Przepis na tą paprykę jest w naszej rodzinie od pokoleń, odkąd pamiętam robiła ją moja babcia, robi nadal moja mama, robi siostra, robię i ja:). Nie
Pieguskowa KuchniaChoć kaczkę pieczoną uwielbiam to bardzo rzadko przyrządzam samą pierś. Jej mięso jest dla mnie za suche i zbyt zawiłe. A może raczej było dopóki
Kuchnia po mojemuKiszone rzodkiewki a właściwie małosolne rzodkiewki to warzywa, które kiszę odkąd pamiętam, kisiła je moja mama, kiszę i ja. Gdy zaczyna się robić ciepło to często
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięNa blogu prezentowałem już przepis na surówkę z cebuli. Dziś podobny przepis, jednak w wersji dla amatorów ostrzejszych smaków. Cztery średniej wielkości cebula Trzy łodygi selera
MarcinChefKupiłaś schab i co dalej ? Schabowe, bitki, pieczony w sosie - nie ! To wszystko już było. Nie masz pomysłu na danie ze schabem w
kolorowotorcikowoKolejne szybkie danie na talerzu. Kapusta kiszona to skarbnica witaminy C i dlatego warto ją jadać o każdej porze roku. Dziś trochę inaczej niż zwykle bo
Moje Małe CzarowanieJako dietetyk często korzystam z przepisów na potrawy, które są pełnowartościowe, zawierają mnóstwo witamin, błonnika oraz są niskokaloryczne. Zawsze staram się, żeby posiłki były smaczne, doprawione
wysmienityPłaty śledziowe marynowane zajadam same tzn. z cebulką ale są one także znakomitą bazą do różnych sałatek, tatara czy przekąsek. Warto taki słój mieć w lodówce
Moje Małe CzarowaniePodaję dzisiaj idealne mięso na świąteczny stół. Mięso jest kruche i delikatne w smaku, soczyste, polecam. Do mięsa delikatne pieczone ziemniaki w ćwiartkach i pyszny obiad
Moje Małe CzarowanieMam już wypróbowany przepis na buraczki i od kilku lat tak je przygotowuję. Buraczki są w słodko-kwaśnej zalewie co daje im lekko winny smak.
Kolorowa kuchnia ElkiW naszych domach pojawia się stosunkowo rzadko, głównie dlatego, że traktujemy ją jako dodatek do jednego dania, zupy miso-shiru. Tymczasem, pasta miso ma znacznie więcej
COOKMAGAZINEMus jabłkowy bez cukru na zimę do zrobienia w kilka chwil. To jest 100% ekologiczny mus jabłkowy bez konserwantów, bez cukru i dodatków smakowych, jest bardzo
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięGalaretka z papierówek i aronii to kolejny tegoroczny przepis na domowe przetwory do słoików. Lubię smak papierówki i ich zapach dlatego wykorzystuję je do przetworów: galaretek
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięPasta paprykowa do słoików najlepsza. Czas przetworów na zimę zaczął się u nas jakiś czas temu, teraz przyszła pora na przetwory z papryki. Podam Wam szybki
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię