ratunek przyszedł mi post Dominiki na domowego Kubusia ;) Od teraz tylko taka wersja u nas gości, smaczna, pyszna i mega zdrowa! Składniki na 1 dużą szklankę: 2 marchewki 1 banan 2 jabłka 1 łyżka miodu lub suszonych daktyli 1 łyżka soku cytryny 1 szklanka gorącej wody Przygotowanie: Marchew ścieramy na tarce o grubych oczkach. Zalewamy gorącą wodą i gotujemy
Życie zaczyna się w kuchniprzepada za smakiem surowej cebuli i dla niego przygotowałam wersję ze sparzonym warzywem. Dzięki temu zabiegowi nabiera zdecydowanie łagodniejszego charakteru. Składniki: 2 buraki 2 ziemniaki 2 marchewki 2 cebule 1 jabłko (1 łyżka soku z cytryny do skropienia jabłka) 3 ogórki konserwowe 2 płaty marynowanych śledzi sos: 3 łyżki kwaśnej śmietany (u mnie 18%), 3 łyżki majonezu, 1 łyżka octu
zadanie-gotowanieprzykryciem jeszcze ok. 5 min. W tym czasie możemy zrobić sobie surówkę z czarnej rzodkwi: Surówka z czarnej rzodkwi 1 duża czarna rzodkiew 1 średniej wielkości marchewka natka pietruszki połowa jabłka łyżka jogurtu naturalnego kilka kropelek soku z cytryny sól, pieprz Rzodkiew, marchew i jabłko obieramy, ścieramy na tarce o grubych oczkach. Mieszamy razem, dodajemy posiekaną drobno natkę pietruszki
Kuchnia moimi oczamismaków. Możemy dodać też do niej np.śledzie marynowane w oleju, co da jej ostrzejszy smak,świetna do podania z daniami z ryb . 30dag.kapusty kiszonej 1 jabłko 1 cebula 1 marchewka 5 oliwek faszerowanych papryką 1 łyżeczka natki 3 łyżki oleju 1 łyżka soku z cytryny sól pieprz ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Kapustę kiszoną płuczemy,odciskamy i kroimy.Marchewkę obieramy,myjemy,ścieramy
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkicytryny i odstawiam na jakieś pół godzinki. Po tym czasie pozbawiam go nadmiaru wody, spowoduje to, że anyżowy smak warzywa złagodnieje. Na dużych oczkach ścieram słodką marchewkę i kwaskowe, winne jabłko. Doprawiam pieprzem, jeśli jeszcze jest to konieczne- solą i sokiem z cytryny, odrobina soku pomarańczowego także świetnie się sprawdzi. Bezmięsna pychota gotowa
Pichceniomaniaimprezy czy też świąt! Chyba nie ma osoby która by nie znała tej sałatki, ale może się mylę?! Oto moja wersja! Składniki; 3 ziemniaki pół selera 6 marchewek 3 pietruszki 1 jabłko 4 jajka 3 ogórki kiszone puszka groszku konserwowego 1 mała cebula sól, pieprz majonez Przygotowanie; Warzywa obieramy i gotujemy do miękkości. Jajka gotujemy na twardo. Kiedy warzywa
Radość kipiąca uśmiechem.czarnej porzeczki = 260% dziennego zapotrzebowania na witaminę C !!! Składniki (750 ml): 1 szklanka czerwonej porzeczki 1 szklanka czarnej porzeczki 1 jabłko 1 pomarańcza 1 marchewka 24 truskawki 1/2 limonki 3 gałązki melisy Przygotowanie: - wszystkie składniki przepuszczamy przez wyciskarkę do soku. Limonkę, jak zawsze, polecam wycisnąć wraz
Pora na pora i pomidorastymuluje wytwarzanie ciepła w organizmie nawet do 30 minut po zjedzeniu Składniki (3 duże porcje): 2 pomidory 1/2 papryczki chilli 1 czerwona papryka 2 marchewki 1/3 cukinii 1 jabłko 1/2 gałązki selera naciowego 15 listków lubczyku 15 listków mięty pieprzowej opcjonalnie 1/3 szklanki wody opcjonalnie 1/2 limonki opcjonalnie na koniec przyprawiamy pieprzem i solą Przygotowanie
Pora na pora i pomidoraInne zdanie na jego temat, wynika prawdopodobnie z nieumiejętności jego przyrządzenia, bądź oglądania zbyt często amerykańskich filmów. :P Składniki: 1 opakowanie mrożonego szpinaku (450g) 3 ziemniaki 1 marchewka 1 małe kwaśne jabłko 3 ząbki czosnku 1 cebula pół puszki groszku konserwowego Przyprawy: 4 łyżki soku z cytryny 2 kostki rosołowe przyprawa warzywna, pieprz maggi 2 łyżki masła świeże grzanki chlebowe
Kuchenna KontrrewolucyaSkładniki: 1 banan 1 jabłko 1 pomarańcza 1 marchewka 1/2 szklanki wody Sposób przygotowania: 1. Owoce i marchewkę obrać i pokroić na mniejsze części. Zmiksować z dodatkiem wody
A Ty Smakuj Mnieprzede wszystkim bardzo zdrową. Z olejem słonecznikowym od Oleje Świata , który w smaku jest jak świeże ziarna słonecznika, tego trzeba spróbować. :) Potrzebujemy główka młodej kapusty 2 marchewki 1 cebula 1 jabłko 4 łyżki oleju słonecznikowego, bądź takiego jaki macie w domu, najlepiej tłoczony na zimno łyżeczka soli świeżo mielony pieprz łyżeczka soku z cytryny Główkę kapusty kroimy na pół wzdłuż
MamaOskarkaprzygotowanie surówki, choć obcokrajowcy twierdzą, że jemy zepsute jedzenie:D Niech żałują, że nie próbowali:) Surówka jest pyszna i bardzo zdrowa. Składniki: 1/2 kg kiszonej kapusty 2 marchewki 2 cebule 2 jabłka sól pieprz cukier olej kukurydziany Wykonanie: Opłukana kapustę szatkuję, obraną marchew ścieram na tarce, cebulę i jabłka obieram i kroje w kostkę. Wszystkie składniki przekładam do salaterki
Bea(u)ty kitchenzdrowie własnej rodziny (na szczęście choroby w sezonie zimowym nas omijają), do codziennej porcji witamin, postanowiłam dodać to bogate w minerały warzywo. SKŁADNIKI: 1 burak czerwony 1 marchewka 1 banan 1 jabłko 1 pomarańcza 1 łyżka syropu klonowego 1 szkl wody A jak to zrobić: Wszystkie owoce i warzywa obrać ze skóry, a z pomarańczy dodatkowo wykroić wszystkie
Kuchnia w opałachsztywnym ostrzem, druga również tradycyjna ale z ząbkowanym ruchomym ostrzem no i trzecia poprzeczna. Obierałam przysłanymi mi obieraczkami ogórki, również kiszone i konserwowe, pomidory, cukinię, ziemniaki, jabłka, cytryny i tonę marchewki:-) Po tygodniu intensywnego testowania, każdej z nich podzielę się z wami moją opinią na ich temat. Ps. Standardowo będą przyznawane gwiazdki, jednak tym razem nie dzielę, moją opinię
IMPRESJA SMAKUupalny dzień :) to bardzo fajny pomysł, by przemycić trochę witamin niejadkom lub wzmocnić tych osłabionych ;) Polecam. składniki można dobierać dowolnie. Składniki: -1 lub 2 młode marchewki -ok. pół kg jabłek -garść szpinaku -garść natki pietruszki -garść selera naciowego Wykonanie: Wszystko przepuszczamy przez sokowirówkę i mieszamy. Powstaje taki oto zielony sok z pianką :) Smacznego! przepis bierze udział w akcji
KasiekGotuje