mielone z piekarnika - 6000 przepisów (strona:89/400)

PIERNIKI NAJLEPSZE I NAJPROSTSZE – TRADYCYJNY I STARY PRZEPIS 1177

nadchodzącymi Świętami, a nie o to ile ciast i ciasteczek będziemy mieli na Święta J SKŁADNIKI: ¼ szklanki miodu 5 łyżek miękkiego masła ½ szklanki cukru pudru (opcjonalnie brązowego) 2 ¼ szklanki mąki 1 jajko 1 łyżeczka sody oczyszczonej 4 łyżeczki przyprawy do piernika 1 łyżeczka kakao (opcjonalnie) WYKONANIE: Piekarnik nagrzać do temperatury 180 stopni. W większej misce wymieszać mąkę, sodę oczyszczoną, przyprawę

Calzonella.com
Sernik z brzoskwiniami 156

bardzo lubię ciasta, które po wyjęciu z piekarnika można podawać od razu na stół, bez robienia kremów czy dekoracji. Składniki: Ciasto kruche • 3 szklanki mąki • 250 g masła • 3 łyżki cukru • 5 żółtek • 2 łyżeczki proszku do pieczenia Ser • 1 kg sera mielonego, u mnie Piątnica • 250 g masła • 3/4 szklanki cukru pudru

To co kocham
BURGERY Z WOŁOWINĄ I JALAPENO 200

SKŁADNIKI: Burger   4 bułki 4 kotlety Burgery 100 %mięsa mielonego wołowego 20 dag ser żółty 2 ogórki konserwowe ok 4-6 plasterków papryczki jalapeno 1 szalotka sos 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżka majonezu 1 łyżka ketchupu sól i pieprz PRZYGOTOWANIE:  Burgery wkładam do piekarnika na ok 20 min w 180 stopniach. Następnie wszystkie składniki sosu łączę

Gotowanie Patki
Podudzia z kurczaka zapiekane w kapuście kiszonej 142

przesmażyć kilka minut mieszając kilkakrotnie,doprawić do smaku solą i świeżo mielonym pieprzem. Przesmażoną kapustę włożyć do dużego naczynia żaroodpornego. Podudzia z kurczaka oprószyć przyprawą i obsmażyć na patelni na rumiano z każdej strony. Przełożyć do naczynia żaroodpornego na kapustę kiszoną. Naczynie bez przykrywania wstawić do piekarnika i zapiekać 40 minut w temp. 200 stopni. Spożywać na ciepło

Kolorowa kuchnia Elki
Cukinia faszerowana mięsem, kaszą bulgur i kurkami 180

Rozgrzać patelnię z odrobiną oleju i zeszklić cebulę. Następnie dodać mielone mięso. Smażyć aż mięsko będzie usmażone. Następnie dodać wcześniej usmażone kurki oraz ugotowaną kaszę bulgur. Dokładnie wymieszać, farsz doprawić do smaku solą i pieprzem. Gotowym farszem nadziać połówki cukinii. Ułożyć na blaszce. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C i zapiekać ok 40 minut aż cukinia będzie

Monia miesza i gotuje
Tarta ze szparagami, serkiem w masie szpinakowo jajecznej 163

sól do smaku, 1 płaska łyżeczka cukru, pieprz czarny świeżo mielony do smaku, świeży tymianek. Przygotowanie: Ciasto: Wszystkie składniki na ciasto zagniatamy do uzyskania jednolitej masy. Ciasto przenosimy do formy, dokładnie wylepiamy dno i ścianki, nakłuwamy widelcem i wstawiamy do lodówki na ok. 1 godz. Piekarnik nastawiamy na 200°C. Schłodzone ciasto pieczemy ok. 20 min. Ciasto wyjmujemy

Moniki Smakołyki
Serniczki czekoladowe 174

masłem/margaryną.  Przygotować masę serową. Twaróg (można użyć mielonego lub rozdrobnić blenderem) zmiksować z resztą składników.   (Celowo dokładnie go nie rozdrabniałam, aby były drobne gródki.) Foremki (*) wyłożyć spodem ciasteczkowym oraz wypełnić masą serową. Piec około 25-30 minut w 160 stopniach. Ostudzić w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach.   Po ostudzeniu polać roztopioną (z dodatkiem mleka) czekoladą

Di gotuje
Golonka bejcowana-pieczona. 191

łyżka musztardy 4 ząbki czosnku 1/2 łyżeczki pieprzu kolorowego grubo mielonego WYKONANIE: golonkę gotujemy w podanych przyprawach, prawie do miękkości, następnie przygotowujemy bejcę, mieszając wszystkie składniki, nacinamy kratkę na golonkach, zalewamy bejcą na 2-3 godz. wkładamy wraz z bejcą do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 45 min., w razie potrzeby polewamy bejcą

Kuchnia Beaty
sypana szarlotka z orzechowym, chrupiącym wierzchem... 161

ubijać, wsypać część suchego i resztę jabłek pozostałe suche wymieszać z orzechami mielonymi Beach Flower-BACKMIT , pełną ofertę pyszności = "zobacz TUTAJ" i wsypać na jabłka, masło schować do zamrażarki na 30 minut, masło z zamrażarki zetrzeć na tarce grubsze oczka na wierzch ciasta wstawić do nagrzanego piekarnika grzanie góra/dół, 180 C i piec 60 minut, nastepnie

W Mojej Kuchni Lubię
Crumble z pomidorami 251

powinno wyjść ok. 100 g) 3 łyżki płatków owsianych 1 łyżka mielonych migdałów 2 łyżki masła 50 g startego twardego sera (u mnie miks parmezanu, pecorino i cheddara) 3-4 łyżki oliwy suszona ostra papryczka (bez pestek) lub pieprz kajeński kilka gałązek świeżego tymianku i oregano Piekarnik rozgrzać do 180°C. Pomidory ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Mniejsze, koktajlowe zostawić

Pełny talerz
Sernik kokosowy z chia i pianką z białej czekolady 157

zamieszać, odstawić na 20 minut w celu napęcznienia. Zrobi się galaretka. Mielony twaróg, umieścić w misie miksera dodać pozostałe składniki, zmiksować , krótko, po czym wlać mleczko z nasionami i ponownie zmiksować, tylko do połączenia. Masę serową, wylać na kruche ciasto, piec w nagrzanym do 180*c piekarniku przez 15 minut, po czym temperaturę pieczenia zmniejszyć

Wanilia i Kardamon
Miodowe skrzydełka 177

skrzydełka kurczaka 1 kg · miód 2 łyżki · sól · pieprz · papryka słodka mielona 1 łyżka · olej 1 łyżka  Skrzydła umyć, lekko osuszyć, włożyć do miski, posypać solą i pieprzem. Miód, paprykę i olej wymieszać, dodać do skrzydełek i wszystko razem wymieszać, Przykryć folią aluminiową i włożyć do piekarnika, piec w 180stC przez ok 40 min, zdjąć folię i dopiec

Camilla w kuchni
Zapiekanka z cukinią, mięsem mielonym i pieczarkami 195

odrobiną tłuszczu. Wykładamy do miseczki. Na tej samej patelni podsmażamy mięso mielone, dodajemy do niego pomidory. Gotujemy chwilę i doprawiamy wyraźnie paprykami, bazylią, pieprzem i solą. Mięso z sosem wykładamy na cukinię. Na tym umieszczamy: osączony groszek, pieczarki oraz ser. Podpiekamy około 20-30 minut w piekarniku rozgrzanym do 170 stopni. Voila! Smacznego i do napisania wkrótce

Życie zamknięte w smaku
Mini serniczki czekoladowe 476

czekolady 5 łyżek mleka 100 g cukru 2 jajka 500 g mielonego twarogu 1 torebka budyniu czekoladowego 1 łyżka kakao 12 sztuk ciasteczek Oreo 12 sztywnych papierowych foremek do babeczek Przygotowanie: Śmietanę podgrzewamy, wrzucamy do niej połamaną czekoladę i rozpuszczamy ją. Dolewamy mleko, odstawiamy do wystudzenia. Piekarnik rozgrzewamy do 175 stopni C. Jajka ucieramy z cukrem. Dodajemy twaróg, wsypujemy

Smakowity Blog Kulinarny
Musaka 235

białek żółtka i dalej intensywnie mieszałem. Dodałem niewielką ilość soli, białego mielonego pieprzu i szczyptę gałki muszkatołowej. Całość podgrzewałem intensywnie mieszając aż do uzyskania konsystencji przypominającej gęsty budyń. Gorący sos beszamelowy wylałem na wierzch przygotowanego dania i równomiernie rozprowadziłem go po warstwie bakłażanów. Całość umieściłem w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni i piekłem przez 40 minut. Po tym czasie

Wyprawy kulinarne
fioletowy uśmiech. serowy placek z jagodami. 165

pieczenia ~szklanka cukru ~łyżeczka ekstraktu z wanilii ~2 jajka ~230g mielonego twarogu ~260g jagód + 2 łyżki cukru W jednej misce wymieszać mąki z proszkiem, w drugiej twaróg, jajka, olej, mleko i ekstrakt. Mąki przesiać do miski z mokrymi składnikami, wymieszać, dodać cukier i ponownie wymieszać. Piekarnik rozgrzać do 180*C. Blachę o wymiarach 25x20 cm wyłożyć papierem do pieczenia

chili & sugar
Kotlety rybne z bekonem. 150

mrożone 2 cm boczku, ja użyłam takiego, który sama upiekłam w piekarniku, ale może być dowolny 2 kromki pieczywa mała cebula 1 ząbek czosnku 1 jajko 3 łyżki kaszy kus kus 2 łyżki bułki tartej łyżeczka przyprawy cytrynowej do ryb , u mnie od Rafex pół łyżeczki mielonego kuminu , u nie od Indian Bazaar pół łyżeczki soli Ponadto: bułka tarta

MamaOskarka
Ogórki faszerowane na ostro 160

mocnego alkoholu łyżeczka ziaren sezamu szczypta soli szczypta czosnku szczypta świeżo mielonego pieprzu szczypta tandoori szczypta garam masala 20-30 g tartego żółtego sera- można go zastąpić parmezanem 1 pieczony pomidor- ja użyłam pomidora malinowego- pieczonego, można użyć pomidorów z puszki, bądź upiec go wcześniej w piekarniku w temperaturze 200 stopni aż zmięknie całkowicie, bądź udusić na patelni. mała

KreatywnePiny
Sernik cappuccino z frużeliną jagodową 273

łyżeczki mąki ziemniaczanej 1/4 szklanki cukru Przygotowanie: Masło roztapiamy. Ciasteczka mielimy w blenderze. Tortownice o średnicy 23 cm lub średniej wielkości blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Ciasteczka łączymy dokładnie z masłem i kawą, wykładamy nimi dokładnie dno blaszki. Wkładamy do lodówki na około 30 minut. Piekarnik nagrzewamy do 150 stopni. Przygotowujemy masę serową. Ser przekładamy do misy miksera. Miksujemy

Mania Gotowania
Śledzie w sosie czosnkowym. 316

ŚLEDZIE W SOSIE CZOSNKOWYM- proponuję z dodatkiem chrupiących bułeczek prosto z piekarnika. SKŁADNIKI: 4-5 płatów śledzi w zalewie octowej SKŁADNIKI SOS: 3-4 ząbki czosnku 1 szalotka 1 cebula czerwona 3-4 korniszonów 3 łyżki gęstego jogurtu naturalnego 1 i 1/2 łyżki majonezu Winiary świeżo mielony pieprz czarny, sól do smaku WYKONANIE: śledzie pokroić w paski SOS: czosnek

Kuchnia Beaty
Domowa lasagne 193

odrobinę sosu pomidorowego i układamy płaty makaronu. Na makaron kładziemy mięsko mielone z sosem pomidorowym, na wierzch beszamel i odrobinę startego żółtego sera. Układamy w ten sposób warstwy do samej góry naczynia żaroodpornego tak aby na samej górze znalazł się sos pomidorowy i beszamel. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 C na około 45 min. Pod koniec pieczenia

Amatorka kuchenna
Sernik pomarańczowy 209

cukru3 łyżki mąki pszennej1 łyżka domowej esencji waniliowej1 łyżeczka esencji pomarańczowej2 łyżeczki mielonej skórki pomarańczowej2 łyżki kandyzowanej skórki pomarańczowej2 łyżki pokrojonych kandyzowanych owoców (ananas, melon, papaja)160 g ciastek3 łyżeczki kakao70 g stopionej margaryny Palmy maślany smakWykonanie:Ciastka mielimy w blenderze razem z Palmą i kakao. Dno tortownicy (26 cm) wykładamy folią aluminiową, boki smarujemy(...)tłuszczem i obsypujemy tartą bułką. Na spód wykładamy ciastka, dociskamy je do dna tortownicy i wkładamy do lodówki.Piekarnik nagrzewamy do 160 stopni. W misce ucieramy żółtka w cukrem. Dodajemy twaróg, mascarpone, śmietanę, mąkę, esencje i skórki pomarańczowe. Wszystko miksujemy. Białka ubijamy na sztywną masę i wraz z kandyzowanymi owocami dodajemy do masy serowej. Delikatnie mieszamy i wylewamy na tortownicę

Kulinarne przygody Gatity
Kolacja we dwoje czyli burgery na ostro 349

powstał do Tygodniowego Wyzwania Blogowego.Składniki :* 300g mielonej karkówki* 300g mielonej wołowiny* sól, pieprz, chili bądź świeża papryczka * dodatkowo : bułki z sezamem, sałata, pomidor, ogórek korniszon, cebula, majonez, ketchup, musztardaPrzygotowanie : Mięso mieszamy z przyprawami, wyrabiamy na zwartą masę i formujemy burgery. Opiekamy je w piekarniku bądź na teflonowej patelni, lepszą są bez smażenia w tłuszczu. Bułki przekroić

Magiczne Życie Marty
Zapiekanki damskie i męskie :) 312

klarowanePieczarki kroimy, podsmażamy na maśle, doprawiamy solą i pieprzem.Mięso mielone smażymy na oddzielnej patelni, również doprawiając do smaku.Bułki kroimy wzdłuż na pół, na część z nich kładziemy pieczarki, resztę pieczarek mieszamy z mięsem i układamy na pozostałych bułkach. Posypujemy startym serem.Zapiekamy w piekarniku w temp. 190 st C do czasu, aż ser się stopi

chwile dla mnie
Torcik warzywny z pesto 230

pestek dyni 3 łyżki świeżo startego parmezanu sól morska świeżo mielony pieprz Torcik warzywny: Bakłażany myjemy, odkrawamy końcówki i kroimy w grube (ok. 1 cm) plastry (potrzebujemy ich 16). Każdy plaster solidnie solimy z obu stron i odkładamy na 15 minut. W tym czasie rozgrzewamy piekarnik do 220°C (może być z termoobiegiem). Cebulę obieramy i kroimy w drobną

Poezja smaku
Burger z parowaru 323

piekarnika :) Składniki na bułki ( 8 bułek) :  3,5 szklanki mąki pszennej pełnoziarnistej  1,5 szklanki wody 50g świeżych drożdży  1 łyżka soli  1 łyżka cukru  1/3 szklanka oliwy  1 łyżka ziaren sezamu białego  1 łyżka ziaren sezamu czarnego  1 jajko  Składniki ( 2 burgery) : 300g mięsa mielonego  1 jajko

Parowar Faceta
Sernik ananasowo kokosowy 190

ugniatamy tworząc równy spód ciasta. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180°C i podpiekamy przez 10 minut. Tortownicę wyjmujemy i odstawiamy do wystygnięcia. Następnie tortownicę zabezpieczamy, gdyż sernik będzie pieczony w kąpieli wodnej. Można to zrobić używając folii aluminiowej, ale ja polecam worek foliowy do pieczenia indyka. Twaróg domowy nie wymagał mielenia, więc go tylko zmiksowałam z serkiem mascarpone przy(...)przemian (jasną - żółtą). Oczywiście jeżeli został użyty barwnik. Po wyczerpaniu składników masy do blaszki, w której umieściliśmy tortownicę wlewamy wrzącą wodę – do połowy wysokości tortownicy. Całość ostrożnie wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 175°C na 15 minut. Po tym czasie zmniejszamy temperaturę piekarnika do 120°C i pieczemy przez 90 minut. Upieczony pozostawiamy w wyłączonym piekarniku z uchylonymi drzwiczkami

mojewypiekiinietylko
Sałatka z pieczonej dyni i brukselki 147

niż gotowane i najczęściej stają się lekko słodkie (to wynik karmelizacji cukrów).  Jeśli chcecie przygotować wyjątkowo smakowita zupę z 2-3 dowolnych warzyw, wystarczy je krótko podpiec w piekarniku, następnie zalać niewielką ilością wody, podgotować i zmiksować. Jest to ,,przepis" na przygotowanie zupy z pieczonych warzyw: marchew, pasternak, seler, kalafior, ziemniaki, brukselka, kapusta, cebula, czosnek, bataty, pietruszka, dynia. Wracając(...)szczypty soli 1 szczypta mielonego pieprzu (czerwonego lub czarnego) Przygotowanie: Brukselkę umyć i obrać z zewnętrznych listków. Przełożyć do blaszki do pieczenia i skropić olejem. Z dyni odkroić skórkę i usunąć pestki. Następnie pokroić w kostkę, przełożyć do blaszki do pieczenia i skropić olejem. Dynię i brukselkę (każdą w osobnej blaszce) wstawić do piekarnika nagrzanego do temp. 180 stopni

Codziennik Kuchenny
Mini kebaby z tymiankiem i sosem chili (grillowane) 185

Mini kebaby z mielonego mięsa, czy to wołowego, czy wieprzowego bardzo często przygotowuję. Grillowane na patyczkach mini kebaby są bardzo poręczne. Do mięsa można dodać dowolne dodatki, tym razem proponuję dodać świeży tymianek, cebulę dymkę i sos chili Winiary, który zastąpi tradycyjne przyprawy. Mini kebaby to również doskonała propozycja na letni sezon grillowy. Mięso takiego kebaba jest soczyste, lekko(...)pikantne i doskonale komponuje się z sosem jogurtowym czosnkowo-koperkowym. Takie mini kebaby w warunkach domowych można upiec w piekarniku lub usmażyć na patelni grillowej. Można podać je z ryżem , oraz z dodatkiem sałatki. Mini kebaby z tymiankiem i sosem chili (4 porcje- 8 sztuk ) 500 g mięsa ( u mnie szynka wieprzowa ) - 4 łyżki sosu chili Winiary - świeży tymianek

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Proponowane wyszukiwania