puszka chili con carne Bonduelle 1 duża cebula 4 pieczarki 1/2 szklanki startego parmezanu 1 duży słoik sosu bolońskiego 1 łyżka przyprawy do wieprzowiny
Sama słodycz i szczypta chili