Przysmak Podlasia wraca w innej odsłonie. Na wiosnę przygotowany z młodych ziemniaczków dodatkowo wzbogacony odrobiną kiełbasy jałowcowej GTS. Dodatek oleju rzepakowego sprawia, że kiszka jest lżejszą
Malinowe PocałunkiPyszna! Nie ukrywam bardzo słodka, karmelowa na kruchym cieście z dodatkiem oleju rzepakowego i żółtkiem jaja kaczego. Z wielką ilością orzeszków ziemnych ;). Olej rzepakowy jest
Malinowe PocałunkiDziś nie będę rozpisywała się na temat jakie to pyszne, jakie rewelacyjne. Prawdziwego hamburgera zachwalać nie trzeba. Kluczem do sukcesu jest bułka. Można oczywiście użyć gotowych
Malinowe PocałunkiTruskawki królują wszędzie. Są tak sezonowe, że szkoda ich nie wykorzystać. W tej tarcie połączyłam je z kokosową panna cottą - co uważam za kolejny strzał w
Malinowe PocałunkiPogoda piękna, słoneczko przygrzewa ... i jedyne czego nam trzeba to...? Lody! Uwielbiane przez dzieci i nie tylko ;). Te są dużo zdrowsze i mi osobiście
Malinowe PocałunkiOlej rzepakowy – spożywczy olej roślinny wytwarzany z rzepaku. W Polsce, a także w większości krajów Europy olej rzepakowy jest podstawowym olejem roślinnym, co wynika z
Malinowe PocałunkiWszystkie do tej pory wysłane zgłoszenia konkursowe doprowadzają mnie do ślinotoku i chęci zagłębienia się w monitor. Dziękuję, że nie będę zmuszona wybierać grona wygranych osób
Malinowe PocałunkiPrzyznam się, że to pierwsze risotto jakie w życiu robiłam. Dzięki temu wiem, że nie ostatnie ;). Jest pyszne, takie swojskie i można się nim
Malinowe PocałunkiO tego rodzaju naleśnikach się nie dyskutuje, tylko zajada :)! Co miejsce, blog, dom, kraj - tam inny przepis i inne dodatki. Pancakes robi mój
Malinowe PocałunkiZawsze po grillu chce się czegoś słodkiego, czegoś co postawi przysłowiową kropeczkę nad i. W sezonie, kiedy truskawek jest pełno to najlepsze rozwiązanie na jakie
Malinowe PocałunkiDumałam, dumałam i w końcu wydumałam. Nie będę ukrywała, że jest to przepis czysto konkursowy. Bardzo mi zależy na mikserze planetarnym. Mój stary poczciwy robot jest
Malinowe PocałunkiKolejna odsłona kultowego dania, z którego słynie region gdzie mieszkam- Podlasie. Mogłabym rzec, iż to nasza skromna, ale jakże pyszna wizytówka. Zadziwiał mnie
Malinowe PocałunkiWiem że pularda brzmi dziwacznie. Ale to po prostu młoda kura, która jest tuczona w taki sposób, aby uzyskać delikatne i kruche mięso. Jest znana w
Malinowe PocałunkiBo bycie rodowitą Podlasianką zobowiązuje ;) Kiszka, baba ziemniaczana, kartacze.... to się wysysa z mlekiem matki hihihi... Żartuję oczywiście. Ale potrawy z naszych regionów robione zgodnie z
Malinowe PocałunkiDziś chciałabym pokazać jak w łatwy sposób można wyczarować przepiękny tory. Tort, który wzbudzi zachwyt nie tylko u dzieci. W środku znalazł się biszkopt, przełożony musem
Malinowe Pocałunki