sól - 1 mała marchewka - kawałek czerwonej papryki - 1 cebula dymka - 2 ząbki czosnku - kawałek papryczki chili Wykonanie: - Kaszę wsypać na wrzątek, dodać sól i kurkumę; gotować przez 15 minut - Warzywa umyć i posiekać - Na odrobinie oliwy podsmażyć chili, cebulę i czosnek - Po chwili dodać wodę, dusić przez minutę - Dodać pozostałe warzywa oraz curry i sól - Dusić pod przykryciem przez
Wegańska kuchnia orientalnaSkładniki: 4-5 kości wieprzowych kilka ziemniaków 1-2 marchewki pietruszka duża cebula 3-4 listki laurowe 5-8 ziarenek ziela angielskiego sól, pieprz szczypta lubczyku 2-3 ząbki czosnku pęczek koperku cztery kostki rosołowe Moje domowe Przygotowanie: Kości razem z obranymi warzywami i przyprawami (sól na samym końcu dodać) gotować do miękkości na malutkim ogniu
Gaździnka warzyszklanka octu 10% 2 łyżki soli 1 szklanka cukru do słoika (na 1 słoik): 1-2 ząbki czosnku kilka ziaren pieprzu 2-3 ziela angielskie 3-4 krążki marchewki kawałek cebuli kawałek chrzanu baldachim kopru z łodygą Sposób przygotowania: Ogórki umyć, obrać ze skórki, pokroić w talarki bądź też koreczki. Składniki zalewy zagotować. Lekko ostudzić. Przygotować czyste słoiki
na moim stole...kilka gotowanych na twardo jajek – kilka brzoskwiń świeżych w sezonie, poza sezonem z puszki – ananas z puszki – papryka konserwowa – kilka korniszonów – 1 ugotowana marchewka – winogrono ciemne – natka pietruszki/ jarmuż – majonez – opakowanie żelatyny – sól, pieprz, słodka papryka – oliwa z oliwek Pierś z indyka natrzeć oliwą, solą, pieprzem i papryką
Pociąg Do Kuchniugotowanym makaronem i dodatkiem śmietanki. Przechowywać w lodówce! Podobne przepisy Clam chowder czyli gulasz z małży z Nowej Anglii Prawdziwy żurek z białą kiełbasą i żeberkami Krem z pieczonej marchewki Zupa limonkowa z kurczakiem .yuzo_related_post img{width:180px !important; height:170px !important;} .yuzo_related_post .relatedthumb{line-height:16px;background: !important;color:!important;} .yuzo_related_post .relatedthumb:hover
Pociąg Do Kuchniwrzucić do kremu, część można zostawić do dekoracji. Krem z kabaczka z chrzanową nutą i karmelizowanymi jabłkami podawać na ciepło. Podobne przepisy Krem szparagowy biały Krem z pieczonej marchewki Aromatyczne ciasto marchewkowe z frostingiem .yuzo_related_post img{width:180px !important; height:170px !important;} .yuzo_related_post .relatedthumb{line-height:16px;background: !important;color:!important;} .yuzo_related_post .relatedthumb
Pociąg Do Kuchnizużywamy jej dużo. Jeden 250g stek wystarczy na 4 porcje. Jeśli robimy danie dla 2 osób, przekrójmy mięso na pół i zamróźmy jeden kawałek do następnego gotowania. Warzywa - marchewka, czerwona cebula, papryka, brokuły to popularne warzywa, które dostaniemy w każdym sklepie. Jeśli przygotowanie dania planujemy wcześniej, możemy poszukać w sklepie kiełków fasoli mung lub grzybów shitake. Warto też mieć
W kuchni wieczoremzawiera mniej tłuszczu . Polecam. Składniki: 3 szklanki cukinii (ze skórką ale bez pestek!) starej na tarce o grubych oczkach (dokładnie odciśnij sok!) 1 duża marchewka obrana i starta na tarce 2 cebule obrane i drobno posiekane 5 ząbków czosnku obranych i posiekanych 1/4 szklanki oliwy z oliwek 1/2 szklanki tartej bułki (najlepiej pełnoziarnistej) 1 łyżeczka
Apetyt na Zieloneczosnku, a że teraz sezon komarowy w pełni to dziś powstał mój chłodnik czosnkowy (bez obaw- nie zabija aromatem i nie rozgrzewa) a do tego upiekłam bułeczki z cukinii, marchewki i dodatkiem pestek dyni. Składniki na zupę (wyłączając kota, akurat przechodziła): 1- 1,5 główki czosnku 6 średnich ziemniaków 250 ml niesłodzonego mleka sojowego (lub innego roślinnego) 3 łyżki oliwy
greenscarfzupa przestygła;-)). Składniki na około 14 szt. : 250 g przesianej mąki pszennej (ja wymieszałam 200 g pszennej z 50 g razowej) 200 g startej cukinii 150 g startej marchewki 200 ml niesłodzonego mleka sojowego (lub innego mleka roślinnego) opakowanie 7 g proszku dopieczenia pół łyżeczki gałki muszkatołowej płaska łyżeczka soli 60 g pestek dyni 2 łyżki mielonego siemienia lnianego
greenscarfsię ten wpis? Śledź moją stronę na Facebooku lub Google + , aby być na bieżąco z kolejnymi wpisami. Polecam domowy fast food: Ekspresowe calzone Falafele z marchewką Pissaladiere Pity z klopsikami i botwinką Marokańskie kefty Pity z rybą i surówką
Chilli Czosnek i Oliwanieskomplikowanie, tak jak lubimy, prawda? Często Wam powtarzam, ze kuchnia jest do przygotowywania pysznego jedzenia, a nie do urabiania się po łokcie ;) Składniki: 1 mały kalafior 2 średnie marchewki 1 puszka ananasa - użyłam Happy Frucht sól do smaku 1 łyżka oleju. Kalafiora dokładnie wypłukać, osuszyć i zetrzeć na grubej tarce jarzynowej. Marchew obrać, opłukać i zetrzeć również na grubej tarce
Codzienna kuchnia niecodziennarobię. Postanowiłam go trochę urozmaicić i upiec piramidki schabowe z pieczarkami i papryką. Schabowy w tej wersji jest bardzo smaczny i sycący. Do dania zrobiłam prostą surówkę z kapusty, marchewki i rzodkiewki. Można podać takiego kotleta tylko z surówką, albo z surówką i pieczonymi ziemniakami lub frytkami, jak kto woli. Jaką wersję wybierzecie to już zależy tylko
Zakątek rozkoszy kulinarnychwyjdę wrócę autobusem, a idąc na przystanek wstąpię na targ i kupię ogórki. Tak też się stało. Kupiłam 6 kg ogórków, chrzan, koper i zielony i ten z baldachimami, marchewki, a i pomidorki były takie ładne.... Z dwoma wypchanymi reklamówkami wróciłam do domu. Normalnie taka dumna z siebie byłam, że śmiałam się pod nosem do siebie. Banan z twarzy
Blondynka Gotujekroimy w piórka, pieczarki w plasterki, paprykę w kosteczkę. W garnku rozgrzewamy olej, szklimy cebulę, dokładamy pieczarki i paprykę. Podsmażamy około 10 minut. Bataty obieramy i kroimy w kosteczkę. Marchewkę obieramy i kroimy w pół plasterki. Warzywa dokładamy do garnka. Całość podlewamy bulionem z koncentratem pomidorowym. Dokładamy pokrojony boczek, przyprawiamy ostrą czerwoną papryką, warzywną przyprawą do potraw, solą i pieprzem
VioletoweKucharzenie