marchewka - 20163 przepisów (strona:198/1345)

Prażonki, pieczonki w warunkach domowych 177

Pyszne ziemniaczki duszone z burakami, cebulą, marchewką, kiełbaską i boczkiem, podawane z kefirem. Mniam <3 Tradycyjnie danie to przygotowywane jest w żeliwnym naczyniu zakręcanym na śrubę i pieczone nad ogniskiem, ja jednak chciałam Wam pokazać że można je przygotować również w warunkach domowych i nadal jest doskonałe :) Zapraszam do przygotowań! Składniki: 1 łyżka smalcu 1 kg ziemniaków, obranych(...)pokrojonych w łódeczki 1 marchewka, obrana i pokrojona w krążki 1 burak, obrany i pokrojony w cienkie łódeczki 3 cebule, pokrojone w ósemki 250 g kiełbasy podwawelskiej, pokrojonej w krążki 200 g wędzonego boczku, pokrojonego w kostkę pęczek koperku pęczek natki pietruszki sól, świeżo mielony pieprz Do podania: kefir CZAS PRZYGOTOWANIA: 100 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY Przygotowanie:  Przygotowujemy żeliwną

My Culinary Art
Chłopski garnek 116

Szybszego dania chyba nie ma ..praktycznie robi się bardzo szybko..a teraz akurat są już młode warzywka-ziemniaki, kapusta, marchewka...więc szybko się gotuje ..praktycznie w pół godziny mamy obiadek gotowy..ilość składników wedle apetytu .. młoda kapusta  kiełbasa ziemniaki  marchewka  cebula bulion sól, pieprz listek, ziele Cebulę pokroić, zeszklić na oleju, dodać pokrojoną kiełbasę, chwilę razem podsmażyć(...)Dodać: kapustę dość grubo poszatkowaną, ziemniaki pokrojone  w grubsze talarki, marchewkę w plasterki.Wlać trochę bulionu, dodać przyprawy i dusić na małym ogniu około 20 minut [ do miękkości ziemniaków

Moje domowe kucharzenie
Gulasz cielęcy z pieczarkami 200

ziemniaków, ryżu, albo kaszy. Składniki na gulasz dla 4 głodnych osób: 700 g cielęciny 300 g pieczarek 1 puszka pomidorów 130 ml czerwonego wytrawnego wina 2 cebule 2 marchewki 2 ząbki czosnku 2 łyżki mąki 1 liść laurowy 3 ziarna pieprzu 3 ziarna ziela angielskiego 3 łyżki mąki olej do smażenia sól i pieprz do smaku Mięso myjemy, osuszamy(...)kroimy w kostkę. Pieczarki myjemy i kroimy w ósemki. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę, a marchewkę po obraniu ścieramy na tarce o grubych oczkach. W garnku z grubym dnem rozgrzewamy 2 łyżki oleju i wrzucamy na nie najpierw cebulę, a po chwili pieczarki i marchewkę. Podsmażamy na małym ogniu. W tym samym czasie pokrojone mięso solimy, pieprzymy i oprószamy

Trzeci talerz
Gulasz cielęcy z białym sosem wg Michel Moran 116

tych najlepsiejszych. No więc podjęliśmy się wyzwania i!!!! No sorki...pojechać musimy...bosko...mięso rozpływa się w ustach. Polecamy, koniecznie polecamy! Składniki 800 g karkówki cielęcej 3 młode marchewki 2 cebule młody por 4 łodygi selera naciowego 150 g pieczarek 1 liść laurowy 4 ziarna ziela angielskiego 1 łyżka kaparów 3 łyżki mąki 2 łyżki masła olej do smażenia sól(...)pieprz   Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Dwie marchewki, seler, por i cebulę kroimy na duże kawałki. Cielęcinę kroimy w dużą kostkę, zalewamy zimną wodą, zagotowujemy, osączamy. Mięso ponownie przekładamy do garnka, dodajemy pokrojone na duże kawałki warzywa, ponownie zalewamy zimną wodą, dodajemy liść laurowy, ziele angielskie, tymianek, łyżeczkę soli. Całość zagotowujemy, zmniejszamy płomień i gotujemy

R'n'G Kitchen
SURÓWKA Z KAPUSTY I MARCHEWKI 175

Surówka z białej kapusty i marchewki to częsty dodatek do obiadu w moim domu. Podaję ją do ziemniaków, kotletów czy ryby ale równie dobrze smakuje z innym mięsem. Jej przygotowanie nie zajmuje wiele czasu. Polecam :) Składniki: * pół główki białej kapusty * 2 marchewki * 2 łyżki oleju * łyżka cukru * posiekany koperek * sól Wykonanie: Kapustę poszatkować, marchewkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach

Zrób to smacznie
Zdrowy fast food, czyli domowy Hot-Dog 410

razie ochoty na fast-fooda zamiast lecieć na stację benzynową- lepiej zmykać do sklepu po pełnoziarnistą bułkę, dobrej jakości kiełbaskę, kapustę (w końcu jest młoda kapusta, mniam!) i marchewkę- tyle wystarczy, by przygotować wypasionego i pysznie smakującego hot-doga :) * podłużna bułka pełnoziarnista * ulubiona i dobrej jakości kiełbaska Surówka z młodej kapusty (proporcje na 4 hot-dogi) * poszatkowana młoda kapusta(...)szklanki * marchewka- 1 mała * oliwa z oliwek- 1 łyżka * sok z cytryny- 1 łyżka * cukier- 1/2 łyżeczki * sól, pieprz, świeży koper- do smaku Sos majonezowo-musztardowy: * majonez- 2 czubate łyżka * musztarda- 1 łyżeczka * sok z cytryny- 1/2 łyżeczki * syrop z agawy- 1/2 łyżeczki (ew. miód) Kapustę drobno poszatkować, posolić i odstawić na czas przygotowania bułki. A następnie połączyć z tartą

Kraina Miodem Płynąca
Delikatna zupa krem z dyni 192

zawiera wielu przypraw, dlatego można ją przygotować również dla małych dzieci. Czas przygotowania i ilość porcji 40 minut, 5 porcje. Produkty 500 g dyni, 1 litr wody, 2 x marchewka, 3 x ziemniaki, 3 x żółtko jaj, łyżeczka masła, płatki migdałowe, sól, gałka muszkatołowa. Przygotowanie Do garnka nalej litr wody, posól i wrzuć łyżeczkę masła. Ziemniaki, marchewkę i dynię umyj(...)obierz i pokrój w kostkę. Następnie marchewkę i ziemniaki wrzuć do garnka z wodą. Gdy warzywa trochę się podgotują do garnka wrzuć pokrojoną dynię. Gotuj, aż warzywa zmiękną. Następnie zupę odstaw na chwilę, aby ostygła i zmiksuj blenderem. Do zmiksowanego kremu wrzuć żółtka jaj i zagotuj. Przed podaniem posyp wierzch zupy szczyptą gałki muszkatołowej i migdałowymi płatkami. Wiem

Fit&Fast Kitchen
ŁOSOŚ W SOSIE SOJOWYM I SEZAMEM 152

konieczności) dodać ugotowany i odcedzony makaron, wymieszać i nałożyć na talerze. linki sponsorowane ---------------------------- Naukowcyodkryli NOWĄ metodę na ODCHUDZANIE, która obniża CHOLESTEROL! 17 kg w 1,5miesiąca! ---------------------------- SURÓWKA Z MARCHEWKI 2 duże marchewki, lub 4 średnie 2 małe jabłka 2 łyżeczka musztardy 2 łyżeczki majonezu 2 łyżeczki śmietany 18% odrobina soku z cytryny sól i pieprz do smaku Marchewkę

Calzonella.com
Zupa z botwinki z mleczkiem kokosowym 153

mleczkiem kokosowym Przepis na 4-6 porcji  Potrzebujemy:  2 pęczki botwinki  2 średniej wielkości ziemniaki 1-1,5 l bulionu warzywnego - jak zrobić bulion warzywny? 1 marchewkę  1 pietruszkę 1 cebulę  1 ząbek czosnku puszkę mleczka kokosowego olej kokosowy lub oliwę natkę pietruszki 2 łyżki octu winnego jabłkowego  1 łyżkę octu balsamicznego pieprz(...)sól  Przygotowanie: Wszystkie warzywa myjemy i obieramy. Marchewkę i pietruszkę ścieramy na tarce, cebulę i czosnek drobno kroimy, mniejsze korzenie botwinki kroimy w plastry, większe również ścieramy. Łodygi i liście botwinki siekamy. Ziemniaki kroimy w kostkę.  W dużym garnku rozgrzewamy olej kokosowy lub oliwę i smażymy cebulę oraz czosnek. Cebulę szklimy na małym ogniu, uważając, aby nie przypalić

Bananowe Pole
Łatwa surówka z białej kapusty, jak u Chińczyka 373

wiadomo im prościej tym lepiej i taka jest właśnie surówka z białej kapusty z dodatkiem marchewki i przypraw. Tanio, łatwo i prosto, musicie wypróbować!.  Składniki: - 1 mała główka białej kapusty, ok. 0.7 kg - 3 duże marchewki Zalewa: - 1/2 szklanki octu 10% lub 1/2 szklanki wody i ok. 2 płaskich łyżeczek kwasku cytr y nowego - 1/2 szklanki oleju rzepakowego(...)łyżki miodu - 2 łyżki cukru - 2 łyżeczki soli - 3 ząbki dobrego polskiego czosnku Dodatkowo: - biały sezam lub orzeszki  piniowe do posypania www.Skworcu.com.pl 1. Kapustę szatkujemy, marchewkę ścieramy na tarce o dużych oczkach, łączymy i mieszamy.  2. Składniki zalewy doprowadzamy do wrzenia, następnie zalewamy kapustę, mieszamy i odstawiamy aż kapusta nieco zmięknie, najlepiej jak posiedzi w lodówce przez godzinę

Apetyczna babeczka
Smażony łosoś podany z pieczoną marchewką, groszkiem i szalotkowym sosem winnym 165

Smażony łosoś podany z pieczoną marchewką, groszkiem i szalotkowym sosem winnym Kochany łosoś, zawsze mile widziany na moim stole. Usmażony na maśle, podany z szalotkowym sosem na białym winie. Polecam. Miłego, słonecznego weekendu ! Składniki: 2 filety z łososia bez skóry   250 g młodej marchewki   2 gałązki rozmarynu   1 cytryna 1 garść rozmrożonego zielonego groszku 2 szalotki(...)plastry), zrumienić, oprószyć solą i pieprzem, podlać winem, wycisnąć sok z polówki cytryny, zredukować, zblendować lub przetrzeć przez sito.  Na talerzu ułożyć usmażoną rybę, kilka upieczonych kawałków marchewki z rozmarynem, ozdobić zielonym groszkiem, sosem szalotkowym oraz plastrami cytryny.     Smacznego

Wino Francja Kuchnia
Leśna polana 193

krzyczały z radości :) Z okazji świąt przymykam oko na duże ilości majonezu. Składniki 1 słoik pieczarek marynowanych (duży) natka pietruszki ziemniaki* podwójna pierś z kurczaka  ogórki kiszone / konserwowe* marchewka* ser żółty* majonez / jogurt grecki pieprz, sól *ilość produktów zależy od wielkości tortownicy   inspiracja przepisy-aleksandry Przygotowanie Marchewkę i ziemniaki ugotuj, pokrój w kostkę. Tortownicę(...)przyprawioną  pierś z kurczaka . Posmaruj majonezem. Kolejna warstwa to ogórki (pokrojone w kostkę) - posmaruj majonezem lekko ugniatając łyżką.  Na majonez wyłóż ugotowaną i pokrojoną w kostkę  marchewkę . Ponownie posmaruj majonezem.  Teraz dodaj starty  ser .  Przykryj folią spożywczą i odstaw do lodówki na kilka godzin lub noc. Następnie odwiń folię, przystaw talerz i przełóż tortownicę

lady-och-mistrzyni.blogspot.com
Krem z pomidorów na winie z szarpaną wołowiną 144

cebula 2 ząbki czosnku 1 ziemniak 2 łyżki oliwy z oliwek 750 ml bulionu drobiowego (mój z indyka) 400 gram pomidorów z puszki 1 lampka czerwonego, wytrawnego wina 1 marchewka szczypta soli i pieprzu 1/3 porcji pulled beef z tego przepisu: Składniki i przygotowanie pulled beef: 1 kg wołowiny np. pręga lub goleń 500 ml czerwonego, wytrawnego wina(...)bulionu wołowego 3 marchewki 1 seler 3 ziela angielskie 4 liście laurowe po 1 łyżeczce: wędzonej papryki, majeranku, soli szczypta chili Wołowinę myję, osuszam i nacieram przyprawami. Umieszczam w naczyniu żaroodpornym razem z obranymi i pokrojonymi warzywami. Wlewam wino oraz  połowę bulionu, wrzucam przyprawy. Piekarnik nastawiam na 140 stopni i umieszczam w nim naczynie. Mięso piekę przez 8 godzin

Mango Papaja
Domowy paprykarz z dorszem 244

Afryki Zachodniej. Paprykarz można także przygotować w domu. Oto przepis na domowy paprykarz z dorszem. Składniki 100 g ryżu długoziarnistego 250 g filetu z dorsza 1 cebula 1 marchewka 4 łyżki koncentratu pomidorowego 5 łyżek oliwy z oliwek 1 łyżka oleju kokosowego 4 łyżki słodkiej papryki 1 łyżeczka ostrej papryki sól pieprz grubo mielony Ryż gotujemy według instrukcji na opakowaniu(...)odstawiamy do ostygnięcia. Dorsza nacieramy 1 łyżką słodkiej papryki, solą i 1 łyżką oliwy z oliwek. Pieczemy 20 minut w temperaturze 180 stopni. Cebulę kroimy w kostkę, marchewkę ścieramy na drobnych oczkach tarki. Na patelni rozgrzewamy olej kokosowy i wrzucamy cebulę. Jak zmięknie, dokładamy marchewkę i jeszcze chwilę smażymy. W dużej misce mieszamy ryż, upieczonego dorsza i usmażone warzywa. Dodajemy

My Chcemy Jeść