marynaty - 6066 przepisów (strona:226/405)

Sos paprykowy 237

Doskonały dodatek do wszelakich dań jak i marynata to warzyw lub mięs. Sosem paprykowym możemy także posmarować ciasto na pizzę. Składniki 3 kg czerwonej papryki 300 g papryczki chilli 75 g koncentratu pomidorowego 2 główki czosnku 500 ml oleju 1/2 … Czytaj dalej

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Kurczak w mascarpone i sokiem z pomarańczy 162

wymieszać mascarpone z jogurtem, sokiem z pomarańczy, czosnkiem. Doprawić solą, pieprzem i lubczykiem. Dodać pokrojone mięso  Cebulę pokroić i zeszklić na oleju z listkami laurowymi Kurczaka z serową marynatą przelać na patelnię i smażyć ok 15 min. Jeśli sos za bardzo zgęstnieje dodać więcej soku z pomarańczy.  Na końcu posypać posiekaną kolendrą lub natką i odrobiną chilli

Gaździnka warzy
Kanapkowy sos curry z cukinii 223

znoszę ( wiem powtarzam się " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> ) . Polecam włączyć ten wyrób do zimowej spiżarki , szczególnie jeśli tak jak nam , przejadły się Wam nieco marynaty z cukinii . Czas na zmiany " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Składniki : 2 średniej wielkości cukinie ( tak, żeby było około 1,5 kg ) 6 cebul średniej wielkości

Ogrodnik w podróży
SKRZYDEŁKA KURCZAKA W SOSIE BBQ 173

solą i pieprzem do smaku. Mięso dokładnie myjemy i osuszamy. Sos BBQ łączymy z miodem, sosem sojowym i ostrą papryką. W tak powstałej marynacie umieszczamy mięso i odstawiamy do lodówki na 2 godziny, a najlepiej na całą noc. Skrzydełka układamy na aluminiowej tace i grillujemy przez

Menmagazine
Colesław z czerwonej kapusty - fit 191

nieco rzadziej czerwona kapusta. Każdy kraj ma specyficzne dodatki i przyprawy. Np. libańska biała wersja koniecznie z kuminem i miętą. Dziś prosta, smaczna czerwona odmiana kapusty z octowo-olejową marynatą. Składniki: 1/2 czerwonej kapusty 1 czerwona cebula 2 marchewki sól, pieprz 2-3  łyżki oleju 1-1,5 łyżki octu winnego 1 łyżeczka miodu/syropu z agawy natka piertuszki Wykonanie

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Szalotki marynowane 147

liść laurowy Wykonanie: Wszystkie składniki zalewy zagotowujemy i studzimy. Cebulę obieramy, myjemy i osuszamy. Gotujemy przez 3-5 minut w lekko osolonej wodzie. Przekładamy do słoików i zalewamy ostudzoną marynatą. Porządnie zakręcamy i pasteryzujemy 10 minut w 90 stopniach. Smacznego

Marder&Marder Manufacture
Błyskawiczny piątek - podsumowanie wpisów z 5. sierpnia 211

błyskawicznymi przepisami lub sposobami. Możecie również tylko obserwować grupę i korzystać z wpisów. Kuleczki a'ala rafaello w strzelającej posypce Chłodnik jogurtowy z wiśniami  Karkówka po diabelsku (w marynacie z majonezu i jajek) Vichyssoise - francuski ziemniaczano-porowy chłodnik Wegańskie ciasteczka kokosowe z płatkami zbożowymi Ziemniaczana focaccia Placki z kabaczka Makaron z borówką amerykańską Risotto na sposób francuski z brokułami

Codzienna kuchnia niecodzienna
Sałatka z brokuła, ogórków, jajek, pomidora z filetem z kurczaka 237

diecie, majonez zawarty w sosie możemy zastąpić w całości jogurtem. Kurczaka – mogą to być zarówno polędwiczki jak i filet, przyrządzamy w ulubiony sposób. U mnie była to marynata z sosu sojowego, miodu, przypraw i soku z cytryny, następnie filet został usmażony. Może być również wędzony kurczak lub ugotowany. Porcja dla 2-3 głodnych osób. Drukuj Sałatka z brokuła, ogórków

Mieszam w Garnku
Pieczony kalafior + kremowy dip paprykowy 185

duże ząbki * serek Arla Apetina 'Grillowana papryka i oliwki' - 125 g (całe opakowanie) * sól, pieprz- do smaku Kalafior: Kalafiora obrać z liści, wystający głąb uciąć, a następnie posmarować marynatą z masła, soli czosnkowej, soku z limonki, gałki muszkatołowej, papryki słodkiej i wędzonej. Przygotowanie: Piekarnik nastawić na 190 stopni. Na dużej blaszce wyłożonej papierem do pieczenia ułożyć kalafior, przykryć folią aluminiową

Kraina Miodem Płynąca
Kurczak z rożna 204

nitka/sznurek do związania kurczaka'; document.write(" "); Krok 1 Kurczaka moczymy w zimnej wodzie około 2 godzin, aby był bardziej soczysty. Następnie osuszamy go ręcznikiem i nacieramy solą oraz pieprzem. Składniki marynaty mieszamy i smarujemy nimi kurczaka – z zewnątrz i wewnątrz. Odstawiamy na 2-3 godziny do lodówki. Krok 2 Rozgrzewamy piecyk do 200 stopni. Kurczaka nabijamy na rożen, po czym

Kuchnia Bazylii
Szynka pieczona w soku jabłkowym, super 234

piekarnika i zostawić kilka minut, żeby odpoczęła i lekko przestygła. Nagrzać piekarnik do 230 C W miseczce wymieszać jogurt grecki, cukier, musztardę. Rozerwać folię z szynki, posmarować szynkę marynatą z jogurtu. Położyć szynkę na raszki, na dno blaszki wlać wodę. Wstawić ponownie do piekarnika na kolejną godzinkę. Gotowe ostudzić i serwować z sosem tatarskim lub innym. Idealna też będzie jako

Kuchnia Pokoleń
korniszonki z ostrą papryczką na zimę 131

zimną wodą, zostawiając je w niej na dwie godziny. Wymoczone ogórki  wkładamy do słoików, dokładając do każdego słoika po strąku papryki i ząbku czosnku.  Z alewamy  marynatą, uważając aby  warzywa  były w niej całkowicie zanurzone  i zamykamy słój. Ogórki pasteryzujemy  (w garnku lub piekarniku), w temperaturze 80-85 stopni przez 25-30 minut

Miód i pieprz
Szynka wieprzowa (kulka) peklowana, pieczona w piekarniku 206

przegotowanej, wystudzonej wody 50 g soli   peklowej       Wykonanie: Mięso umyłam i osuszyłam ręcznikiem papierowym. Nakłułam nakłuwaczem do mięsa w kilku miejscach. To pozwoli marynacie dotrzeć do wnętrza szynki. Ziele angielskie, pieprz w ziarenkach i listki laurowe rozgniotłam w moździerzu. Czosnek przecisnęłam przez praskę. Dodałam do niego zmiażdżone listki z pieprzem i zielem angielskim, pieprz mielony

Kuchnia u Krysi
udka kurczaka na dziko w jogurcie z piekarnika... 264

suszone pomidory, pieczarki suszone, liście laurowe, czosnek, cebula, seler, por, estragon, tymianek, natka pietruszki udka umyć, każde przeciąć na dwie części, odciąć kuperki i nadmiar tłustej skóry, włożyć do marynaty i dobrze natrzeć udka, schować do lodówki na kilka godzin, w tym czasie ze trzy razy udka zamieszać piekarnik elektryczny nagrzany na 220 C, grzanie góra/dół, udka polać

W Mojej Kuchni Lubię
Ocet z bazylią i czosnkiem 98

już przyprawionego. Sami w prosty i szybki sposób możemy przygotować pyszne, aromatyczne octy wedle własnych upodobań, a następnie używać je do podkreślenia smaku wielu potraw (tj. sałatki, sosy, marynaty itp) Składniki: 1 pęczek świeżej bazylii 6 ząbków czosnku 750 ml octu (najlepiej spirytusowy, ale może być również winny) Wykonanie: Pęczek bazylii opłukać i otrząsnąć z wody. Włożyć do butelek, dodać

Tradycyjna Kuchnia

Proponowane wyszukiwania