świetna jako dodatek do obiadu - niezwykle prosta i szybka w przygotowaniu. Mam nadzieję, że przepis Wam się spodoba :) SKŁADNIKI: 1 seler średniej wielkości 1/2 białej części pora 1 jabłko 1 marchewka sos: 3 łyżki majonezu 1 łyżka gęstej śmietany 1/2 łyżeczki tartego chrzanu (może być ze słoiczka) sól pieprz PRZYGOTOWANIE: Krok 1. Wszystkie składniki na sos łączymy, dokładnie mieszamy
Moja Książka KucharskaPiję go od jakiegoś czasu, więc chętnie podzielę się z Wami składem :) Jest słodziutki i zdrowy a składniki dostępne zimą i niedrogo :) Składniki: pół marchewki pół jabłka gałązka selera naciowego 3/4 szklanki soku z pomarańczy 3 plasterki świeżego imbiru Warzywa dokładnie umyć , obrać, podzielić na mniejsze kawałki, zmiksować wszystko w blenderze
coolinarnySkładniki: 2 duże pory 2 marchewki 2 jabłka 1 ogórek kiszony 1/2 puszki kukurydzy 1 cebula pęczek natki pietruszki 5-6 łyżek oliwy sól pieprz Wykonanie: Por i cebulę pokroić, posolić, odstawić na kilkanaście minut żeby puściły sok. Marchew zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Jabłka i ogórka zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Całość wymieszać z kukurydzą, natką pietruszki
Pysznie & PięknieGROVER gruszka (50%) * mango (30%) * szpinak (20%) * koncentrat soku cytrynowego BERT jabłko (55%) * mango (35%) * pomarańcza (10%) ERNIE jabłko (65%) * marchewka (25%) * dynia piżmowa (10%) * koncentrat soku cytrynowego
Zdrowie na języku :Pbliżej dlatego chciałabym Wam zaproponować korzenne muffiny marchewkowe! Są one doskonałą alternatywą dla tłustych makowców, a także pomysłem na świąteczny wypiek dla alergików :) Składniki suche: - 1 marchewka - 1 jabłko - 1 szklanka mąki gryczanej - 0,5 szklanki mąki jaglanej - 4 łyżki cukru - 1 łyżeczka sody oczyszczonej - 0,5 łyżeczki cynamonu - 0,25 łyżeczki imbiru - 0,25 szklanki zmielonych nasion
Receptura smakuminut. Po 30 minutach odkrywamy garnek i pieczemy dalej do zrumienienia się mięsa. Potrawę można podawać jako samodzielne danie lub z dowolną surówką, np. z marchewki i jabłka
Kulinarne przemysleniarozgrzewamy dobrze olej i smażymy z obu stron na rumiano. Usmażone wykładamy na ręcznik papierowy w celu odsączenia nadmiaru tłuszczu. Podajemy z dowolnymi surówkami, u mnie była to marchewka z jabłkiem. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
Kulinarne przemysleniawszystkim najpierw trybując go. Wyszło pysznie i śmiało mogę polecić tę wersję wszystkim lubiącym zarówno kurczaki jak i ziemniaki. Do takiego kurczaka faszerowanego podałam pieczony topinambur i duszoną marchewkę z jabłkami. Smaczna Pyza zaprasza na przepyszne ptaszysko! ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Smaczna Pyzaminut obrane jabłka, marchew zetrzeć na tarce grubsze oczka do miski, dodać cukier, pieprz, wymieszać rzepę wymieszać i mocno w rękach odcisnąć nadmiar soku, dodać do jabłek z marchewką dodać jogurt, ocet jabłkowy, olej rzepakowy, posiekaną pietruszkę z koperkiem wszystko dobrze wymieszać - zdrowa, smaczna surówka i do obiadu i do podjadania.............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubiędziś proponuję bardzo smaczną surówkę , być może znajdzie swoich zwolenników . Składniki ( dla 4 osób ) Pół główki kapusty białej 1 cebula czerwona 2 ząbki czosnku 1 marchewka 1 jabłko 2 buraki gotowane 1 łyżeczka cukru Sól Pieprz czarny 1 mała papryka chilli bez ziaren 5 łyżek oliwy Wykonanie Kapustę kroimy cienko, następnie
Mój Smakorzechowe z dodatkiem rumu Sałatka z burakiem, rukolą i orzechami Sałatka z rukoli z gruszką, serem pleśniowym i orzechami Surówka z dyni z rukolą i orzechami Surówka z marchewki z jabłkiem i orzechami włoskimi
Moja smaczna kuchniaHajduczek | blog: Hajduczek naturalnie KAPUSTA Kapusta kiszona z kminkiem autorka: colorfulrecipesblog | blog: colorfulrecipesblog Kapusta z rodzynkami i orzechami włoskimi autorka: Di gotuje | blog: Di gotuje Kapusta kiszona z marchewką i jabłkiem autorka: Di gotuje | blog: Di gotuje Kiszona kapusta na zimę autorka: kulinarnagosia | blog: Kulinarne Przemyślenia INNE WARZYWA marchew kiszona z imbirem autorka: janiolka | blog: Eksperyment sobotni Sos z pieczonych
Weekendy w domu i ogrodzieSkładniki: marchewka ananas jabłko pomarańcza szpinak seler naciowy Wszystkie warzywa i owoce wylądowały w sokowirówce. Super smak
nietadietatakie dania, których odmówić sobie nie umiem. I choć obiecuję sobie, że będzie zdrowo, fit i w końcu dzieci na obiad zjedzą surówkę z jabłka i marchewki albo brokuła gotowanego na parze, to przychodzi później sobota i a ja widzę jak te dwie pary maślanych oczu na mnie patrzą i co najchętniej zjadłyby na obiad. Długo namawiać mnie
bistro mamaSkładniki : 1/2 średniego, świeżego selera 3 marchewki 1 jabłko 1 pomarańcza garstka świeżej natki pietruszki Sposób wykonania : M archewkę i selera umyj, obierz ze skórki, pokrój na mniejsze kawałki. Jabłko umyj, pokrój wraz ze skórką i pestkami. Pomarańczę obierz z zewnętrznej cienkiej pomarańczowej skórki, zostaw biały miąższ i pokrój na mniejsze kawałki. Wrzuć wszystkie składniki do wyciskarki lub sokowirówki
Przepisy i porady kulinarne