wyrośnie Groszek i bób już prawie zjedzony Słonecznik dla ptaków na zimę. Takie tam badylki do wazonu Fasola Piękny Jaś (na wegański smalec :-), obok szparagowa, kukurydza. Jeszcze są buraki, marchew, pietruszka, brukselka, kalarepy, sałaty, szpinak, seler i jeszcze wiele innych. Zbieram siły na robienie przetworów na zimę. Może ktoś coś co by tu zrobić a aronią? Jakiś patent na soki
greenscarfwieczorny jogging na plaży przy zachodzącym słońcu. A oto część mojego zestawu wyjazdowego: cukinię, paprykę, kalarepę i ziemniaki (niewidoczne na zdjęciu) wrzuciłam na grilla. cytrynę - dodaję do wody marchewki - przegryzam miedzy posiłkami bób - wiadomo, gotuję i jem bez opamiętania :) kalafiora i batata - po prostu ugotuję pomidory - do kanapek owoce jako przekąska Dodatkowo ryż, makaron, kasza jaglana, chleb razowy, mnóstwo
Powiedz dietom nietutaj , ale polecam z knedlami , jak i z kaszą jaglaną lub gryczaną. - 1 kilo serc z indyka - 0,5 kilo wątróbki z drobiu - 4 duże cebule - 1 duża marchew, pietrucha i ćwiartka selera - łyżka soli , majeranku i mielonego pieprzu - 6 listków laurowych i szczypta tymianku - 3 łyżki koncentratu pomidorowego - 1/4 kostki smalcu - 4 ząbki czosnku Serca umyj i pokój
Pasje Jolkimieć dużo cierpliwości i powoli mieszać składniki aż do uzyskania odpowiedniej konsystencji. Ale ta cierpliwość się opłaca. Spróbujcie. Risotto ze szpinakiem, suszonymi pomidorami i mozzarellą Składniki: warzywa na bulion: marchewka, pietruszka z natką, seler z natka, por, ziemniak ok. 1,5 litra wody przyprawy: liść laurowy, ziele angielskie, sól i pieprz oliwa 1 cebula pół opakowania szpinaku 1 szklanka ryżu
Pyza i Surówkawprowadzał nas w zachwyt, serwując swoje niebanalne dania. Ucztę rozpoczęliśmy od lekkiej sałaty podanej w niezwykle oryginalny sposób, co możecie zaobserwować na zdjęciach. Nawet sama marchewka obtoczona w czarnym sezamie, smakowała lepiej niż niejedna marchew, którą jadłem w swoim życiu. Następnie wyruszyliśmy w kulinarną podróż na nadmorskie wybrzeża. Kolejnym daniem była kasza bulgur, przyrządzona z niezwykłą pieczołowitością, jeśli
Food SquareDanie, które prezentuję jest naprawdę godne polecenia. Bałagan mięsno - warzywny w cieście francuskim.Bardzo smaczny i efektowny bałagan. Polecam nic trudnego, a efekt murowany. SKŁADNIKI 2 płaty ciasta francuskiego 5 marchewek 1 pietruszka 1 mały por 1 mała cukinia pół główki kapusty pekińskiej 3 ząbki czosnku 2 połówki piersi z kurczaka przyprawa do kurczaka majeranek, pierz , sól, papryka słodka olej
W kuchennym oknie EwyRewelacyjna kremowa zupa serowa. Dzięki dodatkowi kiełbasek francuskich jest bardziej syta. Po domu roznosi się aromat serków. 2 drobiowe skrzydełka 1 cebula 2 kiełbaski francuskie Włoszczyzna (marchew, seler, por, pietruszka) 7 różyczek kalafiora 100 serka topionego hollander kremowy 50 g serka topionego śmietankowego 100 g serka topionego z szynką 1 kostka rosołowa drobiowa 1 łyżeczka przyprawy typu Vegeta Sól Pieprz
VioletoweKucharzenieWolnowar super sprawa...wkładamy dowolne składniki potrawy, ustawiamy urządzenie i idziemy do pracy, a obiad gotuje się sam..Ilość składników wedle gustu itp. pomidory marchewka pieczarki koncentrat pomidorowy kiełbasa olej listek, ziele wegeta sól, pieprz Warzywa pokroić wedle uznania.W rondlu rozgrzać olej , wrzucić cebulę i zeszklić. Do wolnowaru przełożyć pokrojone warzywa, cebulkę, przyprawy, dolać bulion lub wodę i włączyć wolnowar
Moje domowe kucharzeniepomidorami, u mnie ugotowana na mięsku, ale równie dobrze smakuje bez niego. Polecam gorąco. Składniki: 2 szklanki soczewicy mięso do zupy (u mnie 500 g żeberek) pęczek włoszczyzny: marchew, pietruszka, seler i por kilka ziemniaków puszka pokrojonych pomidorów (400 ml) cebula 3 ząbki czosnki łyżka oliwy 3 liście laurowe 4 ziela angielskie łyżeczka curry łyżeczka czerwonej słodkiej papryki łyżeczka oregano
na moim stole...zimny można pokroić na kanapkę. Też będzie pysznie. Składniki: udziec z indyka (u mnie około 1,2 kg) kg ziemniaków 0,5 kg mrożonych warzyw ( u mnie kalafior, brokuł, marchew) 3-4 ząbki czosnku sól pieprz łyżeczka curry świeże zioła (u mnie majeranek, bazylia, rozmaryn) olej Sposób przygotowania: Udziec umyć, osuszyć, wyciąć kość- po upieczeniu będzie łatwiej kroić w plastry
na moim stole...jakiegoś czasu przerzuciliśmy się na rosół z indyka, który ma nieco inny smak niż ten na udkach czy skrzydełkach kurczaka. Polecam! Składniki: 1 skrzydło z indyka 2 marchewki 1 korzeń pietruszki kawałek selera kawałek pora 1 cebula 2 łyżki suszonych warzyw 1 liść laurowy 4 kulki ziela angielskiego sól natka pietruszki Sposób przygotowania: 1. Skrzydło z indyka płuczemy, zalewamy zimną
Kuchnia domowa Anitradycji polskiej, zupa stała się pierwszym daniem obiadu. Ziemniaczana zupa krem z szaszłykami. Składniki: - bulion drobiowy ok. 3 l - 8 ziemniaków - 1 duży batat (słodki ziemniak) - 2 marchewki - kawałek selera - por - 5 szalotek - 6 ząbków czosnku wędzonego - świeża ostra papryczka 1-2 - sól morska - pieprz czerwony - 1 łyżeczka mielonego cuminu - kilka suszonych prawdziwków - olej z pestek winogron Dodatkowo: - 250g
mojewypiekiinietylkoSkładniki: 500 g makaronu spaghetti (tagliatelle) 500 g mięsa mielonego puszka pomidorów 2 cebule 2 marchewki 1 seler 2-3 ząbki czosnku 3 łyżki przecieru pomidorowego olej do smażenia sól, pieprz Wykonanie: Warzywa myjemy, obieramy i ścieramy na tarce na dużych oczkach. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić warzywa chwilę podsmażyć, dodajemy czosnek oraz mięso, doprawiamy do smaku i smażymy
magiczna kuchnia Kasitygodniu. :-) Polecam szczególnie wielbicielom gołąbków, którym brak czasu lub ochoty na ich formowanie. Satysfakcja smakowa gwarantowana! 500g mięsa mielonego 1/2 główki kapusty 100g ryżu 1 słoiczek koncentratu pomidorowego 3 marchewki 2 cebule 4 ziela angielskie 3 liście laurowe 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka ostrej papryki 1 łyżka oleju 2,5 litra wody sól, pieprz 1. Cebulę drobno kroimy, podsmażamy
Szefowa kuchnigorąco albo z zimną maślanką lub zsiadłym mlekiem, albo z również ciepłym czerwonym barszczem. Uwagi Wśród innych składników, których dodanie do zapiekanki warto rozważyć są np. grubo pokrojona marchewka oraz kilka ząbków drobno posiekanego czosnku. Przez Marian Kulinarna Pokusa/div> #gallery-132 {margin: auto;} #gallery-132 .gallery-item {float: left;margin-top: 10px;text-align: center;width: 50%;} #gallery
Kulinarna Pokusa