dawno za mną chodziła pasta z anchois, czyli po polsku sardeli, miał być dip jest pasta z jajek z dodatkiem tych małych rybek. Smak całkiem inny niż pasta z makreli czy też łososia lub innych ryb wędzonych. Idealnie nadaje się do faszerowania jajek jak i jako pasta na grzanki. Składniki 4 jajka ugotowane na twardo 1 łyżeczka kaparów 1 łyżeczka
Piekielna Kuchnia Patiwyjątkowo zjadł z apetytem. Do jego przygotowania użyłam ryby w oleju i jogurtu naturalnego. Dzięki temu jest bardziej fit. Składniki 1,5 szkl ugotowanego ryżu 1 puszka makreli w oleju 1 cebula 2 … Czytaj dalej
Fiołkowa Kuchnia Małgorzatyłatwością, niewielkim kosztem można zrobić go samemu w domu. Gdybym wiedziała, że będzie tak pysznie zrobiłabym go dużo, dużo więcej, co z pewnością zrobię następnym razem. 2 wędzone makrele 1 woreczek ryżu 2 sporej wielkości cebule 2 marchewki 2-3 łyżki koncentratu pomidorowego 2 łyżeczki słodkiej papryki 2 łyżeczki ostrej papryki sól, pieprz olej 1. Ryż gotujemy zgodnie
Szefowa kuchnisera z dodatkiem czosnku i orzechów włoskich. Do przygotowania takich kanapeczek można wykorzystać inne dowolne pasty np. serową z awokado , jajeczną , brokułowo-serową , serowo-jajeczną czy z wędzonej makreli . składniki: krakersy ok 30 szt 300 g żółtego sera, ja użyłam goudy 3 kopiate łyżki serka śmietankowego 1 ząbek czosnku 1 garść orzechów włoskich majonez świeżo zmielony pieprz kolorowy
Monia miesza i gotujewręcza mi dużą, ciężką paczkę. Wraz z moimi skarbami odpakowuję niespodziankę... I jest! Świąteczna paczka niespodzianka od Graal . Pełna smakowitych ryb, które tak kocham... tuńczyk, filety z makreli, Graalki... I przepiękny stroik, który stanie się główną ozdobą tegorocznego stołu wigilijnego. Dziękuję! W imieniu swoim i bliskich za tak wspaniałą, ogromną niespodziankę. "Mama dostala prezent od Mikolaja!" Takie słowa padły
Słodkie okruszkibochenek chleba Wartość kaloryczna: 1200 kcal/całość Składniki: ª 2 makrele wędzone średniej wielkości ª 6 jajka ugotowane na twardo ª 5-6 łyżek majonezu ª 2 łyżeczki pikantnego keczupu
Bazując na smakuości były na porządku dziennym. Dzisiaj można kupić coś podobnego, mam nadzieję, że lepszej jakości. Proponuję jednak zrobienie własnej pasty makrelowej - zawsze wiemy co jemy. Składniki: 1 wędzona makrela 100 gram masła 2 – 3 łyżeczki koncentratu pomidorowego Ok. ½ łyżeczki soli Wykonanie: Rybę obieramy ze skóry, usuwamy ości i kręgosłup. Dzielimy na mniejsze kawałki. Masło lekko rozdrabniamy. Oba składniki razem miksujemy
Smaki Ewywodą. Przełożyć na talerz, by ostygły, a potem na kolejny talerz, dbając o to, by się nie zdeformowały. Podawać np. z zeszkloną cebulą. ------- Podobne: Naleśniki z jarmużem i makrelą Samosy warzywne Pierogi z kaszą gryczaną i twarogiem
Weekendy w domu i ogrodzieSkładniki: 250 g białego sera w kostce 1 puszka ryby w sosie pomidorowym (np. makreli) zielona cebulka ewentualnie sól, pieprz Sposób wykonania: 1. Ser rozdrobnić widelcem. 2. Do sera dodać rybę z puszki i posiekaną zieloną cebulkę. Ewentualnie doprawić solą i pieprzem do smaku. Smacznego
Kuchnia domowa AniSkładniki: 1 duża makrela 1 cebula 3 ogórki konserwowe 1 łyżka posiekanej pietruszki 2 łyżki przecieru pomidorowego sól, pieprz Wykonanie: Rybę obrać ze skóry i dokładnie obrać z ości. Ogórka oraz cebulę pokroić w drobną kosteczkę. Pietruszkę posiekać. Wszystko przełożyć do miski, dodać przecier pomidorowym. Doprawić solą i pieprzem, wymieszać. Gotowe, smacznego
magiczna kuchnia Kasijest treściwe’. Często unikany, bo i niepotrzebnie dzisiaj dodawany do wszystkiego, w celu zamaskowania tekturowego smaku wysoko przetworzonej żywności, chemiczny odpowiednik prawdziwego glutaminianu, który jest całkowicie naturalnym składnikiem . Makrela ma go w sobie około 0,22%, parmezan już całkiem sporo, bo 1,2% (pisałam o nim przy okazji TATARA ). Wodorosty kombu, używane do bulionu na zupę miso
Karo in the KitchenMama Gotuje Pesto z lisci rzodkiewki, roszponki i salaty rzymskiej autorka: Ela Ma z bloga potrawy półgodzinne Sałata z makrelą i warzywami autorka: Badylarka z bloga Weekendy w domu i ogrodzie Rydze na surówce z fenkułu autorka: Badylarka z bloga Weekendy w domu i ogrodzie Lunch box - sałatka z brokułów. autorka: Dietifit
Weekendy w domu i ogrodziePastę rybną robię często z makreli, tuńczyka, natomiast dzisiaj nowa propozycja z wędzonego halibuta z ogórkiem kiszonym i jajkiem. Zapraszam. SKŁADNIKI 1 wędzony halibut 2 jajka 2 małe ogórki 1 mała cebula 2 łyżki twarogu 1/2 łyżeczki musztardy 1/ łyżeczka ketchupu pieprz i sól do smaku WYKONANIE Rybę rozdrabniamy. Cebulę i ogórek kroimy w kostkę,rozdrabniamy
W kuchennym oknie Ewy