Dziś przedstawiam przepis na pyszny, słodko-kwaśny i niesamowicie aromatyczny barszcz czerwony po kurpiowsku. Zupka jest pełna witamin, zwłaszcza witaminy C i z pewnością postawi Was na nogi w przeziębieniu. Jest też dość tłusta, a to z kolei wspiera leczenie kaca :) Jest w niej wiele nietypowych połączeń smakowych, ale zapewniam Was, że jej smak Was zachwyci, tak jak i mnie. Zupa inspirowana jest przepisem z programu "Brodzik od kuchni". Zapraszam do przygotowań! Składniki: 3 litry wody 600 g skrzydełek kurc... czytaj dalej...
Tarte buraczki na zimę do słoików to obowiązkowy twór z buraków w naszej piwnicy. Można je podawać jako dodatek do obiadu, od razu ze słoika.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.
Czytaj dalej...