mielone z piekarnika - 6000 przepisów (strona:88/400)

Zdrowy obiad w 20 minut 99

Składniki 150 g łososia garść miksu sałat sól pieprz – świeżo mielony sok z cytryny ocet balsamiczny Łosoś z sałatką i octem balsamicznym Pieczony łosoś z sałatką – przepis Łososia skrapiamy sokiem z cytryny, oprószamy solą i grubo zmielonym pieprzem (sporą ilością). Następnie wkładamy go do piekarnika nagrzanego do 200 st. C na ok. 17-20 minut. Na talerzu

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Panforte czekoladowe. 127

gałki muszkatołowej 1/8 łyżeczki mielonego białego pieprzu 1/2 łyżeczki mielonego cynamonu 1/4 łyżeczki soli 85 g mąki pszennej 2 łyżeczki kakao 130 g cukru 230 g miodu 30 g masła 100 g gorzkiej czekolady      Orzechy i migdały osobno prażymy na patelni lub w piekarniku (na złoto). Chłodne orzechy, migdały, suszone i kandyzowane owoce, przyprawy, mąkę

Rozpustne gotowanie
ROLADA Z BOCZKU Z FARSZEM Z BIAŁEJ KIEŁBASY Z MELISĄ CYTRYNOWĄ 95

końca. Boczek rozbijamy tłuczkiem. Oprószyć boczek solą i pieprzem. 2. Kiełbasę mielimy w maszynce. Dodajemy majeranek. Mieszamy. 3.   Farsz wyłożyć na boczek. Posypać posiekaną natką pietruszki i melisą. 4.  Zwinąć roladę. Oprószyć solą i pieprzem. Związać sznurkiem. Wsadzić do naczynia. Wysmarować oliwą. Włożyć do nagrzanego piekarnika do 180 stopni na 45 minut

Kuchnia Paulettes
Tarta serowa z truskawkami 144

bokach. Nadzienie • Do malaksera wrzucić ser, mielone migdały i cukie puder. Zmiksować, aby składniki tylko połączyły się razem. • Dodawać po jednym jajku cały czas miksując. • Masę serowo-migdałową wylać na spód i powciskać na wierzchu całe truskawki. • Piec w piekarniku nagrzanym do 180 st.C przez 30 minut. • Podawać ciepłą tartę

To co kocham
Zupa -krem z dyni . 153

porcje 1 kg dyni pokrojonej w kostkę 0,5 łyżeczki kuminu mielonego 3 łyżeczki posiekanych liści szałwii oliwa 2 jabłka ,kwaskowate ,pokrojone i obrane w kostkę 2 cebulki 2 zmiażdżone ząbki czosnku około 1,5 litra bulionu z kurczaka ulubione orzechy ,migdały i nasiona dyni Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni ,na blachę ,tę w Piekarniku wykładamy papier i rozkładamy

Ladylaura.
Dynia makaronowa zapiekana i kasza jaglana z kleksem śmietany 141

dynia makaronowa 300 g mięsa mielonego 150 g sera żółtego 1 jajko sól pieprz szczypta cynamonu oregano bazylia pieprz ziołowy 1 szkl kaszy jaglanej śmietana lub jogurt. Dynię myjemy, przekrawamy na pół wzdłuż, wydrążamy gniazdo nasienne, i wkładamy do piekarnika na pół godziny w temp 200 st. Wyjmujemy i studzimy. Widelcem wydrążamy miąższ który przypomina makaron. Miąższ mieszamy

Gotowanie jest łatwe
Ucierane ciasto z malinami. 168

proszkiem do pieczenia. Dodawać porcjami do ucieranej masy na przemian z mielonymi migdałami. Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli i delikatnie domieszać do ciasta. Formę keksową o wymiarach 28 x 11 cm posmarować tłuszczem i oprószyć mąką, Nałożyć do niej ciasto, wyrównać. Wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 175ºC i piec przez około 60 minut. Ciasto

Zakątek rozkoszy kulinarnych
MAKOWIEC NA PUSZYSTYM BISZKOPCIE 139

ubijając wsypujemy cukier i wlewamy olej. Na koniec wsypujemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.  Ciasto wylewamy na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę. Pieczemy 30 minut w nagrzanym piekarniku(...)MAKOWA :  1 i 1/2 szklanki maku 3 jajka 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1/2 szklanki cukru 2 łyżki miodu 150 g margaryny rodzynki, orzechy, skórka pomarańczowa do smaku Mak mielimy i parzymy w 2 szklankach wrzątku. Wbijamy jajka oraz wsypujemy mąkę, dokładnie mieszamy.  Margarynę, cukier i miód wlewamy do garnka i ogrzewamy aż się rozpuści. Następnie dodajemy masę makową

Kulinarne Fantazje Marioli
Dietetyczne ciasto kokosowe z malinową masą 164

mąki kokosowej lub wiórków zmielonych na mąkę 4 łyżki wiórków kokosowych (nie mielimy ich) 6 łyżek mleka (może być sojowe lub ryżowe) 1 spora łyżka miodu lub innego słodzidła Składniki wymieszać widelcem do uzyskania jednolitego ciasta. Formę 18 cm wyłożyć papierem do pieczenia i wstawić do piekarnika nagrzanego do 185*C. Piec 15 minut. W tym czasie przygotować krem. Krem

Chocolate Muffin Blog
Kruche ciasteczka z maszynki 153

folię spożywczą i odkładamy na pół godziny do lodówki. W maszynce do mielenia mięsa montujemy "ciastkownik". Ciasto dzielimy na porcje, wkładamy do maszynki i delikatnie odbieramy uformowane paski ciastek. Kroimy na dowolną długość, układamy na blaszkach z papierem do pieczenia, zachowując odstępy i kolejno wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 170 st. C na ok. 20 minut. Upieczone ciasteczka zdejmujemy

Maminek kulinarny
PLACEK CZEKOLADOWO-GRUSZKOWY 163

mlecznej czekolady Wykonanie; Cukier mieszamy z dwoma rodzajami maki, proszkiem do pieczenia, mielonymi migdałami i przyprawami. Orzechy mieszamy z migdałami. Trochę odstawiamy do posypania wierzchu ciasta. Dodajemy posiekaną czekoladę. W oddzielnej misce mieszamy roztopione masło z jajkami. Mokre składniki dodajemy do suchych. Mieszamy. Dodajemy gruszki.Ponownie mieszamy. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Ciasto przelewamy do tortownicy.Pieczemy 45 minut. Przykrywamy folia

Anioły w kuchni
Pasztet drobiowo-warzywny 225

żurawina do posypania opcjonalnie Warzywa i oddzielone mięso mielimy w maszynie do mielenia, dwukrotnie (lub blenderujemy całość dokładnie, jak ja). Doprawiamy obficie solą, pieprzem i kminkiem. Dokładnie mieszamy całość. Teraz pasztet przekładamy do foremki (keksówka o długości 30 cm), wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 1h i 20 minut. Po tym czasie wyciągamy

Mango Papaja
Ciasteczka na oliwie z karobem i orzechami 196

szklanki oliwy (takiej do smażenia, nie extra virgin) 3 czubate łyżki mielonych orzechów włoskich 2 łyżeczki karobu (sproszkowanego) 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/4 łyżeczki sody Wszystkie składniki wymieszać ze sobą na gładką masę. Porcje ciasta nabierać łyżeczką, formować kulki, lekko spłaszczając. Piec w nagrzanym piekarniku w 180 stopniach do zrumienienia. inspiracja Przepis dodaję do akcji: Piknik, Uczta

FitKot
Koktajl dyniowy 155

pomarańczy 1/3 łyżeczki cynamonu 1 i 1/2 łyżki syropu klonowego 1/3 łyżeczki mielonego imbiru 250 ml mleczka kokosowego Wycisnąć sok z pomarańczy. W blenderze umieścić puree z dyni. Dodać banana, sok z pomarańczy, cynamon, imbir i syrop klonowy. Dolać mleczko kokosowe. Zmiksować. Smacznego! * Dynię umieścić w piekarniku, piec w 200 stopniach przez 1 h. Ostudzić, obrać ze skórki

Moja Galeria Smaku
Udka kurczaka słodko - kwaśne 161

sosie słodko-kwaśnym smakuje wybornie. Składniki 1 kg udek kurczaka 1 łyżeczka mielonego imbiru 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 łyżeczka granulowanej cebuli 2 łyżeczki soli czosnkowej 50 ml octu z białego wina 250 ml ketchupu 600 g ananasów z puszki 50 g cukru trzcinowego Przygotowanie Rozgrzałem piekarnik do 200 stopni C. Udka umyłem, osuszyłem a następnie ułożyłem na natłuszczonej

R'n'G Kitchen
Łosoś ze szpinakiem w cieście francuskim, sosem beurre blanc i pieczonymi młodymi marchewkami 140

marchewek odrobina oliwy z oliwek 1 łyżeczka za'ataru (mieszanina drobno mielonego tymianku, sumaku, soli i sezamu) Marchewki umyj druciakiem (nie obieraj), a następnie osusz. Pos maruj niewielką ilością oliwy z oliwek,  posyp za'atarem i ułóż na blasze pokrytej papierem do pieczenia. Piecz w piekarniku nagrzanym do 200 ° C , aż staną się miękkie i rumiane (około

Food Square
Filety z kurczaka w chrupiącej panierce z serem wędzonym i żurawiną 271

porcje. Przyprawiamy i odstawiamy do lodówki. W  tym czasie w malakserze mielimy na drobniejsze kawałki płatki kukurydziane lub przekładamy płatki do woreczka i za pomocą wałka rozdrabniamy. Jajko roztrzepujemy w misce i dokładnie obtaczamy w nim kurczaka. Następnie panierujemy piersi w płatkach. Na blaszce z piekarnika rozkładamy papier do pieczenia, smarujemy go niewielką  warstwą oleju. Piekarnik razem

Mania Gotowania
Perfekcyjna beza - To się musi udać! 302

środku.     6. Dodatki. Do bezy można dodać wiórki kokosowe, mielone orzechy, migdały, kakao. Ważne by dodać je na samym końcu i wmieszać je do masy delikatnie przy pomocy łyżki.  Gotowe ubite białka z cukrem nie mogą czekać. Należy od razu wstawić bezę do piekarnika. Czekanie, szczególnie jeśli zostały dodane orzechy, wiórki – spowoduje opadniecie bezy. Dzieje

maniapieczenia
Sałatka ze szparagami i pieczonym burakiem 369

gałązki szczypiorku Kulka mozzarelli Skórka otarta z  ćwiartki cytryny Świeżo mielony pieprz Do polania: olej lniany tłoczony na zimno Przygotowania zaczynamy od upieczenia buraków. Można to zrobić ze sporym wyprzedzeniem np. dzień wcześniej. Buraki należy umyć, osuszyć, zawinąć w folie aluminiową i piec w piekarniku około godziny czasu w temperaturze 180-190 stopni. Upieczone buraki studzimy, obieramy

Kolizje Smaków
Brownie z batata razy dwa czyli Slodki Czwartek odc.80 198

oraz jaj (przepis pochodzi z bloga WhitePlate) 600 g batatów 80 g mielonych migdałów 100 g mąki ryżowej lub gryczanej 14 dużych daktyli bez pestek (miałam suszone i namoczyłam je w gorącej wodzie) 4 łyżki ciemnego kakao 3 łyżki syropu klonowego (u mnie miód) szczypta soli Piekarnik nagrzewamy do 180 st C. Ziemniaki myjemy, zawijamy w folie aluminiowa

Dzieje kuchennej Wiewióry
Szynka domowa pieczona 166

dniach szynkę opłukujemy z solanki i osuszamy papierowym ręcznikiem. Nacieramy olejem, posypujemy mielonym pieprzem ziołowym, papryką i majerankiem. Szynkę umieszczamy w siatce masarskiej, zawiązujemy z obu stron, wkładamy do foliowego rękawa do pieczenia. Rękaw nakłuwamy wykałaczką w kilku miejscach. Mięso kładziemy na blaszce i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180º C. Pieczemy ok. 1,5 godziny. Upieczoną szynkę wyjmujemy

mojewypiekiinietylko
Obiad za 10zł - torcik ziemniaczany z gzikiem bazyliowym i grilowanymi pulpetami drobiowymi. 135

papierze do pieczenia, za pomocą obręczy robimy 4 równe placki. Wkładamy do piekarnika na 15 minut w temperaturze 170 stopni termoobieg. Ser ucieramy z solą, pieprzem i bazylią (oryginalny gzik robi się ze szczypiorkiem; niektórzy dodają cebuli). Odkładamy do lodówki. Filet z kurczaka siekamy drobno, lub mielimy. Łączymy z jajkiem i grzankami, doprawiamy solą i pieprzem. Formujemy małe pulpeciki, które

BaRepas
Pieczony łosoś z koperkiem i cytryną 117

siekanego koperkusól do smakusłodka mielona paprykaSposób wykonania:1. Rybę nacieramy słodką mieloną papryką.2. Masło roztapiamy, uważamy, aby go nie przypalić. Zdejmujemy z ognia i dodajemy sok z cytryny, koperek i solimy do smaku.3. W naczyniu żaroodpornym układamy ryby, polewamy masłem z przyprawami, pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 st. przez 20-30 minut bez przykrycia.Smakuje bardzo bardzo

Kuchnia domowa Ani
Crumble jeżynowo-jabłkowe 139

warstwe jezynKruszonke podzielic na 4 porcje i rozlozyc do zaroodpornych naczyniekWlozyc do piekarnika nagrzanego do 200°C i piec okolo 20 minut,do momentu kiedy kruszonka sie zrumieni,a owoce beda bulgotacPodawac gorace,choc zimne sa rownie pyszne.Uwagi : Czesc maki,tez pelnoziarnistej lub orkiszowej mozna zastapic mielonymi  migdalami,orzechami,  platkami owsianymi itd.,mozliwosci jest bez liku

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Zapiekanka ziemniaczana z mięsem mielonym 2004

ułożyć warstwę ziemniaków, na niej wszystkie warzywa, a następnie wyłożyć mięso mielone i przykryć pozostałymi ziemniakami.Śmietanę wymieszać z jajkiem i startym żółtym serem. Doprawić gałka muszkatołową i pieprzem. Sosem śmietanowym zalać zapiekankę, przykryć pokrywką lub folią aluminiową i wstawić do rozgrzanego do 180 st.C piekarnika. Piec przez ok. 30 minut

Pasja Smaku
Pomarańczowo-czekoladowe ciasto jaglane, bez glutenu 186

oprócz skórki z pomarańczy i płatków migdałów umieszczamy w kielichu blendera i mielimy na gładką masę, bez grudek. Dodajemy część płatków migdałów oraz skórkę z pomarańczy i dokładnie mieszamy. Gotową masę wlewamy do formy ("keksówki"), wyłożonej papierem do pieczenia i posypujemy resztą płatków migdałów. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 175 stopni przez 45 minut, do suchego patyczka. Studzimy. Można polać

Mango Papaja
Placek czekoladowo-gruszkowy 171

zapraszam do SKWORCUWykonanie;Cukier mieszamy z dwoma rodzajami maki, proszkiem do pieczenia, mielonymi migdałami i przyprawami. Orzechy mieszamy z migdałami. Trochę odstawiamy do posypania wierzchu ciasta. Dodajemy posiekaną czekoladę. W oddzielnej misce mieszamy roztopione masło z jajkami. Mokre składniki dodajemy do suchych. Mieszamy. Dodajemy gruszki.Ponownie mieszamy. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Ciasto przelewamy do tortownicy.Pieczemy 45 minut. Przykrywamy folia

Anioły w kuchni
Leśna tarta z kurkami i orzechami włoskimi 204

papier do pieczenia i wsypać groch lub kulki do pieczenia. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni C i piec przez 12 minut. Zmiksować 2 jajka, serek, śmietanę oraz mąkę pszenną. Dodać grzyby z cebulką i orzechy włoskie. Doprawić do smaku solą i sporą ilością świeżo mielonego pieprzu.  Wyjąć podpieczone ciasto, ostrożnie zdjąć groch i folię/papier

kolorowotorcikowo
Wilk syty i owca cała czyli wyprzedaże wszędzie wyglądają tak samo 227

napęcznienia. W tym czasie podsmażyłam cebulę na oliwie. Dodałam mięso mielone, a następnie kolejno pozostałe składniki, czyli pomidory, pieczarki oraz fasolkę. Smażyłam do lekkiego zagęszczenia. Doprawiłam do smaku. Na koniec dorzuciłam kaszę i wszystko ze sobą wymieszałam. Jeśli posiadacie patelnię, którą można zapiekać w piekarniku, to faktycznie potrawę uda Wam się wykonać w jednym garnku od początku

bastalena
Sernik toffi na wafelkowym spodzie 187

Wierzch: 100 g czekolady gorzkiej lub polewa czekoladowa Przygotowanie: Masło roztapiamy. Wafelki mielimy w blenderze. Tortownice o średnicy 23 - 25 cm lub średniej wielkości blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Wafle łączymy z masłem i wykładamy nimi dokładnie dno blaszki. Wkładamy do lodówki na około 30 minut. Piekarnik nagrzewamy do 175 stopni. Przygotowujemy masę serową. Sery przekładamy do misy miksera. Miksujemy

Mania Gotowania
Naleśniki z pieczarkami i parówką 75

cukru 1-2 łyżki oleju szczypta soli Dodatkowo: 500 g pieczarek 9-10 sztuk parówek ok. 150-180 g żółtego sera (u mnie gouda, może być również mozzarella) słodka mielona papryka sól, pieprz masło Składniki na ciasto naleśnikowe umieszczamy w naczyniu i dokładnie miksujemy aż do uzyskania ciasta o gładkiej konsystencji. W razie potrzeby dolewamy jeszcze odrobinę mleka. Odstawiamy(...)smażymy je na rumiano. Pod koniec doprawiamy do smaku mieloną papryką oraz solą i niewielką ilością pieprzu. Odkładamy do lekkiego przestudzenia. Na każdym naleśniku rozprowadzamy niewielką ilość pieczarek, dajemy parówkę, posypujemy tartym serem. Zawijamy. Naleśniki układamy w formie, jeden obok drugiego, i wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na około 20-25 minut (aż naleśniki się zagrzeją

Smaki Na Talerzu
Quiche Lorraine, Tarta lotaryńska – quiche z porem, serem Gruyère i chrupiącymi skwarkami z boczku 246

ząbki czosnku 30 g + 30 g masła 3 jaja 2 żółtka 300 ml śmietanki kremówki 30% 30 g sera Gruyère, startego na tarce o drobnych oczkach sól morska, świeżo mielony czarny pieprz   Przygotowanie tarty lotaryńskiej: Przygotować ciasto na tartę (wersja z robotem) Jeśli jesteśmy szczęśliwymi posiadaczami malaksera z nożem do ciasta kruchego (lub robota planetarnego z mieszadłem(...)świeżo mielony czarny pieprz Na podpieczony spód wyłożyć farsz. Posypać połową startego sera Gruyère (farsz rozprowadzić po całej powierzchni, ale go nie wygładzać . Łyżką „podziabać” w kilku miejscach – dzięki temu wylana śmietana nie spłynie poza brzegi ciasta, lecz równomiernie wypełni stworzone przez nas nierówności) . 30 g sera Gruyère Tartę postawić na wysuniętej z piekarnika blaszce (dzięki

Moja Delicja
Quiche Lorraine, Tarta lotaryńska – quiche z porem, serem Gruyère i chrupiącymi skwarkami z boczku 188

ząbki czosnku 30 g + 30 g masła 3 jaja 2 żółtka 300 ml śmietanki kremówki 30% 30 g sera Gruyère, startego na tarce o drobnych oczkach sól morska, świeżo mielony czarny pieprz   Przygotowanie tarty lotaryńskiej: Przygotować ciasto na tartę (wersja z robotem) Jeśli jesteśmy szczęśliwymi posiadaczami malaksera z nożem do ciasta kruchego (lub robota planetarnego z mieszadłem(...)świeżo mielony czarny pieprz Na podpieczony spód wyłożyć farsz. Posypać połową startego sera Gruyère (farsz rozprowadzić po całej powierzchni, ale go nie wygładzać . Łyżką „podziabać” w kilku miejscach – dzięki temu wylana śmietana nie spłynie poza brzegi ciasta, lecz równomiernie wypełni stworzone przez nas nierówności) . 30 g sera Gruyère Tartę postawić na wysuniętej z piekarnika blaszce (dzięki

Moja Delicja
Drożdżowe ciasto z pesto z rukoli i camembert 163

które brzegiem ciasta przykryłam i do zimnego piekarnika włożyłam.  Ciasto powoli się wypiekało i pod wpływem temperatury swoją objętość zmieniało.  Wierzch przyrumienił się idealnie i ciasto wyszło niebanalnie.   Składniki: pesto: 50 g pestek dyni, 50 ml smakowego oleju rzepakowego czosnek bazylia, 1 płaska łyżeczka pieprzu cytrynowego, pieprz czarny mielony do smaku, 15 szt. całych zielonych oliwek(...)ciasto i zaciągamy je do środka na wzór sakiewki.  Tą czynność wykonujemy  na całym obwodzie. Pesto nie musi być całkowicie przykryte. Tak przygotowane ciasto wkładamy do zimnego piekarnika, nastawiamy na 185°C i pieczemy ok. 40 min (nie przyśpieszamy temperatury nagrzewania piekarnika, ciasto powinno powoli się g, żeby zdążyło wyrosnąć). Smacznego

Moniki Smakołyki