marchewka - 20163 przepisów (strona:942/1345)

Zupa z kurek i podgrzybków z kluseczkami lanymi 145

Składniki: 259 gram kurek 100 gram podgrzybków 2 łyżki oliwy 1 pomidor cebula czosnek marchewka 2 łodygi selera naciowego 1,5 litra bulionu śmietana gałązka rozmarynu świeżego gałązka lubczyku kilka ziaren ziela angielskiego liść laurowy odrobina gałki muszkatołowej pół szklanki mąki jajko odrobina wody do rozrzedzenia ciasta śmietana Przygotowanie: 1. Grzyby oczyść ( ja myję

AZgotuj!
Pierogi ruskie wzbogacone marchewką i szpinakiem baby 141

mąki pół szklanki mąki razowej kubek ciepłej wody Farsz: 5 ziemniaków ugotowanych w mundurkach pół kostki sera białego  1 cebula pokrojona w kostkę 1 starta na małych oczkach marchewka opakowanie szpinaku baby sól pieprz  Przygotowanie: 1. zacznij od farszu: ugotuj ziemniaki w mundurkach, ostudź, obierz i przeciśnij przez praskę razem z białym serem

AZgotuj!
Pierogi z pieca z farszem z soczewicy z dipem czosnkowym 114

suchych drożdży 2 łyżeczki cukru trzcinowego 2 łyżki letniej wody 3 jajka 1 łyżka masła pół szklanki mleka olej Farsz: 2/4 szklanki soczewicy 2 marchewki 2 pietruszki korzeń cebula sól  pieprz 1 łyżka oliwy Przygotowanie: 1. Do miski wlej letnią wodę, dosyp 1 łyżkę mąki, drożdże i cukier. Odstaw

AZgotuj!
Bułgarska zupa z soczewicy Leszta czorba 150

przegotujemy ziaren soczewicy. W sam raz na nadchodzącą jesień. Składniki: szklanka zielonej soczewicy 1 duży pomidor bez skórki 1 bardzo ostra papryczka 1 marchewka pokrojona z cieniutki talarki cebula w kosteczkę drobno pokrojona i zeszklona 2 litry wywaru z warzyw 1 łyżeczka soli morskiej lubczyk Przygotowanie: Do wywaru warzywnego wsyp wypłukaną

AZgotuj!
Smażony makaron z woka z łososiem 174

kawałki łososia owinąć w Pomysł na Papirus Winiary makaron ryżowy czerwona papryka papryczka Habanero 2 cm tartego świeżego imbiru cebula w piórka ząbek czosnku marchewka pokrojona w paseczki dymka 3 łyżki sosu sojowego kilka kropel oleju sezonowego 1 łyżeczka octu ryżowego sałata  Łososia przygotuj według przepisu Winiary  Pomysł na...Papirus

AZgotuj!
Poranny detoks 124

Dzień dobry mój organizmie. Składniki: pół fenkułu 2 liście sałaty klika kropel soku z cytryny 2 marchewki z ekologicznej uprawy burak 2 łodygi selera naciowego 2 gałązki natki pietruszki Wszystkie składniki  pokrój na mniejsze kawałki i przepuść przez sokowirówkę. Skrop sokiem z cytryny. Smacznego

AZgotuj!
Detoks 2 104

Detoks 2. Zamiast sałaty i natki pietruszki filiżanka kiełków lucerny i mielone siemię lniane. 2 marchewki  burak filiżanka kiełków lucerny sok z połówki cytryny burak 2 łodygi selera naciowego łyżeczka mielonego siemienia lnianego Podana ilość składników na jedną szklankę świeżego soku. A ja idę myć sokowirówkę

AZgotuj!
Krupnik z kaszy jaglanej sekret zdrowia 121

nasze włosy i paznokcie  Jest świetna w procesie detoksykacji organizmu. A jedząc ja podczas przeziębień czy grypy szybciej pozbędziemy się kataru.  Składniki: 2 litry bulionu warzywnego marchewka 2 suszone spore prawdziwki  natka pietruszki sól 2 żółtka natka pietruszki Z warzyw przygotuj bulion, wkrusz prawdziwki, wsyp 3/4 szklanki wypłukanej kaszy jaglanej gotuj razem aż kasza

AZgotuj!
"Mój lekki dzień z Sunny Corn" śniadanie, obiad, kolacja 133

Serek wiejski i gorące maliny. Trzeba jednak uważać , aby odsączyć serek z nadmiaru śmietanki. Mrożone maliny odparowałam i dodałam łyżkę miodu.  Na obiad Zupa marchewkowa na ostro: 5 marchewek 1,5 l bulionu  biała cebula mała papryczka chilli ząbek czosnku oliwa Warzywa pokroiłam na małe kawałeczki, podsmażyłam i załam bulionem  Po kilku minutach, kiedy

AZgotuj!
Surówka z czerwonej kapusty z sosem chrzanowo- cytrynowym 120

pół główki czerwonej  kapusty  marchew pół jabłka seler bulwa fenkuł sos: szklanka jogurtu łyżka chrzanu łyżka majonezu pieprz świeżo mielony sok z cytryny i skórka otarta  Warzywa obierany, szatkujemy w malakserze. Wysypujemy do misy i doprawiamy sosem

AZgotuj!
Uczta morska na talerzu 147

Przy tym był bardzo szczęśliwy i powiedział, że gotowanie daje niesłychaną radość. Pełna zgoda:)  Składniki  ziemniaki pure krewetki tygrysie halibut filet dorsz filet  fasola mamut cukinia marchew papryka czerwona seler naciowy czosnek biały pieprz gałka muszkatołowa imbir świeży tarty białe wino sos sojowy Marynata do ryb: pieprz  sól oliwa z oliwek papryczka chilli  rozmaryn kolendra

AZgotuj!
Mini paszteciki z czerwonej soczewicy z garam masalą 116

jeden kęs. Z aromatem indyjskich przypraw. Upiekłam w formie na muffiny. Jem je nawet prosto z lodówki. Fajne też na lunch do pracy.  2 duże marchewki 1 pietruszka  ok 15 cm pora szklanka soczewicy czerwonej cebula czerwona 2 jaja 1 łyżka przypraw garam masala oliwa z gorczycy  - niekoniecznie  świeża kolendra Warzywa

AZgotuj!
Galareta z łososia 156

był moim lunchem.  Wykorzystałam małe foremki do babki. Porcja okazała się w sam raz. Chudziutka, lekkostrawna i sycąca.  300 gram świeżego łososia 2 marchewki 2 łodygi selera naciowego bulion rybny pieprz 3 łyżki żelatyny ocet jabłkowy  Przygotuj 1,5 litra przefiltrowanej wody. Dodaj bulion rybny ( nie koniecznie, może być

AZgotuj!
Papryka faszerowana kaszą bulgur 152

obiadu dzisiaj miało nie być. Miał być makaron z sosem z pieczarkami. Ale wcale nie żałuję.  2 papryki zielone  1 żółta szklanka bulionu 3/4 szklanki kaszy bulgur marchewka pokrojona w kostkę 2 ząbki czosnku 1 cebula pół łyżeczki kminku  2 łyżki oleju pół łyżeczki mielonego ziela angielskiego pół puszki pomidorów ( pulpa) sól pieprz cayenne ( według upodobania) Ugotuj

AZgotuj!
Paszteciki z czerwonej soczewicy z suszonymi pomidorami i oliwkami 131

jednej dłoni.  W sklepie czułam się jak mała dziewczynka wśród zabawek. Pierwsze upiekłam paszteciki. Piekłam już podobne ale z indyjskimi przyprawami. Teraz europejska wersja.  2 duże marchewki 1 pietruszka  ok 15 cm pora szklanka soczewicy czerwonej cebula czerwona 2 jaja 1 łyżeczka posiekanego rozmarynu 3 suszone pomidory w oleju oliwa z oliwek kilka zielonych oliwek pokrojonych

AZgotuj!

Proponowane wyszukiwania