Składniki: 259 gram kurek 100 gram podgrzybków 2 łyżki oliwy 1 pomidor cebula czosnek marchewka 2 łodygi selera naciowego 1,5 litra bulionu śmietana gałązka rozmarynu świeżego gałązka lubczyku kilka ziaren ziela angielskiego liść laurowy odrobina gałki muszkatołowej pół szklanki mąki jajko odrobina wody do rozrzedzenia ciasta śmietana Przygotowanie: 1. Grzyby oczyść ( ja myję
AZgotuj!mąki pół szklanki mąki razowej kubek ciepłej wody Farsz: 5 ziemniaków ugotowanych w mundurkach pół kostki sera białego 1 cebula pokrojona w kostkę 1 starta na małych oczkach marchewka opakowanie szpinaku baby sól pieprz Przygotowanie: 1. zacznij od farszu: ugotuj ziemniaki w mundurkach, ostudź, obierz i przeciśnij przez praskę razem z białym serem
AZgotuj!suchych drożdży 2 łyżeczki cukru trzcinowego 2 łyżki letniej wody 3 jajka 1 łyżka masła pół szklanki mleka olej Farsz: 2/4 szklanki soczewicy 2 marchewki 2 pietruszki korzeń cebula sól pieprz 1 łyżka oliwy Przygotowanie: 1. Do miski wlej letnią wodę, dosyp 1 łyżkę mąki, drożdże i cukier. Odstaw
AZgotuj!przegotujemy ziaren soczewicy. W sam raz na nadchodzącą jesień. Składniki: szklanka zielonej soczewicy 1 duży pomidor bez skórki 1 bardzo ostra papryczka 1 marchewka pokrojona z cieniutki talarki cebula w kosteczkę drobno pokrojona i zeszklona 2 litry wywaru z warzyw 1 łyżeczka soli morskiej lubczyk Przygotowanie: Do wywaru warzywnego wsyp wypłukaną
AZgotuj!kawałki łososia owinąć w Pomysł na Papirus Winiary makaron ryżowy czerwona papryka papryczka Habanero 2 cm tartego świeżego imbiru cebula w piórka ząbek czosnku marchewka pokrojona w paseczki dymka 3 łyżki sosu sojowego kilka kropel oleju sezonowego 1 łyżeczka octu ryżowego sałata Łososia przygotuj według przepisu Winiary Pomysł na...Papirus
AZgotuj!Dzień dobry mój organizmie. Składniki: pół fenkułu 2 liście sałaty klika kropel soku z cytryny 2 marchewki z ekologicznej uprawy burak 2 łodygi selera naciowego 2 gałązki natki pietruszki Wszystkie składniki pokrój na mniejsze kawałki i przepuść przez sokowirówkę. Skrop sokiem z cytryny. Smacznego
AZgotuj!Detoks 2. Zamiast sałaty i natki pietruszki filiżanka kiełków lucerny i mielone siemię lniane. 2 marchewki burak filiżanka kiełków lucerny sok z połówki cytryny burak 2 łodygi selera naciowego łyżeczka mielonego siemienia lnianego Podana ilość składników na jedną szklankę świeżego soku. A ja idę myć sokowirówkę
AZgotuj!nasze włosy i paznokcie Jest świetna w procesie detoksykacji organizmu. A jedząc ja podczas przeziębień czy grypy szybciej pozbędziemy się kataru. Składniki: 2 litry bulionu warzywnego marchewka 2 suszone spore prawdziwki natka pietruszki sól 2 żółtka natka pietruszki Z warzyw przygotuj bulion, wkrusz prawdziwki, wsyp 3/4 szklanki wypłukanej kaszy jaglanej gotuj razem aż kasza
AZgotuj!Serek wiejski i gorące maliny. Trzeba jednak uważać , aby odsączyć serek z nadmiaru śmietanki. Mrożone maliny odparowałam i dodałam łyżkę miodu. Na obiad Zupa marchewkowa na ostro: 5 marchewek 1,5 l bulionu biała cebula mała papryczka chilli ząbek czosnku oliwa Warzywa pokroiłam na małe kawałeczki, podsmażyłam i załam bulionem Po kilku minutach, kiedy
AZgotuj!pół główki czerwonej kapusty marchew pół jabłka seler bulwa fenkuł sos: szklanka jogurtu łyżka chrzanu łyżka majonezu pieprz świeżo mielony sok z cytryny i skórka otarta Warzywa obierany, szatkujemy w malakserze. Wysypujemy do misy i doprawiamy sosem
AZgotuj!Przy tym był bardzo szczęśliwy i powiedział, że gotowanie daje niesłychaną radość. Pełna zgoda:) Składniki ziemniaki pure krewetki tygrysie halibut filet dorsz filet fasola mamut cukinia marchew papryka czerwona seler naciowy czosnek biały pieprz gałka muszkatołowa imbir świeży tarty białe wino sos sojowy Marynata do ryb: pieprz sól oliwa z oliwek papryczka chilli rozmaryn kolendra
AZgotuj!jeden kęs. Z aromatem indyjskich przypraw. Upiekłam w formie na muffiny. Jem je nawet prosto z lodówki. Fajne też na lunch do pracy. 2 duże marchewki 1 pietruszka ok 15 cm pora szklanka soczewicy czerwonej cebula czerwona 2 jaja 1 łyżka przypraw garam masala oliwa z gorczycy - niekoniecznie świeża kolendra Warzywa
AZgotuj!był moim lunchem. Wykorzystałam małe foremki do babki. Porcja okazała się w sam raz. Chudziutka, lekkostrawna i sycąca. 300 gram świeżego łososia 2 marchewki 2 łodygi selera naciowego bulion rybny pieprz 3 łyżki żelatyny ocet jabłkowy Przygotuj 1,5 litra przefiltrowanej wody. Dodaj bulion rybny ( nie koniecznie, może być
AZgotuj!obiadu dzisiaj miało nie być. Miał być makaron z sosem z pieczarkami. Ale wcale nie żałuję. 2 papryki zielone 1 żółta szklanka bulionu 3/4 szklanki kaszy bulgur marchewka pokrojona w kostkę 2 ząbki czosnku 1 cebula pół łyżeczki kminku 2 łyżki oleju pół łyżeczki mielonego ziela angielskiego pół puszki pomidorów ( pulpa) sól pieprz cayenne ( według upodobania) Ugotuj
AZgotuj!jednej dłoni. W sklepie czułam się jak mała dziewczynka wśród zabawek. Pierwsze upiekłam paszteciki. Piekłam już podobne ale z indyjskimi przyprawami. Teraz europejska wersja. 2 duże marchewki 1 pietruszka ok 15 cm pora szklanka soczewicy czerwonej cebula czerwona 2 jaja 1 łyżeczka posiekanego rozmarynu 3 suszone pomidory w oleju oliwa z oliwek kilka zielonych oliwek pokrojonych
AZgotuj!