makrela - 1690 przepisów (strona:81/113)

Jajka faszerowane pastą szpinakową 250

szpinak przed zblendowaniem dokładnie odparować i odcisnąć, w przeciwnym razie masa do faszerowania będzie zbyt płynna. Na blogu znajdziecie też inne przepisy na faszerowane jajka: Jajka faszerowane pastą z makreli Faszerowane jajka z pieczarkami Różowe jajka faszerowane Jajka faszerowane z łososiem Jajka faszerowane z szynką Jajka z anchois i kaparkami Marynowane jajka Faszerowane jajka z serkiem i pomidorami Jajka faszerowane

Kulinarne przygody Gatity
Sałatkowe ciasto na krakersach 191

zaskoczyła mnie smakiem i tym jakie mięciutkie były te krakersiki ,nakładałam ją jak ciasto -idealnie sprawdzi się na Wielkanocnym stole, polecam gorąco!!!! Składniki: 36 krakersów, 2 puszki śledzia lub makreli w pomidorach (ok 340g), 6 jajka, 100g żółtego sera, ok 8 łyżek majonezu, Szczypta słodkiej papryki, Szczypta pieprzu, szczypiorek Przygotowanie: Ser ścieramy na grubych oczkach tarki i mieszamy

Swojskie jedzonko
PASTA JAJECZNA 149

drobną kostkę, ogórka również. Wszystkie składniki łączymy z majonezemi musztardą, doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Do pasty możemy dodać nasze ulubione dodatki takie jak szczypiorek czy wędzona makrela . Pasta jest doskonałym dodatkiem na kanapki. Smacznego

KuchcikoweLove
#2 – Warmia i Mazury 138

drugą odsłonę serii Kuchnia Polska , bo Polacy nie gęsi i swą kuchnię mają. W styczniu podzieliłam się z Wami informacjami i przepisami dotyczącymi Pomorza i Kaszub – był pasztet z makreli, pasty śledziowe oraz tamtejsza prażnica. Dzisiaj odwiedzimy kuchnie gospodyń z Warmii i Mazur, czyli północno zachodniej części naszego kraju. Mówiąc o tej krainie podobnie jak o Pomorzu i Kaszubach pierwsze

Życie ze smakiem
Pasta z makreli wędzonej z musztardą 132

pozbędziemy ości. Do przygotowania pasty użyłam masło, dzięki czemu otrzymujemy lepszą, maślaną konsystencję pasty i nie musimy już smarować pieczywa masłem. 200 g obranej ze skóry i z ości makreli, 60 g miękkiego masła, 2 żółtka z jajek ugotowanych na twardo, 2 – 3 łyżeczki musztardy (u mnie sarepska), sok z cytryny, Rybę obrać ze skóry i ości. Rybę i żółtka

królestwo garów
Szybka pasta z wędzonej makreli 294

Bardzo proste smarowidło na kanapki, czyli moja ulubiona pasta z makreli wędzonej z dodatkiem kremowego serka i szczypiorku. Szykuję ją w kilka minut i podaję do kanapek, do zajadania ze słupkami z warzyw.  Takie domowe pasty są świetną alternatywą do tradycyjnych kanapek z szybką i żółtym serem. W paście można też "przemycić" składniki, których na co dzień Twoje dziecko

AniaGotuje.pl
Pasta z makreli 139

Hej! Dziś jeszcze jedną propozycja pasty na chleb. Produkty do jej zrobienia są dostępne w każdym sklepie więc Kochani nie czekajcie ☺ . Potrzebujemy: Czytaj więcej »

Tylko pysznie
Sałatka z awokado 207

smacznego. Polecam też inne przepisy z wykorzystaniem awokado, również na słodko: Orzechowa trufla z awokado Sałatka z komosy ryżowej i awokado Spring rolls z awokado i krewetkami Tatar z makreli wędzonej i awokado Sałatka z awokado i kalmarów Sałatka z awokado, chia i pieczonej papryki Tatar z łososia, z mango, na awokado Zupa kokosowa z awokado i porem Pestka

mojewypiekiinietylko
Pasta z makreli 196

Składniki : jedna makrela 1 cebula 1 jajko mały kawałek sera żółta ok. 5-8 dag majonez, ewentualnie musztarda pieprz czarny Przygotowanie : Rybę obrać ze skóry i ości, rozdrobnić Pokrojoną drobno cebulę sparzyć wrzątkiem na sicie, osączyć Ugotowane jajko rozdrobnić, ser zetrzeć na tarce, wszystkie składniki połączyć Dodać majonez, ewentualnie ciut musztardy i pieprz do smaku

Proste Potrawy
Dieta przyspieszająca metabolizm - Tygodniowy jadłospis 207

CZWARTEK    FAZA II Śniadanie 4 plastry  filetu z indyka (120 g) posmarowane musztardą na 4 liściach sałaty rzymskiej ogórek kiszony II śniadanie 80 g wędzonej makreli 1 szklanka kiszonej kapusty Obiad Dorsz w porach z pieczarkami  lub  Pstrąg cytrtnowo-tymiankowy 1 szklanka ugotowanego brokuła Podwieczorek plastry łososia wędzonego (80 g) z 2 selerami naciowymi Kolacja

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Grzanki w jajku 140

można przygotować takie grzanki z tartym żółtym serem lub plastrem sera, mozzarellą, plastrem wędliny, cebulką, pomidorkami, także z różnego rodzaju twarożkami lub pastami, np. jajeczną lub pastą z makreli. Składniki: 3-4 kajzerki garść drobno posiekanego szczypioru połowa małej czerwonej papryki 3 jajka sól, pieprz olej roślinny lub zwierzęcy do smażenia Przygotowanie: Pieczywo kroję na lekko skośne kromki. W misce

Zasmakuj Kuchni
Sałatka z kaszą kuskus i makrelą... I mój ulubiony żart. 155

porcje, zależnie od apetytu i ewentualnych dodatków) 1/2 szklanki suchej kaszy kuskus garść czarnych, lub zielonych oliwek mała puszka kukurydzy (waga odcedzona 165g) kilka suszonych pomidorów 100g filetu wędzonej makreli około połowa 200g kostki sera feta sól, pieprz kilka łyżek oliwy lub oleju, do smaku - u mnie odrobina oliwy truflowej i regularna oliwa Kaszę kuskus wsyp do małego garnuszka

Lejdi of the house
ŚLEDŹ W SOSIE SŁODKO KWAŚNYM 143

Przepis bardzo prosty , łatwy i bardzo smaczny.Do jego przygotowania użyłam oleju z Konserwy Rybnej z makreli , a resztę konserwy wykorzystałam do zrobienia przepysznej galaretki rybnej. 6 płatów śledziowych wymoczonych w mleku Olej z 2 konserw rybnych 1 cebula kostka 1 łyżka cukru 1 łyżka z czubkiem koncentratu pomidorowego 1 łyżka octu pieprz cytrynowy ****************************************************** 1. Wymoczone śledzie osuszyć i pokroić

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
40 PRZEPISÓW I JADŁOSPIS NA KETO-ADAPTACJI 397

zalecane w okresie adaptacji: Wieprzowina: np. boczek, łopatka, karkówka, podgardle, golonka, żeberka. Wołowina Podroby Kości do wywarów (szpik kostny) Jajka Tłuste, dzikie ryby (najlepiej z ekologicznych hodowli): łosoś, śledź, makrela Owoce morza Warzywa niskowęglowodanowe, czyli w zasadzie wszystkie oprócz skrobiowych (rosnące pod ziemią np. ziemniaki, marchewka, buraki itp.) oraz strączkowych ( groch, fasola, kukurydza, bób itp.). Polecam te zielone oraz kiszonki

Ola la LCHF
Sałatka z ciecierzycy 583

jednak mało doceniane. W połączeniu z wędzoną rybą lub nawet z rybą z puszki świetnie smakuje. Polecam pyszną, pożywną sałatkę z ciecierzycą w roli głównej. Składniki: 2 ryby wędzone (makrela, dorsz) ewentualnie tuńczyk z puszki 2 puszki ciecierzycy 1 duża czerwona cebula pęczek natki pietruszki sól pieprz 2 ząbki czosnku 4-5 łyżek oliwy z oliwek 3-4 łyżki soku

Pysznie & Pięknie

Proponowane wyszukiwania