masa z serka mascarpone - 3718 przepisów (strona:157/248)

Jamajka- ciasto z bananami 359

przesiać wraz z proszkiem do pieczenia. Dodać do masy jajecznej, krótko zmiksować, aż składniki się połączą. Ciasto przelać do natłuszczonej i wyłożonej papierem do pieczenia formy o wym. 25x36cm. Piec około 20-25 minut w temp. 170st. Ostudzić i przekroić na pół. Krem:  500 ml śmietanki 36%,  400g serka mascarpone,  4 czubate łyżki cukru pudru.  Śmietankę

Z miłości do słodkości
Tyraj, misiu, na tę miłość. Tiramisu chałwowe 157

serca. Chałwowe tiramisu Składniki: (na 4 porcje) 250 g serka mascarpone 2 jajka 50 g cukru pudru 70 g biszkoptów 100 ml mocnej, zimnej kawy 50 ml likieru kawowego 150 g chałwy waniliowej dodatkowo: 2 łyżki kakao 4 kiście czerwonej porzeczki chałwa Żółtka utrzeć z cukrem pudrem na puszystą, jasną masę. Dodać mascarpone, zmiksować do połączenia składników. Białka ubić

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Rolada z truskawkami, bitą śmietaną i mascarpone 181

proszku do pieczenia Nadzienie: 300ml śmietanki 30% 250g serka mascarpone 5 łyżek cukru pudru 300g truskawek   mięta do dekoracji 1. Żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy z cukrem i cukrem waniliowym na bardzo sztywną pianę. Nie przerywając miksowania dodajemy stopniowo żółtka. Dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia, delikatnie miksujemy. Masę przekładamy na blaszkę z wyposażenia piekarnika, wyłożoną papierem

Szefowa kuchni
PĄCZKI Z BITĄ ŚMIETANĄ 148

łyżka spirytusu (opcjonalnie) 300 ml śmietanki 30 % 250 g serka mascarpone 1 łyżka cukru pudru kilka rozgniecionych malin cukier puder olej do smażenia A jak to zrobić: Do miski wsypać cukier i pokruszone drożdże, zalać letnim mlekiem i dokładnie wymieszać. Dodać żółtka, roztopione masło, mąkę i sól wyrobić na gładka masę dolewając stopniowo spirytus. Ciasto powinno być gładkie i elastyczne

Kuchnia w opałach
tiramisu w pucharkach 132

gęsta i jasna masa. Nadal ucierając dodawać po łyżce mascarpone. Kremówkę ubić na sztywno i połączyć z masą serkową. Amaretto połączyć z kawą. Biszkopty krótko maczać w kawie i ułożyć na dnie pucharków po dwie sztuki (moje pucharki były za małe i biszkopty musiałam trochę dociąć). Na biszkoptach ułożyć warstwę serka i oprószyć przez sitko kakao. Ułożyć kolejną warstwę biszkoptów

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Tiramisu 188

Oryginalny przepis z Moje Wypieki mówi, że: 750 g serka mascarpone 4 duże jajka 2 paczki podłużnych biszkoptów 3 łyżki drobnego cukru do wypieków 1 szklana świeżo zaparzonej mocnej kawy 50 ml likieru Amaretto kakao do oprószenia Wszystkie składniki mają być schłodzone. Żółtka z cukrem ucieramy mikserem na jasną kremową masę. Dodajemy mascarpone i likier Amaretto i delikatnie miksujemy

Marder&Marder Manufacture
Kremówka jagodowa 202

serka Mascarpone 100 g jagód 2 łyżki cukru pudru4 ciasteczka digestive (mogą być herbatniki) Jagody myjemy wrzucamy do miski (3 zostawiamy do dekoracji) i miksujemy blenderemDo zmiksowanych jagód dodajemy serek i wszystko razem dalej mieszamy blenderemDosypujemy cukier puder i znów mieszamy Gotową masę

Klaudynkowa kuchnia
PRALINKA-MUFFINKA 152

Ot taki spóźniony prezent na  Dzień Mamy :) PRALINKA - MUFFINKA - przepisSkładniki na 3 sztuki:1 gorzka czekolada kilka truskawekserek mascarpone - 200 g3 łyżki cukru pudru3

kolorowotorcikowo
Sernik z ciasteczkami Oreo wg Aleex 198

połamanych na połowę lub na ćwiartki Krem śmietankowy: • 300 ml śmietany kremówki 36% • 200 g mascarpone • 1 łyżka cukru pudru • 1 cukier waniliowy Sposób przygotowania: 1. Przygotować spód: Ciastka i masło włożyć do kubka blendera i zmiksować do otrzymania masy ciasteczkowej o konsystencji mokrego piasku. 2. Dno tortownicy o średnicy 24 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Na papier wysypać ciasteczka(...)godziny w lodówce. 3. Wszystkie składniki na masę serową powinny być w temperaturze pokojowej. 4. Do misy miksera włożyć wszystkie składniki, oprócz ciasteczek. Zmiksować do połączenia; nie wolno miksować zbyt długo, by niepotrzebnie nie napowietrzać masy serowej, sernik po upieczeniu powinien być płaski. 5. Masę serową wylać na schłodzony spód, wyrównać. W masę powciskać ciasteczka Oreo. 6. Sernik piec

W mojej kuchni
Rolada z nutellą 197

serka mascarpone 5 łyżek nutelli Składniki na polowę: 100g gorzkiej lub mlecznej czekolady 30 g masła My posypałyśmy z wierzchu jeszcze wiórkami kokosowymi. Na początku oddzielamy białka od żółtek. Białka ubijamy na sztywną pianę, następnie partiami dosypujemy cukier (my rozkładamy dodawanie na 3 porcje) i nadal ubijamy. Do tego dokładamy żółtka, nie przestając ubijać. Na koniec, do powstałej masy, dodajemy(...)góry nogami na ręcznik kuchenny, zdejmujemy papier i zawijamy roladę wzdłuż krótszego boku. Czekamy ok 10-15 minut do lekkiego ostygnięcia.  Podczas czekania możemy przygotować krem, wystarczy zmiksować serek z nutellą.  Lekko ostudzoną roladę delikatnie rozwijamy, zdejmujemy z ręczniczka, smarujemy kremem i znów zawijamy. Wkładamy na kilka godzin do lodówki. Przed podaniem nakładamy polewę: masło z czekoladą rozpuszczamy

Kolizje Smaków
Tort Ferrero Rocher 295

Mocno czekoladowe ciasto, którego konsystencja oraz smak przypomina coś pomiędzy biszkoptem, a brownies - i z pewnością jest przepyszne! Do tego równie wyrazista w smaku, smakowita masa na bazie delikatnej śmietany kremówki, aksamitnego mascarpone, aromatycznej czekolady i uwielbianej przez wielu Nutelli. Dzieło zwieńcza delikatna czekoladowa polewa, której szczyt zdobią orzeszki laskowe - wielbiciele czekolady z pewnością zauroczą się tym tortem.Tort Ferrero(...)placek do góry dnem. Za pomocą noża obkrawamy brzegi i wyjmujemy z formy. Studzimy.   Masa:Połamaną czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej - studzimy do momentu, aż czekolada całkowicie ostygnie, jednak nadal pozostanie płynna.Kremówkę ubijamy na sztywno, a następnie partiami dodajemy mascarpone, czekoladę oraz Nutellę i miksujemy do otrzymania gładkiej may (pamiętajmy, że kremówki, oraz masy na jej bazie

Słodka Strona
Ciasto ucierane z figami 206

gramów masła 82% 3/4 szklanki brązowego cukru 2 duże jajka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka cynamonu 2 łyżeczki kardamonu szczypta soli Składniki na wierzch: 1 opakowanie serka mascarpone (250 gramów) 150 gramów śmietany kremówki 36% 1 cukier z prawdziwą wanilią lub laska wanilii i odrobina cukru pudru 6-8 fig 1 małe opakowanie pistacji płynny miód Absolutną miłością(...)cukrem na gładką i puszystą masę. Następnie dodawaj do masy po jednym jajku i mieszaj, aż składniki się połączą. Kolejno do masy dodawaj po łyżce wymieszanych wcześniej suchych składników. Uzyskane ciasto będzie dość gęste.  Rozgrzej piekarnik do temperatury 180 stopni, program góra/dół. Blaszkę wysmaruj masłem, następnie obsyp bułką tartą. Wyłóż masę na blaszkę, wyrównaj wierzch. Wstaw

Garniec Magalie
Tiramisu 31183

Tiramisu i mogę go każdemu polecić. Składniki 500g serka mascarpone 6 żółtek 5 łyżek cukru duże opakowanie biszkoptów kieliszek wódki kawa (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zaparzyć kubek kawy z dwóch dużych łyżek kawy drobno mielonej, odstawić do ostudzenia. Pamiętajmy, że kawa musi być bez fusów. Żółtka ubijamy z cukrem na gładką masę aż cukier się rozetrze. Następnie dodajemy po łyżce mascarpone

Delusional Trine
Gofry na serku mascarpone 143

opakowania serka mascarpone -> 2 jajka -> ½ szklanki mleka -> 1 szklanka mąki pełnoziarnistej -> 1 łyżka miodu -> 1 łyżeczka proszku do pieczenia -> 1 cukier waniliowy -> ½ łyżki oleju Dodatki: -> ½ opakowania jogurtu greckiego -> Owoce granatu -> banan -> jabłko -> kiwi Wykonanie :  Wszystkie składniki przekładamy do misy i miksujemy na gładką masę. Powinna być gęstsza

Jedz zdrowo żyj zdrowo!
Tort czekoladowo-śliwkowy 188

pieczenia (samo dno). Gotową masę delikatnie przelać do foremki, wyrównać. Piec w temperaturze 170ºC przez około 30 – 40 minut lub do tzw. suchego patyczka. Przestudzić w formie, następnie wyjąć i wystudzić na kratce. Wystudzone ciasto przekroić na 3 równe blaty czekoladowe. Krem śmietankowy: 400 ml śmietany kremówki 36% 250 gr serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru 100 g gorzkiej

moj przepis na
kostka cappuccino 312

połączenia się z masą. Na końcu dodajemy ubite na sztywno białka i delikatnie mieszamy. Ciasto przekładamy do foremki (ok.21×25 cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy przez ok. 15 min. w 170 st. C. lub do tzw. suchego patyczka. Odstawiamy do wystudzenia. składniki na krem cappuccino: 200 ml śmietany kremówki, schłodzonej 250 g serka mascarpone 60 g kawy cappuccino

Domowy Smak Jedzenia
Tort Mojito 236

mąki pszennej tortowej 40 g mąki ziemniaczanej 4 duże jajka ( lub 5 mniejszych ) 140 g cukru Krem śmietankowo - limonkowy: 500 ml śmietany kremówki 36 %, schłodzonej 500 g serka mascarpone, schłodzonego 5 - 6 łyżek cukru pudru skórka otarta z 2 limonek, wyszorowanych i sparzonych świeżo wyciśnięty sok z 1 limonki  opcjonalnie - 1 opakowanie "śmietan - fixu" Nasączenie: 50 ml likieru miętowego(...)całkowitego wystudzenia. Po wystudzeniu ( nie wcześniej ), ostrym i najlepiej giętkim nożem oddzielić boki tortu od formy. Biszkopt przekroić na 3 równe blaty. Krem śmietankowo - limonkowy: Schłodzoną śmietankę oraz schłodzony serek mascarpone umieścić w naczyniu wraz z cukrem pudrem, sokiem i skórką z limonki. Wszystkie składniki ubić razem do otrzymania sztywnego kremu ( krem nie powinien spływać z łyżki ). Nie ubijać zbyt

Opowieści z piekarnika
Torcik wuzetka z borówką amerykańską 495

śmietanowy: 1/2 litra śmietany kremówki 25 dag sera mascarpone 3 łyżki cukru pudru 1 śmietan fix Wierzch: 1 czerwona galaretka np malinowa lub porzeczkowa 25 dag borówki amerykańskiej Sposób wykonania : Ciasto: Białka jaj ubić na sztywno z połową cukru, żółtka utrzeć na puszystą masę osobno z resztą cukru, połączyć delikatnie obie masy, dodać przesianą przez sito mąkę wymieszaną z kakao(...)piec w nagrzanym do 180*c piekarniku 30 minut.Wystudzić w formie, po czym wyjąć i przekroić wzdłuż na połowę. Krem: Dobrze schłodzoną kremówkę umieszczamy w misie dodajemy serek mascarpone i cukier puder, miksujemy do powstania gładkiego kremu, wsypując pod koniec zagęszczacz do śmietany. Przygotowujemy poncz: Likier z porzeczki mieszamy z wodą, nasączamy przekrojony płat czekoladowego ciasta, smarujemy 3/4 przygotowanego

Wanilia i Kardamon