masa z serka mascarpone - 3718 przepisów (strona:151/248)

Tort bezowy z owocami i kremem z białej czekolady i mięty 176

wyzwaniem. Beza (na 2 blaty): 7 białek Szczypta soli 330 g drobnego cukru 1 łyżeczka octu 10% 1,5 łyżeczki mąki ziemniaczanej Krem: 500 ml śmietany 36% 250 g serka mascarpone 100 g białej czekolady 2 fixy do śmietany Garść listków mięty Dodatkowo: 125 g borówek 500 g truskawek Mięta do dekoracji Beza: Do misy miksera przelewamy białka. Ubijamy(...)śmietankę z połamaną białą czekoladą. Gdy ładnie się rozpuści, odstawiamy do przestygnięcia. Chłodzimy w lodówce przez całą noc. Kolejnego dnia ubijamy na sztywno z dodatkiem fixów do śmietanki. Dodajemy serek mascarpone i miksujemy do połączenia składników. Wsypujemy posiekaną bardzo drobno miętę, mieszamy łyżką. Krem dzielimy na dwie porcje i przekładamy nim blaty bezowe. W środku i na wierzchu tortu układamy

VioletoweKucharzenie
Tort z kremem waniliowym i galaretką - Myszka Minnie 198

proszek do pieczenia przesiać. Do maślanej masy dodać przesiane składniki, wymieszać drewnianą łyżką. Formę o średnicy 24 cm, wyłożyć papierem do pieczenia, samo dno. Przelać ciasto. Piec przez ok 45 minut, do tzw. suchego patyczka, w temperaturze 170 stopni. Po wystudzeniu wyjąć z formy. Potrzebujemy 2 takich biszkoptów. Krem: 500 g serka mascarpone 900 ml śmietanki kremówki 36% 5 łyżek(...)równo.  Na całości w niewielkich odstępach układamy galaretkę w kostkach. Kładziemy pozostałą częścią kremu, rozsmarowujemy.  Przykrywamy górną częścią biszkoptu. Nasączmy. Teraz przygotowujemy krem maślany. Bez kremu, masa cukrowa mogłaby się rozpuścić po zetknięciu z kremem. Składniki na masę maślaną: ½ szklanki cukru kostka masła łyżeczka zapachu waniliowego sok z połowy cytryny Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Zmiksować

kulinarnyswiatdomi
Tarta z mascarpone i malinami 208

malinami – składnik 330 g herbatników maślanych 130g śmietany 250g serka mascarpone 4 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka śmietanfixu maliny 170g masła Tarta z mascarpone i malinami – składnik Herbatniki kruszymy. Możemy wykorzystać blender, pokroić, połamać. Masło roztapiamy w rondelku. Mieszamy je z drobno pokruszonymi herbatnikami i tak przygotowaną masą wyklejamy nasmarowaną masłem formę do tarty. Chowamy

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Sernik na zimno oreo 256

nasze herbatniki.  Ser przekładamy do miski, miksujemy i dodajemy dwa serki mascarpone. Czekolady rozpuszczamy na parze i dodajemy do sera. W pół szklanki wrzątku rozpuszczamy 6 łyżeczek żelatyny i dodajemy do sera cały czas miksując. Jeśli chcemy możemy dodać trochę cukru pudru żeby ser był słodszy. Wykładamy masę serową na herbatniki. Wierzch ciasta dekorujemy ciastkami oreo. Ja polałam jeszcze

Słodkie ciacho
Tiramisu bez jajek 658

misce ubijamy śmietanę na sztywno. Następnie w drugim naczyniu , mieszamy serek mascarpone z cukrem pudrem . Ubitą śmietanę dodajemy do serka i mieszamy. Odstawiamy w chłodne miejsce. Foremkę wykładamy folią aluminiową. Do chłodnej kawy dodajemy likier , w którym moczymy biszkopty i wykładamy na dno foremki. Na biszkopty , wykładamy pół masy serowo-śmietanowej , ładnie wyrównujemy powierzchnie i kładziemy następną warstwę namoczonych biszkoptów

Różne smaki w kuchni
Kawowe pucharki (deser na mascarpone) 189

kawy rozpuszczamy dokładnie w 100 ml wody, studzimy. Do miski przekładamy serek mascarpone, dolewamy naszą kawę i miksujemy krótko do połączenia składników. Następnie dodajemy cukier puder do smaku, znów chwilkę miksujemy, próbujemy. Na dno każdego wykładamy słomkę ptysiową, którą wcześniej łamiemy/lekko rozkruszamy w dłoniach. Następnie wykładamy naszą masę. Wierach każdego deseru posypujemy pokruszonymi w dłoniach rurkami z białej czekolady

Słodkie okruszki
Ciasto "Kinder Country" bez pieczenia 2307

kremówki ubić na sztywno (można dodać saszetkę śmietan fixu). Dodać serek mascarpone i ubijać dolewając powoli białą czekoladę. Gdy składniki się połączą wsypać płatki (3 szklanki) i wymieszać łyżką.  Resztę śmietany (150ml) ubić na sztywno (można dodać ŚmietanFix) i dodać ją do rozpuszczonej mlecznej czekolady. Wymieszać, aż masa będzie jednolita.  Na dnie formy ułożyć warstwę herbatników. Na herbatnikach

Mania Wypiekania
Tiramisu po polsku 143

komentarzach.       Potrzebujemy: 300 g sękacza 500 g serka mascarpone 3 żółtka 2 łyżki cukru pudru 1 szklanka świeżo zaparzonej mocnej kawy 50 ml likieru Amaretto (albo więcej, wedle gustu i smaku) suszona żurawina kilka szklanych pucharków Żółtka z cukrem ucieramy mikserem na jasną kremową masę. Dodajemy mascarpone i likier Amaretto i delikatnie miksujemy (na najniższych obrotach) żeby

Marder&Marder Manufacture
Tort Mleczna czekolada z karmelem 199

krążki ( 2 grubsze i dwa cieńsze ) Krem: - 250 gr serka mascarpone - 2 tabliczki mlecznej czekolady - 200 ml śmietanki kremówki Czekoladę rozpuścić, wystudzić. Śmietankę ubić. Letnią czekoladą rozprowadzić serek, Następnie całość delikatnie wymieszać z ubitą śmietanką.  Czekoladowy karmel - 1 tabliczka czekolady gorzkiej ( min. 60 % kakao ) - 0,5 puszki masy kajmakowej ( u mnie 1/2 z 430 gr ) Czekoladę rozpuścić, ciepłą wymieszać

kawawszklance
Sernik na zimno 193

ilości wody i ostudzić - gdy stygną często mieszać je.  Ser mascarpone zmiksować na najwyższych obrotach z dwoma czubatymi łyżkami cukru pudru. Następnie dodawać serki homogenizowane, nadal miksując. Na koniec wlewać powoli rozpuszczone galaretki i dokładnie zmiksować. Biszkopty wyłożyć na tortownicę ( o średnicy 26cm), a na nie wylać masę z serków. Włożyć do lodówki do całkowitego stężenia. Dwie galaretki rozpuścić

W kuchni u Moniki
Przepis na tiramisu 159

Skład niki Porcja dla czterech osób 250 gram truskawek 250 gram serka mascarpone 50 ml słodkiej śmietany 30% 3 żółtka jaj 3 łyżki stołowe cukru 150 gram podłużnych biszkoptów Sok z dwóch pomarańczy Liście mięty Gorzka czekolada (do dekoracji) Sposób przygotowania Żółtka jaj ucieramy z cukrem. Do utartej masy dodajemy ser mascarpone i słodką śmietanę. Całość dokładnie mieszamy i odstawimy

Miód i pieprz
Ciasto marchewkowo-kokosowe 286

pieczenia Składniki na polewę: 250 ml gęstej śmietany kremówki (użyłam serka mascarpone) 2 łyżki cukru pudru 100 g wiórków kokosowych Dodatkowo: owoce miechunki do ozdoby CZAS PRZYGOTOWANIA: 115 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŚREDNI 1. W misie miksera umieszczamy cukier i masło. Ucieramy tak długo, aż powstanie jednolita gładka masa. Następnie wbijamy po 1 jajku, za każdym razem dokładnie miksując. Dodajemy przyprawy

My Culinary Art
CIASTO KASZTANOWE Z PRALINĄ ORZECHOWĄ 176

łyżeczka sody oczyszczonej 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia krem: 350 g serka mascarpone 380 g śmietanki kremówki 30% 4-5 łyżek cukru pudru pralina: 2-3 garści różnych orzechów (np. laskowych, włoskich, ziemnych, brazylijskich) i migdałów 1 szklanka cukru 4 łyżki wody 2-3 łyżki oliwy z oliwek masa kajmakowa: 200 g gotowej masy kajmakowej lub puszka słodzonego mleka skondensowanego

GRUBY WAŁEK
Tartalettki z jagodami i kremem waniliowym 192

Otrzymujemy 6 przepięknych tarteletek. Nadzienie: 1,5- 2 szklanek jagód 1 serek mascarpone 250 g 2 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki żelatyny 1/4 szklanki śmietany 10% 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady Żelatynę rozpuszczamy w dwóch łyżkach zimnej wody, czekamy aż napęcznieje. Składniki wkładamy do miski i miksujemy na gładką masę. Na koniec dodajemy żelatynę. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej lub mikrofalówce

Humanistka w kuchni
Na urodzinach musi byc tort 183

upieczeniu ciasto nalezy wystudzic i przeciac na 3 blaty.kremskladniki: 500g serka mascarpone maly sloiczek Nutelli maly sloik wisni 1 usztywniacz do smietany 1 smietana kremowka 200ml wykonanie:Kremowke ubijamy mikserem. Dodajemy do niej utrwalacz do smietany i mascarpone. Ubijamy. Na koncu dodajemy Nutelle i wszystko dokladnie mieszamy. 1/3 masy odkladamy i dodajemy do niej odsaczone wisnie.Jeden blat biszkoptu kladziemy

Przysmaki Karolki