Owsianka …lubię jak najbardziej nie powiem, ale żeby mi się nie znudziła to na odmianę gotuję kaszkę z prosa z marchewka, która najczęściej pożeram ze smażonymi jabłkami. Na śniadanie pychotka. Moje koleżanki w pracy nie mogą się nadziwić. Kiedy one jedzą chleb z masłem i żółtym serem to u mnie na talerzu prawdziwa plejada kolorów. Gotuję według zasady(...)łyżki klonowego syropu, miodu lub muscovado cukru kruszone ziarna kakao Do małego garnuszka wlej wodę i wsyp jaglane płatki. Dodaj utartą marchewkę, szczyptę soli, cynamonu i kardamonu. Gotuj kaszkę przez około 10 minut. W międzyczasie pokrój jabłka w kostkę, nie obieraj ze skórki. Podsmaż jabłka na maśle tak długo, aż zaczną puszczać sok. Dodaj odrobinę cynamonu, syropu klonowego i skarmelizuj
codojedzeniaszklanka, 1 łyżeczka cynamon, proszek do pieczenia 1 łyżeczka, soda 1 łyżeczka, śmietana kremówka 200 ml, cukier puder 1 łyżka, kakao 2 łyżki, kolorowa posypka - ile potrzeba obraną marchewkę i obrane jabłka rozdrobnić w rozdrabniaczu na drobno jajka, mleko, olej, cukier w robocie zmiksować z 3 minuty na większych obrotach wsypać mąkę żytnią, pszenną, proszek z sodą, cynamon i wymieszać
W Mojej Kuchni Lubiępracę jelit i pobudzają trawienie. Nie wspominając o tym, że jest również doskonałym remedium na przysłowiowego kaca. Możemy go pić bez dodatków albo wymieszany z sokiem marchewki czy też jabłka. Sok czy jak kto woli, zakwas buraczany przechowujemy w lodówce. Możemy go wykorzystać do codziennego picia lub do przygotowania pysznego barszczu. Do tej pory zakwas robiłam(...)selera. Muszę przyznać, że to zacny pomysł. Sok z kiszonych buraków Proporcje na 3 litry soku Czas przygotowania: do siedmiu dni Składniki: 2 kilogramy czerwonych buraków 2 marchewki 1 pietruszka plaster bulwy selera 4 listki laurowe 7 ziarenek ziela angielskiego 1 łyżeczka kminku 1 łyżka cukru 1 łyżka soli morskiej 4 ząbki czosnku
Kulinarne przygody GatityDziś mam dla Was przepis na jego domową wersję, oczywiście dużo lepszą i dużo zdrowszą niż ta sklepowa, gdyż przygotowana jest tylko ze świeżych składników. Połączenie soczystej marchewki z dynią , jabłkiem i bananem tworzy fantastyczną, aksamitną konsystencję, która z całą pewnością posmakuje zarówno dzieciom, jak i dorosłym. W mojej diecie sokiem dyniowym zastępuję w tej chwili 1 z 5 dziennych
Ostra na Słodkomigdałowych (10g) 4 łyżeczki wiórków kokosowych niesiarkowanych (10g) 4 łyżeczki siemienia lnianego (20 g) 100g świeżych lub mrożonych borówek amerykańskich 2 łyżki miodu 100ml jogurtu kokosowego 1/2 startego jabłka 1/2 startej marchewki mrożone owoce leśne do podania Przygotowanie 1 Jagody goji zalewam ciepłą wodą, moczę około 5 minut aż zmiękną i odcedzam. 2 W rondelku podgrzewam borówki amerykańskie(...)płatki migdałowe oraz wiórki kokosowe, prażę ok. 2-3 minuty aż się lekko zarumienią i przesypuję do miseczki. Jak trochę ostygną dodaję do nich siemię lniane, jagody goji, starte jabłko, marchew i mieszam. 4 Gęsty jogurt kokosowy miksuję z 1 łyżką miodu. 5 Układam warstwami w słoiku: warstwa "muesli", jogurt, borówki i tak do wypełnienia słoika. 6 Na wierzch kładę
Book of spellsDzień 21 Super szybki domowej roboty napój typu "kubuś" 1,5 szkl. soku pomarańczowego (100% dobrej jakości) 1 jabłko 1 marchew 1 banan Marchewkę i banana obrać,marchewkę rozdrobnić i umieścić w kielichu blendera. Jabłko porządnie umyć,wyciąć gniazdo nasienne i pokrojone wraz ze skórką dodać do kielicha. Wlać sok i zmiksować wszystko na gładki koktajl. Przelać do szklanek
Kolorowa kuchnia ElkiPikantny smak pora, przełamany słodkim jabłkiem. Idealna jako dodatek do obiadu. Smacznego! :) /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-qformat:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin(...)fareast-theme-font:minor-fareast; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin;} Surówka z pora i marchewki Składniki: 2 białe części pora 3 marchewki 1 duże jabłko Sól,pieprz 1-2 łyżki majonezu Sposób wykonania: Pora kroimy w cienkie plasterki. Marchew oraz jabłko ścieramy na tarce o dużych oczkach. Dodajemy majonez oraz przyprawy. Wszystko dokładnie mieszamy
Smaki Nataliijajka * szklanka cukru trzcinowego * łyżeczka sody * łyżeczka proszku do pieczenia * łyżeczka cynamonu * 2 szklanki mąki pszennej * 2 szklanki startej marchewki * kostka masła * pół puszki ananasa * jabłko * gruszka Przygotowanie : Masło rozpuścić i wystudzić. Jajka ubić z cukrem, dodać sodę i proszek do pieczenia oraz cynamon. Ciasto wymieszać z mąką, marchewką i masłem. Dodać
Magiczne Życie Martysię przepyszne. Danie to robiłam po raz pierwszy, ale na pewno nie ostatni. #Lubella #ŚwiatowyDzieńMakaronu #ŚwiatowyDzieńMakaronu2017 #świetujzlubellą #makaronlubella #lubellauwielbiam Składniki: makaron lasagne - ok. 9 płatów 3 duże marchewki 3 duże jabłka 2 garście żurawiny lub rodzynek 3-4 łyżeczki miodu 50 dag mielonego białego twarogu 2 jajka 1 budyń śmietankowy 5 łyżek cukru kostka masła Sposób przygotowania: Płaty makaronowe
Pobite gary Barbarynformacja dla diabetyków: w porcji znajduje się 5,4WW i 1,5WBT Do pęczotto, które samo w sobie może stanowić doskonałe danie główne, proponuję surówkę z marchewki, selera i jabłka. Bardzo prostą, jedynie z dodatkiem łyżki jogurtu. Seler ze swoim korzennym smakiem świetnie pasuje do prostej kaszy jęczmiennej. Jeśli macie cukrzycę i dodatkowo skusicie się surówkę, pamiętajcie, żeby to zaplanować
Dietologkapusty do obiadu! Jest pyszna, i myślę, że każdy ją polubi, kto nie próbował :). Składniki (dla 2-3 osób): 1/4 główki czerwonej kapusty 1/2 niewielkiej czerwonej cebuli 1 marchewka 1 kwaśne jabłko 1 łyżeczka soku z cytryny sól pieprz odrobina cukru 1-2 łyżki majonezu Przygotowanie: Kapustę myjemy, osuszamy i drobno szatkujemy i umieszczamy w misce. Cebulę obieramy i kroimy
Gotuj z MąkąJeden z moich ulubionych dodatków - to pieczony czosnek . Można dodać ugotowane kasze - jaglaną , gryczaną lub jęczmienną, także kuskus lub ryż . Ciekawe smaki pieczywa zawdzięczamy też nietypowym dodatkom - burakom, marchewce, śliwkom i jabłkom . Krótko mówiąc - można piec chleby z różnymi, typowymi i nietypowymi dodatkami (był raz chleb z chrzanem ). Zachęcam do szukania ciekawych przepisów z najprzeróżniejszymi dodatkami, i oczywiście do dzielenia
Grahamka, weka i kajzerkaokresie młodych warzyw .zrobienie z nich surówki to samo zdrowie..Polecam surówkę z kalarepy 🙂 składniki: 1 średnia kalarepa 1 duża marchewka 1 duże jabłko składniki na sos: 1 jogurt grecki sok z 1/2 cytryny sól.pieprz.cukier Wykonanie: Warzywa ścieramy na tarce o grubych oczkach..Do jogurtu dodajemy sok z cytryny .pieprz sól oraz cukier..musimy uzyskać smak
Ugotujmy Cośsmaczne , a dziś zapraszam na moją surówkę z majonezem, bo to nie jest mega zdrowa propozycja, ale zapewniam że smaczna, dodatek do mięsa super. Składniki 2 marchewki 1 małe jabłko 1 mała kapusta pekińska Pół ogórka zielonego 2 łyżki majonezu 1 mała pora (biała cześć) Sól Pieprz Szczypta cukru Wykonanie Marchew obieramy i myjemy
Mój Smakdobrze przyprawiony ziołami. Składniki: 5 szkl. ugotowanej białej fasoli (u mnie Jaś karłowy) lub fasola z puszki 500 ml przecieru pomidorowego 1 czubata łyżeczka koncentratu pomidorowego 1 duża marchewka 1 małe jabłko 2 szalotki lub 1 średnia cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka cukru 1 szkl. wody 1 łyżka oleju do smażenia 1 łyżeczka suszonego tymianku 1 łyżeczka suszonego cząbru
Codziennik Kuchenny