buro... W związku z tym dziś ma dla Was bardzo kolorową, mocno owocową i pyszną propozycję na deser: sernik na zimno w kolorach lata. A te kolory lata to maliny i borówki amerykańskie. I na dodatek sernik jest dziecinnie łatwy do wykonania. Jeszcze jedna uwaga, trochę się poleniłam i nie przetarłam malin po zmiksowaniu(...)ciastek owsianych 70 g rozpuszczonego masła 40 g płatków migdałowych Masa serowa: 700 g mielonego twarogu 250 g mascarpone 200 g cukru pudru 3 łyżki żelatyny 250 g malin 250 g borówki amerykańskiej Do dekoracji: płatki migdałów maliny Wykonanie: Ciastka wkładamy do blendera i miksujemy z masłem, dodajemy płatki migdałowe i zagniatamy. Następnie wyklejamy masą ciasteczkową dno tortownicy mocno
Kulinarne przygody Gatitywakacjach, nie mogłam Wam zaproponować dzisiaj nic innego jak skraść tego słońca trochę, zamknąć i przechować na długie jesienno- zimowe wieczory. Moja propozycja to pyszny dżem malinowy. Maliny o tej porze roku są najlepsze, najbardziej słodkie i najbardziej aromatyczne, i mi osobiście te późne odmiany odpowiadają najbardziej. Postanowiłam zatem kupić ich w większej ilości i przechować , by móc później pocieszyć(...)ciast, do deserów, jako konfiturę do herbaty, jako wspomagacz w walce z przeziębieniem i oczywiście jako dżem na kanapki. Wykonanie jest proste lecz pracochłonne ale warto ;-) Składniki: 4 kg malin 3kg cukru 4 opakowania dżemixu (jeżeli używacie innego środka zwróćcie uwagę czy w składzie ma kwas cytrynowy, jeżeli nie, to dodajcie soku z cytryny do malin, wtedy ich kolor będzie
SMYKWKUCHNIZapraszam dziś na wyjątkowe i pyszne ciasto z kaszą manną, kokosem i malinami. To idealne połączenie smaków, które zachwyci Wasze podniebienia i sprawi, że nie będziecie w stanie się oderwać od tego ciasta. Kasza manna nadaje mu niezwykłą wilgotność, wiórki kokosowe chrupkość a soczyste maliny, dodają świeżości i lekkości. Takie ciasto to prawdziwy raj dla smakoszy! Zapraszam Was do mojej(...)szklanka mąki pszennej 1 szklanka cukru kryształu 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 szklanka wiórków kokosowych 1 szklanka kefiru lub maślanki 1/2 szklanki oleju 1 jajko 300 g malin Przepis: Do dużej miski wsypujemy suche składniki: kaszę mannę, mąkę, cukier, wiórki kokosowe oraz proszek do pieczenia, wszystkie składniki dokładnie razem łączymy. Następnie dodajemy mokre składniki kefir, olej oraz jajko, całość
Smakowite Daniaciasto kruche: – 180 g mąki pszennej – 40 g cukru pudru – 3 żółtka – 110 g masła – 1 łyżka cukru wanilinowego – 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Na galaretkę z malinami: – 3 galaretki o smaku malinowym – 4 szklanki wrzącej wody – 500 g świeżych lub mrożonych malin Na masę śmietankową: – 500 ml śmietanki kremówki 30% – 250 g serka mascarpone – 50 g cukru pudru(...)umieść w lodówce na godzinę. 2. Zagotuj wodę, a następnie odstaw ją z ognia. Wsyp do wrzącej wody galaretki o smaku malinowym i mieszaj, aż całkowicie się rozpuszczą. Dodaj maliny i dokładnie wymieszaj. Pozostaw galaretkę z malinami, aby zaczęła tężeć. 3. Piekarnik nagrzej do 150 stopni Celsjusza (tryb termoobieg). Formę o wymiarach około 23 cm x 33 cm wyłóż papierem
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarneciasta-ciasta serowo-malinowego z kajmakiem. Jest bardzo łatwe i po prostu wspaniałe. Składa się z kakaowego biszkoptu, kremowej masy serowej gotowanej, herbatników przełożonych kajmakiem. Całość wieńczy galaretka z malinami (maliny można spokojnie zastąpić innymi owocami np truskawkami) Ciasto smakuje rewelacyjnie, idealnie nada się na każdą okazję, pięknie wygląda. Zdecydowanie ląduje na mojej liście top ciast :) Zapraszam(...)cukru - 1,5 łyżki mąki ziemniaczanej -2 budynie śmietankowe lub waniliowe bez cukru po 40g sztuka DODATKOWO -2 paczki kakaowych herbatników (ok 500g) -400g kajmaku -ok 500g malin (użyłam mrożonych) -3 szkl wrzątku (750ml) -2 galaretki malinowe BISZKOPT Żółtka oddzielamy od białek, ubijamy białka na sztywną pianę, następnie dodajemy stopniowo cukier i miksujemy chwilę. Dodajemy żółtka-miksujemy
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokukolorowi, który tak pięknie reprezentuje wiosnę. Dzisiaj przychodzę do Was z następną propozycją z wykorzystaniem tego ciasta a jest to tym razem szpinakowa rolada “leśny mech” z malinami. Ciasto bardzo atrakcyjnie się prezentuje i jest łatwe do zrobienia. Składniki: Ciasto: 150 g młodego szpinaku 60 ml mleka 60 ml oleju szczypta soli 4 jajka 1/2 szklanki cukru(...)maki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Sos malinowy: 250 g mrożonych malin 2 łyżki cukru 1 lyzka maki ziemniaczanej 1/2 szklanki wody Krem: 200 g serka śmietankowego 400 ml śmietanki kremówki 36% 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 3 łyżki cukru pudru ***szklanka o pojemności 200 ml Zapraszam również do obejrzenia filmu z instrukcja krok po kroku. Wykonanie: Szpinak umyć, usunąć
Pani M - kuchnia smakowitaSernik z malinami nie dość, że jest piękny, to jeszcze pyszny! Właściwie to powinien się nazywać niebiański! Składniki: Spód ? 3 paczki herbatników kakaowych np. Petit ? 4 łyżki masła ? 1 łyżka likieru Malibu Sernik ? 500 g sera białego mielonego ? 500 g sera mascarpone ? 3 łyżki mąki ziemniaczanej ? 1,5 szklanki cukru ? 1 cukier waniliowy ? 5 jajek ? 1/3 szklanki śmietanki 30% Maliny(...)szklanka malin, poza sezonem mrożonych ? 3 łyżki cukru Wykonanie: ? Maliny zmiksować blenderem, przetrzeć przez sitko. Do miąższu bez pestek dodać cukier i dokładnie wymieszać. ? Herbatniki pokruszyć, zmiksować z rozpuszczonym masłem, dodać likier. ? Masa herbatnikowa ma mieć konsystencję mokrej kruszonki. Należy dodać trochę masła, jeśli jest za sucha. ? Okrągłą tortownicę 26 cm średnicy wysmarować masłem, wyłożyć na dno papier do pieczenia
To co kochamOstatnio w naszej lodówce, dzięki pewnej zaprzyjaźnionej rodzinie, znajduje się sporo serów. Dzisiaj więc przekąska z sera Brie Saint Benoit, który jest bardzo delikatny i łagodny, a dodatek malin sprawia, że smak staje się wyrafinowany. Pychota! Składniki na 4 porcje: ? 2 sery Brie Saint Benoit ? 200 g malin mrożonych ? 3 łyżeczki cukru ? kilka kropli tabasco ? pieprz grubo mielony Wykonanie: ? Odłożyć(...)kilka malin do dekoracji, resztę zagotować z cukrem. ? Maliny przetrzeć przez sitko, dodać tabasco. ? Z sera Brie ściąć białą skórkę z wierzchu i boków. ? Ser położyć na folii aluminiowej pozostawiony skórką do dołu. ? Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 st.C na 2 minuty. ? Nałożyć lekko rozpuszczony ser do 4 pucharków, polać sosem malinowym, udekorować całymi malinami i posypać odrobiną pieprzu
To co kochamcieście z dodatkiem gorzkiej czekolady znajduje się delikatny mus przygotowany na bazie bitej śmietany z dodatkiem białej czekolady oraz pasty z orzechów laskowych, a całość dopełnia żelka z mrożonych malin i galaretki. Ciasto nie jest przesłodzone, gdyż delikatny i słodki mus orzech laskowy z białą czekoladą został przełamany lekką goryczką pochodzącą z ciasta czekoladowego oraz słodko-kwaśnym smakiem żelki malinowej(...)białej czekolady 180 g masła/pasty z orzechów laskowych 3 pełne łyżeczki żelatyny 1 łyżka cukru pudru (opcjonalnie) Żelka malinowa: 400 g malin mrożonych 1 galaretka malinowa Wykonanie: Ciasto czekoladowe: W rondelku rozpuszczamy masło z posiekaną, gorzką czekoladą. Możemy też rozpuścić w szklanej miseczce w mikrofali. Studzimy. Mąkę mieszamy z kakao. Oddzielamy żółtka od białek
Kuchnia MagdaLenycieście z dodatkiem gorzkiej czekolady znajduje się delikatny mus przygotowany na bazie bitej śmietany z dodatkiem białej czekolady oraz pasty z orzechów laskowych, a całość dopełnia żelka z mrożonych malin i galaretki. Ciasto nie jest przesłodzone, gdyż delikatny i słodki mus orzech laskowy z białą czekoladą został przełamany lekką goryczką pochodzącą z ciasta czekoladowego oraz słodko-kwaśnym smakiem żelki malinowej(...)białej czekolady 180 g masła/pasty z orzechów laskowych 3 pełne łyżeczki żelatyny 1 łyżka cukru pudru (opcjonalnie) Żelka malinowa: 400 g malin mrożonych 1 galaretka malinowa Wykonanie: Ciasto czekoladowe: W rondelku rozpuszczamy masło z posiekaną, gorzką czekoladą. Możemy też rozpuścić w szklanej miseczce w mikrofali. Studzimy. Mąkę mieszamy z kakao. Oddzielamy żółtka od białek
Kuchnia MagdaLenyocen) Pyszna i niezwykle puszysta rolada czekoladowa z malinami bez cukru i glutenu! Świetny deser dla osób na diecie niskowęglowodanowej czy bezglutenowej, a także odchudzających się. Powstała jako jeden z wielu wariantów biszkoptowego ciasta, które znacie m.in. z zawijanego keto makowca . Krem przygotowany na bazie jogurtu skyr pozwala znacznie zmniejszyć zawartość tłuszczu, przy jednoczesnym zwiększeniu białka, zatem ciasto doskonale sprawdzi(...)również na redukcji (oczywiście po wliczeniu go do bilansu kalorycznego). Jeśli chodzi o nadzienie, to ogranicza Was jak zawsze tylko Wasza wyobraźnia oraz makro! Składniki – rolada czekoladowa z malinami Ciasto 4 jajka szczypta soli kłodawskiej 150 g twarogu półtłustego 10 g błonnika bambusowego/mąki bambusowej 30 g erytrolu w pudrze 10 g kakao szczypta
Ola la LCHFPrzepis na najlepsze ciasto pod słońcem! Malinowa chmurka jest moim osobistym numerem jeden, jest lekka, nie za słodka i orzeźwiająca za sprawą malin. W dodatku przepis jest nieskomplikowany i wcale nie taki trudny do wykonania. Czas przygotowania: 90 min Czas oczekiwania: kilka – 12 godz. Czas pieczenia: 75 min Składniki: Na blaszkę 34×24, przelicznik na inne foremki znajdziesz(...)zimnego masła 3 żółtka szczypta soli Beza: 3 białka szczypta soli 150 g cukru drobnego (2/3 szklanki) 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej 40 g płatków migdałowych Galaretka z malinami: 3 galaretki malinowe 1 l wrzątku 500 g mrożonych malin Masa śmietanowa: 500 ml śmietany 30-36 % 250 g mascarpone 2 łyżki cukru pudru 1 łyżka cukru waniliowego fix do bitej śmietany
Słodki BlogSezon malinowy powoli się kończy. Możecie jeszcze kupić pyszne, świeże maliny i przygotować ten pyszny malinowy deser. Zimą przygotujecie go również z mrożonych owoców. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Malinowy deser z białym serem i bezikami to co lubie gotuje i polecam Porcje 3 Składniki 250 g sera śmietankowego lub twarogu 3-krotnie zmielonego(...)mascarpone 100 ml śmietanki 30 % 1-2 łyżki cukru pudru (lub ksylitolu) ilość wg uznania 500 g malin 1 galaretka malinowa kilka bezików do dekoracji Instrukcje Maliny przekładamy do garnka i podgrzewamy. Zostawiamy kilka malin do dekoracji. Kiedy całkowicie się rozpadną, przecieramy je przez gęste sitko. Do gorącej masy dodajemy galaretkę malinową
To co lubię - gotuję i polecam