mielone z piekarnika - 6000 przepisów (strona:89/400)

Mini makowce z serem i karmelem. 197

masa będzie gładka. (dzięki blenderowi ser nie musi być wcześniej mielony, jeśli używamy miksera należy wcześniej ser zemleć 3 razy)   Formę na muffiny wykładamy papilotkami. Do każdej wkładamy po łyżce masy makowej a na nią wykładamy masę serową i tak do wykorzystania składników. Foremkę wstawiamy do piekarnika na około 25- 30 min i pieczemy w temp. 170C. Serniczek

Radość kipiąca uśmiechem.
Szynka pieczona w niskiej temperaturze-na kanapki 1291

łyżeczki soli 2 łyżeczki suszonego lubczyku, 1,5 łyżeczki pieprzu mielonego 1,5 łyżeczki czosnku granulowanego, Przygotowanie: Przygotowałam marynatę mieszając wszystkie składniki, Szynkę dokładnie natarłam marynatą z każdej strony, dałam do miski,przykryłam ją pokrywką i do lodówki na 24 godziny, po upływie tego czasu  nastawiłam piekarnik na 80°C z włączonym termoobiegiem.  Wyjęłam szynkę z lodówki

Swojskie jedzonko
ZAPIEKANKA Z SOCZEWICĄ I PUREE ZIEMNIACZANYM 183

małym ogniu. Na koniec dodajemy ugotowaną soczewicę i mięso mielone. Do osolonej wody dodajemy ziemniaki i gotujemy do miękkości. Odcedzamy. Tłuczemy, dodajemy masło i 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej. Do naczynia żaroodpornego wykładamy soczewicę z mięsem na wierzchu układamy puree  i układamy plastry sera. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i pieczemy  40 minut bez przykrycia

KuchcikoweLove
Rolada z kiełbasą Ireny 229

bułkę, cebulę jajko oraz szpinak. Mieszamy przyprawiamy do smaku. Mięso mielone rozkładamy w kształcie prostokąta grubości 1 cm, przykrywamy mięsem z kurczaka, Z kiełbasy zdejmujemy osłonkę, kładziemy na brzegu rolady. Całość delikatnie zwijamy w rulon i polewamy oliwą. Zawijamy roladę w folię aluminiową i pieczemy w piekarniku około 1 godz w 180 C. Po upieczeniu roladę kroimy

kgwjanczewo
Daktylowe ciasto z czerwonymi pomarańczami i malinami 158

garść mrożonych malin Wypestkowane owoce przekładamy do misy robota. Dodajemy mielone migdały, wiórki, przyprawy i zagniatamy ciasto. Tortownicę (użyłam o średnicy 21 cm) wykładamy folią spożywczą i rozpłaszczamy na niej masę. Wyrównujemy i schładzamy w lodówce 30 minut. Pomarańcze obieramy ze skórki i kroimy w plastry. Piekarnik nagrzewamy do 160 stopni. Schłodzone ciasto przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem

Mienta blog
Polski pasztet z królika 168

słoniną oraz bułkę i cebulę mielimy trzykrotnie w maszynce do mielenia mięsa. Dwa całe jajka i żółtko roztrzepujemy widelcem i dodajemy do masy mięsnej. Doprawiamy solą i pieprzem – masa musi być pikantna i słona, ponieważ po upieczeniu pasztet złagodnieje. Wszystkie składniki dobrze mieszamy na jednolitą masę. Piekarnik nagrzewamy do 170 stopni C (grzałka góra-dół). 2 foremki (lub 1 keksówkę

Trzeci talerz
Rustykalne pizze z tuńczykiem i pieczarkami 206

kaparami połączone. Pieprzem, czosnkiem niedźwiedzim doprawione  i w piekarniku upieczone. Każda pizza to 1 porcja dla każdego i życzę wszystkim smacznego.   Składniki: farsz: 1 puszka tuńczyka w sosie własnym – 185 g, 1 łyżka kapary, 100 g pieczarek, szczypta suszonego czosnku niedźwiedziego, pieprz czarny świeżo mielony do smaku, 40 g startego sera żółtego, ciasto:  15 g świeżych

Moniki Smakołyki
MAKOWIEC JAPOŃSKI Z KASZĄ JAGLANĄ I KRUSZONKĄ, BEZGLUTENOWY 388

wymieszać. Następnie dodajemy kaszę jaglaną wymieszaną z proszkiem do pieczenia i mielonymi migdałami, a także dosypujemy rozdrobnione orzechy laskowe i słupki migdałów. Na samym końcu dodajemy jabłka starte na dużych oczkach tarki. Całość mieszamy i wykładamy na schłodzony spód. Wygładzamy i posypujemy całość kruszonką. Formę wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180*C i pieczemy ok.40 minut z termoobiegiem. Następnie

Smaczne Zdrowe
Udziec jagnięcy w ziołowej kruszonce z sosem śliwkowym 186

pieprzem, skrop oliwą. W rozcięciu po kości umieść rozmaryn i tymianek. Piekarnik rozgrzej do 170 stopni, mięso połóż na ruszcie, pod spodem umieść blachę na wytapiający się tłuszcz. Piecz 1,5 godziny, kilka razy polej mięso wytopionym tłuszczem. Przygotuj panierkę - pieczywo zmiksuj z ziołami, skórką z pigwy, mieloną papryką i oliwą. Wyjmij mięso, posmaruj wymieszaną musztardą, posyp kruszonką

SzczyptaSmaQ
PIECZONY PSTRĄG PIETRUSZKOWO CYTRYNOWY 154

Składniki: 1 sprawiony pstrąg 1 pęczek natki pietruszki sól świeżo mielony pieprz pół cytryny Wykonanie: Pstrąga myjemy, oprószamy solą i pieprzem wewnątrz i zewnątrz ryby. Do środka ryby wkładamy gałązki natki pietruszki oraz plastry cytryny. Z wierzchu na rybę wyciskamy sok z cytryny. Wkładamy do nagrzanego piekarnika na ok 15-20 minut.Podajemy z plastrami cytryny

Z Majeczką w kuchni
FIT chlebek jaglano-dyniowy bez białej mąki i cukru 181

Odstawić do wystudzenia. Dokładnie zblendować z dodatkiem trzech łyżek oleju rzepakowego. Piekarnik ustawić na 180 stopni C. Jajka utrzeć z dodatkiem odrobiny soli, stopniowo dodając zmiksowaną kaszę. Następnie dodawać kolejno : 1,5 szklanki pur é e z dyni, miód, rodzynki i przyprawy. Keksówkę lekko natłuścić i oprószyć mielonym siemieniem lnianym lub bezglutenową mąką. Następnie wyłożyć ciasto i posypać pestkami

Kuchnia Ellie
Wegańskie ciasto bananowe 220

proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody ½ łyżeczki soli 1 łyżeczka mielonej wanilii  ½ łyżeczki cynamonu ¼ łyżeczki gałki muszkatołowej 1 ¼ szklanki mleka sojowego sok wyciśnięty z ½ cytryny  1/3 szklanki neutralnego w smaku oleju, np. z pestek winogron lub ryżowego 1/3 szklanki syropu klonowego 4 średnie bardzo dojrzałe banany Piekarnik rozgrzej do 180 °C. Formę natłuść i wysyp mąką

Roślinna - blog wegański
Cukinia faszerowana mięsem 130

ząbki czosnku 2 średnie marchewki 1 papryczka chili 300g mięsa mielonego (ja użyłam wieprzowego)  bazylia, oregano, zioła prowansalskie słodka papryka w proszku odrobina pieprzy kajeńskiego 150 ml przecieru pomidorowego zółty ser sól, pieprz oliwa do smażenia Cukinie dokładnie umyć, przekroić wzdłuż na pół i podpiec w piekarniku aż lekko zmiękną.  W międzyczasie na patelni rozgrzać oliwę, przesmażyć

Codzienne Gotowanie
Zupa gulaszowa z pieczoną papryką 187

szynka) 2 cebule 4 ziemniaki 3 czerwone papryki 1 łyżeczka mielonego kminku 1 łyżka mąki pszennej 2 ząbki czosnku mąka olej szczypta papryki słodkiej szczypta papryki ostrej 3 liście laurowe sól pieprz Papryki natrzeć olejem, położyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piec w nagrzanym piekarniku przez ok. pół godziny, aż skórka na papryce zacznie pękać. Następnie wyjąć

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Sałatka z czerwonego ryżu z brokułem, buraczkami, adzuki i suszonymi pomidorami 190

świeżo mielony pieprz - 100g brokuła                                                - ½ łyżeczki ziół prowansalskich - 80g ugotowanej fasolki adzuki(...)kilka suszonych pomidorów - 1 łyżka pestek dyni - 1 łyżka rodzynek - 1 łyżeczka oliwy - sok z cytryny Wykonanie: - Buraczki umyć, owinąć folią aluminiową i piec w piekarniku nagrzanym do 200 0 C przez około godzinę (widelcem sprawdzić, czy są już miękkie) - Warto upiec większą porcję buraczków za jednym razem i wykorzystywać je przez kilka kolejnych dni - Ryż wsypać na wrzątek, dodać

Wegańska kuchnia orientalna