delikatnie masę, by była równomiernie rozłożona. Piecz biszkopt 10 minut.Gorący wyciągnij z piekarnika i bardzo delikatnie zroluj wzorem na zewnątrz na czystej lnianej ściereczce roladę. Zrolowaną roladę pozostaw w ścierce do ostygnięcia.KREM:Składniki na krem powinny być wcześniej schłodzone w lodówce.Śmietanę kremówkę ubij na sztywno. Dodaj do niej cukier puder oraz 2 łyżki serka mascarpone
Słodko-Słony Świat Ilonymascarpone oraz esy-floresy z reszty musu. Babeczki po prostu rozpływają się w ustach... Babeczki: 4 jajka, 250g mąki pszennej, 250g cukru, 1/2 szklanki zielonej herbaty (użyłam Inspiracja - Czas na herbatę) , 200g masła lub margaryny, 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej, 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia. Miękkie masło utrzeć na gładką masę. Dodawać kolejno(...)foremek na babeczki do 3/4 ich wysokości. Jeśli używacie metalowych foremek należy wyłożyć je papilotkami. Piec około 20 minut w temp. 180st. Ostudzić. Krem i mus truskawkowy: 250g serka mascarpone, 150g masła, 1/2 szklanki cukru, 200g truskawek (mogą być mrożone). Oczyszczone (lub rozmrożone) truskawki zmiksować blenderem na papkę. Dodać łyżkę cukru. Miękkie masło utrzeć
Z miłości do słodkościtemperaturze pokojowej 185 g cukru (podzielone na 150 g + 35 g) 50 ml wody barwnik w paście/żelu 100 gr gorzkiej czekolady z kawałkami pomarańczy 250 gr serka mascarpone'; document.write(" "); Składniki na 30 (gotowych, złożonych już ciasteczek) 150 g zmielonych pistacji, niesolonych 150 g cukru pudru 120 g białek (podzielone na 60 g + 60 g), w temperaturze pokojowej(...)wydłużyć czas pieczenia. Upieczone wyjąć z piekarnika, pozostawić na macie lub papierze do pieczenia do całkowitego wystudzenia. Krem czekoladowy: 100 gr gorzkiej czekolady z kawałkami pomarańczy 250 gr serka mascarpone Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, ostudzić. Serek zmiksować krótko, przez 2-3 min na średnich obrotach, do roztopionej czekolady wmieszać 2 łyżki serka, dodać czekoladę do serka, zmiksować. Krem przełożyć
moj przepis naspożywcze (w żelu, paście lub proszku): fioletowy, niebieski, zielony, czerwony, pomarańczowy i żółty Krem śmietanowo-serowy z cytryną: 500 ml schłodzonej śmietany kremówki (30 lub 36%) 500 g schłodzonego serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru (lub więcej, do smaku) świeżo otarta skórka z 1 cytryny Cytrynowy poncz: sok wyciśnięty z 1-2 cytryn 1/2 szklanki wody Dodatkowo (do ozdobienia tortu(...)formy (uprzednio oddzielając jego boki nożem). W taki sam sposób pieczemy pozostałe 5 blatów (używając oczywiście do każdego innego koloru barwnika). Krem śmietanowo-serowy z cytryną: Śmietanę kremówkę i serek mascarpone umieszczamy w misce i miksujemy. Pod koniec ubijania dodajemy cukier puder i skórkę z cytryny . Poncz cytrynowy: Sok z cytryn wlewamy do szklanki i dopełniamy wodą do otrzymania
MyCookBook.plokoło 12 sztuk 6 białek 30 dag cukru Szczypta soli 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1 łyżka soku z cytryny Opcjonalnie czerwony barwnik Krem: ½ litra śmietany kremówki 25 dag sera mascarpone 3 łyżki domowego budyniu cytrynowego Lemon curd 2-3 łyżki cukru pudru 3 banany Jak wykonać ? Bezy: Piekarnik nagrzewamy do 180*c. Białka jaj o temperaturze pokojowej(...)suszymy 90 minut, zostawiamy w zamkniętym piekarniku do całkowitego wystudzenia. Bezy mają być twarde a w środku z delikatną pianką. Krem: Schłodzoną kremówkę ubijamy z serkiem mascarpone na sztywny krem, dodajemy pod koniec cukier puder oraz cytrynowy budyń lemon curd, miksujemy tylko do połączenia. Dekorujemy kremem gniazdka podajemy od razu z pokrojonymi bananami. Uwaga: Banany wciskamy krem
Wanilia i Kardamonkremówki opakowanie mascarpone 3 łyżeczki cukru pudru owoce sezonowe (mandarynki, winogrona, kiwi) Wykonanie: Białka (najlepiej o temperaturze pokojowej) ubijamy do lekkiego spienienia, dodajemy sól i dalej ubijamy do uzyskania gęstej, sztywnej piany. Musimy uważać, żeby nie "przebić" białek i żeby nie podeszły wodą. Do ubitej piany stopniowo po łyżce dodajemy cukier i ubijamy. (Ja uzyskałam lśniącą masę, ale nie chciała(...)masy okręgi (większe i mniejsze) i pieczemy w temperaturze 120 stopni przez ok 50 minut. Bezy a'la Pavlova z bitą śmietaną i owocami Moje bezy były bardzo chrupiące z wierzchu a w środku lekko ciągnące. Gdy bezy się piekły zrobiłam do nich krem. Mocno schłodzoną kremówkę ubijamy mikserem z dodatkiem cukru pudru. Gdy śmietana jest sztywna dodajemy serek mascarpone
Pyza i Surówkabiedronce! Składniki (8 omlecików): • 4 jajka • 2 łyżki cukru • 4 łyżki mąki • do podania: cukier puder, bita śmietana, serek mascarpone, świeże owoce Wykonanie : Piekarnik nagrzać do 180 stopni C . Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Do niedużej plastikowej miski wbić białka jajek, żółtka zachować oddzielnie. Białka ubić(...)małych obrotach miksera) tylko do połączenia się składników. Dodać mąkę i powtórzyć krótkie miksowanie na małych obrotach do otrzymania jednolitej masy. Masę wyłożyć łyżką w 8 miejscach na przygotowanej blaszce i rozprowadzić wypukłą stroną łyżki na placki o średnicy ok. 10 cm. Wstawić do piekarnika i piec przez ok. 9-10 minut. Wyjąć
cucinaretruskawkami:). 500g truskawek 250g serka mascarpone 300ml śmietanki 30% 3 łyżki cukru pudru kilka sztuk bez posypka do dekoracji 1. Truskawki pozbawiamy szypułek, kroimy na kawałki. 2. Śmietankę ubijamy wraz z cukrem pudrem. Do ubitej śmietany dodajemy mascarpone, miksujemy krótko do połączenia składników. 3. W pucharkach układamy warstwowo masę serowo-śmietanową, truskawki i pokruszone bezy, następnie
Szefowa kuchnipokruszonych herbatników 100 g serka mascarpone 2 czubate łyżki nutelli łyżeczka startej skórki z pomarańczy szczypta cynamonu 50 g posiekanych orzechów (opcjonalnie) wiórki kokosowe do obtoczenia Ciasto i herbatniki dokładnie pokruszyć,dodać resztę składników i zagnieść.Jeżeli ciasto będzie za mało stabilne można dodać więcej serka lub nutelli. Masę lekko schłodzić w lodówce,wyjąć i formować kulki wielkości orzecha
Anielskie wypiekiprzygotowaniu. Składniki: 250g jogurtu greckiego 250g serka mascarpone 3/4 szklanki cukru 2 jajka 2 łyżki maki ziemniaczanej 4 łyżki Baileys 100ml śmietanki kremówki (36%) Sposób przygotowania: Miksujemy jogurt grecki z mascarpone i mąką. Następnie dodajemy kolejno nie przerywając mieszania cukier, jajka i likier Baileys. Kremówkę ubijamy na sztywno. Dodajemy do masy serowej i bardzo dokładnie mieszamy. Masę serową wykładamy
Pyry na Gazmące i dodaj do masy. Foremki wypełnij masą do 3/4 wysokości. Pieczemy w temp 180 stopni C przez około 35-40 minut. Na złoty kolor, do suchego patyczka. Pieczenie: dół, ostatnie 10 minut dół + termoobieg PROSTY KREM CZEKOLADOWY: - 250 ml śmietany 36% - 3 płaskie łyżki proszku żelatyny - 2 łyżki serka mascarpone (bądź ricotty) - 3/4 czekolady Żelatynę rozpuść w minimalnej
SMYKWKUCHNIkrem: 400 ml śmietanki kremówki 250 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki żelatyny dodatkowo: puszka brzoskwiń 1/2 szklanki rumu łyżeczka cynamonu Białka ubić na sztywno, następnie powoli dosypywać cukier a później dodawać po żółtku. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, cynamonem i przyprawą do piernika. Przesiać do masy jajecznej i wmieszać, na końcu dodać przestudzone
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniamiksujemy jeszcze 3 minuty. Gęstą i błyszczącą masę przenosimy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i narysowany na niej okrąg o średnicy 23 cm. Pieczemy około 20 minut w temp. 120 stopni Celsjusza, a następnie suszymy w temp. 100 stopni Celsjusza przez około 3 godziny. Składniki na krem: 250g serka mascarpone 250ml śmietanki 36% 100g cukru pudru Sposób wykonania: Serek
Kuchnia Pani Wiosnyoctem balsamicznym i chwilę przesmażamy, następnie dodajemy serek mascarpone i na małym ogniu smażymy aż się rozpuści, a sos nieco zredukuje. Kluseczki kładzione szpinakowe: Jajka wbijamy do miski, rozkłócamy, dodajemy mąkę i rozmrożony, odciśnięty szpinak. Przyprawiamy czosnkiem niedźwiedzim, solą ziołową i pieprzem (najlepiej świeżo mielonym). Całość dokładnie mieszamy łyżką, aż masa stanie się jednolita - powinna być gęsta. W garnku gotujemy
Kolorowy Przepisownikpomocy szpatułki tak aby pasła czekolady były widoczne. Masę przekładamy na papier do pieczenia wielkości foremki, w której mamy ciasto. Pieczemy w 140 st. C. przez ok. 60 min. Po upieczeniu odstawiamy do całkowitego wystudzenia. (bezę możemy upiec dzień wcześniej i przykryć ją ściereczką kuchenną). składniki na krem: 250 g serka mascarpone, schłodzonego 500 ml śmietany kremówki, schłodzonej nasionka
Domowy Smak Jedzeniaciastka 200 gram/delicje, jogurt grecki 200 gram, serek mascarpone 500 gram, cukier puder 3 łyżki, żelatyna 4 łyżeczki, wiórki kokosowe 1 szklanka, maliny 20 dag, borówki 15 dag, winogrona 20 sztuk, galaretka owoce leśne 1 opakowanie, wiórki kokosowe 1/2 szklanki jogurt grecki, mascarpone, cukier puder, wiórki kokosowe utrzeć mikserem na gładką masę, żelatynę rozpuścić w 1/2 szklanki gorącej wody
W Mojej Kuchni Lubięgęstnieć- przerywamy miksowanie ,dodajemy cukier puder, serek mascarpone, wodę różaną i trochę barwnika ( nie chodzi nam o głęboki czerwony, a o różowy kolor, dlatego barwnika wystarczy tylko troszeczkę, zwłaszcza, jeżeli używacie barwnika w proszku). Rozdrabniamy serek na mniejsze kawałki za pomocą łyżki, następnie ponownie miksujemy aż do uzyskania gęstej, kremowej masy. Moc wody różanej może różnić się w zależności
Domowe Tortymasła 2 duże jajka krem 250 g serka mascarpone 2 łyżki jogurtu naturalnego 2-3 łyżki cukru pudru truskawki do dekoracji Czekoladę i masło rozpuścić w kąpieli wodnej. Lekko ostudzić. Do miski wbić jajka, Wsypać mąkę, cukier i proszek do pieczenia. Całość wymieszać ze sobą, a na sam koniec wlać masę czekoladową. Przygotowane ciasto przełożyć do papilotek. Piec około
Ugotowaćzalewą. Czekamy aż znów się zagotuje i dodajemy serek mascarpone. Mieszamy dokładnie i kroimy w kostkę cukinię. I na patelnię. Solimy, pieprzymy, dodajemy posiekane świeże zioła (bazylia, oregano) i dusimy/gotujemy/smażymy (nie wiem, która nazwa jest właściwa) jeszcze 5 minut. Naczynie żaroodporne smarujemy oliwą z oliwek i wlewamy do środka naszą masę z patelni. Wstawiamy bez przykrycia do piekarnika nagrzanego
Marder&Marder Manufacturewędzonego łososia w plastrach 250 g serka mascarpone kilka gałązek koperku sól i pieprz do smaku Sos czosnkowy: 100 g gęstej kwasnej śmietany 2 łyżeczki majonezu 3 ząbki czosnku sól i pieprz do smaku kilka gałązek koperku Przygotowanie: Składniki na ciasto połączyć ze sobą i roztrzepać na jednolitą, gładką masę. Naleśniki smażyć z obu stron na rozgrzanym oleju
Gosia gotuje200ml śmietany kremówki 3 łyżeczki cukru pudru 250g serka mascarpone odrobina różowego barwnika w proszku do dekoracji: draże śmietankowe i truskawkowe Wykonanie: 1. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i kakao. Dodać cukier i aromat waniliowy oraz wodę i olej. Wymieszać do uzyskania jednolitej konsystencji. Jajka i białka ubić na puszysta masę. Dodać do reszty składników bardzo delikatnie mieszając. Piec
Pyry na Gaz