Jakiś czas temu chwaliłam Wam się na FB, że popełniłam pyszny obiad - fritatę. Z powodu braku możliwości wyjścia z domu zmuszona byłam przygotować obiad dla mojej
Malinowe PocałunkiPogoda nas nie opuszcza ;), a komu chce się siedzieć w domu i stać w takie upały przy garach? Znając życie odpowiedź jest tylko jedna i
Malinowe PocałunkiTarta powstała w 1898 roku w Lamotte-Beuvron. Za jej twórczynię uważa się Stéphanie Tatin, która wraz z siostrą Caroline prowadziła hotel i restaurację, istniejącą do
Malinowe PocałunkiTak więc, po wyczerpującym dniu kuchennych finałowych zmagań nadeszła pora na Wielki Piknik.Park wokół Hotelu Windsor nad Zalewem Zegrzyńskim zamienił się w tętniące życiem miejsce. Atrakcje
Malinowe PocałunkiPo długiej nieobecności związanej z dodatkowymi obowiązkami i brakiem czasu na cokolwiek powracam do Was kochani z pysznym deserem -tiramisu. chciałam zrobić je oryginalnie, ale
Malinowe PocałunkiJak dobrze czasami iść na kawę do koleżanki i przez przypadek zauważyć, jak chce wyrzucić coś co leży latami w szafce i nie wie co
Malinowe PocałunkiPyszna, dość sezonowa sałatka. Ostatni mój wymysł. Po kilku zjedzonych i mdłych jej odmianach dodałam kilka swoich składników i wyszła taka jak powinna być!!! Wyraźna w
Malinowe PocałunkiKolejne wyzwanie zakończone pieszczącym podniebienie sukcesem. Kolejny deser który przywołuje najpiękniejszą porę roku wiosnę i lato, jest nią i będzie zawsze kiedy się go zrobi
Malinowe PocałunkiNie skłamię mówiąc, że najlepsza z najlepszych! Przepis stary jak świat. Ciasto tak kruche, że do jedzenia jedynie łyżeczką. Dla mnie boska, obłędna i nie
Malinowe PocałunkiPogoda barowa. Lato jak szybko przyszło, tak szybko ucieka ;(. Jeszcze w kalendarzu sierpień, a ja już tęsknię za jego ciepłem, zapachem ... Ale na
Malinowe PocałunkiJak zwykle nie zawiedliście mnie ;), za co bardzo gorąco Wam Kochani dziękuję. Nie miałam łatwego wyboru, ale po kilku przemyśleniach i konsultacji z moim osobistym testerem
Malinowe PocałunkiOryginalny deser powstał w 1864 r. z okazji paryskiej premiery operetki Offenbacha "La Belle Hélene", której tytułową postacią jest Helena trojańska. Restauratorzy paryscy raczyli
Malinowe PocałunkiPomysł z błękitną gruszką i jej smakiem zainspirował mnie tak, że postanowiłam zrobić kolejną odsłonę tego tak kultowego deseru jakim jest Piękna Helena. Tym
Malinowe PocałunkiMoja kolejna propozycja związana z konkursem Almette. Pomyślałam, że wykorzystam serek znów nieco inaczej i nie byłabym sobą, gdybym nie wymyśliła deseru ;). Więc przedstawiam Wam
Malinowe PocałunkiSzwajcarska kuchnia wywodzi się z tradycji rolniczych, jest bardzo kaloryczna oraz ciężkostrawna. W związku z tym, iż Szwajcaria nie ma wielkich tradycji kulinarnych, w kuchni
Malinowe Pocałunki