mielone z piekarnika - 6000 przepisów (strona:83/400)

Pieczone bakłażany w sosie curry 141

łyżeczki mielonego kuminu sól himalajska, świeżo zmielony pieprz garść posiekanej kolendry + dodatkowo: ryż Wykonanie: By pozbyć się goryczki z bakłażana: Bakłażany umyj i pokrój w plastry ok 1 cm. Każdy plaster posyp obficie solą z obu stron i odstaw na około 1/2 godziny na durszlak. Po tym czasie zmyj z bakłażanów sól i osusz je papierowym ręcznikiem. Piekarnik rozgrzej(...)obierz ze skórki i pokrój w bardzo drobną kostkę. Na dużej patelni rozgrzej olej i podsmaż cebulę wraz z papryczką chili – do momentu aż się zeszkli. Następnie dodaj cynamon, mieloną kolendrę, kurkumę i kumin, smaż około 2 – 3 minut. Dodaj czosnek i imbir, smaż kolejne 2 – 3 minuty mieszając. Dodaj pomidory wraz zalewą, rozgnieć je na patelni, dopraw

Moja pasja smaku
SPAGHETTI ZAPIEKANE Z SOSEM POMIDOROWYM, KURCZAKIEM I MASCARPONE 227

minut. Pomidory z puszki lub/ i passatę można zastąpić większą ilością koncentartu pomidorowego i gorącym bulionem lub wodą.   SKŁADNIKI / 4 porcje 200 g makaronu spaghetti 300  g mielonego mięsa z kurczaka lub indyka (można drobno posiekać) 100 g tartego parmezanu 2 łyżki masła 1 łyżka oliwy 1 cebula pokrojona w drobną kostkę 1 puszka rozdrobnionych pomidorów(...)ząbki czosnku starte na tarce 2 łyżki mascarpone PRZYPRAWY : sól morska, świeżo zmielony czarny pieprz, szczypta chili w proszku, świeże lub suszone oregano, bazylia, zioła prowansalskie WYKONANIE SOS : Piekarnik rozgrzewamy do 175℃ z włączoną funkcją grzanie góra/dół bez termoobiegu. Na szerokiej patelni o wysokich ściankach rozgrzewamy 1 łyżkę oliwy i 1 łyżkę masła. Dodajemy pokrojoną cebulę i smażymy

cool and minty
Gołąbki z młodej kapusty, tradycyjne z mięsem i ryżem. Gołąbki z piekarnika. 1923

pieczenie w piekarniku z dodatkiem wędzonki, nadaje im niepowtarzalnego, bardzo aromatycznego smaku. W zasadzie nie potrzeba do nich już nic, ale u mnie jak to na tradycyjne gołąbki przystało, podaję je w towarzystwie sosu pomidorowego, a jeśli zostaną na drugi dzień odgrzane podaję z sosem pieczarkowym. Polecam :) Składniki - 2 główki młodej kapusty - 1,20 kg mięsa mielonego ( u mnie(...)jajka - 1 większa cebula - 2 -3 ząbki czosnku - sól, pieprz, majeranek, kminek mielony, papryka czerwona mielona  Dodatkowo - domowy bulion, lub rosół - boczek wędzony parzony - olej Wykonanie Kapustę myję i chwilkę gotuję we wrzątku, obieram z liści i studzę każdy osobno. Mięso mielone przekładam do większej miski, dodaję do niego ugotowany i ostudzony ryż, pokrojoną

Kuchnia z widokiem na ogród
Gołąbki z ziemniakami, dynią i boczkiem, z dodatkiem pikantnych pomidorów 127

krócej dusić się w piekarniku.) Kiedy liście kapusty będę gotowe, przygotowujemy farsz. Pora kroimy w cienkie plasterki (pierścionki właściwie). Boczek kroimy w średniej wielkości kostkę, podsmażamy - wytapiamy na średnim ogniu tłuszcz. Dodajemy pora i przesmażamy krótko. Na końcu dodajemy dynię, mieszamy również krótko przesmażając. Powinna tylko się zeszklić. Ugotowane i obrane ziemniaki gnieciemy tłuczkiem lub mielimy przez maszynkę. Surowe ziemniaki(...)jest na dnie ułożyć liście kapusty, wtedy nie grozi nam, że część gołąbków przywrze do dna. Gołąbki przykrywamy (można użyć kawałka folii aluminiowej, stroną błyszczącą ku gołąbkom) zapiekamy w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez około 40-60 minut. Kapusta powinna być odpowiednio miękka. Po wyjęciu z piekarnika pozwolić gołąbkom przestygnąć odrobinę, gdyż farsz może być luźny. Wystarczy jednak

Codzienna kuchnia niecodzienna
Pomysły na fit śniadanie na słono 108

syropu z agawy lub klonowego szczypta chilli, soli i pieprzu PRZYGOTOWANIE 1. Po pierwsze dokładnie umyć batata i przekroić na pół. Po drugie polać go oliwą i piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez ok. 30 min (do miękkości). 2. Następnie twaróg rozgnieść widelcem i wymieszać z jogurtem, skórką i sokiem z limonki, syropem z agawy i przyprawami(...)batata podawać z twarożkiem, posypanego posiekaną kolendrą i słonecznikiem. 2. Muffiny jajeczne z mięsem SKŁADNIKI na 8 muffinek: – Indyk pieczony lub wcześniej podsmażony ok 70g – Mięso wołowe mielone podsmażone 70g – Cebula czerwona 1 sztuka – Pomidor 1 sztuka (bez skórki) – Pół cukini – 3 jajka – Ser Grana Padano 60g – Majonez 2 duże

Czynniki pierwsze
Langosz węgierski przysmak 233

jest kaloryczny ,tłusty, podnosi poziom cholesterolu ,żołądek go nie lubi, prawdziwa bomba kaloryczna z dodatkami jak śmietana i ser. Ale jeżeli go szybko wysmażymy ,osączymy ,albo upieczemy w  piekarniku to mogą go pokochać  wszyscy, nawet ci z dobrym cholesterolem. Żarty, żartami i zabieramy się do dalszej pracy ,bo langosz  upieczony ,usmażony wg mojego przepisu nie ocieka tłuszczem(...)drożdży 3 ziemniaki w mundurkach Ser żółty Śmietana kwaśna Szczypta cukru sól Czosnek Olej Wykonanie. Robimy zaczyn, kiedy rośnie gotujemy ziemniaki lub wykorzystujemy pozostałe z poprzedniego dnia. Ziemniaki mielimy lub dobrze rozdrabniamy na puree. Łączymy mąkę, ziemniaki, zaczyn, 1 łyżeczkę oleju, sól, resztę mleka dodajemy stopniowo i zagniatamy nieklejące się ciasto. Odstawiamy na 1 h. Przygotowujemy miksturę do smarowania lanoszy

Kulinarny karnet Christophera
Kokosowe ciasto z fasoli 115

wersji niewegańskiej - miód) łyżeczka lnu mielonego (zmielonego siemienia lnianego) 3 szczypty sody oczyszczonej 20 g mąki kokosowej łyżeczka wiórków kokosowych jak zrobić? Jeśli używamy fasoli z puszki należy ją dokładnie przepłukać pod zimną wodą. Fasolę, mleczko i aromat zmiksować, dodać syrop do smaku. Len, sodę i mąkę kokosową wymieszać, dodać do masy fasolowej. Piekarnik nagrzać do 165 stopni Celsjusza

tost z dżemem
Słonecznikowiec 815

Pieczemy w 18 stopniach przez 15-20 minut. Należy często zaglądać do piekarnika, ponieważ jak słonecznik się przypali, będzie gorzki.   Dobrze upieczony słonecznik powinien być złocisty. Zdejmujemy go z blachy, najlepiej gdy jest jeszcze gorący. Gdy zaschnie będzie to dużo trudniejsze. Studzimy. Następnie kruszymy lub mielimy w malakserze. Masa: 200g miękkiego masła 1 puszka kajmaku o wadze 400g Masło

Czerwona Porzeczka
HAMBURGER Z PESTO, MOZZARELLĄ I SOSEM BBQ 195

mielonego – 1 łyżeczka sól i pieprz olej do smażenia PRZYGOTOWANIE : Mięso mielone dać do miski, wymieszać z przyprawami. Uformować 4 plaskie kotlety. Usmażyć na patelni. Najlepiej zrobić średnio wypieczone, żeby mięo było soczyste w środku. Bułki przekroić na pół i podgrzać przez chwilę w piekarniku. Mozzarellę pokroić na 4 plasterki. Wyciągnąć bułki z piekarnika. Dół wysmarować pesto

kuchniabellissima.wordpress.com
Pieczona quinoa, krówka i sernik w jednym. 106

kwiatu kokosa łyżka kremu dulce de leche jajko 125 g twarogu mielonego (pół kostki) czekoladowe guziczki do dekoracji Kaszę przepłukać, ugotować według przepisu na opakowaniu. Po ostudzeniu (u mnie leżała w lodówce przez całą noc) zmiksować z twarogiem, jajkiem, solą, syropem i pastą waniliową. Piekarnik nagrzać do temp. 180 stopni. Część masy przelać do kokilki, włożyć łyżkę kremu, przykryć

Poranek na słodko
LESZCZ NADZIEWANY PASTĄ Z RUKOLI I ORZECHÓW 107

naczynia blendera łącznie z migdałami, słonecznikiem, oliwą i serkiem Arla Apetina. Mielimy blenderem na pasę.  Rybą lekko rozchylamy brzuszki i nadziewamy pastą.  Nadziane leszcze obtaczamy w mące i smażymy na mocno rozgrzanym oleju około 1-2 minuty z każdej strony. Przekładamy je na blaszkę piekarnika, na wierzch rozkładamy resztę farszu i pieczemy około 20 minut w temperaturze

Kulinarne Fantazje Marioli
Szybkie pierogi z białym serkiem i jagodami. 166

całkowicie podstawowy  z użyciem ziemniaków, lub po przepis na pierogi z piekarnika :-) Składniki: Ciasto: 3 szklanki mąki pszennej tortowej 1 szklanka gorącej wody 1 jajo płaska łyżeczka soli łyżeczka oleju Farsz: 0,5 kg białego sera zmielonego na drobnym sicie dwa razy, lub już mielonego ale dobrego jakościowo, np. Mój Ulubiony. szklanka jagód leśnych 5 łyżek cukru jajo

Poezja Smaków - blog kulinarny
Bezglutenowa pizza na spodzie z kalafiora z warzywami, mozzarellą i dojrzewającą szynką / KONKURS!!!! 155

kalafiora zetrzeć na tarce na małych oczkach, a następnie dodać starte sery, mielone migdały, przyprawy oraz roztrzepane jajka. Powstałą masę rozłożyć na blaszki wyłożone papierem do pieczenia - najlepiej rozrysować sobie kółka przy pomocy ołówka, aby każda pizza była ślicznie okrąglutka! :) Tak przygotowane spody pieczemy w piekarniku nagrzanym do 190 stopni przez około 20-25 minut, do lekkiego zrumienienia

Plate of Joy
Sernik chałwowy / Halva cheesecake 145

łyżki k akao 100 g miękkiego masła Składniki na sernik: 1 kg mielonego sera białego 4 jajka 1 szklanka cukru 2 łyżki mąki ziemniaczanej 150 g chałwy 100 g posiekanych kandyzowanych wisienek Składniki na polewę: 100 g czekolady, posiekanej 1/3 szklanki śmietanki 36 % Przygotowanie: Włącz piekarnik i ustaw go na 160 oC, wyłóż papierem do pieczenia spód tortownicy

karmelowy
Babka z kaszy kuskus z pieczarkami 167

pochowane, kilka na wierzch zostały dodane, następnie żółtym serem posypane i w piekarniku zapiekane.   Składniki: 500 g bardzo małych pieczarek, 2 cebule, 3 łyżki oleju rzepakowego, 2 jajka, 200 ml śmietany 18%, 150 g kaszy kuskus, 20 g tartego sera żółtego, ½ łyżeczki curry, 1 łyżeczka mielonej ostrej czerwonej papryki, pieprz czarny do smaku, sól do smaku. Przygotowanie

Moniki Smakołyki
Seler naciowy zapiekany pod pierzynką 138

kostkę cebulę i podsmażamy ją na niewielkiej ilości oleju oraz w blenderze mielimy słonecznik z sokiem z cytryny, solą i pieprzem oraz taką ilością wody, żeby miał konsystencję gęstej śmietany. Seler odcedzamy, układamy w formie, rozkładamy na nim cebulę i polewamy słonecznikową śmietaną. Zapiekamy w piekarniku w 180 stopniach przez 10-15 minut do czasu aż wierzch zrobi się brązowy

Co na wege obiad?
Bezglutenowy piernik dyniowy 186

różnicą bo całkowicie bezglutenowy. Zdjęcie jest zrobione pół godziny po wyjęciu z piekarnika i jak wdać rozwala się. Zawinęłam go w pergamin i po 1,5 godzinie pięknie się kroił, niestety bez możliwości fotografowania gdyż szybko zniknął :) Potrzebne składniki: 250  g mąki  jaglanej (można z mielić kaszę jaglaną na mąkę) 25  g len złocist y  zmielon

Łycha smaków
Sernik ze skrórką pomarańczową 172

kandyzowanej mieszanki owocowej  1 czekolada mleczna 3 łyżki mleka 1. Twaróg mielimy. Masło w temperaturze pokojowej ucieramy z cukrem. Po kolei wbijamy jajka nadal miksując. Dodajemy twaróg, mąkę, aromat i skórkę pomarańczową. Miksujemy do dokładnego połączenia składników.  2. Masę przelewamy do keksówki wysmarowanej tłuszczem. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni, wkładamy sernik i zmniejszamy temperaturę do 150 stopni. Pieczemy

Szefowa kuchni
Domowy pasztet 161

Ostudzone mięso, boczek i bułki mielimy na najdrobniejszych oczkach. 7. Marchewkę i pietruszkę mielimy na średnich oczkach. 8. W dużej misce wyrabiamy masę z mięsa, warzyw, jaj i przypraw. Gdy podczas wyrabiania masy będzie ona za twarda dodajemy wywar z mięsa (3-4 łyżki). 9. Rozgrzewamy piekarnik do 190 stopni. Keksówki smarujemy lekko olejem i wkładamy masę lekko ją dociskając

NA MOIM TALERZU
Kotleciki. 99

Składniki: 250 g mięsa mielonego 1 jajko 4 płaskie łyżki mąki pełnoziarnistej bazylia, pieprz Mięso mieszamy w misce z resztą składników. W wysmarowanym oliwą naczyniu żaroodpornym układamy placuszki uformowane z mięsa. Zapiekamy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez 30 minut.  Smacznego

Moje-pitraszenie
Szarlotka sypana 95

pszennej łyżeczka proszku do pieczenia 1,5 kg jabłek 0,5 łyżki mielonego cynamonu 200 g masła Przygotowanie Jabłka myjemy, obieramy, pozbawiamy gniazd nasiennych i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Mieszamy z cynamonem. Cukier, kaszę mannę, proszek do pieczenia i mąkę, mieszamy ze sobą. Piekarnik rozgrzewamy do 180°C. Blaszkę (moja ma wymiary ok 26x24cm) smarujemy masłem albo

e-PrzepisyKulinarne
Bezglutenowe śniadaniowe muffiny kokosowo-owsiane 107

szklanki płatków owsianych ·          ¼ szklanki wiórków kokosowych ·          2 płaskie łyżki lnu mielonego (opcjonalnie) ·          garść malin (mogą być mrożone) ·          pół banana ·          garść(...)łyżka sezamu do posypania ·          olej kokosowy do wysmarowania foremek Przygotuj: miskę foremkę na muffinki Nagrzewamy piekarnik do 180°C. Do sporej miski wsypujemy płatki, wiórki, len i mieszamy. Dodajemy jagody, ksylitol i wbijamy jajko. Całość dobrze ze sobą łączymy. Następnie dodajemy jogurt i owoce (nie trzeba ich rozmrażać). Foremkę na muffinki smarujemy

Bazując na smaku
OMLET INACZEJ: carrotcake+cheesecake 186

SODĄ OCZYSZCZONĄ 3) Do białek dodaj resztę składników 4) Wstaw do piekarnika na 180* do suchego patyczka (od 25 do 40 minut) MASA ''SERNIKOWA'' OPCJA 1: - 3 serki tutti 0% (może być każdy inny jogurt!) +8-10g żelatyny MASA ''SERNIKOWA'' OPCJA 2 -twarożek mielony polecam EMILKI  ok 250g + słodzik do smaku lub 150g twarożku wraz ze 150g

fitolarun.blogspot.com
Pieczeń z mięsa mielonego z jajkiem. 151

wyciśnięte ząbki czosnku, sól, pieprz, majeranek i posiekaną pietrzuszkę wymieszać z mięsem mielonym. Mięso uformować w łódkę i ułożyć na środku, wzdłuż pokrojone na pół jajka. Uformować na kształt rolady, tak by jajka były dobrze przykryte i zawinąć w papier do pieczenia.  Piec w rozgrzanym piekarniku 180stopni przez ok.1h. Peczeń można podawać z sosem do obiadu jak również

W kuchni u Moniki
Delikatne roladki schabowe 263

solą i pieprzem z każdej strony i rozbijamy na ok 6mm. Mięso mielone doprawiamy szczyptą soli i pieprzu i nakładamy na całość schabu. Posypujemy pokrojonymi w talarki pieczarkami. Roladkę zwijamy do środka wzdłuż szerszego boku. Mocno związujemy sznurkiem i przekładamy do rękawa. Wkładamy do zimnego piekarnika ustawiamy temp. 170st C i pieczemy 2 godziny.   Roladki

Kuchnia w czekoladzie
Sernik z jabłkami lub jabłecznik z sernikiem na kruchym spodzie 180

cukru 300 gram mąki 1 jajko Masa serowa: Ok. 500 gram twarogu ( mielonego do serników ) 2 jajka ½ szklanki cukru ¼ kostki masła 1 opak. Cukru wanilinowego 3 – 4 jabłka Wykonanie: Zagniatamy ciasto, schłodzonym ciastem wlepiamy formę ( okrągłą do tarty ). Ciasto nakłuwamy widelcem i zapiekamy w nagrzanym piekarniku do 180 o  C przez 20 minut. Jabłka obieramy i kroimy

Smaki Ewy
Nachosy z kaszy jaglanej na ostro 197

ostra, chili cayenne, bazylia suszona Do malaksera z ostrzem wrzuć: kaszę, len mielony, mąkę kukurydzianą, 4 łyżki oleju, ewentualnie wodę i zmiksuj na gładko. Następnie dodaj kilka szczypt soli, pieprzu, po łyżeczce: pieprzu ziołowego, bazylii, papryki słodkiej, ostrej i kilka szczypt chili cayenne. Ponownie zmiksuj. Piekarnik rozgrzej do 180 stopni, blaszkę wyłóż papierem do pieczenia, skrop olejem i wyłóż

Corner With Recipes
Zapiekanka z ryżem, soczewicą i dynią 122

pietruszki 1. W żaroodpornym garnku* rozgrzać olej, podsmażyć cebulę i czosnek. Dodać mielone mięso, obsmażyć. Dodać wszystkie przyprawy wraz z solą i pieprzem. 2. Dodać ryż i soczewicę, smażyć 2 minuty. Wlać gorący bulion, zagotować. Dodać dynię i pomidory. Wymieszać i zagotować. 3. Przełożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Piec przez 20 minut. Posypać natką. * ja całe

Moja Galeria Smaku
Pieczony sernik z owocami na spodzie Oreo 219

formy CZAS PRZYGOTOWANIA: 70 MIN +chłodzenie POZIOM TRUDNOŚCI: ŚREDNI 1. Ciasteczka drobno mielimy w blenderze, dodajemy masło i blendujemy jeszcze przez chwilę. Spód tortownicy wykładamy papierem do pieczenia, boki dokładnie smarujemy masłem. Ciasteczka z masłem wysypujemy na spód i dokładnie przyklepujemy. Odstawiamy na bok. 2. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni Celsjusza. Twaróg, mascarpone, cukier, jajka, mąkę ziemniaczaną i nasionka

My Culinary Art
Funfetti 316

ulubiony" lub "Philadelphia" lub inny kremowy mielony twarożek            ( potrzeba ok. 150-200 g serka) 50-60 g miękkiego masła 3 łyżki cukru pudru skórka otarta z jednej cytryny sok z połówki cytryny 3-4 krople olejku cytrynowego (opcjonalnie)   1.  Piekarnik nagrzewamy do 170°C, formę wykładamy

Kuchnia Prezydentowej
Owsiane ciasteczko z mikrofalówki 177

Ciasteczko z mikrofalówki? Brzmi wręcz absurdalnie prawda? Przecież mamy piekarniki, dużo łatwiej upiec w nich ciasteczka. Co jednak, gdy dopada nas ochota na małe co nieco, a nie mamy za wiele czasu? Przychodzę z pomocą :) Takie ciasteczko można dowolnie spersonalizować dodając cynamon, mielone orzechy lub cokolwiek innego, drobno posiekanego. Czas przygotowania takiej pyszności to dokładnie 2 minuty :) Składniki

Chocolate Muffin Blog
Jak zrobić mąkę jaglaną? 167

ocieknięcia. Kaszę przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i wkładamy do piekarnika. Piekarnik nastawiamy na 100 stopni i suszymy kaszę przy lekko otwartych drzwiczkach. Co 5-10 minut mieszałam kaszę, tak żeby równo się podsuszyła. Cały czas suszenia to ok. godzinę. Następnie, gdy kasza ostygnie mielimy ją w młynku lub stojącym blenderem na mąkę. Przekładamy do szczelnego pojemnika. Mąkę

Aga w kuchni
Placek ze śliwkami kalifornijskimi 632

Placek orzechowy 5 jaj 150 g orzechów – pół na pół- siekane i mielone 5 łyżek cukru pół łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki czubate bułki tartej lub pokruszonych herbatników szkolnych Białka ubić z cukrem, dodać żółtka i pozostałe suche składniki wymieszane ze soba . Upiec kontrolując piekarnik. Krem 1 szklanka cukru 2 jaja 1,5 kostki masła

Z Kuchni Do Kuchni
Bajeczny sernik 195

Ciasto kruche:szklanka mąki4 łyżki masła (ok. 60g)pół szklanki cukru pudrużółtkoMasa serowa:wiaderko serka mielonego na sernik (1kg)100g masła6 jaj (rozdzielonych)1,5 szklanki cukru pudrucukier waniliowy (cała paczuszka)2 łyżki kaszy mannyszczypta soliPolewa:150g cukierków Bajecznych1/2 szklanki kremówki (36%)Wykonanie:Piekarnik nagrzać do 200 stopni. Dużą tortownicę na spodzie wyłożyć papierem i posmarować masłem.Ciasto kruche

Moje pyszne gotowanie
Zupa z pieczonej papryki i dyni / Roasted red pepper and pumpkin soup 164

czosnku, obranych i pokrojonych w plasterki1 łyżka mielonego kminu rzymskiego1 łyżeczka mielonej kolendry1 liść laurowysól i pieprz4 szklanki bulionu drobiowego lub warzywnego4 łyżki kwaśnej śmietany200 g białka kurzego Newella, pokrojonego w paski i podsmażonego do podaniauprażone na suchej patelni pestki dyni do podaniaPrzygotowanie:Włącz piekarnik i ustaw go na 200 oCNa dużej blaszce do pieczenia wyłóż papryki, skrop

karmelowy